Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   949 / 1277
(#) cxaba válasza cxaba hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Tisztelettel,
Köszönöm a jóindulatot, sajnos a megadott linken nem tudtam azonosítani az elkókat és még más helyeken is keresgéltem a TV rajza után, de ezt a modelt sajnos sehol nem találtam.
A kedden leirtakat még meg toldanám egy más hibával kapcsolatos kérdéssel amit elfelejtettem, nem tudom lehet-e a két hiba között összefüggés. Stand-by -ból indulásnál normál a hangerő, kikapcsolt állapotpól pedig a normálon felüli 250-es hangerővel indul, nem memorizálja a kikapcsolás elötti beálítást. Sajnos nagyon kevés idöm van vele foglalkozni, de azért amikor időm van elszorakoztat.
(#) kadarist válasza cxaba hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Azokat a fényes tetejű álló elektrolitkondenzátorokat csak be tudod azonosítani. Rajz: Bővebben: Link.
(#) Vacok válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Az általam írt alkatrészek a sorvég környékén vannak a 175V-os ágon. Elnézést a rajz minőségéért, jobbat sehol nem találtam. A 4 kis elkót kicseréltem, szerintem a táppal semmi baj nincsen, közben rákötöttem még egy 40W-is izzót, azzal 122V-ra esett a feszültség, méréseim alapján 30W volt a terhelés. Szerintem a sorvég környékén lehet a baj, a sorvégtranzisztor pár másodperc üzem után is megfoghatatlanul meleg. Egyenlőre eddig jutottam.
Minden esetben leesik 90V-ra a sortápfesz.
Lehet, hogy a sorvégtrafó lenne menetzárlatos? De a nagyfesz ad szikrát, igaz nem folyamatosat.
(#) BarnaPili válasza Vacok hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Az az áramkör(megtaláltam) a videovégfokozat tápját állítja elő.Amikor egy pillanatra jó volt,akkor volt fény az ernyőn?Ha nincs szerencséd,akkor trafós lett.Erre enged következtetni hogy az R209 és a hozzátartozó kondi megégett.A 470nF a G2 feszültség talppontjára van kötve,onnan jöhetett a nagyfesz.Az R209 megvédhette az utána kötött IC-ket....
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) soos csaba hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Sziasztok!, valaki nem tudna nekem is egy kicsit?.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Szia!
Ha ez egy 100Hz-es készülék, akkor a feature-box alkatrészeit forraszd át vagy cseréld az egészet.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 12, 2014 /

Szia kadarist! Ez a tévé egy 50Hz-es készülék, legalább is ezt írja a hátulján, vagyis csak a hálózati feszültséget és frekvenciát közlik. Viszont nem tudom hogy hol található ez a feature-box?, és az alkatrészei. Nem segítenél egy kicsit hogy hol található a tévében ez a rész?. Teszek egy pár képet fel a tévé paneljéről.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2014
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Üres EEPROM-al próbálkoztál vagy csak írottal?
(#) Vacok válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Elég rendhagyó eset, amit próbálok megoldani, ugyanis elég ritkán vagyok a tv lelőhelyén és a szállítása sem megoldott, így csak a panelja van nálam, így próbálok valamit összehozni. Ezért sajnos a kérdésedre sem tudok válaszolni. Tovább méregetve a 175V-os ágon, ami a video végfok panelre meg egy össze-vissza ugráló a műszer méréshatárát is meghaladó feszültséget mértem.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Csak írottal próbálkoztam még!, próbáljam meg üressel is?. Amúgy miért kérded?.

Van olyan processzor, amely bekapcsoláskor alap (jó) adatokkal tölti fel a behelyezett üres memóriát.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /

Értem, meg próbálom akkor, és ha nem válik be?, akkor hol keressem a hibát?

Őszintén? Fogalmam sincs.
(#) csepcsavo hozzászólása Ápr 14, 2014 /

Szép napot!
Van egy Funai 21D-8118F televízió. Cseréltem benne Q603-ast egy BU808DFX-re és 3 kondit C826, C613, C623-as kondit. Folyamatosan beppelt de már bekapcsolható volt. 2 hétig tökéletes működött majd az egyik pillanatban kicsapta a biztosítékot. Próbáltam a kondikat újra forrasztani mert egy kicsit megfeketedett de nem voltam biztos benne hogy csak a flux feketedett meg vagy kontakt hiba lépet fel. De továbbra is kicsapja a biztosítékot. Nem tudom merre kezdjem az áttekintést. Esetleg ha valaki tapasztalt ilyen hibát megmondaná hogy mihez nyúljak? Azt gondolom hogy a tápnál van zárlat de hogy melyik alkatrészt környékezem már meg, azt nem tudom.
Üdv, Csepcsavo
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) Lali24 válasza csepcsavo hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /

Üdv.
Mérd át a diódákat a tápban, a pufferkondit, és a táp tranzisztorát is ellenőrizd.
(#) nandi71 hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok azt mi okozhatja hogy ha óvatosan kezdem el bedugni a scartot a beltéribe akkor még jó amint teljesen illeszkedik máris szalad a kép. Többfajta scart-rca átalakító kipróbálva. A többi tv-n ugyanaz a box jól működik scarton és rca-ként. A tv-k scart aljzata nem laza nincsenek lábak lehajolva, bármi más eszköz képe jó ugyanazzal a kábellel, esetleg melyik lábat kellene kikötni ami ezt a zavart okozhatja. Ezek a tv-k külföldi tipusok. A boxon hiába állítok cvbs/rgb semmi változás. Persze a box már ki lett cserélve a hiba ugyanaz.

Ugyanez a tipusu beltéri másnál scart-scartal összekötve hasonló a probléma.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2014
(#) djseed1 hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!

Lenne megint egy bánatos TV-m. Egy PHILIPS CHASSIS GR2.2. Az vele a gond hogy tunerről elosódott csíkozot hang nélküli képet ad. Scartról ok, minden. A táprészben találtam egy 50V 1000uf kondit kicsit kifojva, cseréltem, reménykedve abban hogy ez volt a baja, de hát persze hogy nem. Mellékelek egy képet a képjelenségről
És egy kapcsolási rajzot is.
Kérem akinek van ötlete mi lehet a gond az ossza meg velem.
Előre is köszönöm!!!
PHILIPS CHASSIS GR2.2
(#) djseed1 válasza nandi71 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Szia!
Mintha derengene hogy én is küszködtem ilyen hibával.
Ha cvbs/rgb-re nem reagál akkor kb a TV nem támogatja úgymond "hárdveresen" az RGB közvetlen bemenetet.
Ha jól emlékszem, nálam a felbontás állítása oldotta meg a problémát. Ne 1080p-n legyen. Lehet túl nagy neki a felbontás és ezt már a videóprocesszor nem bírja feldolgozni. Húzd kissebbre. De elvileg ez csak a HDMI kimenetre van hatással, viszont az én tapasztalataim box beszereléskor nem ez volt.
Mindezek előtt, Scarton csatolj a tv-hez egy dvd lejátszót. Ha azzal jó lessz a kép akkor tényleg valami felbontás hiba. Ha viszont dvd-vel is ez van akkor a tv-ben lessz bibi, a videóprocesszorral vagy jobb esetben csak egy kontakt vagy kondihiba szivat ott.
(#) nandi71 válasza djseed1 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

DVD vagy bármely más beltéri egység tökéletesen működik, amiröl szó van az egy 8 éves konstrukcio de ma is ezt adja a szolgáltató, csak képarányt lehet állítani.
(#) djseed1 válasza nandi71 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Őszintén megmondva, ez így elég szívás lessz, de lehet még próbálkozni.
Mellékelek egy képet ami majd mutatja mit és hova.
Szóval, egyenlőre nem scart kábellel dolgozunk. Csak magában a CVBS jelet adjuk be a tv-nek.
Fogsz két szál vezetéket, bekapcsolod a BOX-ot, a TV-t és a TV-t átkapcsolod AV-re. Nézd a mellékelt képet, először az egyik szál vezetéket fölpucolod kicsit és összedugod a scartokat, először a 17-es lábát. A képen látod mejik az nem lehet eltéveszteni. A 17-es a video föld mindkét oldalon. Aztán, fogod a másik szálat, szintén fölpucolod és a BOX scart 19-es lábába dugod. A TV oldalon pedig a 20-as lábra. Nézd a képet és nem fogod eltéveszteni. Ha ezzel megvagy és mindent jól csináltál, már képnek kell lenni. Hangnak nem, azt külön még 2 szállal, meg kell csinálni, a kép szerint. Ha így működik, fogod a Scart kábelt, mindkét végét szétszeded, az egyik oldalon ami a BOX-ba fog menni, a kép szerint minden vezetéket vágj el, csak azok maradjanak ami a képen be van jelölve a Box oldalon. Összerakod ezt a véget és jelöld meg hogy ez menjen a BOX ba. A másik oldallal ugyanezt kell csinálni, csak most a TV oldali megjelölt vezetékeket hagyd meg, a többinek nyissz. Összerakod és ezt a véget is jelöld meg, hogy majd a TV be megy. A jelölés azért kell, mert ez a Scart kábel csak egyirányban fog vezetni. Ha fordítottan csatlakoztatod, akkor nem fog semmit átvinni.
Szóval, olvasd ezt el figyelmesen, és szépen sorban a képet és a leírást követve csináld meg.
Ha így sem jó a kép, annak a boxnak valami érdekes videó kimenete van. Passz

12.jpg

(#) spgabor hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a mellékelt képeken látható hibának mi lehet az oka. Az utóbbi hetekben kétszer is találkoztam ezzel A hiba a kép jobb oldalán lévő sötétebb nem szabályos árnyalat, ami sötét képen nagyon észrevehető és zavaró. A képernyőt nem érte külső hatás Melegedés okozhatja? Javítható?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014
(#) csepcsavo válasza Lali24 hozzászólására (») Ápr 17, 2014 /

Üdv, Napokban átnéztem az általad leírt dolgokat. Teljes zárlatnak nevezhetem kivétel a kondi. Táp tranzisztoron teljes zárlat. illetve a 4 diódából 2 zárlatos volt. Kicseréltem mind a 4-et a biztonság kedvéért. Olyan problémába ütköztem hogy nem tudom a tranzisztort mivel helyettesíthetem. Jelenleg valami CHN 547 volt ami leolvasható a tranzisztortól. De kiforrasztásnál azt vettem észre hogy a R834-es dióda elszállt és a panel is felszakadt a tranzisztor felől. Képet csatoltam, megoldást még nem találtam ki. Ha valaki esetleg tudja hogy milyen ellenállást vásároljak bele azt megköszönném.
Üdv, Csepcsavo
(#) kadarist válasza csepcsavo hozzászólására (») Ápr 17, 2014 / 1

Szia!
Remélem a tápegység rajza segít.
(#) deer28 hozzászólása Ápr 18, 2014 /

Sziasztok!
Egy Infracolor 2000 tv-ről van szó. Unaloműzés céljából vállaltam el, jól be is fürödtem vele.
Informatikus vagyok, de tévét is láttam már belülről. Az a hibajelenség, hogy a tv nem csinál semmit.
Tápegységben szénné égett egy ellenállás ami a táp trafóról jövő körre van kötve. Kicseréltem az ellenállást, annyit elértem, hogy sípol a trafó, de a tv ugyan úgy nem csinál semmit. Készenlét sincs.
Mérgembe beletettem egy másik tápot, miután tényleg az ellenálláson kívül semmit sem találtam, bekapcsolt majd leégett az előbb említett ellenállás a másik tápban is. Készenlét akkor sem volt.
Szóval elakadtam. Remélem valaki tud segíteni.
Előre is köszönöm.

vide.JPG

(#) eyess válasza deer28 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Egy pozíció szám jó volna arról az ellenállásról .De ha jól néztem , akkor R7 , és 100ohm lenne , de nem vagyok benne biztos.
Nos kár volt a másik tápot csak így kamikaze rátenni a tv re , és az is elszállt .Feltéve ha jó is volt a másik táp is .Ha jó volt , akkor most más az tudható , hogy a tv más részénél kell keresni a hibát.
Először a tápot kell rendbe tenni , hogy az működjön a tv től leválasztva.Ezután lehet tovább haladni.Sormeghajtás videó végfok , audió végfok stb stb stb .
(#) deer28 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Szia Eyess!
Rajzot honnan tudnék letölteni? Mert nem tudom minek mennyinek kell lennie.
R7 az ellenállás jól emlékszel. Közben megtaláltam a hiba forrását. Megvan égve az eltérítő tekercs a képcső nyakán. Tekercs kinyírhatta a tápot? Esetleg mit tehetett még tönkre?
Tudom látni kellene a tévét, de így látatlanban is csak valami támpontot szeretnék. Mert abban biztos vagyok, hogy több tévét javított mint én van egy jó pár év tapasztalat

Az első támpont legyen a táp az legyen jó először .Utána majd jöhet a többi,
A rajz meg itt lesz hozzá.
.
(#) deer28 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

Köszönöm Eyess! Annyit, hogy a tápot, hogy tudom letesztelni? Van ennek valami konkrét módja? Ennyire rossz tévével még nem találkoztam
(#) BarnaPili válasza deer28 hozzászólására (») Ápr 18, 2014 /

A 200V-os ágat leterhelve le tudod tesztelni.vagy a 125V-ost.

Mérj ki mindent a tápban egytől egyig .A táp kimenetén a +145 volt ra tegyél egy 230v/60 , vagy 100w os izzót.Ez azért kell , hogy ne tudjon megfutni a táp.Viszont ez már akkor kell , ha a táp többi részét is a +12 +24 volt stb létét akarod majd ellenőrizni .
Leges legelső körben a táp bemeneti 230 volt ágába mindegy melyikbe egy 230v/100w izzót kell beiktatni sorba kötve ez megvédi az áramkört az esetleges zárlatokból adódó hibáktól.
Ez jelen esetben , azt jelenti , hogy ez az izzó csak fel villanhat , ha folyamatosan világít elég erőteljesen , akkor addig hiba van a táp áramkörében.
Ha ezeken túl leszel , és a táp jó lesz , és a kimeneti feszültségek is meg lesznek , akkor az első lépés már meg is lesz a tv helyre hozására.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
Következő: »»   949 / 1277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem