Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   160 / 278
(#) HA3GX hozzászólása Feb 18, 2015 /

Hány coll a midi reduktor menete? Pl. ZR 184A-nak?
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2015
(#) dani9228 hozzászólása Feb 19, 2015 /

Hello! Az lenne a kérdésem hogy egy ívhegesztő transzformátorra felhasználható egy CO hegesztőhöz? A feszültsége az nagyobb mint ami a CO-hoz kell, de egy primer szabályozással az megoldható. A trafó az nem lenne rossz mivel 3 fázisú, és a tekercs légrése változtatható.
Köszi!
(#) kissadam válasza dani9228 hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Szia!
A kérdésre a válasz egyszerűen nem alkalmazható. A bővebb válaszért légyszives olvass vissza a topic-ban legalább 30-40 oldalt. Ha komolyan érdekel a co építés dolog akkor mind a 160 oldalt elejétől a végéig. Ez a kérdés olyan sokszor fel volt már téve ide és olyan részletességgel ki lett tárgyalva többször, hogy senki nem fogja még egy alkalommal ezt leírni.
Már gondolkodtam róla, hogy ki fogom gyűjteni a részletes magyarázatot erre a kérdésre és csak linkelni kell ha ismét előjön.
(#) dani9228 válasza kissadam hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Oké, köszi csak erre voltam kíváncsi hogy nem alkalmazható.
(#) tsanyesz hozzászólása Feb 22, 2015 /

Üdv mindenkinek! Egy Trakis Kompakt 200 géppel kapcsolatban lenne kérdésem:
Még nem láttam, csak képeken. A hibája, hogy a 4. fokozatban működik rendesen, de a fokozatkapcsoló mintha nem szabályozna. Egyenlőre a hibát csak elmondás alapján ismerem, többet nem tudok róla. Van-e valakinek valami előzetes ötlete a hibával kapcsolatban? Mi okozhatja?
Nincs véletlenül valakinek rajza a géphez? Kicsit kócos a belseje.
Köszönöm előre is.
(#) mpisti válasza tsanyesz hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

A fokozatkapcsoló rosszul van bekötve, valószínűleg csak ennyi a baja.
(#) tsanyesz válasza mpisti hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Ez elég biztató, ebben reménykedem. Valahonnan egy rajz jó lenne hozzá mert van benne drót rendesen. Meg kell néznem személyesen, bár ha hegeszt, valószínűleg a trafók rendben vannak.
(#) petya600 válasza kissadam hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

mien re kell áttekernem??
(#) kissadam válasza petya600 hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Szia!
Egy 5 hónappal ezelőtti hozzászólásra válaszoltál, ezalatt az 5 hónap alatt elég sok információt ki tudtál volna szedni ebből a topic-ból, ha elkezdted volna végigolvasni. Ne haragudj, de így nem tudok segíteni, hogy azt sem tudom, (tudjuk, mi fórumozók) hogy mennyire értesz az elektronikához vagy a hegesztéshez.
A kérdésedre a válasz: a bevont elektródás ívhegesztő eső karakterisztikájú tekercselését, co-hoz alkalmas lapos karakterisztikájúvá kell tekerni. (Ez legegyszerűbben megfogalmazva, a primert a cséve teljes szélességében kell tekerni, majd szigetelés után a szekundert rá erre a tekercsre ugyancsak teljes szélességben. Tehát a vasmagon nem két külön álló tekercs lesz hanem egy nagy együttes.) csatolások valami ilyesmi, a két szín a két tekercset jelöli (primer, szekunder).
Feszültség értékekről, majd később.
Ha majd lesz kedvem és szakítok rá egy kis időt, le fogom írni dióhéjban ezeknek a co-hegesztők építésének a fő lényegi alapjait, természetesen az itteni tapasztalt szakemberek segítségével.
(#) petya600 hozzászólása Feb 25, 2015 /

Köszönöm szépen a választ egy kicsit értek a hegesztéshez meg a hegesztök höz is csak még cot soha nem csináltam de bevonatos elektrodást márt egy néhányat készitetem.és azér irtam hogy hozá értöktöl kérjek tanácsokat hogy is áljak neki és mikel hozá
(#) kissadam válasza petya600 hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Egy kis segítség a transzformátor méretezéséhez: Bővebben: Link (MIG/MAG = CO )
Ez az ívfeszültségekre vonatkozik. Üresjárásban valamivel magasabb a szekunder feszültség, a szoros csatolás ellenére (az előírt lapos karakterisztika nem teljesen lapos) feszültségesés itt is van az ív kialakulása után. Az egyenirányítón is esik egy két volt feszültség a diódák miatt.
Fontos szempont a tekercselés kialakításánál, hogy primer oldali fokozatkapcsolós vagy szekunder oldali szabályzású lesz az eszköz.
Ha visszaolvasol (jó sok oldalt, nem kevés idő) akkor sok információt kapsz még ezen kívül.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
(#) tsanyesz válasza mpisti hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Üdv! Mostmár nálam van a gép, bár a kocsiból még nem vettem ki, egy kicsit nagy és nehéz. Mielőtt elhoztam megnéztem jobban. Úgy tűnik a trafók rendben vannak, nem látszik égésnyom. Van viszont benne egy-két szabadon kószáló vezeték. Úgy néz ki, valaki korábban már belenyúlt a belsejébe. Jó lenne hozzá rajz, mert anélkül nem hiszem, hogy lesz belőle valami. Tudnál segíteni? Előre is köszönöm
(#) erbe válasza tsanyesz hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

Nézd át, hátha segít!

tra_rajz.JPG

(#) laki79 hozzászólása Márc 6, 2015 /

Üdv. Azt kérdezném NG 431 elektronika miben különbözik a WEL 4.3 elektronikától, van ár, tudás és minőség különbség.
(#) mpisti válasza laki79 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Az NG431 lényegesen nagyobb teljesítményű motorokhoz készült, sokkal több beállítási lehetőséget tartalmaz, jellemzően 42V-os tolóknál használják. A csatlakozása sem olyan mint a WEL sorozaté, tehát simán cserélni sem lehet. A WEL 4.3 inkább egyszerűbb gépekbe való, az NG431-et ipari gépekben szokták alkalmazni, én Weldi tolókban találkoztam ezzel a kártyával.
(#) laki79 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Köszönöm a gyors választ.NGN31 panelt hallottam először a telefonban, de az nem létezik ugye? Remélem az NG431 el kevertem össze.
(#) Phile80 válasza laki79 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Mikrokontrolleres, szóval ha az meghibásodik, akkor mehet a kukába.
(#) laki79 válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Az NG431-es panel mikrokontrolleres? és nem javítható.
(#) Phile80 válasza laki79 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Igen. Javítható, ha nem a mikrokontroller hibásodik meg.
(#) Loadbeta hozzászólása Márc 7, 2015 /

Üdv . Tulajdonosa lettem egy Traconic 253-as gépnek. Szeretnék hozzá egy gépkönyvet ! Ill a két felső potit letörték. Hol lehet beszerezni?
(#) Loadbeta hozzászólása Márc 7, 2015 /

A gép. Amiről beszélek. Pontosan az előtoló fokozat kapcsolóját is megbütykölték.A felső kettőt pedig letörték. De minek?
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2015
(#) laki79 válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Úgy tudom hogy az NG431nél a panelre van ráépítve a 3 potméter.Én idáig csak a WEL panelekről hallottam, és olyan panelekről ahol lengőpotmétert használnak.Mennyire elterjedt ez a beépített potméteres megoldás, érdemes olyan gépet vennem ahol ezt az NG431 panelt használják.Évek múlva cserélhető (behelyettesíthető lesz)vajon? Árban drágább a WEl elektronikától?
(#) mpisti válasza laki79 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

A WEL kártyákból is van amelyik lengő potis pl.aWEL1.2-1.3;WEL3.3, részben lengő potis pl. a WEL 4.3, ezen a soft start és az utánégés van lengőpotin az előtolási sebesség és az időintervallum potik a kártyán vannak. A WEL5.0 a legegyszerűbb, ezen a poti a kártyán van és csak előtolást tud szabályozni, más funkció nincs rajta. Az NG 431 valóban mikrokontrolleres, minden funkciópoti a kártyán van,ezek egy része trimmerként, egy része 6mm-es tengelyű potival van szerelve. A trimmeres megoldású potikat az előlapon csavarhúzóval állítható potiként szokták kivezetni.
Én szoktam javítani NG431-et, mikrokontroller hibás kártyával még nem találkoztam. Egyébként ez már nem olcsó, közel 20e forint az ára, a többi mind olcsóbb, a legolcsóbb a felsoroltak közül a WEL5.0, de a 3.3;4.3;4.30 sem drága.a WEL1.2-1.3 nagy motorokhoz való, tirisztoros szabályozású kártya, ez 24V-ra és 42V-ra is készül, főként 60;90 és 120 W-os tolómotorok esetén használják. Az NG431 60W-os motorig ajánlott.
(#) mpisti válasza Loadbeta hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Ez lesz az. A tolókártya rajzát pedig ezen a fórumon megtalálod.
(#) laki79 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást.
(#) Loadbeta válasza mpisti hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Köszönöm a rajzot .Hátha van valakinek ilyen potméterei, esetleg gépkönyve. Alul két helyre is lehet bedugni a testkábelt,mi a külömbség?
(#) tsanyesz válasza erbe hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Üdv!
A hétvégén végre sikerült néhány képet lőni a gépről. Látszik a képeken, hogy már belepiszkáltak. Kipróbálni még sajnos még mindig nem tudtam, de majdcsak összejön az is. A multkor küldött rajz hasonlít, de közel sem ugyanaz. Nem értem például, hogy ugyan 3 fázisú a gép, de mégis csak 4db egyenirányító dióda van benne. Láttam itt a fórumon egy képet egy gépről ami egy az egyben ugyanez, de Elin Compact 200 néven. ELIN
Szóval ebből kellene valamit összehoznom.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
(#) Phile80 válasza tsanyesz hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Nagyon jól hegeszt ez a gép ha működik, de ennél bonyolultabb kapcsolású Co gépet még életemben nem láttam. Nagyon trükkös a 4diódás egyenirányítás benne. Van valahol rajzom hozzá, de már alig olvasható. Egyszer átépítettem egy ilyen gépet W22-es vezérlésűre, mert nem tudtam huzalpotmétert szerezni hozzá, de szerencsére a fokozatkapcsoló nem hibásodott meg. Ha az hibás, sehol nem kapsz hozzá, csak ha legyártatod.
(#) pisti35 hozzászólása Márc 9, 2015 /

Sziasztok.
Az mitől lehet hogy egy co gép ugyanazon a fokozaton, ugyanazon az előtolással egyszer pattogva egyszer szépen hegeszt.1fázisu 185ös co gépről van szó, fél éves nem sokat használt, már kezdettől fogva így hegeszt.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
(#) tsanyesz válasza Phile80 hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Remélem a kapcsolónak nincs baja. Rajz jó lenne hozzá mert az enyhe kifejezés hogy bonyolult. Hogy ezt a két trafós, 4 diódás megoldást hogy oldották meg, egyenlőre még nem értem, de egyszer majdcsak. Ahogy a belseje kinéz, úgy tűnik az előző próbálkozónak is beletört a bicskája. Bár elvileg működik, de én még nem tudtam kipróbálni.
Következő: »»   160 / 278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem