Fórum témák
» Több friss téma |
500A??? :eek2:
De hogy jön ez ki? És mekkora feszültségen 500A? Bakker én csak annyit akartam, h 1000V os feszültség legyen a kondikon elhanyagolható áram mellett ![]() hogy jöttek ki ekkora áramok? úristen ![]() és a kondik szigeteltek a víztől! De gondolom így érted azt az 500A vagyis az 5A bizti kapásból kiolvadna? üdv. vb Idézet: „De hogy jön ez ki? És mekkora feszültségen 500A?” Általános iskolai fizika. A transzformátoron a feszültségek egyenesen arányosak a menetszámokkal, az áramok pedig fordítottan arányosak velük. A trafó áttétele 15/100, ezért a szekunder 1kV*70A-je a primeren 150V*466A. Idézet: „Bakker én csak annyit akartam, h 1000V os feszültség legyen a kondikon elhanyagolható áram mellett” Sajnos fizikai lehetetlenségeket hiába akarunk. (Persze attól még le lehet írni őket, ahogy Meyer tette.) Idézet: „és a kondik szigeteltek a víztől!” Ha rántottát akarsz sütni, föl kell törni néhány tojást. Ha az elektródákat igazán elszigeteled a víztől (AC szempontból is), akkor nem lesz rajta térerő. Ha van térerő, akkor viszont van áram. Idézet: „Általános iskolai fizika. A transzformátoron a feszültségek egyenesen arányosak a menetszámokkal, az áramok pedig fordítottan arányosak velük. A trafó áttétele 15/100, ezért a szekunder 1kV*70A-je a primeren 150V*466A.” Ez világos, én is tanultam 8. -ban. De az én koncepcióm az volt, hogy egy 160khz -es 12V megy egy trafóra, és 1000V lesz belőle. Az áramerősség lényegtelen, mert ez csak egy kísérlet. Azt akarom vizsgálni, hogy hogyan reagál a víz a 160khz -es térerősségváltozásra. Ennyi. Asszem egy kicsit túllőttünk a célon ![]() üdv.:vb Idézet: „Az áramerősség lényegtelen, mert ez csak egy kísérlet.” Mint látjuk, nem lényegtelen, hiszen ha létrehoznád azt, amit leírtál, akkor akkora áram folyna, amit képtelen vagy biztosítani. Idézet: „Azt akarom vizsgálni, hogy hogyan reagál a víz a 160khz -es térerősségváltozásra” Úgy, hogy megakadályozza. ![]()
Nem feltétlenül lesz akkora áramod ha az elektródakapacitást elég kicsire veszed és desztillált vizet használsz. Gondolom a Mayer féle vízbontóhoz hasonlót akarsz mint itt a képen. Kapcsolónak pl orosz elektroncsövek megfelelőek mint pl GU-81M de ha nem kell nagy teljesítmény jóval olcsóbban GU-50 el is meg lehet csinálni ez is megy 1000V-on.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |