Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   300 / 445
(#) c27 hozzászólása Szept 2, 2015 /

Sziasztok!

Hameg szkóphoz kellene U440 vagy helyettesítője. Elvileg a 2N5911 helyettesítője, de most mindkettőre ráleltem. Szerintetek melyiket érdemes megvenni, ha az U440 kb. 1300Ft a 2N5911 kb. 600Ft. A 2N5911 ugyan olyan jó? Az adatlapban nem olyan nagy eltérések vannak bár annyira nem értek hozzá.

Nem igazán tudtam ilyen jellegű kérdést hol lehet feltenni.
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2015
(#) pucuka válasza c27 hozzászólására (») Szept 2, 2015 /

A szkóposban kaptál választ rá. Ha jót akarsz, és kapható, akkor az eredetit vedd meg, a másik csak kényszermegoldás.
(#) szamóca hozzászólása Szept 3, 2015 /

Magyarországon hol kapható 2x100k C-karakterisztikás, körpályás poti?
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

C karakterisztikás? Csak nem hangszínt szeretnél állítani? Látatlanban nekem nincs sajnos...
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Szept 3, 2015 /

Sajna eltört egy készülékben, és nem tudom hogyan pótoljam.
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Idézet:
„hol kapható 2x100k C-karakterisztikás, körpályás poti?”

Pénteken utána jártam kicsit, de csak most jutottam géphez.
Értem a kérdést, röviden sehol
Tengelyméretet ugyan nem írtál, de tengelymérettől függetlenül is sehol
Arra jutotam, hogy a keresni nem a "C"-re érdemes, hanem arra hogy "ANTI-LOG" vagy "exponenciális" kifejezésre kell keresni. Bővebben: Link
Külföldről, neten persze beszerezhető...
Nem tudod "átvariálni" a kapcsolást (rendes LOG az potméter az van bőven), vagy a törést megjavítani, vagy "parasztosan" lineáris potit beletenni?
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2015
(#) Orbán József hozzászólása Szept 6, 2015 / 2

Anódsapka, csőfoglalat, elektroncső és hasznos holmik.
Meglepő árakkal találkozhatunk, pozitívra gondolok.
(#) CIROKL válasza Orbán József hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Sok éve innen vàsàrolunk többen is .
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

6-os a tengelyméret, és bordás. Ha sima logásat teszek be, akkor ugye eleve nem középhelyzetbe kerül a lineár átvitel, és ráadásul a szabályzás-tengelyszögelfordulás is búrul. Végül is, így is működne, és ha nem lesz más ezt fogom tenni, csak próbálkozom. Fogalmam nincs, hogyan tudnám átvariálni a kapcsolást más karakterisztikára.
Ráadásul az eredetin van ilyen, réstárcsás pozicionáló is.
(#) Gafly válasza szamóca hozzászólására (») Szept 6, 2015 /

Még az jutott az eszembe, hogy ha az ellenálláspálya tört el, akkor mechanikai rekonstrukció után, hátsó oldalon műgyantával ragasztva, elől pedig vezető pasztával még jó lehet... Vagy tedd be az áramköri környezetet, és áttervezzük
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

A tengely tört el, és már szét is szedtem, tehát a régi már használhatatlan.
Az újratervezéshez megyek a témájába. Köszi!
(#) Doky586 hozzászólása Szept 8, 2015 /

Sziasztok!
Van egy ADSL modemem amiben a pufferkondi kezd felpúposodni ezért szeretném kicserélni.
A modemet 9Vac táp látja el, a modemen belül Graetz és utána ez a kondi.
Adatai: 2200µF 25V Ø16mm hossz: 17mm !
átmérőben nem lehet nagyobb, hossz max 18-19mm lehet ha nem akarok a dobozának flexel nekiesni... Viszont jelenleg 1db pufferkondi van benne, de 2db-nak van hely a nyákon.

Ilyen kondit se kiskerben se Lomex-ben nem kapni. (a hossz limitáció miatt)
Kérdés: Ha veszek 2db 1000µF 16V-os kondit (ezek elférnek) az megfelel? (25V helyett 16V-os..?) vagy inkább vegyek egy nagy 2200µF 25V-ost és azt 10cm vezetékkel kössem be és valahol a dobozban csak el fog férni valahogy (csak a helyén nem fér el).
(#) steelbird válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Szia!
Ez nem jó esetleg?
(#) Doky586 válasza steelbird hozzászólására (») Szept 8, 2015 /

Ez egy furaltszerelt 3-4 rétegű védőlakkos nyák. Nem tudnám beforrasztani a furatok helyére..
(#) ronin75 válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Szia,
meg kellene mérni mekkora feszültség jut a kondira, és ez alapján eldönthető a kérdés (16V/25V). Ki is vezetékelheted a nyákból (én összesodornám a kondira menő vezetékeket).
(#) Hp41C válasza ronin75 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Ha kapcsolóüzemű a táp, a kondenzátor kivezetéseinek meghosszabítása nem megoldás.
(#) Peter65 válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Szia!
A kettő kondinak a hely nem egymás mellett van? Ha igen, akkor kb. 16x32mm-es helyed van, és ott elfér fektetve egy motherboard 2200µF 25V-os elko (Lomexnál a 12-18-74). A kivezetéseknél a nyákra tegyél néhány 1µF 50V-os kerámia smd kondenzátort (Lomexnál 82-09-52), hogy jobban bírja a nagyfrekis nagy áramú igénybevételt.
(#) Gafly válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

A kapcsolóüzem honnan jött?
(#) qvasz2 válasza Gafly hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

A púposodásból. Sima tápokban max kiszárad, vagy elfolyik, de nem púposodik föl, az tipikusan a kapcsoló üzem hozadéka.
(#) qvasz2 válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Dehogynem. A furatba egy kis db vezeték, szépen elhajlít, és ráültet az SMD-t.
(#) ktamas66 válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Azt hittem csak a lábát kell kiegyenesíteni és kész a furatszerelt változat . Éppen volt egy hasonló rossz modem a polcomon, ez az egy kondi nem púpos benne
(#) qvasz2 válasza ktamas66 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Ha szerencséd van, és pont passzol . . .
(#) Doky586 válasza Peter65 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Hogy hogy nem gondoltam erre.. persze így már nem fog gyárinak kinézni, de sebaj.
Köszönöm!

Ez a 2200µF még az 50Hz négy diódájáról kapja a feszt. Mérve 11.7V, de sima DMM-el mértem, és a gyár se véletlen ragaszkodott a 25V-hoz. Az ez után levő részen van két kapcs táp is, de azok kondijai kisebbek és sértetlennek néznek ki, azok kondijaira tudok alaulról 1µF kerámiát rakni. A nyák más részét hagyom, mert ott olyan apró smd-k vannak hogy még nagyítóval is alig látom őket (kb 1mm a hosszuk és fele ekkora a szélességük).
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2015
(#) sunside hozzászólása Szept 9, 2015 /

Sziasztok!
A képen van 2 MMBT SMD tranzisztor (T1, T6), mindkettő elhunyt.
Ezek valami távol-keleti tipusok. Helyettesíteni kellene de nem tudom mivel.
Kb. 100 Volton dolgoznak és közel 1 Amperesek.
Valaki tudna ajánlani tipust ami a HeStorban is elérhető?

mmb.jpg

(#) ktamas66 válasza sunside hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Melyikre gondolsz MMBT5401 (2N5401) és 2N5551 is kapható, legfeljebb be kell ügyeskedni az smd helyére.
(#) sunside válasza ktamas66 hozzászólására (») Szept 9, 2015 /

Ez eszembe se jutott volna, hogy lecseréljem az MMBT-t 2N-re és már meg is van a tipus.
Köszönöm.
(#) sastas01 hozzászólása Szept 11, 2015 /

Sziasztok!

Keresek nyákra forrasztható(SMD), USB 3.0 apa-csatlakozót. Egy pendriveban sikeresen összetörték, az adatot pedig menteni kell. Nem találtam még hasonlót sem. A csatlakozóból 9 pin jön le a nyákra, és még 2 pöcök tartja a házat. Valakinek van információja róla?
(#) bbb válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 11, 2015 /

Szia!

Ha más nincs, akkor forassz rá egy usb3 toldót direktben...
(#) usane hozzászólása Szept 15, 2015 /

Üdv emberek!

Nem tudja valaki a Tali BT működik még? Nekem nem jön be a weboldaluk, legalábbis amit ismertem.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Azok ilyen hirdető oldalak. Úgyhogy lehet csak fent maradt. Halott cégek ilyen oldalakon még élőnek tűnhetnek. Viszont van telefonszám, abból kiderül létezik-e még.
Következő: »»   300 / 445
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem