Fórum témák
» Több friss téma |
Na akkor folytassuk itt.
Ezt idáig nem írtad,hogy a ledek halványak és pislognak.Így lehet hogy az elektronikának a táp része rossz. Sőt valószínű. De azért még mindig egyszerűbb a ker, motorral kezdeni az ellenőrzést.Ja és pontos tipussal a segítség kérést.
Rendben, köszönöm, ez egy konyhabútorzatba beépített mosogatógép, szóval nem lesz egyszerű hozzáférni az aljához, a pontos típusa ADP 962. A ledek villogása ennek a hibának a megjelenése előtt is fennállt. Sőt ez a hiba is előfordult néha, hogy a program nem indult el rendesen, de 1-2 start gomb nyomva tartásával leállítás majd a program újraindítása megoldotta, elkezdett menni. Most semelyik program nem jut tovább a víz beszívásánál.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Hát ez ilyen szakma.Szerelni kell bútorból ki bútorba be
![]() Azért ez nem a pontos tipusa. Az a szám még folytatódik és van egy Nr. ....száma is. Nem kell feltétlen kiszerelni az elektronika az az ajtóban lesz,vagy az ajtó alatt alul.Ha a ledek azt produkálják amit írtál valószínű elektronika tápja elfáradt. Szervíz manualt innen tudsz letölteni.ITT
Fúha, és azt a számot hol találnám? Mind az ajtón mind a kézikönyvében csak ezt a számsort találtam meg. Az ajtó burkolatát már leszedtem és alánéztem, az könnyen elérhető, a táppal tudok valamit kezdeni itthon?
Na pont lekéstem a módosítást, kísérletezgettem a ledekkel, és igazából világít mindegyik rendesen, annyi, hogy mikor a rendes mosás ledje ég, akkor az öblítésé is halványan világít, illetve a program váltó karral mikor váltok a ledek kicsit villódzva váltanak, de ez szerintem egyszerűen az érintkezés miatt. Ezen kívül a start vibrál nagyon halványan de az is világít ettől függetlenül rendesen.
szerk.: Ha a táp lenne elfáradva nem kéne megpróbálnia azért működtetni a programot max nem tudna elég áramot leadni? Vagy akkor is ugyanez lenne a jelenség? A folyamatos búgó hangot mi adja ki működés közben? A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Pontosan ahogy írod.Ha a táp elfáradt nem tud elég áramot feszt biztosítani és nem működik megfelelően. Tehát a szivattyú nem kap elég áramot, vagy a szivattyúban van a hiba. És ha elkezdi a programot és szivattyúzik -vizet tölt - utána kellene indulni a keringetésnek de ez itt megáll. Búgni a ker.szivattyú búg mert nem tud elindulni az említett okokból.Vagy mechanikusan szorul, vagy rossz a kondenzátor, vagy nincsen meg a feszültség áram a tápból kifolyólag.
Így már világos, köszönöm. Megpróbálok bejutni az aljába, kapacitás mérőnk kétlem, hogy lenne itthon szóval legegyszerűbb lesz megmozgatni a szivattyút ha az nem segít akkor cserélni a kondit, ha az se akkor pedig jöhet a táp. Majd jelentkezem
![]()
Sziasztok!
Egy olyan hibába futottam bele ami kiakar rajtam fogni. Wirpool ADP 8673 típusú gépünk megadta magát.Elindításkor csak zúgott , kinyitottam az ajtaját és látom hogy víz van az aljában nem szivattyúz. Újra indítottam de a zúgáson kívül nem csinált semmit. Harmadik indításkor kiírta E2 F8 hibaüzenetet . Szétkaptam a masinát és a szivattyújában egy fogpiszkáló darabkát találtam ami megakaszthatta a rotorját de megkönnyebbülésem ne tartott sokáig mivel a hiba üzenet továbbra is megmaradt.Szivattyú magában kipróbálva rb. az összes vizet kiszívattam a gépből de semmi változás .Próbáltam reszetelni de eredménytelenül. Remélem van valakinek hasonló tapasztalata ami megoldódott.
Szia! A szivattyú meg is kapja a feszültséget az elektronikából? Lehet hazavágta az elektronikában a tirisztort ahogy megszorult a szivattyú. Ki kellene mérni. Vagy csak nem resetelted rendesen.
hibakód A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Szerintem alapállapotban nem kell rajta feszt látni .A hiba kód miatt semmilyen funkciója nem elérhető.Műszerrel sajnos nem készültem,de védelemről gondoskodhattak volna.
persze hogy alapból nincsen rajta fesz. Amikor kezdi a mosást akkor szivattyúval kezd.
De szerintem nem resetelted rendesen.A hibakodot el kell tüntetni a kijelzőről. Keressed meg a használatiját ott le van írva hogyan kell resetelni. Műszer helyett ráköthetsz egy izzót is ![]() A szintérzékelőt is nézzed meg nincsen e dugulás stb A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
A hibakód folyamatosan villog E2 F8 bármit csinálok .
Természetesen lehet elektronika hiba is. De előtte végig kell méregetni mindent. Szintszabályzó,literszámláló ha van, fűtés testzárlat stb. Ha ezek renden utána az elektronika táprészét kell végignézni. kondik stb.
Sziasztok! Új vagyok a topicban. Kaptunk egy Bosch SMS40E32EU mosogatógépet. Hálózati kábel nem volt hozzá. A gép hátulján a hálózati aljzatnál jobb oldalt van még 3 érintkező. (lásd a képet) Azok mi célt szolgálnak. A fő érintkezők bekötése után, részleges a működés, nincs fűtés. Várom a válaszokat.
Szia! Az v.mi szervízdugasz lesz. Hát ha nem fűt akkor fűtés kőr ellenőrzés.
-fűtőszál ellenállás, + szigetelés ellenállás (testzárlat) mérés -NTC ellenőrzés -vezérlő panelon a relé ellenőrzése. -vízszintmérő és víz mennyiségmérő(ha van) ellenőrzése. -áramlásmérő ellenőrzése A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Na akkor tegyük gyorsan tisztába a dolgokat mielőtt még valaki ráragad a gépre.Tehát a képen látható 3 érintkező a "betáp" a ráírt betűk kiosztása alapján.L fázis N nulla a harmadik a védő.
Ha eltalálod akkor indulni fog a gép.Ha nem fűt az ennél a típusnál a legtöbb esetben az eldurrant fűtőbetét okozza ami nem javítható és csak a szivattyaúval cserélhető 35 ropiért.(nézz hozzá bontott alkatrészt) Ritkább esetben kiolvadt a fűtésrelé lába vagy nem kapcsol a relé.
Szia botesz! A betáp érintkezők ok. de a betáp mellett képen jobboldalt van még 3 érintkező az mi célt szolgál?
Én ott nem látok mást És nem is emlékszem hogy lenne ott más de ha mégis akkor számodra semmi jelentősége.
Sziasztok.
Egy fogós kérdésem lenne! Van egy orion OD-007 mosogató gépünk.nem megy tovább a program rajta.valószínű nem melegíti a vizet.A fűtőszálat kivettem,kint lepróbáltam semmi baja. van kettő hőérzékelő benne,mind a kettő jó. de mikor bekapcsoljuk és elkezdi engedni a vizet bele,túl folyik.a vízszint szabályzót is ki tisztítottam.Membrános,kapcsol.Menetközben rámérek a fűtőszálra és csak 70v van rajta! Segítségeteket kérem,mert elfogyott az ötletem.Előre is köszönöm. Tisztelettel
Kell benne lennie egy hőkioldónak is azt is nézd meg.Illetve hogy a szint.szab. rendesen kapcsol e.
Köszönöm a választ botesz.
a szint.szabályzóban szabad lenni víznek?vagy csak levegőnek?és a hő kioldó hol található?mert tudod én laikus vagyok,én autószerelő vagyok.
A szint szabályzóban csak levegő van az kapcsolja.Ha oda víz kerül akkor lehet hogy lukas a membránja.A korlátozó valahol a fűtőtest környékén van.
Ok! megnézem.a fejleményekről,holnap írok.köszönöm az eddigi segítséget.Jó éjt.
Sorry! hő kioldót nem tudom hol van?ez lehet az NTC kapcsoló?más néven nem tudom pontosan kliox vagy valami hasonló?csak meg erősítést várok.köszi előre is.
Hali. a hőkioldó jó!kettő újat raktam bele.a vízszint szabályozócsövében csak víz megy az nyomja a membránt a kapcsolóban, a gép alján van kettő cső a felesleges víz ott kifolyik.Ott van egy hungarocell úszó az mi célt szolgál? előre is köszönöm a törődést.és a válaszokat.De úgy látom!Mindenki maradjon a kaptafájánál!!
Sziasztok.
Most már jó a vízszint,melegíti a vizet! De nem mos!Mikor a vizet a felső lapáthoz nyomná megtelik az alja a gépnek meleg vízzel! További ötleteket és tanácsokat kérnék.a gép alján lévő hungarocell úszó milyen célt szolgál?Egyik hiba követi a másikat.a tömítések rendben vannak.várom segítő szavaitokat. Előre is Köszönöm.
Szia!
A hungarocell úszó egy biztonsági kapcsoló vízfolyás esetére, ha megtelik az alja vízzel valami oknál fogva. Az a kapcsoló lekapcsolja a befolyó vizet és bekapcsolja az ürítő szivattyút. Amennyiben az az alja telik meg vizzel ahol az úszó van akkor valahol még is csak folyik a gép. Ez lehet a keringető szivattyúnál a tengely tömítésénél vagy v.melyik cső illesztésnél vagy egyszerűen túltölt a gép.(szintszabályzó) vagy az a hungarocell kapcsolója a ludas.
Köszönöm a válaszodat.ellenőrzöm,és jelentkezem a fejleményekkel.
Szia .Dino71.
arra kérnék tájékoztatást,a szintszabályozó úgy működik ennél a gépnél ahogy telik meg vízzel a gép egy kis csövön keresztül nyomja a levegőt a csőben.ennek a levegő nyomásnak kell bekapcsolni a szintszabályozót?a szint szabályozóba nem mehet víz?valamennyi mindig van benne.kb hány liter kell a működéséhez?ha tudod?ebben nincs semmilyen vissza csapó membrán!csak a szabályozóban!tehát a víz telítettségével kapcsol?Sehol nem ereszt a gép.Egyik tömítésnél sem! csak a túlfolyon jön ki a víz.Tutti szint szabályzó.?szerintem. Várom válaszod.Köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |