Fórum témák
» Több friss téma |
Segítséget szeretnék kérni! Indesit idl 55-ös mosogatógép problémában. Tegnap beindítottam és reggel még mindig szivattyúzott, az első led villogott. Szétszereltem, nyomáskapcs ellenőrzés (rendben kattan villamosan átad illetve megszakít). Tisztítás üresen csak a gép, alóla folyik a víz, majd a hab. Nem áll le, a végén rövid sípoló hang és első led villog. Újra indításkor hosszú sípoló hang majd szivattyúzás és első led villog. A kérdésem egyenlőre: van ebben a típusban elárasztás védelem? Ha van hol keressem, esetleg tipp a hiba okára, hibajelzés jelentése?
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Igen azt kellett volna pucolni. Ott érintkezik a koszos vízzel ami tud dugulást okozni. Szerintem nem figyel eltérő szint jelzést mind a kettőnek más a dolga, egymáshoz nem sok.
Hát ha folyik a gép alól a víz és megy az ürítő szivattyú akkor tuti van benne védelem.
-vagy túltölt mert nem kapcsol a szint érzékelő. Lehet dugulás is. -vagy folyik a keringető szivattyú. a tengelynél. - vagy valahol luk van és ott folyik a tálcába a víz. legvalószínűbb a ker szivattyú.
Köszönöm szépen, sajnos már csak holnap lesz rá módom újra szét szedni. Kiszerelem a pultból és a fiammal kiviszem, megtáplálom vízzel-villannyal és kiderülhet hol folyik. Még annyit kérdeznék mit keressek árasztás védelem gyanánt?
A gép aljában legalul a tálca aljában egy úszót keress ami egy mikrokapcsolót emelget, de ne azt keresgéld hanem a hiba okát a folyást.
Rendben, de ellenőrizném hogy az is hibátlan legyen. Jó éjszakát, holnap referálok ha találok valamit. Tamás
Na kiderült a 30-as hibakód oka, állt a gép aljában a víz. Ha már szét volt szedve a gép kitisztítottam a bal oldali nagy műanyag cuccot is (ami a sótartályhoz csatlakozik és felmegy a gép tetejéig ha jól gondolom a felső forgóhoz), mert mocskos volt belül. Valószínűleg rosszul tettem vissza valahol a szigetelést és az eresztett. Most már rendben van, nem szivárog a víz a gép aljába, viszont az eredeti probléma továbbra is fennáll, azaz mosás közben továbbra is kicsap elöl a víz.
A légsűrítőre visszatérve: elég nagy cucc sok csatlakozóval. Ki kellene szereljen az egészet vagy elég annyi tisztítás, amit a mosótér felől meg tudok csinálni?
Szia!nincs kettérepedve az alsó mosogatókar?akkor is ilyet csinál.
Éppen az egyik élén mintha kettévált/szétnyílt volna a kar alsó és felső része. Pont ma vettem észre. Nem nagy a nyílás, de van rajta plusz rés. Most éppen megy de ha befejezte csinálok majd róla egy képet.
Na botesz már meg is válaszolta. Ez sajna hirtelen eszembe se jutott. Addig ne szedd szana-szét míg meg nem nézted a szórókart.
Jó estét! Na megtörtént az ideiglenes megtáplálás, a bejövő víz mágnesszelepe és a "labirintus" között lévő cső volt a hibás. A "labirintus" nyakánál csepegett, egyébként kb másfél éve cseréltem. Köszönöm szépen a segítséget!
Tisztelt Fórumozók
Siemens 55560/11 Mosogatógépem problémájához kérnék segítséget A mosogatási program felénél öblíteni kellett volna ,,,e helyett meg állt és beadott egy nagy F betüt,,a vizet nem szivatta le. Újra indítható de nem szívja le a vizet..Kikötöttem lebontottam az oldalait ,és azon gondolkodom merre tovább,Dugulás ? Szivattyú? Kérem aki tud segítsen az elindulásban,,,,,,,,,,,
Nullázd a programot.Új program választásnál először ürítenie kell.Ha nem akkor lehet hogy van valami a szivattyúban vagy le vannak dugulva a csövek esetleg a lefolyó.
Nos új programmal próbáltam indítani nem ürít viszont elindul a program kiírja a várható
időt amire végez ,fél időnél megáll gondolkodik és ismét beadja az F betüt,,,,benne maradt a lugos víz ismét és nem indul,,Kedves botesz kezdjem a szivattyúval? Typ SE 55560/11
Igen.Merd ki a vizet és a szűrő alatt van egy fedél.Azt levéve hozzáférsz a szivattyú lapátjához.
Nos levettem nehezen de átfordítottam a lapátot,de nem ürit ,,,vár egy kicsit és indítja a mosást fúvókákbol folyik a víz hallom a motort de nem ürít,,,,,,Szét kell szedjem ahhoz hogy a szivattyút kimérjem hogy dolgozik-e
Nem megforgatni kell hanem megnézni hogy nincsen e alatta egy üvegdarab vagy hasonló.Hogyha a szivattyú megy azt hallod.Ha nullázod akkor csak zúg vagy megy is?
az a baj hogy nullázni nem tudom csak a programokat tudom váltogatni,ugy tünik csak bug
Már miért is nem?a 70 fokos és az55 fokos(középső) gombot kell egyszerre lenyomni.
Meg próbáltam semmi,kihúzom leállítom és onnan megy tovább ahol abba hagyta,,lenyomtam a két gombot semmi
Pedig ha nem tudod nullázni akkor veled van a probléma.Hogyha eggyel arébb próbálod meg? 65+másik55? Ez a variáció jöhet szóba.
Sziasztok,
Van egy Candy CDF 625 A mosogatogepunk. 2007 ota van meg es sajnos mar 2 eve hibasan mukodik. Amikor szervizeltetni akartam, nem talaltam embert aki foglalkozott volna vele. Mindegyik program megszakad, mielott a vegere er. Ilyenkor a gepben benne marad a viz es egy oblito programot kell inditani, hogy kiuritse. Egyszer megmertem, hogy ha egy 45 fokos programot inditottam el akkor nagyjabol 2 ora 50 perc utan szakadt felbe. Sokaig igy hasznaltuk, vegul most vettunk helyette egy Whirlpoolt. A Candyre nincs mar szuksegunk, ha valakinek kell, ingyen elviheti. Szerintem hetvegi hazba meg jo, de nekunk nincs olyanunk ![]()
Szerintem meg ha a panelon a táp kondit kicseréled működni fog.Sajnos túl messze vagy különben érdekelne.
Kedves Ifjú barátom,,Nullázás sikerült de sajnos nem tolja le a vizet ,kezdődik a bontás ,,feltoltam a kis piros műanyag pálcát direktbe de úgysem ,,,félek a szivattyú megadta magát,,nullázás után csak búg mikor indítok,aztán minden kezdődik elöről,körbe és körbe forgatja a vizet,,,,,,
Akkor a csöveket nézd át illetve hogy nincsen e valami a szivattyúházban.Ha nincs és úgyse jó akkor a szivattyút szedd ki és adj neki direktbe 230 at. lehet hogy akkor éppen el fog indulni de én már jártam úgy 3 indításból 2x csak zúgott.Valószínűleg ki van kopva/El van zsírosodva.Csere.
kb 7-8 ezer az új.
Próbáltam szilikonnal megragasztani a szórófejet, de az nem tartott, úgyhogy nem tudtam ellenőrizni hogy jobb lett-e a helyzet. Most olyan műanyag szorító pántot tettem rá - persze fogok új kart rendelni, de addig is. Viszont megint leállt 30-as hibakóddal és megint állt az aljában a víz. Úgy látszik nem az volt az oka, amit gondoltam. Kimertem és újraindítottam és sajna kiderült, hogy a leersztő csövet a sok ki/be huzigálással sikerült kilyukasztani. Úgyhogy azt is kell rendeljek. Csak hogy csőstől jöjjön a baj amikor a végére ért a félbeszakított program a szárítási idő alatt iszonyatos kattogás hallatszott a gép tetején levő műanyagba zárt fém dobozkából és mikor a végére és kinyitottam a gépet sajnos minden hideg és vizes volt. Nem tudom mi az oka, eddig ilyesmi nem volt, de már kezd a hócipőm tele lenni. Teszek még egy próbát, hátha nem szakad félbe a program akkor szárít rendesen.
Amíg nem jó ne vegyél új szórókart. Szilikon FBS el próbáld ragasztani, és azzal a műanyag gyorskötőzővel erősítsed össze. (Bár én elvinném egy műanyag hegesztőhöz) Várd meg a teljes száradást! Igen a kifolyó csőre vigyázni kell. Velem is előszokott fordulni,hogy eltöröm
![]() "gép tetején levő műanyagba zárt fém dobozkából " na ezt nem tudom mi lehet. Gyanítom elfojt a víz és azért kapcsolt le a fűtés a szárításnál.
Ez összetett hiba lesz.A tetején a fekete valami az a szárító ventillátor.Szedd szét lehet hogy szétugrottak benne a fogaskerekek vagy letörtek.Hogy a program végén hideg ez általában attól van hogy ennél kimelegszik a fűtésrelé lába és nincs kontakt. Valamint ami még gyakori hogy a főmotoron lévő tachó melegen megszakad ami szintén hideg mosogatóvizet eredményez.Az i30 belső folyást jelent ez többnyire a labirintus oldalon egy dugulás okozza.
Csak hegeszteni lehet. Az összes általam ismert ragasztó csődöt mondott, két perc után szétnyílott. Mivel hegesztő nem volt a környéken rézdróttal összevarrtam
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |