Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szintetizátor javítás
 
Témaindító: Ryder007, idő: Dec 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 25
(#) benjami válasza aramis hozzászólására (») Jún 11, 2018 /
 
Hozzá való a tápegység? A kapcsolási rajz alapján a csatlakozó belseje a negatív pont, a legtöbb tápegység ennek éppen a fordítottja szokott lenni.
(#) Massawa válasza benjami hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Kapni univerzális tápegységet egy sereg különbözö csatlakozoval. Ennél meg lehet forditani a polaritást ( forditva bedugni a közbülsö csatlakozoba).
(#) SzervízMacska válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Vagy az elemtartóba bekötni egy 9V-osat, és máris felesleges volt szétberhelni...
(#) aramis válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
EZ bejött! mi a fene ez a kapa bekötés. Forditva bekötve a javaslatod szerint máris működik
EZt nem értem de a lényeg ,hogy megoldottaad a problémámat köszönöm.
(#) mraulajos hozzászólása Jún 12, 2018 /
 
Hali!
Bocsi hogy bele szólok. Több szintetizátor táp megfordult már a kezembe, szinte mindnek ez a polaritása. Külső +, belső - . Nem tudom mi erre a magyarázat.
(#) Petyaa válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Az iparban is néhány tápnak a dugasza pepitában van. Pl érdességmérőnek is kívül + belül - .
(#) Massawa válasza aramis hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Örülök, hogy bevált az ötletem és segiteni tudtam!

Néhány éve (5-10) még nem volt nagyon szabványositva a csatlakozo bekötése, és föleg ilyen zenei cuccoknál szeretik keverni a dolgokat, mert gyakran a zenésznek egy marék kütyüje van, és akkor jön az ötlet; egy tápbol osztani a delejt. A baj, hogy ez az esetek 90%-ban földhurkot okoz, amitöl bug az egész szinpad. Ezért aztán jönnek az ilyen vészmegoldások, mert az arra kényszerit, hogy egy másik tápot használj ( akkor nincs földhurok).
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
(#) aramis válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Az előzőekben írtam ,hogy kétféle bemenet van rajta valaki írta is ,hogy buherálták de aztán leforrasztottam róla. Egy két pillanatban volt ugy ,hogy megforditom a polaritást de letettem róla mert hasonló esetekben tönkrement a végfok pl tda 2030.
Nagy kő esett le a mellemről azzel a megoldással mert ajándékba vettem . M?égegyszer köszönöm . üdv ar
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2018
(#) fecameca válasza mraulajos hozzászólására (») Jún 12, 2018 /
 
Bocs, hogy beleszólok, de ez japán szabvány. Az összes rádió és tévés tartozék tápjuk fordított. Aztán itt vannak a kínaiak. Azoknál már európai a bekötés. Sajnos tényleg elfelejthették szabványosítani.
(#) Rober_4 válasza fecameca hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
A Boss torzítóknál is ez az elfogadott. Én utálom is, mert ugye ha egy tápcsatid az elosztóból szabadon marad, az amikor hozzáér valamelyik egység fémházához abban a pillanatban rövidzár...
(#) tothbela válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Nem véletlenül van fordítva, mert a táp csatlakozó a külső gyűrűhöz kapcsolja a belső telepet, ha nem külső tápról üzemel. Ez eddig nem lenne indok, mert a telep negatív oldalát is tudná kapcsolni a tápcsatlakozó. Csak hogy mivel a telepet a pedál bemenetébe dugott jack úgymond jobb csatornája köti össze a GND-vel, már csak a pozitív pólus maradt.

Szintetizátorok esetében ez nem lenne indokolt, de gondolom ha már hangszer, akkor legyen mind egyforma.

A bosszankodás meg megmaradt.
(#) Flumine hozzászólása Júl 17, 2018 /
 
Sziasztok!

Ezelőtt 2 évvel írtam a fórumba, hogy Casio WK-3300-as szintetizátoromon 8 egymás melletti billentyű megszűnt működni (kétvonalas Es - B-ig). Aztán pár nap múlva magától rendbe jött, és majdnem 2 évig semmi baj nem volt vele.
Most ismét előjött a hiba, de súlyosabban. Néha napokig nem jó, aztán megjavul, és több napig rendben működik. Van, hogy már bekapcsoláskor sem jó (újra ki-be kapcsolás sem segít), de előfordul, hogy játék közben némul el a 8 billentyű. Általában hirtelen megy el a hang, de olyan is volt, hogy pár leütés erejéig halkan még szólt, aztán már sehogy.
Ilyenkor a kijelzőn úgy látszik, mintha a hibás billentyűk le lennének nyomva.

Szerintetek a leírás alapján mi lehet a gond? Ha csak érintkezési hiba, és házilag, egy kevés ügyességgel orvosolható, akkor megpróbálnám, mert elég körülményes lenne szállítani, postázni mérete miatt, meg szerviz sincs a közelben (Vas megyében lakom).

Köszönöm előre is az ötleteket, a segítséget!
(#) Rober_4 válasza Flumine hozzászólására (») Okt 1, 2018 / 1
 
Billentyűzetmátrix szalagkábele.
(#) zolika1217 hozzászólása Okt 16, 2018 /
 
Sziasztok!Nem tudom él e még a fórum,de megpróbálom!
Érdeklődnék,hogy Yamaha Psr-620-as szintibe lehet valahogy rakni hdd-t?
Köszönöm a válaszokat!
(#) Inhouse válasza zolika1217 hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Inkább Floppy emulator az amit keresel.
(#) zolika1217 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
Az lenne a megoldás,de horror áron van....vinyóm meg van jó pár darab....ezért gondoltam inkább a vinyós megoldásra...Jah és sajna Zala megyében nincs emulátor,ma néztem egy csomó boltban
(#) Inhouse válasza zolika1217 hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
A 4500Ft aranyár? Ennél olcsóbban kihozni házilag HDD-vel? Szerintem nem fog menni... Ez nem az összedobom hétvégén project.
(#) zolika1217 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 16, 2018 /
 
4500 nem aranyár, de nincs pénz a számlámon, az ebay pedig számlás
(#) Inhouse válasza zolika1217 hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Pénz nélkül nem fog menni. Ezt nem lehet csak úgy otthon összerakni HDD-vel. Várj egy kicsit és ha összejött a pénz, szánd rá...
(#) zolika1217 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Értem,Köszönöm!
(#) Rober_4 válasza zolika1217 hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Egyetértek! Ha egy hangszert 4500Ft-ból feltuningolhatsz, ne is gondolkozz rajta. Nekem egy 2Megabájtos qcard az alesisembe 130 dollár, maga a hangszer nem ér annyit már. Ráadásul 20 évvel ezelőtt is ennyibe került, ma már 2-3ezerért ide kellene adniuk...
Nem is beszélve egy ram kártyáról, ami 128kbájtos, és megfizethetelen, mert hiába pcmci type 1-es csatis, de egy lineális memória, amit 98-óta nem nagyon gyártanak, és csak a legelső 286-os laptopokban volt ilyen...
Tehát 4500Ft azért, hogy leemulálj egy floppy-t szerintem ma már nem pénz...
Viszont próbáld ki mielőtt megveszed, vagy nézz utána, h kompatibilis-e a hangszereddel!
(#) tomoro hozzászólása Nov 1, 2018 /
 
Sziasztok! Segítséget tanácsot szeretnék kérni. Adott egy Korg pa3x pro hangszer, következőt produkálja: Nagyon magas frekibe zúgó hangot ad ki az aktív hangfalaknak, függetlenül attól hogy a hangszeren a hangerő nullán vagy maximumra fel van csavarva. Az érdekesség,hogy fülhallgatón keresztül nem lehet hallani a zajt. Megpróbáltam, a füles kimenetére kötni az aktív hangfalat a zúgás ott is halható. Kipróbáltam más körülmények közt, tehát elvittem több helyre ahol több hangfallal kipróbáltuk másik kábellel és a zúgás mindenhol jelen van. A következőt csináltam, szétkaptam a hangszert és láttam,hogy a tápon levő kondi fel van puklisodva ezt ki is cseréltem de a zaj nem szűnt meg. Tovább próbálgattam és egyik ismerősöm tanácsára egy olyan konnektorba dugtam a hangszert ami nincs leföldelve, a zúgás azonnal megszűnt. Szerintetek mi lehet a gond?használjam úgy hogy nincsen leföldelve? (még egyszer írom, több helyen is kipróbáltam a hangszert a zúgás mindenhol jelen volt, ha le van földelve)
(#) zolika1217 válasza Rober_4 hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Köszönöm szépen!Úgy tudom kompatibilis,csak egy kábel átalakító kell hozzá,azt megveszem és mehet is
(#) Peter65 válasza tomoro hozzászólására (») Nov 2, 2018 / 2
 
Szia!
Valószínűleg földhurok alakul ki a hangszeren, az erősítőn és a hálózati földelésen keresztül. Valamilyen módon el kellene "vágni" a hurkot, de úgy, hogy a készülékek érintés védelme is megmaradjon. Ha a földelésektől nem tudod a jel nullát elemelni sem a hangszerben sem az erősítőben, akkor valamilyen elválasztó elemen keresztül kellene a kettő összekötni. Ilyenre készítenek leválasztókat, vagy használhatsz erre készült hangfrekvenciás transzformátort. Az előbbiek elég drágák tudnak lenni, az utóbbiak olcsóbbak, de azért ritkán tudják a teljes 20Hz...20kHz-es teljes sávot.
(#) tomoro válasza Peter65 hozzászólására (») Nov 2, 2018 /
 
Először is köszönöm a hozzászólást. Az az érdekes,hogy másik hangszer Yamaha tyros 4 ugyan ebben a környezetben hangfalakkal stb. nincs földhurok, kipróbáltam egy másik ugyan ilyen korggal ugyan olyan típus mint az enyém és abban sincs földhurok.... Nemrég került hozzám a hangszer, arra gondoltam,hogy valaki szétszedte esetleg mikrókapcsolót cserélt, vagy gumisort a billentyűzetnél, és pl. olyan panelt földelt le amit esetleg nem kellett volna... Ez elképzelhető? vagy esetleg valahol a hangszeren belül létezhet egy szűrőkondi ami ezért lenne felelős, és kezd kimenni? nagyon magas frekvenciában jön a zúgó hang...
(#) rolandgw válasza tomoro hozzászólására (») Nov 2, 2018 /
 
Szia!
PA500-nál találkoztam, illetve hallottam hasonló jelenséget, bár földelési összefüggésre nem emlékszem. Ott durván elállítgatta a tulaj az EQ-t a hangszerben. Gondolom ezt már nézted a Global menüben. Balanced kábellel, összekötéssel próbáltátok?
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2018
(#) Peter65 válasza tomoro hozzászólására (») Nov 2, 2018 /
 
Nem ismerem a szóban forgó hangszereket, csak a leírásod alapján próbálok segíteni. A földhurok alapesetben valóban inkább 50Hz-es brummot ad, de ha egy kapcsolóüzemű valami is van a hurokban, akkor más zaj is lehet.
Egy megpiszkált hangszerben minden elképzelhető.
Esetleg ohm-mérővel mérd meg a védőföld és a kimeneti nulla pont közötti ellenállást. Feltételezem, hogy nulla ohmot fogsz mérni. Ha megtalálod, hogy hol van lekötve, akkor "el tudod emelni", azaz egy 10 ohmos ellenállással felvághatod a kört. Ha van rá módod mérd meg a jó hangszereken is a védőföld és a kimeneti pont impedanciáját, az segíthet a pontosabb behatárolásban.
(#) Inhouse válasza tomoro hozzászólására (») Nov 2, 2018 /
 
Azt sosem értettem, hogy egy dugasztápnak minek földelés...laptopnál jártunk ugyanígy.
(#) rolandgw válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 2, 2018 /
 
Nem dugasztápos.
(#) Rober_4 válasza tomoro hozzászólására (») Nov 10, 2018 /
 
Én ilyen esetekben megkeresek youtube-s szervizvideókat, illetve googlézek képeket, és megnézem, hogy az én hangszeremben, nincs-e valami eltérés a videókhoz, képekhez képest. Természetesen az az első, hogy átnézem előtte a hangszert nincs-e leszakadva, vagy gányolva valahol valami. Csavarok ugyanazok-e? Lehet valami szélesebb fejű csavar hozza meg a tetelés kontaktját a panelhez, de valaki rosszat rakott oda stb...
Következő: »»   23 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem