Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV
 
Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 15
(#) kadarist válasza sepu666 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Szia! Tipikus elkóhiba. A sustain és power boardokat kellene átnézni.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 23, 2018 /
 
Szia!
Most értem rá csak foglalkozni a tévével, és odáig jutottam, hogy az elkókat szemre ellenőriztem, egy gyanúsat cseréltem a tápban, de nem az volt a gond. Tápfeszek rendben vannak.
Ha a mainborad és a logic board közötti jelkábelt (lvds?) lehúzom, akkor fekete képet kapok. Emiatt a mainre gyanakszom, de lehet akár a logic board is a bűnös. Van valami tipp a hiba helyének megkeresésére?
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Dec 24, 2018 /
 
Nem hinném, hogy a digitális lap okozhat ilen hibát. A Vs és Va feszültségek változtatására változik a jelenség?
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Ünnepek után tudom ellenőrizni, majd jelentkezek.
(#) muabid hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Sziasztok. Nekem is van egy Lg plazma tv-m, mint fent tárgyaltok. A minap elment a kép egy pukkanás kíséretében,elszállt az egyik kondi a tápegységen. Nevezetesen a C326 jelölésű.Kiment a 4A-es biztosíték is.Kicseréltem a kondit és a biztosítékot. Semmi sem változott. Sajnos itt megállt a tudomány.Egyszerű villanyszerelő vagyok, szeretek barkácsolni. Ez sajnos meghaladja az én tudásomat.Nem tudom mik azok a felitatok a panelen ( Vcc- GND ) ezeket tudom, a többiről fogalmam sincs. A lényeg kép nincs. Állítólag hang van. Én nem voltam itthon mikor ez történt. A kondi fel volt durranva, bizti elment. ez biztos. Tudnátok-e segíteni?
(#) kadarist válasza muabid hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Szia! Van-e multimétered? Melyik panelen durrant el a kondi és a Va, Vs feszültségek hogy alakulnak a paneleken?
(#) muabid hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Igen van műszerem. A kondi a tápegység modulon van.Panelen lévő szám C326. MI az a Va Vs. Ezeket írtam nem tudom mit jelentenek. Még nem bonyolódtam bele. csak a kondit és a biztosítékot cseréltem.Készenléti állapot megvan.Más nincs, állítólag hang van. Nem voltam itthon mikor történt.
(#) kadarist válasza muabid hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Ha azt szeretnéd, hogy megjavuljon a készüléked, akkor kicsit jobban bele kellene bonyolódni a témába. Mi a készülék típusa? Valamint készíthetnél képeket a panelekről, csatlakozókról, így könnyebben lehet segíteni.
(#) muabid hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Áram alá helyeztem, reagál a távkapcsolóra, de 5 másodperc után vissza áll készenlétbe. egy led világít az egyik panelen. Más nincs.Nem durrog nem csattog.
(#) muabid hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Próbálok képeket készíteni.
(#) muabid hozzászólása Dec 30, 2018 /
 
Talán ez segít.
(#) muabid hozzászólása Dec 30, 2018 /
 
Pár kép a kondiról. Ma kiveszem a tápot és átnézem tüzetesen.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
(#) kadarist válasza muabid hozzászólására (») Dec 30, 2018 /
 
Ott van az a CN70-es csatlakozó, azon van a Vs feszültség. A Va-hoz tartozó csatlakozó is ott van valahol, keresd meg és mérd meg a feszültségeiket a GND-hez képest. A korrekt feszültségértékeket fel szokták tüntetni egy cetlin a plazma panel hátulján. Ezen kívül vannak még biztosítékok a sustain boardokon is (két szélső panel), azokat is ellenőrizd le.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Most volt időm kipróbálni, a Va-ra nem változik, Vs-re a vegen kicsit valtozott a fenyero. Teszt abra modban is ugyanaz a hibajalenseg, ugyhogy a mainboard hiba valoszinuleg kizarhato.
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Nézd meg, hogy a Y-sus. lapon (bal oldali nagy nyák) és a Z-sus. lapon (jobb oldali nagy nyák) jók-e a biztosítékok.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Úgy nézem jó mind.
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Illetve ellenőriztem a Vset, Vsc-h, Vscan, Vb feszültségeket ezeken a panelokon, és megfelelőek azok is.
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
A logic boardon vagy a sus lapokon lenne érdemes nézelődni?
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /
 
Ha mindegyik feszültség meg van a sustain lapokon , akkor tényleg nem marad más, csak a t-con vagy a main.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Köszi, akkor megprobalkozok egy tcon cserevel. Más esetleg nincs amit még érdemes ellenőrizni hogy nehogy pofara eses legyen a csere után ?
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Én már botlottam olyan készülékbe, ahol a main board SMD elektrolitkondenzátorainak hibája okozott furcsaságot. Ebben is van bőven ilyen.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 19, 2019 /
 
Átnézem ezen a boardon, de a maint lehuzva a tcont teszt abra modba rakva a dip kapcsolokkal es pontosan ugyanaz a hibajelenseg.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Szia!
Jó hírekkel szolgálatok, a controll board cserejevel megjavult. Viszont a képminőséggel nem vagyok 100%osan elegedett, ket problemat latok, az egyik, hogy a kep kicsit olyan vibralos hatasu (valahol az 50 es 100hz tv kozott erzem), es a fekete részeknél eleg zajos is a kep. Ha jól sejtem ez elko hiba lehet, de merre fele lenne erdemes ujrakondizni? Eszméletlen mennyiségű elko van benne, az egész nem játszik.
A masik probléma, hogy fekete alapon a feher dolgok konturja eleg mosott, ragyogó hatású, amit az elso uveglap belsejenek koszossaga okoz. Ezt hogyan lehetne kitakaritani? A kijelzo kiszerelese nagyon kockazatos szerintem.
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Feb 6, 2019 / 1
 
Az én tévém üvege mögött is van egy helyen füst, azt viszont nem tudom, hogy ki lehet-e takarítani valahogy. A kijelző panel eléggé kompakt dolog... A képzajt a sustain feszültségek állításával lehet korrigálni, persze csak akkor lesz hatásos, ha mindegyik puffer jó.
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Koszi! Melyik pufferek a legkritikusabbak, foleg a vibralas szempontjabol?
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Feb 6, 2019 /
 
Az Y és a Z-sus elkói. Először próbáld meg a képzajt minimalizálni a Vs-Va feszültségekkel, persze nagyon ne térj el felfelé.
(#) sepu666 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2019 /
 
Jó estét. Volt időm megint kicsit foglalkozni vele. Ki cseréltem az összes kondit. Nem vészes összeg volt. Inkább így cseréltem mind. De a hiba még mindig fen áll. Az y-sus panelon két tranyo közt viszont van egy kondi jelzés. A lábak meg is vannak. De darabjait vagy égés nyomot nem látam. Service doksiban viszont nem találtam a rajzát. Honan tudhatom meg hogy ott tényleg van kondi? Meg hogy milyen értékű? Holan szét szedem megint és meg nézem a jelzését. Köszönöm addig is. Jó hétvégét mindenkinek.
(#) kadarist válasza sepu666 hozzászólására (») Feb 17, 2019 /
 
Még mielőtt nagyon belemegyünk, a sustain feszültségek (Vs, Va)hogy alakulnak? A panel hátulján egy címkén szerepelnek a gyári értékek.
(#) sepu666 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Jó napot. A tápon mérve. A pontokon. Vs:206V a Va:59V-ot mérem. A kondi amit meg viszont emlitetem a y-sus panelen C5089 a lábak darabjai is láthatók. Képen.
(#) sepu666 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Készitetem kicsit jobb képet is.
Következő: »»   10 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem