Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV
 
Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 9
(#) jojoba hozzászólása Dec 20, 2017 /
 
A gubanc tulajdonképpen az, hogy most 8 órája már működik hibátlanul. Melegedés nem okozhatja.
(#) kovacspista hozzászólása Dec 28, 2017 /
 
Sziasztok! Most én kérnék segítséget. Nem igen javítottam plazmát, de egyszer el kell kezdeni!! Merre induljak ezzel a gonddal? Amit a képeken láthattok egy SAMSUNG PS42S5HX/XEH plazma készülék.Nagyon hasonlít a régi , képcsövel szerelt tv-k sorszinkron hibájához. Ezt a bejegyzést régebben raktam föl és most értem oda, hogy belenéztem. Nem találok semmijen gondot, feszültségek rendben, nincs púpos , égett alkatrész, egyáltalán szemre is minden ok. A képeken látható gondja van. Esetleg az alaplap, vagy a t-con teszi ezt? Találkoztatok más ilyennel?
(#) eyess válasza jojoba hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Inkább kontakt hiba valamelyik kábel lesz ott gyanús.
(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Most akarsz plazmázni , amikor már kihalóban van ? Nos jól gondold a control vezérlőtől menő kábel , ami a T conhoz megy , és az azt követő t cont kell megnézni.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2017
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Dec 28, 2017 /
 
Most van mód rá, és jó lesz a tanyára, amig működik! Persze ha sikerül elfogadható állapotba hozni!
(#) kovacspista válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 8, 2018 /
 
Nos leellenőriztem a kábelt, kicseréltem a t - con panelt és nem változott semmi! Van még egy csomó cucc a t - con panel után is! Mit nézzek át szerintetek?
(#) Vadász Csaba hozzászólása Jan 23, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!

Küzdök egy PANASONIC plazma tv-vel.
Sajnos plazma tv-k javításban nincs nagy gyakorlatom,ezért kérném a plazma tv szakértők véleményét.
Típusa: Panasonic viera TH-50PV7P
GPH10DE Chassis
A készülék bekapcsolható, távirányítóra reagál, hang van, csak a kép nem jelenik meg. Pontosasban halvány fényderengés látható a kijelzőn. Ha lehúzom a Y panel táp csatlakozóját( +192V) és úgy indítom el a tv-t még derengés se látható. Ugyan ez elmondható a Z panelről is. Vagyis mindkettő panel táplálása esetén látható csak a fényderengés. ( Neten olvastam így állapítható meg melyik board a hibás.)
Sajna itt nem jött be.

Egyszer előfordult, hogy bekapcsoláskor megjött a hangyák háborúja kb 7 mp-re .
Majd vibrált a kijelző majd csak a derengés maradt.

Lebontva a hátulját semmi rendellenes (púpos kondik, melegedés jelei) nem láthatóak. Mérve a főbb tápfeszeket, az SMPS működik a feliratozott értékeknek megfelelően. Ezeket az értékeket a Y és Z paneleken mértem .
PVSUS = 192V
TPVAD = 105V
TPVE = 169,8V
TPVBK = 155V
A mérési pontot:
TPVSET = 334V
TPVSCN = 97,2V
TPVDA = 76,2V
TPSS1 = 160 V

Az Y és Z modulokon nem találok zárlatos alkatrészeket.
Panasonic SC kártya YSUS Y-Sustain TNPA4186 TH50PX75U
X-SUS BOARD TNPA4187
Érdekes,hogy hiba esettén előlapon nem villog a LED.
Pedig hibás blokkot azonosítani lehet az egység előlapján lévő Power LED villogás számával.

Mit kellene még ellenőrizni?
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv!
(#) kadarist válasza Vadász Csaba hozzászólására (») Jan 23, 2018 /
 
Szia! A digitális részek megkapják a tápfeszültségeiket(pl. 5V)? A többi tápfeszültség a rajz szerini jó érték?
(#) eyess válasza Vadász Csaba hozzászólására (») Jan 23, 2018 /
 
Hát van mit méregetni a modulokon.Ha csakugyan megkapják a feszültségeket , akkor vagy az y, vagy a z modulokon a teljesítmény alkatrészek haltak meg , amik a kimenetet adják.
(#) ha1zn hozzászólása Júl 29, 2018 /
 
Sziasztok!
A problémám ugyanaz! Szintén Panasonic Viera, 11 éves plazma TV. A hibajelenség teljesen azonos. Annyi különbséggel, hogy a hiba (nem jön meg a fény, csak a háttér derengés) fokozatosan teljesedett ki. Korábban is jelentkezett, de a TV hálózatból való kihúzása, és újraindítása után "megjavult". Most már egyáltalán nem jön meg a kép. A hibajelző piros LED 20-nál többet villog, pontosan nem tudtam megszámolni, gyorsan villog. A táp panelról jobbra és balra elmenő PvSUS 180,5 V. Eddig még csak ezt mértem. Folytatom a vezérlő feszültségekkel, felkutatom a kapcsolási rajzot. Ha leírtak ismeretében tanácsot kapok, megköszönöm. Rádióamatőrként vannak ismereteim, de plazma TV tárgykörben még nem mozogtam. Közben vettem egy korszerű, 4K-s TOSHIBA készüléket. Nagyságrendekkel rosszabb a képe és a hangja, mint az öreg plazma TV-nek volt. Ezért gondoltam, hogy megpróbálom javítani. Azt láttam az eBay-en, hogy szinte minden panel kapható hozzá 6-13e közötti árakon. Annyit megérne nekem.
(#) kadarist válasza ha1zn hozzászólására (») Júl 29, 2018 /
 
Szia!
Mi a tévé típusa?
(#) eyess válasza ha1zn hozzászólására (») Júl 29, 2018 /
 
Elég sok infó fent van ezen az oldalon.Akár képek , vagy rajzok formájában , vagy pedig magyarázat formájában. Biztos, hogy elfogsz tudni indulni a méregetések során .És persze ha valami nem megy majd itt leszünk.Ami érdekelne személy szerint, hogy a tévén nincs kép ugye, de hang az van ?
(#) ha1zn válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2018 /
 
Panasonic Viera TH-37PA60E
(#) kadarist válasza ha1zn hozzászólására (») Júl 31, 2018 /
 
A rajzot innen le tudod tölteni a "processing" helyén megjelenó "Download"-ra kattintással. A PDF 25-ik oldalán láthatod a LED villogási táblázatot.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2018
(#) abitibi hozzászólása Szept 6, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy szép nagy plazma tv-m. Egy idő után ki-be kapcsolgatott, amit egy ideig sikerült hűtéssel orvosolnom. Ám most már csak "kattog". Egy nálam okosabb azt mondta hogy tápegység baja lesz. Kérdem én, amatőr, hogy melyik alkatrész lehet a ludas a tápegységben?
Ki-be forrasztgani tudok és ha lennétek olyan jók tipped adni, meg is próbálnám megjavítani szegényt.
(Gondoltam eladom hibásan de a kutyának sem kell)
Köszönöm!
(#) kadarist válasza abitibi hozzászólására (») Szept 6, 2018 / 1
 
Szia!
Ugye itt is, mint mindegyik másik lapos jellegű tévénél a tápegység elektrolitkondenzátorait kellene górcső alá venni. Kimérni és a rosszakat cserélni.
A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2018
(#) abitibi válasza kadarist hozzászólására (») Szept 7, 2018 /
 
Köszi a választ! Reméltem púposodnak a kondik, hogy egyszerűbb legyen de persze nem. Majd megpróbálok méricskélni
(#) forma3 hozzászólása Okt 16, 2018 /
 
Sziasztok!
Vettem egy ilyen olazma tv-t, de sajnos bekapcsolás után csak statikus zajos kép jelenik meg, ami egy ki es be kapcsolás után tud változni is, a két képen két fajta zaj látszik. Külön érdekesség, hogy szemre kb 50Hz-el vibrál ez a kép, es a ha pct rádugok, vagy hangerőt nyomkodom akkor se változik a kép. Merre érdemes keresgélni?
Kép
Kép2

Köszi!
(#) kadarist válasza forma3 hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Szia!
Az elektrolitkondenzátorok ellenőrzésén túl vagy már?
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Szia! Köszi, még nem néztem bele, csak infót gyűjtök, de mindenképpen azzal fogom kezdeni.
(#) forma3 válasza forma3 hozzászólására (») Okt 17, 2018 /
 
Most látom, hogy a típus kimaradt: Fujitsu Myrica P50-2
(#) forma3 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2018 /
 
Na, neki akartam leselkedni, de sajnos szégyenszemre még a hátlapot se sikert levenni, egyszerűen szinte meg se mozdul, pedig minden csavart kiszedtem. Oldalról kell feszegetni, vagy van valami trükkje? Ez ugye elöl hátul full fém, nem olyan műanyagnag ami pattintós lenne mint a mai tv-knél.
(#) kovacspista hozzászólása Nov 8, 2018 /
 
Helló mindenki! Ismét plazma! Most egy pioneer PDP 505 PE monitor és külön van a média vevő. A képen csak halványan , középen egy vízszintes keskeny sávban látni a hangyákat. Pont úgy mint a hagyományos tv- k függőleges eltérítés hibánál. Érzékelhető az is, hogy reagál a bemenet választásra, de ennyi. Volt már kalandja valakinek? Mivel nem nagyon javítottam plazmát, kérdezem, hol kezdjem? Mi lehet a gubanc? Fotózni nem tudtam, mert mindig csak fekete képet mutatott a fotó, annyira halvány!
(#) kovacspista hozzászólása Nov 9, 2018 /
 
Nos egy napos méregetés után az van, hogy a feszültségeket megkapja az összes panel. Hibaüzenetet nem ad, de ha bármit lehúzok, akkor igen. Az X és Y sus is megkapja a feszültségeket. A sus feszültség mind két oldalon 230 V . Ez bemegy az un. mask modulba, de az X oldalon 1,4V, míg az Y oldalon 12V jön ki belőle. Arra, hogy mind tönkrement kicsi az esély, ezért a közös pontot a video digitális modult gyanúsítom, az az szerintem nem kap vezérlést az X és Y modul. Jól gondolom vagy van valami más is, ami lehet??
(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 9, 2018 /
 
Ha vissza olvasol ebbe a témába , akkor megtalálsz sok olyan képes , vagy szöveges hozzászólást , amibe ezek a részek ki lettek tárgyalva elég rendesen.
(#) kovacspista válasza eyess hozzászólására (») Nov 9, 2018 /
 
Sajnálom, hogy csalódás okozok, de nem lettem okosabb az összes hozászólás átolvasása után sem.
(#) eyess válasza kovacspista hozzászólására (») Nov 9, 2018 /
 
Hát pedig elég szájbarágósan le lett írva minden.Egyébként az Y sus modul lesz valószínű hibás.De ezt konkrét mérések , és adatok ismerete nélkül csak tippelni tudom.
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu