Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazma TV
 
Témaindító: scampi, idő: Jan 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 13
(#) scampi hozzászólása Jan 30, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!

Plazma tv előlapja betörött , senki nem tudta megmondani milyen üveg kell bele, jött egy üveges ő már csinált ilyet és vágott bele új üveget ( valami foncsorozott ). össze is lett rakva, de a kép sajnos szemcsés ( fekete pixelek vándorolnak ide oda, foltokban stb. nem fix pixelek tehát nem pixelhiba ) távolról alig látszik közelről nagyon zavaró.

Megnéztem a régi üveget és láttam, hogy valamilyen bevonat van rajta és egy fólia kívül. Az üveg körben kb 2cm szélesen rézzel fel van futtatva és testelve van (volt).

Kérdésem: Lehet e a próbléma az új üvegtől? Szemre lehet e káros? Ha bármelyik igen, akkor valójában milyen üveg van benne?

Ha nem, akkor mi lehet a gond? Látott már valaki hasonlót?

Köszönöm
(#) Action2K válasza scampi hozzászólására (») Jan 30, 2010 /
 
Szia!
A testelés a sztatikus feltöltődés, és egyéb külső zavarok miatt van, ami most nincs szűrve, azért is zizis a kép. A fólia pedig infraszűrő, ugyanis a plazmának piszok nagy az infra sugárzása. Hát nem hinnám, hogy szemnyuhógtató lenne több órán át szembenézni 1000 darab működő távirányítóval. Utána kéne nézni, hogy milyen káros hatása van az erős infra fénynek. Az biztos, hogy az infrás távirányítókat bezavarja rendesen.
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Jan 31, 2010 /
 
Kicsit utána néztem. Igazán káros hatást nem említenek sehol. Persze előtte tudni kéne, hogy mekkora a spektruma, ahol sugároz.
(#) scampi válasza Action2K hozzászólására (») Jan 31, 2010 /
 
Szia!

Akkor szerinted ezek a vándorló pixelek az üvegcsere eredményei lennének?

Ha találok valami megoldást "vezető" fóliua vagy valami, az megoldhatja?

THX
(#) varttina válasza Action2K hozzászólására (») Jan 31, 2010 /
 
Szia! Az infrasugárzás teljesen mindennapi dolog. Egy pár perc napozás alatt sokkal nagyobb infraterhelést kapunk, mint ha egész éjjel néznénk a TV-t.
(#) Action2K válasza scampi hozzászólására (») Jan 31, 2010 /
 
Az a baj, hogy a gyári üvegre mikronnyi vékonyan az egész felületére volt gőzölögtetve a fémréteg. Ezt már házilag nem pótolod.

Varttina: Valami ilyesmit sejtettem én is. Max kétfunkciós TV. 1. TV, 2. Infra hősugárzó.
(#) scampi válasza Action2K hozzászólására (») Jan 31, 2010 /
 
Fémgőzölés megoldható, az nem gond. Infra sugárzás sem, mert nem a nappaliban lenne , hanem egy bemutató ( videó menne rajta folyamatosan, 10m nél közelebbről senki nem nézné.

Igazándiból a pixelesedés megszüntetése érdekelne.

Köszönet
(#) watt hozzászólása Feb 2, 2010 /
 
Az infra sugárzás nem más mint hősugárzás. Ettől nem kell tartani, de szerintem nem infra szűrő volt benne(azt elég nehéz lenne kiszűrni, elég csak elnyeletni és elvezetni, ha ezt szűrésnek nevezzük, legyen.), inkább UV és egyéb "finom" hullámhossz, amit a plazma ív szerintem sugározhat...
(#) Czuczicsabi válasza scampi hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Sziasztok!

A plazma modulok előtt valóban egy erre a célra fejlesztett úgynevezett " filtert" alkalmazunk a modul infra tartományba eső kibocsátás csökkentésére. Ez valóban egy "sima" üveg, melyre speciális eljárással viszik fel a szűrő réteget. Az üveglap külső peremén található "réz vezető" réteg technológiai okok miatt kerül fel, igazából nem lát el földelési szerepet, ezt a készülékben lévő Ún. gasket hivatott megoldani...A képen jelentkező hibát más ok(ok)ra vezetném vissza. A gyárban, a gyártási folyamat legvégső fázisában kerül a pdp modul elé a filter (manapság már inkább integrált, közvetlenül a kijelzőre ragasztott használatos).E nélkül is tökéletes képnek kell rajta lenni!
Hiba oka lehet antennahiba,vagy rosszabb esetben PBA okozta probléma is. (vagy hibás, elpiszkált feszültség és jelalak beállítás...zöld színben nagyon jól láthatóak a fekete,sziporkázó pöttyök)
Sok sikert a javításhoz!
Csaba...
(#) szamesz hozzászólása Jan 1, 2011 /
 
Tisztelt fórumozók! Először is BUÉK mindenkinek!!!
Van egy Philips 42pf5321-es plazma tv nálam. Az első vizsgálatok után komolyabb tápegység hiba áll fent. A 12V
os részen a fólia elfüstölt. A VS feszültségről 2 db záróirányu dióda volt sorba kötve, mindkettő halott. Csere és fóliapótlás után felállt 10,5 V-ra, a VS fesz viszont csak 3 V. Az Ysus Panelt visszadugva a 12V ismét fóliafüsttel távozott. Csak a tápot bekapcsolva nincs VS feszültség, bár rossz alkatrészt nem tudtam kimérni.
Ha van valakinek épkézláb ötlete, nagyon sokat segitene!
(#) edison14 válasza szamesz hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Kapcsolási rajz hiányában nehéz lesz valamit is kitalálni. Esetleg bejelölhetnéd a rajzon, hogy hol is van az a rész ahol elfüstöl a fólia.
(#) szamesz válasza edison14 hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Ha lenne rajzom, még mindig a panellel foglalkoznék.
Rajz nélkül elég nehézkesen müködik a dolog.Amugy a
12V-os tápon / ha minden panel fel van dugva/2,5Kohmot
tudok mérni terhelésként. Szerintem a probléma a VS
feszre kötött 2 db diódától eredt.
(#) kadarist válasza szamesz hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Szia!
Rajz, leírás: Get Manual
(#) szamesz válasza kadarist hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Köszönöm a rajzot, mindenben megegyezik a belső felépítésben, kivéve a tápegységet.Ezt sajnos másfajta tápegységgel szerelték össze. A táp típusa P/N AAX30364901, ígyhát nem jutottam előrébb /sajnos/.
Van még egy számsor a cetlijén:S/NMM06526294
MAA6526294 /ha ez segít azonosítani.
(#) kadarist válasza szamesz hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Keresd meg ezek között a jó rajzot: Bővebben: Link Van AB-s és AA-s verzió is.
(#) forgonati válasza szamesz hozzászólására (») Jan 1, 2011 /
 
Általában a 12V nem megy az Y-Sus panelra. Arra csak a Vs, Va, ilyesmik mennek. Biztos hogy a Y-Sus panelnak köze van a 12V elfüstöléséhez?
Az a kéd dióda hol van pontosan?

Ha meglesz a kapcsolási rajzod hozzá, rakd fel, úgy biztosan könnyebben tudok segiteni.
(#) szamesz válasza forgonati hozzászólására (») Jan 2, 2011 /
 
Sajnos a rajz még nincs meg, mert vendégként csak kettőt tölthetek le, és nem volt köztük.
A 12V nem a VS panelre megy, hanem a tápon van 2db
820 mikrós 250V os elkó, /VS tápfesz/, erre a kondira megy 2 db sorba kötött dióda, katóddal a "+" lábára, aminek az anód felén normál esetben 12V nak kell lennie.
Igen sok alkatrész van az "égett"vonalon, de hibásat nem tudtam kimérni.Amugy a fóliát lekövetve az 1M46 os
csatlakozó 8 as lábára megy,ahol több mint 2Kohm a terhelés. A VS panelt lehuzva nincs "füst", visszadugva
viszont elég gyorsan.
(#) szamesz válasza szamesz hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Először is elnézést kérek minden segítőtől a hosszu hallgatás miatt, de az utóbbi két hét tulzsufoltra sikeredett, az éjszakákat pedig alvásra használtam.
A mai napon, ha sikerül, teszek fel képet a tápegységről, mivel a rajzokon találhatók közül egyik sem azonos a készülékben találhatóval. Így talán több esély lesz az azonosításra, és a javításra.
Még egyszer elnézést a segítőktől !
(#) edison14 válasza szamesz hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Jó lenne arról a teljes vonalról képet készítened ahol van az a kis zavar. Az egész vonalról több közeli és egy távolabbi képet.
(#) szamesz válasza edison14 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Sajnálatos módon még a fényképező is megadta magát! telefonnal meg nem sikerült elfogadható képet készíteni. kérek meg egy kis türelmet, míg ezek a problémák megoldódnak.
(#) szamesz válasza edison14 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Képek
(#) szamesz válasza edison14 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Többi kép
(#) edison14 válasza szamesz hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Próbáld meg azt hogy a két diódát beteszed és áramot mérsz rajtuk. Lehet hogy valahol van valami rövidzár és az okozza hogy állandóan elfüstölnek. Azon a vonalon nézd meg az alkatrészeket ahol ezek a diódák vannak (tehát a VS vonalon).
(#) pro hozzászólása Márc 22, 2013 /
 
Sziasztok!

Lenne egy Samsung plazma tv-m. Következő a hibajelenség :
Bekapcsolás után az előre behangolt csatornák nem jönnek be!
Mellékelek egy képet a jelenségről.
Régebben kezdődött ez a probléma , de egy kis várakozás után bejött a kép és lehetett tv-t nézni.
Most csak ezt látom ami a képen szerepel.
Ha esetleg Hdmi -n küldöm a jelet, akkor csak annyi a gond hogy fakók a színek , de ezt egy
ki-be kapcsolás megoldja.
Mi lehet a hiba ? Esetleg a hangolóegység feszültsége?
Tanácstalan vagyok. Hol keressem a hibát? Kapcsolási rajzom nincs.
A válaszokat előre is köszönöm!

FILE00151.JPG
    
(#) ludus hozzászólása Aug 23, 2013 /
 
Sziasztok!
Lenne egy állítólag alaplap hibás Panasonic plazma (TX-P42U20E) TV a környezetemben, merre tudnék elindulni alaplap vétel (csere) ügyben? Érdemes egyáltalán vele foglalkozni?
Köszönöm a válaszokat!
(#) doni82 hozzászólása Jan 9, 2014 /
 
Üdv mindenkinek.Volna egy LG plazma tv,és a hiba jelenség,hogy kép nincs,hang van.Mi lehet a baja?vagy kuka?
(#) eyess válasza doni82 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /
 
Az Y Board a hibas , illetve , ha nagy baja van , akkor cserélni kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
(#) doni82 válasza eyess hozzászólására (») Jan 9, 2014 /
 
És az y board-on belűl? kicsit pontosabban szoval konkrétabban nem lehet meg mondani,hogy mit kéne kicserélnem?vagy méregessem át az egészet?
(#) eyess válasza doni82 hozzászólására (») Jan 9, 2014 /
 
A kondikat mindenképpen cseréld mérés nélkül.
Az Y board meg kapja e a feszültségeket ami hozzávetőlegesen +5v, +187v , és +60v ot kell kapnia .Ezek az értékek model függőek tehát lényeges az a szám , illteve számok , amik a kijelzőn belülről található papírokon vannak felírva.
Mihelyt ezeket megtudod , és leírod ide többet tudok mondani.
(#) Fire25 hozzászólása Feb 11, 2014 /
 
Helló!

Hozzá jutottam egy LG 42" plasma-hoz.
Minden funkciója működik csak képet nem ad.
Átnéztem az összes panelt,de semmi gyanúsat nem találtam.
Valakinek esetleg ötlet?
Következő: »»   1 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem