Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ilyen gyártmány kapható már a neten....változó áron, már 20 alatt is láttam.
SzintillesztőSziasztok!Van egy hiányosság az ipari berendezésekben. Az encoderrel egybeépített léptetőmotorok 5V-os encoderrel rendelkeznek. Viszont a legtöbb PLC 24V-os környezetben működik, és ennyit kér az encodertől is. Bár létezik 5V-ról 24V-ra szintillesztő, de egyrészt túlárazott, másrészt attól még az encodernek nem lesz 5V-ja. Úgyhogy terveztem, és építetem egy saját szintillesztőt DC/DC konverterrel, ami egyben megcsinál mindent. A szintillesztő a végletekig le van egyszerűsítve. Csatornánként mindössze 2db. speciális kapcsolótranzisztorből áll. Ezen tranzisztorok érdekessége, hogy nem kell sem bázisellenállás, sem le(fel) húzó ellenállás. A DC/DC konvertert lehet, kicsit túlgondoltam, mert olyan szűrést tettem bele, ami egész érzékeny mikrovezérlőknek is jó lenne. De biztos ami biztos. És ha már csinálom, akkor a doboz is legyen egyedi.
Már szín szerint válogat a robot.
https://www.youtube.com/watch?v=Qas6gvfRV60 Lámpa, olvasáshozEredetileg Steampunk jellegű akart lenni, de nem az lett.
Pistike komp akart lenni de aztán nem komp lett.....
Szia! Csak megjegyzés, hogy a fekete műanyaggal érdemes vigyázni, mert korommal színezik, ami vezeti az áramot.
Az jó. Akkor az árnyékolás megoldva.
Elfúrt vezetékSziasztok! Nem kifejezetten elektronika, de a fórum lakók eszembe voltak délután egykor, amikor kötöttem. Szóval a kollégám telibe fúrt 65-ös koronás fúróval egy lámpa vezetéket. Feltárás után találtunk mellett még kettőt, így összesen 9 ér. Megjegyzem a falban itt szabályos az elvakolt MBCU kábel és durva a malter. Nagyon kemény, hiába kopogtatsz és leütni is samu kell. A második ilyen után lett fémkeresőnk a céges kocsin.
Majd az lesz a következő hogy falfűtést fúrsz el, nekem is esküdözött a tulaj hogy ott 1000% nincsen cső mégis fél napunk ráment a javításra , azután a következő két fúrásnál lámpavezetéket fúrtunk az nem volt egy egyszerű nap .... 3 furatból 3 ban volt meglepi ... Úgy is jártunk hogy a kollégának szóltam hagyd abba a fúrást mert vezetéket tekersz (kb 30 m volt már a fúrón a "lukban") és vagy 6 kötődoboz teteje pattant le a folyosón ,újra kellett húznunk az egészet ...
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:58
Medence körül kb 100 furat utn találat!!
szökökőkút a padlófűtésből |
Bejelentkezés
Hirdetés |