Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ugyanezt tettem én is. Föleg hazai eredetü fali aljazatok gyerekvédelme egy katasztrofa. Az ujjonnan is csak a véletlennek köszönheti, ha müködik.
Mechanikailag egy katasztrofa. Én amikor még a Szu-ban dolgoztam, akkor egy 5 mm-s furo volt nálam. Náluk a stekkerekben a lyukak csak 4 mm-sek voltak, amibe az europai villásdugo nem ment be. A anyag meg minöségi bakelit volt, amit nehéz volt furo nélkül kitágitani.
Ha segítőkre van szükség, akkor egy fél napot bevállalok.
Karácsonyi bakancstúrára befizetem Granpát (úgysem sok ötlet van neki a fa alá).
Alapból nincs igazán bajom a gyerekvédelmes aljzatokkal, csupán nehezebb bármit beéljük dugni, mert sokkal erősebben kell nyomni. Viszont olyan helyeken, ahol esetleg kosz juthat beléjük eléggé felejtősek, mert beragadhat csukott állapotban a gyerekvédelem. Szerencsére az általam említett dugasztápon kívül nincs másom, aminek olyan hülye felépítésű lábai lennének.
Idézet: Te mit tapasztaltál? Amit én eddig láttam az egy formás műanyag elem, amit a dugó lábai rugó ellenében arrébb nyomnak, ami ha nincs mindkét lukban egyformán nyomva, akkor nem is tud arrébb menni az útból. „Föleg hazai eredetü fali aljazatok gyerekvédelme egy katasztrofa. Az ujjonnan is csak a véletlennek köszönheti, ha müködik.”
Az lenne a feladata amit leirtál csak elkepesztöen primitiven van kivitelezve. Annak a müanyag nyelvnek a kivitele meg a csapágyazása meg a primitivtöl is rosszabb. Söt a használt puhább müanyag gátolja a müködését.. Tegnap kidobtam a szemétbe ami a gondot okozta majd még egy másikbol kiveszem akkor berakom a fényképét meg lehet jol rágni.
Az ember mindig tanul. Karácsony közeledik, a fényfüzérek évszaka. Tegnapelött egy vagy 10 éves fényfüzér dobta be a törülközöt.
Elöször azt hittem viz került a vezérlöjébe. Igy behoztam kiszáritani, de nem igen segitett a bekapcsoláskor elindult majd elaludt minden fény. Ennek meg külsö 24 V AC trafoja van ami müködik. Nem maradt más hátra belenézni, hogy mi is a baja. Természetesen ehhez szét kellett vágni a dobozát, ami sikerült is, benne egy elképesztöen raffinált modon felépitett gyufásskatulya méretü 3 dimenzios NYÁKot találtam, tökéletesen száraz volt, csak az AC bemenet körül láttam kikristályosodott viz nyomokat, ami lehet akár pára lecsapodás is, mert ugye van rajta egy gumigomb a 8 üzemmod változtatására. Lehet, hogy az nem volt egészen légmentes. Pedig a konstruktör mindenre gondolt, a gumigombnak belül 2 kerete is volt, a nedvesség beáramlását gátolni. Elöveszem a voltmétert, ott van a 24 V ezt követi egy beforrasztott biztositék, szintén megvan utánna a 24 Volt, majd jön egy kb 4 mm széles 20 mm hosszu NYÁK folia a zöld vetöréteg alatt a diodákig, de ott már nincs. Elö a nagyitot, talán szakadt, nem látni semmit. Üsse fene, elö egy 2 cm-s drotot összekötni a diodákat a biztositékkal. S nicsak azonnal müködik mind a 4 kimenet. A kimeneteket extra FETek hajtják kimenetenként 0,375 mA-el. Le a fejjel a tervezöi elött, a kimenetek meg a bemenet a NYÁKon kialakitott extra tüskesorra csatlakoznak, hüvelyes rugos hüvelyekkel. ( nem éppen a legolcsobb megoldás a tüskék 1,2 mm átméröüjek, azaz nagyon egyediek.) a doboz összerakni is sikerült a mechanikus sérüléseket ragasztoszalaggal leragasztottam, majd az egész dobozt beraktam egy átlátszo müanyagzacskoba amit szintén összeragasztottam. Igy került ki megint a kertbe. De, hogy hol és miért szakadt meg a széles folia, az rejtély marad. Esetleg a nedvesség okozta szivárgás égette el a foliát?.
Én inkább a hőtágulásra gondolnék... Ha kint volt télen-nyáron sok éven át, akkor lehetséges...
Esetleg nem maga a fólia szakadt meg, hanem a forrasztás vált el a fóliától. Tapasztaltam már ilyet, és sajnos csak erőteljes mozgatásra lesz látható a hiba. A plusz vezeték beforrasztásával a forrasztási pont is "felfrissült".
Ez maradt egy drága márkás Jack dugobol, amikor kihuztam a PCböl.
Lehet, hogy a PC csatlakozója márkásabb volt. : -)
Ezt nézzétek meg ( föleg ha tudtok angolul). Egy közismert eszköz agoniája mutatja sok minden mai dolog gondját.
Benzinkanna
Azért van három füle, mert így két katona is tudja vinni a szélsőknél fogva, meg egy is a középsőnél.
Igen ez is az egyik lényege a konstrukcionak.
De van még egy tucat, amit még 5 év alatt som tudtak megérteni meg lemásolni. ( és ott van az übermensch mentalitás is: ami nem amerikai találmány az nem lehet jo….. ).
Itt van egy stekkerböl a gyerekvédelem. Azért meg lehetne kérdezni az alkotojától, hogy mitöl is müködne ez a zár ha 5 mm a dugo lábainak az átméröje. Az a ferde nyelv nem elég ferde ahhoz, hogy lábhoz viszonyitva a meröleges sikban oldalirányu erö keletkezzen és az egész zárnyelvet a dugo még inkább az alatta levö felülethez szoritja, igy az meg sem tud moccanni. Egy 4 mm-s láb még meg tudja mozditani, de a szabványos 5 mm-s már nem.
A nyelv felsö része a rugok felett a ferde sik, aminek az lenne a feladata, hogy összenyomja a rugokat. Azaz meg a faék müködéset sem sikerült jol megérteni. Egy tixo szalaggal le kellett ragasztani, hogy ne repüljön szerteszét. A hozzászólás módosítva: Csü, 16:00
Amivel én találkoztam, az még ennél is kevesebb anyagból van, csak a két luknál tartalmaz ferde részt, mindkét lapos aljzatnak külön-külön piros műanyag darabka két-két rugóval biztosítva, nálam a kosztól prímán be is ragadtak, tiszta erőből se bírtam bedugni semmit.
Egy ilyen elosztó-közdarabban található, ha kíváncsi vagy rá.
Nincs ezzel baj, a célt még túúl is teljesíti, nemcsak a gyerek, de a felnőtt sem tudja beledugni az odavalót
Ez zseniális, köszi.
Egyébként be lehet állítani hozzá magyar feliratozást. A hozzászólás módosítva: Csü, 17:36
Hasonlót még az átkosban is lehetett kapni - egyik osztálytársamtól kicsit tartottak a szülei, így mindenhova ilyeneket raktak. Mondjuk, így meg kihívássá vált kulcs nélkül kihúzni őket, amit az illető, azt hiszem, sikerrel teljesített is.
Én is inkább ezt választanám, de ma már egyikre sincs nagyon szükség.
Régen sem volt. Az öcsém például (60-as évek) egy körömvágóollóval vágta el a bedugott éjjeli lámpa vezetékét. Szerencsére az áramkör az ollón záródott. Így őt meg sem rázta. A biztosíték kiolvadt, (akkoriban nem volt mindig automata) az olló szétégett, de szerencsére neki nem lett baja.
Régen az egyik macskánk rágta el állandóan a különféle számítógépes kábeleket (hang, egér, stb.), nem tudtuk leszoktatni, így sajnos ki kellett tiltanunk a házunkból. Szerencsére azóta más macskánk nem csinál semmi ilyesmit, eszükbe se jut.
Nekünk egy villanyszerelő nyulunk volt. Csak olyan vezetéket rágott el, ami nem volt áram alatt.
Vajon hogyan szagolta ki, hogy áram alatt van-e?
Az orrával
![]() Ahogy egyes állatok érzékelik a Föld mágneses terét, akár nyuszkó-muszkó is lehet eleven fázisceruza. Ha fiatalabb lennék és biológus, most ráugranék a témára. A hozzászólás módosítva: Csü, 20:56
A méhek konkrétan érzékelik az elektromos áramot.
Érdekes lenne tudni, az evolúció folyamán ez miért alakult ki náluk.
Én sem tudom, de az biztos, hogy vagy a kajához vagy a szexhez volt köze.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |