Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás assemblyben

Témaindító: sonajkniz, idő: Máj 30, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 34
(#) Pali79 válasza majkimester hozzászólására (») Feb 4, 2026 /

Még rágódom rajta, valóban egy kicsit bonyolult. Azt a részt nem nagyon értem, hogy honnan tudni, hogy a buffer tele van? Hiszen a nulla is egy gombnak az értéke, praktikusan a nulláé
(#) majkimester válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 4, 2026 / 1

azért van a BUFFERFULL flag, ami jelzi ezt. Ha akarsz ITT belenézhetsz. keyboard_101.zip
(#) sonajkniz válasza Pali79 hozzászólására (») Feb 6, 2026 / 1

Bocs, de napok óta nem ültem gép előtt.
Én nem olyan profi, cserébe egyszerű módszert szoktam használni. Elindítom a billentyűzet beolvasását mátrixból 12 lépésben. Első sor olvasásához kimenet bekapcsol, majd egyenként nézem a bemeneteket. Ha van találat, bekapcsolok egy beírok egy értéket egy változóba (az adott gomb értékét), kiugrok az olvasási rutinból a beírási rutinba. Ott először ellenőrzök egy bitet, ami azt mondja meg, volt-e már itt a program. Ha volt kiugrok onnan, és megy a program a dolgára. Ha nem volt, először bekapcsolom ezt a bitet, majd elvégzem amit kell a vátozóba írt adattal, majd megy tovább a program. A bit akkor törlődik, ha a beolvasás lefutott és nem talált megnyomott gombot.
(#) Pali79 válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 8, 2026 / 1

Megintcsak köszönöm mindkettőtöknek!
Nagyon jó ötleteket adtatok. Végül egy talán nem túl elegáns, de egyszerű megoldást találtam ki. A gombok értékei felülírják a váltózó értékét, 0-12 közötti értékkel. A változó értékének legfelső bitjét 1-be állítom a gombok rutinjának elején, utána ezt ellenőrzöm a kiértékelés során. Ha egy maradt, akkor nem volt gombnyomás, ha nulla, akkor megnézem milyen érték íródott bele.
Következő: »»   34 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem