Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás assemblyben
 
Témaindító: sonajkniz, idő: Máj 30, 2015
Témakörök:
Lapozás: OK   24 / 24
(#) sonajkniz válasza sdrlab hozzászólására (») Szept 22, 2020 /
 
Idézet:
„Tényleg nem látod át, amiről beszélsz!”

Tényleg nem tudsz olvasni? Akárcsak rolandgw?
Vagy csak addig olvasod, amíg beleköthetsz?
Tedd már meg, hogy végigolvasod és értelmezed mindazt amit eddig leírtam!
Többen is rágjátok ugyanazt a csontot, amit én sem tagadtam eddig sem. Csupán annak adtam hangot legutóbb, hogy a hardverek értelmetlen sokfélesége, inkompatibilitása miatt
csak egy bonyolultabb, hosszabb könyvtári fájl képes viszonylag nagyszámú különböző hardveren is elfutni!

Mivel én is írtam már olyan, többféle PIC18-on is elfutó LCD kezelő programot, ami belső oszcillátor használata esetén 500KHz-s órajeltől 16MHz-s órajelig automatikusan korrigálja az időzítéseket is, így tudom, hogy miről beszélek!
(#) usane válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 22, 2020 / 3
 
Lehet, hogy engem is megkövezel érte, de elmondom mi a baj. Kiemelve a cikket it. Előre leszögezem, tudom milyen érzékeny vagy, ne vegyél semmit sértésnek, minden tiszteletem az assemblyben elért és készített dolgaidért.
Semmi baj, hogy te foggal körömmel ragaszkodsz az assemblyhez. A baj az, ahogy azon többiekhez állsz akik nem ezt teszik. Ez a baj a cikkel is. Csak le kellet volna írnod mi mindent lehet csinálni assemblyben egy "apró" 8 bitessel, kihagyva az Arduino és magasszintű nyelvek lenézését és akkor nem indult volna el ez az egész.
A másik dolog, hogy hobbistáknak címezted. Kit tartasz hobbistának? Ahogy Bakman is leírta sokan csak örülnek ha valammit programozhatnak és látják a végeredményét, nem feltétlen akarnak belemélyedni az assembly és ezáltal a vezérlő részletes rejtelmeibe. Továbbá nem mindenki tud vagy akar NYÁK-ot gyártani PIC-ekhez. Az Arduino boardon ott vannak a csatlakozók, csak összedugdossa és kész. Igaz PIC-et is összelehet breadboardon. PIC-hez kell egy PICkit. Az Arduinohoz csak egy USB kábel. Vagy az már nem hobbista? Nem védem egyik oldalt sem. Én PIC-el kezdtem. Assemblyt a PIC-en tanultam meg. Ma már nem használom, csak ha kell. Miért? Mert 8 bites már nem volt a kezemben szerintem 5 éve. Ugyanazon az áron több erőforrással lehet kapni jobb vezérlőt. Hiába szajkózod, hogy erőforráspazarlás. Az a baj, hogy te csövön keresztül nézed a világot és szeretnéd azt a saját nézetedhez igazítani. Márr nem a 80-as években vagyunk. Már nem elég egy 2x16 karakteres LCD-re kiíratni egy hőmérsékletszenzor adatait 1-2 nyomógombbal. Az érintős HMI-k és hasonló finomságok korában vagyunk. Igen, van jogosultsága a 8 biteseknek is, és az assemblynek is. Nyilván például egy autó távnyitóba nincs értelme "I9-es PC-t" rakni bár manapság már a távnyitók is távolságot, mozgást, ujjlenyomatot mérnek, kávét főznek. Lassan a WC-t sem tudod lehúzni update nélkül, de ez van. Megszoksz vagy megszöksz.
Idézet:
„Mi a fenéért kell csak a PIC18F szériából kb. 500 fajtának lennie?”

Gazdaságpolitika. Ezt egy pár képekből álló óvszerreklám anekdota tudná leírni. Nem idevaló. Kicsit hosszú lett, de nem kívánok hozzászólni többször.
(#) Moderátor hozzászólása Szept 22, 2020
 
Kérjük, hogy a témára koncentrálva értekezzetek tovább, semelyik olvasó nem kíváncsi a személyes ellentéteitekre, ezek lerendezésének helye nem a fórum.

Köszönjük.
(#) tanyasy hozzászólása Okt 7, 2020 /
 
Jó napot, sziasztok ! Szerintem mindenki abban programoz ami neki szimpatikusabb, nekem 8 bites pic-eknél az assembly jön be jobban. Régen a comodorokra is erőltették a basicet, de az igazán gyors nagy progikat gépi kódban írták rá. Mostanában egy kis cnc-t építgetek arduino grbl vezérlővel, viszont a léptetők helyet "ablaktörlő" motorokat alkalmaztam és pic 16f628-ra irtam szervó vezérlőt assembly-ben. Bővebben: Link
Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem