Fórum témák
» Több friss téma |
ATA lock-os SSDATA lock-os SSD, Security level: maximum.Az SSD menthető? (a rajta levő adatokat nem kell menteni, csak életre kelteni az SSD-t) hdparm -I /dev/sdb kimenete (részlet): Security: Master password revision code = 65534 supported enabled locked not frozen not expired: security count supported: enhanced erase Security level maximum 2min for SECURITY ERASE UNIT. 2min for ENHANCED SECURITY ERASE UNIT. Logical Unit WWN Device Identifier: 500a075124e1f2eb NAA : 5 IEEE OUI : 00a075 Unique ID : 124e1f2eb Checksum: correct
Persze. Beírod a jelszót. Legegyszerűbb ha van ilyen funkció a biosodban
Ha nem tudod a jelszót akkor csak akkor kelthető életre ha az ssd burkolatán van PSID szám. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2026
win11 start menüNem vitaindítónak, csak érdekességképp... Micro$oft úgy döntött hallgat a szép szóra és eladja újdonságként, hogy a start menüt ismét lehet majd Windows 11-ben ide-oda pakolgatni a fix alsó elhelyezés helyett Bővebben: Link
Itt a PSID vel feloldható
Ez sajna sima Micron 5200ECO, csak az "5200ECO TCG-E" verzió kezel PSID-t, ennek a matricáján ez nem szerepel. Nagy valószínűséggel olyan RAID kártyán üzemelhetett, ahol maga a kártya védte le egy belső algoritmusa alapján generált jelszóval, és ezt nem dokumentálták megfelelően. Azaz a jelszót kitalálni kb. esélytelen. Gyakorlatilag a Micron saját SSD util programja is csak visszajelzi, hogy jelszóval védett az SSD, és ezért semmit nem csinál meg jelszó nélkül. Még van pár ötlet amit megpróbálok, de sanszos, hogy kuka lesz... csak sajnál az ember egy 2Tb-os enterprise SSD-t leselejtezni, ami valószínűleg még sok-sok üzemórát működhetne (még akkor is ha ez a példány nem az enyém).
20 éve minden pata és sata lemez támogatja az ata jelszót pont azért hogy a tolvajok ne tudják eladni a lopott árut. Csak az utóbbi évtizedekben merült fel az igény hogy az elfelejtett jelszónál csak az adatok vesszenek ne maga a lemez.
A Win7-ben volt egy Start menü, ahol EGY egérkattintással, és további mozgatással MINDEN program elérhető volt, akár több száz is.
Kitalálták az újabb Start menüt (Win10), és már nagyon kellett keresgélni, hogy valamit megtaláljunk. Aztán jött a Win11, ahol be kell írni a keresőbe a program nevét, hacsak nem volt kirakva. Kész röhej, őskor. És most büszkék arra, hogy ebből engednek. Mi még fizetünk is érte. És akkor még nem beszéltem a primitív megjelenésről, árnyalat és szín nélküliségről, ami persze nem változtatható. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2026
Start menü téma.
Win11-en is (pár hónapja) majdnem ugyanolyan gyárilag a start menü mint win7-en. Csak nem mappákban hanem egymás mellett sorokban. Ez a rács nézet.
Nálam régóta béke van
![]() https://open-shell.github.io/Open-Shell-Menu/ https://github.com/Open-Shell/Open-Shell-Menu A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2026
Nálam is béke van, nálam a "Classic Shell Start Menu" program szolgáltat személyre szabható Start gombot és Windows 7-ből ismert Start menüt ‒ még Windows 8.1 óta basználom, nem váltanék másra.
Pontosan így van. Én is ezt használom.
A Win11-nél az Open Shell önmagában nem elég, mert a tálcát nem kezeli. Ezért kell még az ExplorerPatcher is. A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2026
Új idei verzióból képek. Próba szerencse..
Köszi! Kérdés, hogy tényleg tudja-e... Linket is tudsz rá adni?
Windows update hibaÜdv! Van egy W10 gondom a frissítésekkel. Azt már-már megszoktam, hogy néha elront valamit egy udate, de most kifejezetten szívat. Egy hete megjött a szokásos frissítés. Üzenet, nem tudja frissíteni ezért visszaállítja a gépet. Csak hogy ez naponta többször okoz gondot. új frissítés hiába is jönne, mert a régi is ott van, ami rossz. Hogyan tudnám rábeszélni, hogy a hibás fájl eltünjön. A kitörlés csak pár perces megoldás, mert újra megjelenik.Az udate-el elég sok bajom van. Elállított a gépen valamit, amiért újra indítás után nincs egér és billentyűzet. Ilyenkor egy másik USB-be kell dugnom. A gép a W10 telepítése után évekig jól működött. Azután megszűnt a kikapcsolás és bekapcsolás funkció. Néha megy, de jobb a békesség. Most nem kacsolom ki, csak altatom. A lényeg, hogyan tudom eltüntetni a hibás frissítő fájlt? A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2026
A W10 már nem frissül... hacsaknem regisztráltál a +1 éves kiegészítő frissítésekre.(Ahogy azt én tettem... és minden rendben is van.)
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2026
cmd futttás rendszergazdaként, majd
Hibát keresni pedig a Windows Update logfájlból tudsz - powershellben kell kiadnod hozzá a
A w10 frissül, azaz nem. Meg van a +1év.
NA ezek nekem semmit nem mondanak. Egy képet nem tudok kivágni róla.
Nekem ez segített máskor mikor nem ment fel Win 10-re egy frissítés: Én mindig powershellben futtattam.
Futtasd le ezeket a parancsokat sorrendben rendszergazdaként indított parancssorban vagy powershellben: 1. sfc /scannow 2. DISM /Online /Cleanup-image /StartComponentCleanup 3. DISM /Online /Cleanup-image /RestoreHealth 4. sfc /scannow - ekkor már nem szabadna találnia semmi hibát. 5. Gép újraindítás.
kimaradt egy szóköz... meg nem cmd, hanem mint irtak powershell
Nekem ez a CMD tartalom vált be (rendszergazdaként futtatva). Tisztít, javít, WinSXS méretet csökkent.
@echo off Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth && ^ Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup && ^ Dism /Online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase && ^ Dism /Online /Cleanup-Image /AnalyzeComponentStore && ^ sfc /scannow echo. echo Press any key to exit. pause >nul exit /b
Köszi! Ez bejött! A frissítés is eltűnt!
A martin által linkelt parancsokat még én raktam össze régebben, csak ide kevés. A két sfc /scannow a hibás rendszermeghajtó illetve RAM kiszűrésére van benne mert ha hash alapján másodjára is talál hibás rendszerfájlokat akkor vagy a drive hibázik vagy a RAM CRC nem stimmel.
WindowsÜdv. Új üres laptopra Windows11 vásárlással kapcsolatban lenne kérdésem. Találok neten 60000-90000Ft. Win11 árakat, ugyanakkor itt Bővebben: Link pár ezer forintos árakat is. Hogy van ez? Köszönöm.
https://vrsoft.hu/ - nál szoktam vásárolni, w11 pro-t. Rendben aktiválható, de előfordult hogy visszadobta, akkor küldtek új kódot. Ha matricás új licensz kell akkor itt is kapsz https://www.hestore.hu/prod_10050156.html
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2026
Idézet: Saját használatra kell ilyen?„Ha matricás új licensz kell akkor” Nem tudom ennek mi a lényege. A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2026
Ha jól gondolom, akkor csak a "Retail" változat jöhet szóba, mivel már egy gépen üzemelt, "OEM" nem vihető át, mert az alaplaphoz kötött.
tki
pipi Köszönöm segítségeteket, most már valamennyire felokosodott állapotba kerültem e témában. Tehát vehetek üres laptopot, pár ezer forintért Win 11 lehet rajta.
Igen, meg az office-t is megveheted aprójé, már ha microsoft-ot akarsz, vagy libreoffice ingyé.
Végre egy szoftver amit becsületkasszára vehetsz. Annyit fizetsz amennyit akarsz. 2-120 ezer Forintig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |