Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   105 / 444
(#) bladika válasza MolnarG hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Tegyük hozzá, hogy nem javallott szabadon hagyni, úgy mond lebegni hagyni a kitöltéseket, főleg, ha digitális vagy kis jelszintű analóg panelról van szó. Én amikor olyat csináltam egyből rám szólt a tanárom, hogy azt tüntessem el onnan, mert nem rádió vevőt építek. Ha nem tudjuk megoldani, hogy ne "lebegjen", akkor inkább oda se rakjuk. Tudom spórolás az alapanyagokkal, de ha utána újra kell csinálni a panelt, akkor oda a spórolás.
(#) rootcommander hozzászólása Jan 28, 2009 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy elmentem a munkámat (x.brd), majd meg akarom nyitni, akkor nem engedni, mert azt írja ki, hogy "Load error 292 on ...".

Használt Verzió: 5.3.0
(#) Novak válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Hát lehet, hogy az még csak gyerekcipőben jár. Tölts le korábbit, és nyisd meg azzal.

Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha elkészítettem egy nyáktervet, akkor van rá lehetőség, hogy ezt egy az egyben lemásoljam, és a már meglévő rajz mellé tegyem?
Mert nekem most 10 db-ot kéne megcsinálnom, jó lenne egyben kinyomni, levilágítani.
De kijelölés => copy => paste nem megy.
Előre is köszi.
(#) fmiklos válasza Novak hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Be kell zárni a kapcsrajz modult, csak a nyákterv rajzoló menjen!! Elmenteni a nyákrajzot (mondjuk név_10.brd ) egy különálló néven (ezt már nem tudod tovább együtt szerkeszteni a kapcs rajzzal) csoprtos kijelölés+ copy + paste már mennie kell!
(#) Novak válasza fmiklos hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

A kapcsolási rajz szerkesztő sosem megy, nem szoktam használni.
Simán megrajzolom a .brd-t, el is mentem, de hiába jelölöm ki a másolandó terültet (szaggatott körvonalú téglalapos, GROUP eszközzel), utána ha copy, paste-t nyomok, akkor kiírja, hogy "Paste buffer is empty".
Pedig a kijelölés után tényleg kijelöli az egészet, mindennek szép élénk színe lesz
(#) Lucifer válasza Novak hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Ne a COPY-t használd hanem a CUT-ot.
Vagy COPY és a kijelölésen jobbeger és copy group.
(#) Novak válasza Lucifer hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

A Copy => Copy: Group működik
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek.
(#) gulasoft válasza rogers hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

A top oldalra az alkatrész méretű tiltó zónát rajzolj, és akkor az eagle saját maga fog átkötő furatokat csinálni tiltó zóna szélére.
Trestrict vagy valami hasonló néven keresd.
(#) gulasoft válasza Novak hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Egyébként ha rákerestél volna a választ már megírtuk párszor erre a kérdésre is.
(#) Novak válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Igazad van.

Azt szeretném megkérdeni, hogyan kell egy IC két olyan lábára csatlakoztatni, ami nem jelenik meg a kapcsolási rajzon? Tehát van egy 8 lábú LM1458N-es IC-m (Op. AMP.), aminek a 4-es és a 8-as lábára szeretnék kötni, de a rajzon ez a két láb nem jelenik meg. Hogyan tudnék mégis erre a két lábra hivatkozni?
(#) Attila86 válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

A "Smash" gombbot keresd!
(#) rootcommander válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

És utána? Hova kattintsak? Le tudnád írni pontosan? (De ugye a 4-es és a 8-as pont nincs a rajzon, csak a többi)
(#) Attila86 válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Kattints a Smash gombra, majd az egér bal gombjával a 4-es és 8-as lábakat hiányoló alkatrész szimbólumára! Erre feldob egy ablakot...
(#) kobold válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Ha DIP8-as tokban van (nem néztem utána, azért nem tudom), akkor az Invoke parancs kell, azután kattintás az IC-re, majd a felugró ablakban kijelölni a táplábakat, és OK. A Smash csak az azonos funkciójú elemek cseréjét oldja meg (pl. IC1A és IC1B felcserélése, újrakötögetés nélkül).
A legtöbb IC esetében a tápvonalak csak kérésre jönnek elő, mert ha vannak megfelelő névvel ellátott net-ek, automatikusan oda kötné őket a program.
(#) MPi-c válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Inkább az Invoke gomb lesz az...
(#) MPi-c válasza kobold hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Idézet:
„A Smash csak az azonos funkciójú elemek cseréjét oldja meg (pl. IC1A és IC1B felcserélése,”

Az meg a Gateswap lesz...
Uraim, kezdenek fáradni? :yes:

Áhh, köszönöm, megvan.

1. Azt szeretném még megkérdezni, hogy a kapcsolási részben nincs a library-ban (ic-package) PLCC-20-as tok, de a nyáktervezőben viszont meg tudom hívni (szépen ki is rajzolja). Akkor mit tegyek a kapcsolási rajzba?

2. Esetleg tudna nekem valaki küldeni a PLCC-20-as (Through Hole) foglalatra bekötési rajzot? Tehát azt, hogy az IC-nek (ami bele megy) a 4 oldalán lévő 5-5-5-5 pin a foglalat melyik lábán jön ki pontosan. Sehol sem találok.
(#) kobold válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Úgy látszik
Módosítanék: a Smash a tok nevét és értékét "választja le" a tokról, vagyis lehetővé teszi pl. azok szabad mozgatását.
Kösz, MPI-c... :yes:
(#) rootcommander hozzászólása Jan 29, 2009 /

Board részben: A library-ben van PLCC-20-as foglalat (plcc-socket; S20), amit be is tudok illeszteni.

Schematic részben: Ebben a részben nem találom ugyanezt a foglalatot (PLCC-20). Nincs benn a library-ben sehol sem.

Hogyan tudnék egy ilyen foglalatot a kapcsolási részbe betenni?
(#) icserny válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Rendes helyen a PLCC tokozású alkatrésznek van foglalatos változata. Lásd pl. micro-intel könyvtárban 8051N és 8051N-SOCK.

Sajnos, elenyészően kevés alkatrészhez csinálták meg, így valószínűleg neked kell összekombinálni a Library Editorral a kívánt alkatrész sematikus rajzát a már megtalált foglalatrajzolattal, s elmenteni egy új alkatrészként.
(#) rootcommander hozzászólása Jan 29, 2009 /

Értem, köszi!

- Hogyan lehet több elemet egyszerre mozgatni? (Tehát pl. van 10db egyes pin-em egymás mellett, és ezeket akarom egyszerre mozgatni.)

- Ha van már egy kapcsolási rajzom, akkor azt hogyan lehet ugyanazon a lapon megduplázni? (Egymás mellé illeszteni.) Tehát, hogy ne kelljen egyesével az elemeket újra összeállítani.
(#) Attila86 válasza MPi-c hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Basszus, ilyet összekeverni...
Pedig nem is voltam annyira fáradt.
(#) gulasoft válasza rootcommander hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Jelöld ki őket és utána move parancs és jobb gombbal az egyik kijelölt elemen.
A duplázásról egy oldallal ez előtt volt szó, lapozz vissza, és használd a keresőt, mert ez az invoke is volt már 100*
(#) cua hozzászólása Jan 29, 2009 /

Sziasztok,

Emlékszem rá, hogy már szerepelt a topic-ban (de nem találom az archívumban), hogy milyen módja van 100x160-nál nagyobb nyák tervezésének? (nonprofit/hobby cél)
Nekem ennél jóval nagyobb kellene (cserébe csak 2 layer) de a professional változat ~840EUR-os ára némiképp horror. Sajna még a felét se tudom akár cégesen sem megvenni(Standard), de az is csak 100x160-ig jó.
Van erre legális mód?

kösz,

(#) gulasoft válasza cua hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Legális mód nincs rá. Esetleg megkérsz valakit és megfizeted, vagy használsz valami ingyeneset.
(#) cua válasza gulasoft hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

már bocs, de a nyáktervezés pont nem az a kategória, amit hobbiból "megkérek valakit és megfizetem"
számomra kissé érthetetlen a cadsoft felhasználói besorolása dehát ők a fejlesztők azt tesznek amit akarnak.
Ha csinálnak nonprofit de alapdíjas verziót (mint ahogy most is van) miért kell 4 layer? olyat ritkán csinál valaki "nonprofit"
az viszont sokszor előfordul, hogy extrém méretű a nyák (nekem most épp 35x215mm-es kellene) de még mindig hobbi célból. szivesen fizetnék is érte de hobbinak a már említett 840 EUR kicsit borsos.
no mindegy.
most épp 4.16r2-t használok ha tud esetleg valaki okos megoldást légyszi egy magánlevelet.

köszi,

(#) MolnarG hozzászólása Jan 29, 2009 /

Sziasztok!
Csináltam egy alkatrészt, megcsináltam hozzá mindent symbol-t, package-et össze is rendeltem a kettőt, de most szeretnék hozzáadni a tokhoz még egy pad-et, de feldob egy errort, hogy Package in use! Mit csinálok rosszul?
(#) Apa8 hozzászólása Jan 29, 2009 /

Sziasztok!

Ugy gondoltam teljesen kezdo hobbi elektonista h nem probanyakra hanem sajat magam gyartott nyakra probalom megepiteni azt a kapcsolast amit probanyakra mar elkeszitettem. Letoltottem EAGLE-t feltelepitettem a free verziot megterveztem meghuzaloztam minden kesz csak nem tudom tovabb. Mit kell csinalnom h megkapjam azt a filet amit kiyomtathatok es ravasalhatok a nyakomra.

egy teljesen amator..

(#) MolnarG válasza Apa8 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

A megfelelő rétegeket amik kellenek bekapcsolod, amik nem kellenek kikapcsolod és ennyi => print. Az alsó réteget nem kell, a felső réteget kell tükrözni.
Következő: »»   105 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem