Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   444 / 444
(#) Skori válasza hajdub hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

Az előbb még 4A-ről volt szó... Azzal is kiszámoltad a teljesítményt?
Számtalan más megoldás létezik. Talán a legegyszerűbb lenne sokkal kisebb ellenállású sönt + egy olcsó komparátor használata...
(#) kaqkk válasza Skori hozzászólására (») Ápr 12, 2025 /

(#) Lamprologus válasza hajdub hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Mások már írták hogy 5mm széles sáv kell... , de ha forrasztó ónnal befuttatok akkor sokkal keskenyebb is elég! (és még oxidálódni sem fog!)
(#) Alkotó válasza Lamprologus hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

A rézvastagság lényeges szempont. Az 5 mm a 18 um-esre és 10°C megengedett hőmérséklet változásra igaz (ha igaz). 35 um-nél és 20° megengedett hőmérséklet növekedésnél (általában ez a szokásos), már a 3 mm-es vezetősávra is 9,28 A-t, illetve 2 mm-es sávszélességre 6,2 A áramot engednek meg. Fontos részlet, hogy ezek az adatok külső rézréteg esetén érvényesek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2025
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 7, 2025 / 1

Nem pontosan a témához.

Ma valami olyan üzenetet kaptam, amikor hosszu idö után az egyik laptopon elinditottam az Eaglet. ( több gépen dolgozok vele, de ezen a PCn eddig alig, mert ezen W11 van, meg Eagle 9), hogy ez meg fog szünni 2026-ban.
Utánna eltünt. Találkoztatok valami ilyesmivel?
(#) majkimester válasza Massawa hozzászólására (») Okt 7, 2025 /

End of life:
Bővebben: Link
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») Okt 7, 2025 /

Kösz ezt nem láttam. Akkor valami uj után kell nézni. Nagyon rossz emlékeim ezzel a céggel csak gyarapodtak.
(#) niedziela válasza Massawa hozzászólására (») Okt 8, 2025 /

Azért mert a támogatás megszünik még a program tovább működik. ugyan úgy használhatod ahogy eddig
(#) Massawa válasza niedziela hozzászólására (») Okt 8, 2025 /

Reméljük, de ez a cég már többször átvert sokakat. Sajnos.
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Okt 8, 2025 /

Ezért (is) használom a Cadsoft féle Eagle-t (Eagle 7). Eddig még jól működik, és gondolom ez így is marad még egy ideig. Amúgy pedig a windows tűzfalában érdemes letiltani a program internethez való hozzáférését. Így ugyan nem fog frissítéseket sem leszedni, de kinyírni sem lehet egy szándékos véletlen hibás frissítéssel...
(#) mcc válasza Skori hozzászólására (») Okt 8, 2025 /

Én is 7-est használok és nekem is le van tiltva a frissítés.
(#) W.A.Lacky hozzászólása Sze, 17:49 /

Eagle V 9.6.2

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Telepítettem az Eagle 9.6.2 verziót W11-re, de nem tudom elindítani. Tudna valaki segíteni?
Köszönöm.
(#) bbb válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Sze, 21:22 /

Ha elmondod konkrétan mi a gondod vele, akkor valószínűleg tudunk segíteni. Az nem segít, ha azt mondom, hogy nekem megy win11 25H2 alatt a 7-es verzió is.
(#) W.A.Lacky válasza bbb hozzászólására (») Sze, 21:40 /

Telepítés után szerettem volna indítani, az ikonra kattintva, ahogy szoktam, elindul a bejelentkező kép, majd rövid idő múlva eltűnik. És nem történik semmi.
(#) niedziela válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Csü, 5:35 /

Defender, tüzfalban le kellene tiltani, hogy ne vándoroljon net-re az a program...
(#) W.A.Lacky válasza niedziela hozzászólására (») Csü, 8:45 /

Sajon ezen is túl vagyok már. Egyébként mehetne a netre, mert regisztált felhasználó vagyok, de sajnos mégsem működik.
Furcsa, mert korábban is használtam Autodesk Eagle programot, az futott rendesen. Most pedig a régebbi verzió sem fut.
Jó lenne megoldani, de eddig nem sikerült...
Gondolom, valami a W11-gyel kapcsolatos probléma lehet.
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:46
(#) bbb válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Csü, 10:42 /

Nem a 11-gyel, hanem az egale-lel kapcsolatos probléma: Bővebben: Link
(#) W.A.Lacky válasza bbb hozzászólására (») Csü, 13:27 /

Nagyon köszönöm. Ez valóban segítség!
(#) W.A.Lacky válasza bbb hozzászólására (») Csü, 16:05 /

Tulajdonképpen elkezdett működni, de nem az igazi: a korábbi projectek nem érhetők el továbbra sem.
(#) W.A.Lacky válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Csü, 16:43 /

A régi könyvtárak sem importálhatók. Vagy én nem jövök rá, hogy hogy kell.
(#) Alkotó válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Csü, 17:04 /

Nem én vagyok a programok futtatási körülményeinek nagy tudója, ezért nem értem az "importálható"-ság hiányát.
Én inkább beállítanám mit hol talál meg az Eagle, és attól várnám a sikert.
Ha a melléklet szerinti mappák lehetőséget kinyitod, ott nagyjából mindent be lehet állítani.
(#) hg6dab válasza W.A.Lacky hozzászólására (») Csü, 18:01 /

Nekem 7.2-es verzió nem indult el az új Win11-es laptopon. Nem vagyok szakértő a témában, ezért eleinte nehezen boldogultam. Végül az derült ki, hogy Win11 Home-n belül is van különbség ,
valami védelem megakadályozza bizonyos programok elindítását. Ezt át lehet állítani, de csak internetes felületen. Sajnos nem emlékszem rá pontosan, de ha utána olvasol biztos megtalálod, főleg ha szakértő is segít. Azóta minden működik.
(#) W.A.Lacky válasza Alkotó hozzászólására (») Csü, 19:14 /

Szia!
Köszönöm. Ezt korábban nem találtam.
Már csak arra nem emléxememlékszem, hogy kell beállítani, hogy az ablakopk mindig teljes képernyőn jelenjenek meg megnyitáskor.
A hozzászólás módosítva: Pé, 5:54
Moderátor által szerkesztve
(#) W.A.Lacky válasza hg6dab hozzászólására (») Csü, 19:23 /

Köszönöm neked is s hsz.-t. Úgy tűnik helyreállt a rendszer.
Következő: »»   444 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem