Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Jocó!
Mit szólnál a Börze topikhoz?
Én csak az "egyik" leszek, rajtam lesz egy kitűző a felhasználónevemmel gondolom akkor a "másik"-at nem molesztálják!
![]()
Elsősorban e topik izgatóira gondoltam azért mertem itt felvetni.
Nem az a baj, hogy itt felveted, de abban a topkban azonnal látnád, hogy ki az, aki megy.
Szép darab. Igazi veterán ez is.
Nem erősségem a dicsekvés. Inkább megmutatom a mai szerzeményeimet ![]() ![]()
Szép darabok. Sok sikert és türelmet hozzájuk.
Uraim,megvannak a Goodmans Axiom 301-eseim
![]() ![]() ![]()
[OFF]Ez a "paripa" a reptér mellett volt, nem a börzén.......
![]()
Szép darabok, a hangjukat képzelem... főleg majd bedobozolva. Gratula!
![]()
Köszi!1963-asok,nagyon szép állapotúak,mindkettőt javították már ugyan,de szakszerűen,az egyiken látszik is,hogy kissé meggyűrődött a selyem széle(mivel ez nem gumis
![]() ![]()
Hű... Elismerésem a szerzeményekhez! Csak azért nem irigykedek, mert kb. nálam is hasonló a felhozatal a garázsban.
![]() És ha már, akkor szintén egy viszonylag új szerzemény: egy Orion AT505-011. Aminek még nem Duna a neve, és csöves az egyenirányítása is. Valamint még nincs benne sor és képszinkron automata. Nagyon szép állapotú, minden eredeti papírja is megvan a szervizelési nyugtákkal együtt. A képen úgy látható, hogy még bele sem nyúltam. 1959-es, benne van az első 1000 ilyenben.
Azért az szép, hogy az elkók kibírták ezt a hosszú állást és a fekete papíros, kátrányos kondik se haltak be. Nagyon szép a képe. Gratulálok hozzá!
Tudod, vannak a hangszórók és a Goodmans...
![]()
Köszönöm! Nem kis utat tettem meg értük, de megérte. Azért a te "Dunád" mégis irigylésre méltó
![]()
Igen, ez a képcsőfejelés gyakran elengedhet feszegetésre, vagy csak úgy is. A legbiztosabb a foglalatot úgy lehúzni ilyenkor, hogy a fejelés közepén ellentartasz neki. Igen, használható a cső ez után is, de mázli, hogy azok a vékony kis drótok nem szakadtak ki tőből az üvegből. Eredetileg ezek bele vannak forrasztva a fejelés érinkezőibe. Javaslom, hogy az érinkezőkből pákával melegítve távolítsd el a maradék ónt, és a kis drótokat akár meghosszabbítva is, de újra tudod fűzni a fejelésbe, majd ragasztás után véglegesre forrasztani. Ragasztónak kétkomponensűt gondolok, de erre várok másoktól is véleményt. Kell valami, ami nagyon jól ragad az üveghez és a bakelitez is.
Én megpróbálnám a pur-habot, valami hasonló darabon, és megnézném, hogy mennyi hőt visel el.
Üdv! Szervusz Laci . A purhab hőre egy idő után elporlik , bár annyit nem használják. Műgyanta vagy eporapid. Előtte biztos legyen a kivezetések átfűzése mert utánna csak a kalapács segít . Öreg T
Köszönöm a tanácsot. Szerencsére akkor van megoldás. Az AT301-nél a hátlaphiány miatt valószínűleg lesodorta valami, a többinél csak úgy magától mozognak. Ragasztáshoz én is a kétkomponensűre szavaznék, az jól tapad az üveghez.
Az egyik Duna tévére festék került és végig is folyt az oldalán két helyen. Ezt mivel lehet eltávolítani úgy, hogy a lakkozás is megmaradjon? A káva amúgy szép ezt leszámítva.
Attól függ milyen fajta a festék. Ha nitrós, akkor bele marta magát a lakkba és csak a csiszolás szedi ki. Próbáld meg óvatosan kapirgálni körömmel, hogy elválik-e a lakktól. Ha igen nyertél. Próbáld meg benzinnel, vagy petróleummal egy kicsi darabon, oldja-e. Csak óvatosan ronggyal. Ha oldja szerencsés vagy. Sok sikert.
A benzin bevált. Alapból nem hatott rá semmilyen szer, kaparásra se jött fel. Aztán benzines ronggyal jól megdörzsöltem és kézzel kaparva lejön. Ráadásul nyoma se marad
![]()
Akkor szerencséd van, ez valami olajfesték volt.
![]()
Sziasztok!
Videotonman, AT301 ügyben írtam üzenetet, köszi. Üdv! TamásBP
Azt hittem nagyobb érdeklődés lesz a Blaupunkt XC-240-re!
![]() ![]() Idézet: „Itt ne válaszoljatok nincsen időm nézni!” Mi itt szoktunk beszélgetni. Nem mondtad, hogy odaajándékoznád, - akkor pedig az apróhírdetésbe való a hozzászólásod. Számomra - egyébként - ez nem múzeális darab.
Hellosztok.
Szól a román Electronica pacific, sajnos a hiányzó ferrit miatt csak URH ról. ![]()
Szia! priv.üziben írd meg milyen hosszú és átmérőjű ferrit kell és középhullámú tekerccsel együtt küldök.
Moltam-nak egy kép
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet kétséget kizáróan megállapitani hogy melyik primer tekercs lesz a megfelelő.. például hiába 10 kivezetés,de látom a kivezetések vastagságán ill az összesodort vezetékek számából hogy nem egészen azonos.. a középső tekercs az eredeti tekercs ami zárlatos lett.. jelenleg van egy a gépben de csak fény van
|
Bejelentkezés
Hirdetés |