Fórum témák
» Több friss téma |
Nokia 3510 LCD akarok programozni (PIC) , de nem nagyon(egyetse) találok hozzá datasheetet vagy program kódot amiből rálehetne jönni hogy hogyan müködik. 3510i-hez minden van csak hát azzal nem nagyon megy.
![]() Thx!
Sajna nem tom, szerintem nem egyezik az inicializálásuk a két modell esetén
Nekem van egy NOKIA 3510 FASTLCD nevű programom,amivel tudnád kezelni, de a programból hiányzik egy dll fájl és nem indul! :no:
Kösz!
![]()
Sziasztok!
Nekem van egy 3510 sima fekete fehér kijelzőm. Ebből szeretnék egy Hőmérőt csinálni kinti benti hőmérséklet érzékelővel esetleg egy napi hömérséklet memóriával és órával. AVR-el szeretném megoldani! Tud nekem segíteni ebben valaki? Köszi
Hello
Szereztem egy Nokia 3510i mobil LCD-t, de nem sikerült eddig felélesztenem. A vezérlő chip adatlapját átnéztem, de nem igazán értek benne pár fontos parancsot. Tudna esetleg valaki valamilyen forráskódot, esetleg leírást adni, hogy hogyan kell pl. egy pixelt egy adott színre kifesteni? Amikor szedtem szét a mobilt, sehol nem láttam a kijelző körül LED-et. Ezek szerint a háttérvilágítás LED-jei magában a kijelzőben vannak? Üdv.
Szia ! kódban nem tudok segíteni semmit , de a led ek a teló panelon vannak és az lcd aljáról világítanak felfelé!
A 3510 lcd - je szines. Amúgy nekem is van egy ilyenem. Van valakinek hozzá rajza ltp potrtra vagy sorosra? + progi is kéne hozzá.
A 3510i színes, a sima 3510 monokróm, ha jól emlékszem.
Így van! :yes: Van egy pár ilyen kijelzőm, el lehet vele játszani...
![]()
Akkor nekem i - s van. Van hozzá rajzod ltp -re?
Szia.
Az LCDHype tamogatja a 3510i -s kijelzot. Toltsd le, instalald fel, es a listabol kivalasztva ott lesz a rajz is. (LPT-re)
Letöltöttem az LCDHype nevű programot, de rajzot nem találtam benne sem azt hogy hol lehet beállítani a kijelző típusát. Az én kijelzőmben Epson S1D15G14 tip. vezérlő van de a listában ilyen nem volt. Úgyhogy segítsetek, benne mert semmit nem tudok vele kezdeni.
Pedig ott van a listaban. (Configuration, LCD Configuration, Controllernel legorgetsz: Nokia 3510i COLOR LCD v1.0 S1D15G14)
0.7.4 - es verziót töltöttem le. Nincs a listában. Kétszer is átnéztem.
Ma eljutottam odáig hogy kipróbáljam. Kép nincs csak ha elindítom az lcdhype - ot akkor kifehéredik a kép. A kontraszt szabályzás az működik. Mi lehet a gond? Egyébként egy MSN pluginnal próbáltam ki, és amit a képen mutat hogy mi van az lcd-n (vagyis kellene) ott mutatja a szöveget.
Sziasztok!
Van egy 3510i lcd-m. Ezt szeretném vezérleni egy PIC-ről. A kijelző az 3,3V-ról üzemel a PIC pedig 5V-ról. Gond lehet az SPI kommunikációnál hogy a két eszköz eltérő feszültségről üzemel? Üdv.
Hát persze hogy baj. Tessék hozzá csinálni egy feszültségosztós szintillesztőt. Nem kell hozzá diploma.
![]()
A 6310 lcd-je elvileg csereszabatos a fekete-fehér 3510-zel. tud valaki init parancsot írni nekem?
Csak ha úgy natúrban tápot kap a kijelző nem kéne feketére változnia? Nem tudom, nem szúrtam-e el. Egyszerűen nem tudom életre kelteni. Adtam neki 3.3V-ot meg reseteltem, megpróbáltam az adatlap init parancsait, de lehet hogy rosszul értelmezem... Én úgy tudom, pcf8813 hajtja, de FIXME! |
Bejelentkezés
Hirdetés |