Fórum témák
» Több friss téma |
Ez érdekes... Elvileg a színeknek semmi köze hozzá, de a 4 vezetékesen a kék a PWM vezetéke, ha jól tudom. De ha a BIOS-ban látszik, akkor nem értem, hogy miért nem tudják a szoftverek lekérdezni... Talán az OP rendszer is meghülyült...
Hát ez fogós kérdés, mert visszatettem próbából a régi ventit és azt megint kijelezte.Majd csere az az ASUS-ra kijelzés megint semmi.De ASUS lap ASUS venti :nemtudom:
Idézet: „"Valami van de nem az igazi" Arkagyij Rajkin” Most meg kijelzi a ford számot az AIDA.
Köszi a segítséget! A 84W maga az elvileg nem akadály ezt az értéket írja is a lap listája az adott processzor mellé sőt még elvileg 115W-os cpu-kat is támogat Bővebben: Link
Remélem nem lesz gond vele, közben annyi feljemény lett, hogyha mégse jó bele ez akkor akié a lap tud rá költeni annyit, hogy legyen bele új proci is, csak hát jó lenne ezt azért felhasználni, egy mert nem kell jobb neki, kettő meg ezzel akkor nem is nagyon lehetne mit kezdeni mert ha adnak is érte valamit nem is sokat, a ddr1-es ramokat meg az agp-s kártyát elvileg egész jól el lehet adni...
Szerintem nem lesz gond. Ahogy nézem a G1-et támogatja. De visszafelé 100% hogy kompatibilis.
Ennek ellenére én elgondolkodnék az ő helyében, hogy lecseréljem. Én a Celeron DualCore E3300-at ajánlom. Egy picivel több befektetés, de megéri. Az E3300 2x nagyobb teljesítményt nyújt mint ennek a Celeron D 341-nek a nagy-testvére a P4 630-as. Ehhez még hozzájön az is, hogy nagyságrendekkel kevesebbet fogyaszt és kevesebb hőt is termel. Ha megtartja a régi CPU hűtőt és azt rakja fel az újhoz adott ujjnyi magas helyett, akkor azon a ventilátor szinte alig fog bekapcsolni. Mindebből az következik, hogy lesz egy halk gépe és mivel kisebb a hőtermelés az alaplap is és a táp is tovább fog üzemelni (4 év múlva nem kell majd kondikat cserélni). Persze nem akarok rábeszélni senkit, majd ő eldönti.
Erre nem tudok semmi értelmeset írni...
Én erre fognám: A technika ördöge... vagy maga az ördög...
Memória és/vagy videó kártya baj. Szedd szét nézz körül a chipset és a videókártya körül. Ha kiszárdt, cserélj hőpasztát. Ha ez sem hat akkor videókártya vagy chipset BGA javytás, vagy alaplapcsere.
Hát igen csak az illető nem nagyon akart volna rákölteni mostanában... a hűtős trükköt én is ismerem nekem az E8400-on ilyen régifajta hűtő van
![]() Viszont ha már lesz véve proci valószínű hogy egy E5700 lesz a celeronból a legolcsóbb amit láttam az 10e, ez meg 15 elvileg ,na de aztán majd kiderül, működik e a mostani mégis... az eredményt megírom ide , ha nem felejtem el, ha másnak is ilyen gondja adódna esetleg...
Szia.
Nem tudom, megoldódott-e a gond, valóban 1 értelműen bios beállítás hiba van. Nem voltam 2 napig, úgyhogy nem ttudom, hogy áll az ügy. Mindenesetre a sata raid-et kell kikapcsolni, azaz a raid módot tiltani. Ha reseteled a biost, akkor is ezt be kell állítani, ittetve még 1 dolgot, ha xp-t akarsz telepíteni, akkor pedig exchanged módba, különben valóban nem fogja látni a telepítésnél a hddt Ha még fenn áll a problémád este leszek fórumon és akkor lépésről lépére elmondom, hohgy mit kell beállítani. ![]()
Sziasztok!
Mostanában olyan kis win95-öt ill. win98-at futtató gépel találkoztam, amit érdemes akár újratelepíteni! Kis kapacitású vinyókkal van egy kis gond, amit meg kellene formázni megfelelő fájlrendszerűre egy működő akár XP rendszerű számítógéppel. Azt is figyelembe vettem, hogy FAT vagy FAT32-vel formáznám, de nem látja a működő XP rendszerű gép (BIOS-nál látja), pedig a jumperra is odafigyeltem. főleg ha a meghajtó tömörített. Tömörített kötetet hogy lehet alaprendszerűvé állítani? Windows futása alatt nem látja a gép hardvert, betöltéskor nem érzékeli a "kötetet". Miért van ez? Ez volna a kérdésem! 1GB-nál nagyobb kapacitású vinyókkal nincs semmi gond, ha a BIOS-ba látja, akkor windows alatt is látja és feltelepül...
Ez jó kérdés mért nem "látja " a windóz de az eszközkezelőben se látod a winchestert?
Fat-ra elvileg az XP is haljandó formázni nemtudom pontosan de egy néhány Gb-nál kisebb méretű lemezeket, winchestereket, ha ez még 1Gb-nál is kisebb, akkor valószínű kéne, hogy hagyja, ha tömörített a kötet és látod az eszközkezelőben, akkor a sajátgép/jobb gomb, kezelés/lemezkezelő-ből szerintem le kéne, hogy tudd törölni a kötetet és csinálni rá aztán egy normál tömörítetlent... Vagy nézd meg valami hiren's boot cd-vel vagy pl az ubuntu live-cd-n lévő gparted-del... ha ott se látja vagy mégis hardverhiba van, vagycsak szoftveresen a bios se "akarja" látni,nem tudom
Sziasztok!
Leírom a problémám ide is hátha tudtok segíteni. Én most vettem 1 Gigabyte H55M USB3-as alaplapot, intel core i5 760as procival, 4gb Kingston Hyperx blu DDR3-as 1600Mhz-es memóriával és Gigabyte HD5770 GV-R577UD-1GD ATI, 1GB, DDR5-ös videókártyával és 500wattos chieftec táppal, minden jól össze van rakva és a gépen még a bios se jön be. Egyszerűen nem mutat semmit a monitor csak villog, pedig már minden féle képpen rá volt kötve az alaplapra és a videókártyára is. Memóriákat is variáltam már, a biosát is reseteltem, az elemet is kivettem már, az alaplapra is próbáltam már kötni a monitort de semmi. Bekapcsol a gép, világítanak a ledek a lapon, a proci ventije is forog, a videókártyájé is, de kép semmi és sípolás se... Mi lehet a baja? Rossz az alaplap? Olyan mintha egyáltalán nem is lenne Biosa... Valami ötlet? Én már kezdem feladni:S :W Várom az okosabbak véleményét hátha tudnak segíteni.... Nagyon megköszönném!
Próbaképpen vedd ki a videókártyát, és egy teljesen "mezei" PCI videókártyát tegyél be. S3 rulez!
Ha azzal sem látsz semmit, akkor ott az alaplappal nagy bajok vannak, vagy a proci ment el a boldogabb vadászmezőkre. Memória nélkül csipog egyáltalán, hogy valami gondja van?
Jó helyen keresgélsz. De inkább csak simán az alaplapira kellene rádugni ,mert az az alapértelmezése. Biosban átállítani és mehet is.
Olvasd el a hozzászólást, azt már próbálta...
Ja . Akkor ki kellene venni addig a videokarit.
Köszönöm a válaszokat!
Próbáltam már azt is hogy lehúztam a procit akkor csak felvillant a gép és annyi, anélkül nem megy, ha rá van kötve akkor megy a gép és a hűtője is forog meg a proci is melegszik, akkor az gondolom csak jó. Még másik videókártyával nem próbáltam, csak alaplapra dugtam rá, de úgy se volt jó. Más ötlet még?
Amikor az alaplapra dugtad a monitort, a videókártya a helyén volt, vagy anélkül próbáltad?
Videókártya nem volt az alaplapba amikor a lapra dugtam rá.
Kaptam viszont az alaplaphoz 1 ilyen papírt, nem tudom segít-e. A beépített videokimenet csak akkor áll rendelkezésre, ha Intel Graphics technológiát tartalmazó intel Core i5 / Core i3 processzorral van párosítva. Az Intel Graphics technológiát az Intel Core i5 6xx, Core i3 5xx és Pentium G69xx sorozatú processzorok támogatják. Tehet az én i5 760-asomban nincs beépített gpu és így hiába kötöm az alaplapi csatlakozókra a monitort?
Én is úgy hallottam, hogy tényleg csak akkor működik a videokimenet az ilyen alaplapokon, ha a cpu tartalmaz gpu-t...
Akkor lehet, még megpróbálom megint úgy, hogy teszek bele videókártyát és arra, meg ma lehet meg tudom próbálni másik kártyával is.
Remélem csak nem a lap a hibás és jó lesz valahogy...
Ezért jó, ha lapul a fiók mélyén egy PCI videókártya...
Azzal - ha nincs más baja az alaplapnak - be lehet indítani. Ilyenkor egy párszáz forintos 2 MB-os S3 aranyat ér...
Amúgy ez érdekes dolog, mert én egyszer ahhoz, hogy lepróbáljam, hogy milyen a hangja a gépnek, hacsak a táp ventillátora "szól" a gépben kicseréltem egy elvileg jól működő PCI-s S3 trio-ra a gépemben a kártyát, és meglepő módon, a kártyával a gép állandó jelleggel lefagyott, úgy hogy csak a reset-re reagált bármit is... (na jó meg a bekapcs gomb >4mp nyomására...) a gép meg azóta se csinált ilyeneket... és ezt egy pár éve volt már, hogy kipróbáltam... és amúgy meg pci-s kártyákat használok, van benne hangkártya, programvédő kártya (hdd tartalom visszaállító), egy ideig plusz hálózati kártya is volt benne... az alaplap amúgy Abit IS7-E2
Sziasztok. A minap azt vettem észre, hogy a számítógépem (asztaligép) magától, gombnyomás nélkül bekapcsol. Ezt ugy kell érteni, hogy kapcsolós hosszábítón keresztül van a 230on. Mihelyt bekapcsolom a pirosgombot indul a számítógép. Van valakinek hasonló tapasztalata? Mi okozhatja a gubancot? Ez még igy magában nem is nagy probléma, de zavaró egy idő után.
Aztán egy másik probléma, hogy néha van olyan, hogy egy hangot hallani a gépből, mint mikor az alvó állapotból ébredne fel, pedig nincs abban. Ezután lefagy. Es csak az ujraindítás segít. Nemtudom a 2 dolog összefügg e. A számitogep mar kicsit regebbi. proci: Athlon XP 2500, alaplap:Asus A7N8X-X 1GB ram stb. OR:win XP Valaki tudna tanácsot adni? Köszönöm.
A gép korából ítélve, ha még mostanában nem tetted meg, akkor cseréld ki az alaplapi elemet: az, hogy a hosszabbító bekapcsolása után bekapcsol a gép is, általában a gépek biosában egy lehetőség, ami velószínűleg eddig nálad ki volt kapcsolva, viszont ahogy merül az elem, úgy elfelejti a bios beállításokat vagy csak megzavarodnak a meglévők és ezért csinálhatja ezt, a lefagyást is okozhatja a bioselem merülése, ha visszaolvasol néhány (max 5-10) oldallal visszább találhatsz egy hasonló esetet, ott más gond nem volt csak az elem, a csere után azt írta az illető, hogy jó lett...
Ertem. Köszönöm. Az elemet tegnap cseréltem ki. Lehet, hogy akkor még azt amit mondasz kikell kapcsolni a biosban.
Szia.
Most kapcsolódtam be. Tudom, hogy banális a kérdésem, de ugye adtál plussz tápot a videókártyának? Mert a leírt tünetek arra utalnak, hogy a vga nem kapja meg az extra kakaót. a 6 csatis tápra gondolok. Néha ilyen kis dolgokat is meg kell nézni, mielőtt az ember mástól elkéri a kártyáját kölcsibe ![]() Remélem, tudtam segíteni. ![]()
Szerintem csinálj egy cmos-reset-et az alaplapon magán jumper ritkább esetben mikrokapcsoló vagy esetleg csak két forrpötty van ott amit valami fémel kell összeérinteni, a jumpert levenni/rárakni stb, az alaplap könyve szerint, ehhez húzd ki a tápból a kábelt, nyomd meg a bekapcs gombot, hogy süljenek ki a kondik, és aztán használd a jumpert vagy egyebet ami erre van hagyd úgy vagy egy percig és aztán vissza a jumper vissza a táp és mehet is, aztán állítsd be újra a biosban, amit kell!
Sziasztok!
Találkozott már valaki ehez hasonlóval: (egy e-mail részletet másolnék be ide) Van ......nál internet kapcsolat Wifis Routeren keresztűl a laptopot is lehetne csatlakoztatni csak a hozzáférést kell engedélyezni a gépén. Ezt ők angolul unblock-nak nevezik. Namost amit én nem értek ebben az üzenetben az lenne hogy mért nem csatlakozik a gép. Amikor megvettem tesómnak a gépet nálam itthon csatlakozott és ment minden rendesen. A tesóm elment Ciprusra melózni azótan nem tudják a netre csatlakoztatni a gépet wifin keresztűl.
Sziasztok!
Jó lett a gépem, életre kelt az alaplap ![]() Kicseréltem a memóriákat, a kék foglalatból a fehérekbe raktam őket és jó lett, de csak ha mind 2 a fehérbe van. Köszi a segítségeket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |