Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Lenne egy problémám. Az unitesom autosmagnoját kéne megjavitanom de kifogott rajtam.
A hiba az hogy a rádio tökéletesen megy de ha lemezt teszek be szaggatottan játsza a zenét. Még nem találkoztam ilyennel. Probáltam elöször a fejet megtakaritani de nem segitett. A lemezforgato motorra gyanakszok mert a motor vezérlö ic-je. Hamar felforrosodik. Szerintetek mi lehet a hiba?
Az is lehetséges, hogy pont azért melegszik az az IC túlságosan, mert esetleg kipurcant...és épp ezért is lehetséges, hogy emiatt nem tudja megfelelően meghajtani a CD-t pörgető motort...
Másik kérdés, hogy a lemez elejen és végén is jelentkezik a hiba, és ha jelentkezik akkor ugyan-olyan mértékben-e?
Minden lemezzel ugyanazt csinálja. Az elején is és a végén is. Amugy egy noname magno elta ar120. Nem akadozik a motor forgás közben. Probáltam kicserélni, azt meg el sem inditja.
Hali!
Első körben szerintem nézd át a forrasztásokat, ha esetleg még nem tetted meg. (nincs e hajszálrepedés valamelyik forrasztásnál) Lehet hülyeség, de esetleg nem lehet az előerősítővel gond? (pl egy kondi)
Sziasztok a probléma megoldodott. Másik hiba lett sajnos. Ha bekapcsolomaz összes led teljes fényerövel ég és ki sem lehet kapcsolni. Mintha folyamatosan feszültség lenne rajtuk. Minden más tökéletesen megy de a ledeket nem lehet kikapcsolni és kijelzés sincs. Vezérlés hiba?
Nem lehet, hogy a nagy javítgatás, szerelgetés közben olyan helyre került óncsepp ahova nem kell?
Nem kizárt mert a szalagkábelt cseréltem ami a kijelzöre megy. De már többször átmértem a kábelt és a forrasztásokat és semmi hibát nem találtam.
Nem feltétlen csak a szalagkábel csatlakozóra kellene koncentrálni, az ón gurulhat máshova is. Nézz körül!
Sziasztok ez a probléma amit felvetek lehet masnak is probléma.
Adott egy autó magnó. Régi csak kazeta,meg rádió van benne. Hova tudnák egy bemeneti kábelt kötni rá.Egy csatlakozot szeretnék amire rá tudom kötni az mp3 lejátszóm.Esteleg a diskmenem. Most kazetta adapterrel megy csak hát az elégé kerreg mivel pörög a motor,ami nem lenne baj,de az adapter mehanikája na az mar zajos.
Sztem a hangerőszabályzó potira lehetne rákötni árnyékolt kábellal és kivezetni 2 lengő RCA-ra.
Nekem ugyan ilyen problémám volt, viszont feszültségvezérelt volt a hangerőszabályzás, ezért vicsys megoldássa sajnos szóba se jöhetett. Végül nagy szerencsémre úgy meg tudtam oldani, hogy ízekre szedtem, és megtaláltam a kazetta lejátszóról lejövő vezetőpályát ami ment a végfokba (ez ilyen kazettás cd-s mizéria). Mivel kazettát utoljára kb alsó tagozatban használtam, ezért az említett vezetőpályákra kötöttem rá az árnyékoltat. Ja és persze a kazetta deck és a forrasztás között megszakítottam a kapcsolatot, enélkl kegyetlen nagyokat koppant a számok végén.
Jó ötlet,hogy nekem ez nem jutott eszembe.
![]() Majd megprobálom kivitelezni remélem sikerül. Köszi a segitséget! ![]()
Van a kocsinkban egy régebbi videoton magnó. Jól szól a rádió rajta, meg lehet fogni mindent, de ha megy az autó, akkor elkezd recsegni meg minden, végül muszáj lekapcsolni, mert már zavarja az ember fülét. Bezavarhat a megszakító????? Mi lehet a gond? Tegyek a tápjára pufferkondit, az segithet?
Hello!
Egy DAEWOO autórádióról lenne szó, A problema az, hogy a kazetta halgatása közben áthallani a kazi másik oldalán levő hangot is. A lejátszó automatikusan váltsa az oldalakat, tehát nem kell megfordítani ha a másik oldalt akarjuk hallani.
hi
szerintem a szalag olvasó fej magasságán kellene állítani
Helló!
Szerintem a lejátszófejen kellene állítani. Le kell venni a magnó tetejét és a fejnél lévő egyik csavarral lehet állítani rajta. Az egyik csavar le van rögzítve fixre a másik alatt pedig lenni kell egy kis rugónak. Na azzal a csavarral lehet állítani, addig míg meg nem szűnik az áthallás.
Pontosan nem tudom, de lehet hogy mind a két csavaron állítani kell. Most néztem meg egy ilyen mechanikát és ott állítható mind a két csavar. ha neked is így van akkor próbálj mind a két csavaron állítani.
Hali!
Igen, bezavarhat a megszakító. Milyen gépjármű? Nézd meg, hogy a megszakítónál lévő kondit nem kell-e cserélni.
Üdv! Nem tudtam hova írjak tehát írok ide. Nekem olyan kapcsolás kellene hogy a magnó h.szóró kimenetéről vinnék jelet erősítőbe és ehhez szeretnék egy szintillesztőt. A kapcsolás amit csatolok az jó? Mert ez egy mac audio-s erősítőben van, de nem örülnék ha gallyra menne a magnó végfoka.
Üdv . A kis jel -nagy jel átalakítótól nem megy tönkre a rádiód végfokja.Az más kérdés hogy több válltozat létezik. Ez egy egyszerű. Van jobb is!
Ha tud valaki jobbat az legyen szíves küldjön!
Helló mindenkinek, lenne egy kis problémám. Kaptam egy Watson CRC8448MU típusó fejegységet. Már aki adta, ő is panaszkodott, hogy rádugta az iso csatlakozót nem tudta bekapcsolni, de amikor még nem az övé volt semmi baja nem volt. Tegnap este és is megpróbáltam bekapcsolni, de én nem kocsiban póbáltam ki. 12 volt neki test meg minden. Amint rákötöttem a feszültséget bevillant az előlapon minden, gombsorvilágítás és kijelző, de egy mp. után el is sötétült. Próbálnám bekapcsolni a power gombal semmi. Ha leveszem a feszültségről ismét bevillan minden. Szerintetek ez mitől lehet? Előre is köszönöm.
Igen zoli, vagyis iso csatlakozós megnéztem, hogy melyik láb micsoda és a Memory+12v -ot és a +12v(to ignitionkey) lábakat összekötöttem és az ment a 12 voltra. A 8-as láb az meg a testre.
Szerinted az vajon mitől szálhatott el?
Hát igen, csak sajna az a baj, hogy azt még az elején kivettem és megnéztem, az jó.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |