Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videomagnó problémák
Lapozás: OK   6 / 64
(#) maestro hozzászólása Dec 17, 2010 /
 
Sziasztok!
A következő problémám van:
Váltottunk DigiTv-re (kábel) és azóta a kábeltv jele elnyomja a videó jelét, tehát koax kábelen keresztül nem tudom befogni a videót csak scarton keresztül vagy úgy, hogy kihúzom a kábeltv koax-ját.
A tv analóg.
A csatornakiosztást nézve pedig nem ütközik a videó frekvenciájával egy csatorna sem.
A videóban ilyen típusú erősítő? van. Ezen állítva működhet a dolog? Vagy mit állít az a kis potméter?
(#) zolika60 válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
A videón van egy tekerentyű hátul, amivel tudod állítani a kimenő frekvenciát. Hangold a TV-t egy olyan csatornára UHF-en, (általában 28-35 ös csatorna között) ahol nincs semmi. A videót kapcsold teszt állásba, vagy tegyél be egy kazettát lejátszásra. Aztán egy kis csavarhúzóval addig tekergesd, amíg megjelenik a kép.
(#) maestro válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Ha ezen lenne tekerentyű akkor már rég megtettem volna az általad leírtakat. És mi az, hogy 28-35-ös csatorna között? Tudtommal minden szolgáltatónál más frekvenciák találhatók a 28-35 között.
A videó eddig 783MHz-en működött rendesen a szolgáltató váltásig.
De, hogy kell érteni ezt a csatornát? A szolgáltató csatorna listájában vagy a tv-n (távirányító--> 28)? Bár az utóbbinak nem sok értelmét látom. Mert a 28-35 között szerintem nem UHF van.
(#) zolika60 válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Idézet:
„Mert a 28-35 között szerintem nem UHF van.”

Szerintem meg igen.Bővebben: Link
Egyébként még nem láttam olyan videót amin nem lehetett a kimenő frekvenciát állítani.
(#) maestro válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Akkor bizony nem láttál még elég videót. Soknak nincs állítási lehetősége.
Na akkor mi a megoldás?
(#) zolika60 válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Sajnos akkor AV-n kell nézni, Vagy ha csak a túl magas jelszint miatt van a problémád, akkor tegyél valamilyen csillapítást a kábeltv-s ágba.
(#) maestro válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Hát AV-n biztos nem fogom nézni, mert a dvd van rákötve a scart-ra alapesetben, meg amúgy is nagyon rossz képe van a videónak scart-on keresztül (szellemképes, néhol kék, zöld, piros foltok is megjelennek esetleg egy másik csatorna látszik alatta nagyon halványan).
Lehet egy digitális tv dekóder megoldaná a problémát (talán kisebb jelszintje lenne), de erre most nem akarok költeni.
Milyen csillapítóra gondoltál? Építsek vagy készen is van?
És amit belinkeltem azon a kis poti mire szolgál? Nem a frekvenciát tekerné el?
A videó beállításában is van ilyen RF22-től RF69-ig állítási lehetőség, de az sem jó semmire, a frekvenciát nem állítja.
(#) zolika60 válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Csillapító:Bővebben: Link
A dvdn nincs bemenet a videónak? Szokott lenni még egy scart, vagy rca be-ki direkt a videónak. Legalább is azokon amiket én láttam. Ha AV-n nem jobb a kép mint antennáról, akkor valami hibának kell lenni a videóban, vagy a kábelben. Hiszen olyankor két jelátalakítás kimarad. Írd le a videód típusát, hátha tudok okosabb javaslatot is tenni.
(#) maestro válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
DVD-nek RCA-s és SCART-os videó kimenete van, bemenete nincs. De a scart az bemenet is, nem?
A videóban és a kábelben sincs semmi hiba! Inkább a digitv-ben van! A másik kábelszolgáltatóval semmi gond nem volt, mert ők nem sugároztak digitális műsorokat, itt szerintem ez kavar be. A szellemkép is csak olyan csatornákon jelentkezik, aminek van diitális megfelelője is.
RCA-val meg nem szeretném összekötni, mert az nem olyan jó minőség.
Videó típusa: LG LV2798

Egy ilyen csillapítót meg fogok próbálni majd. De ennek is a számláját a digi tv-nek kellene benyújtani.
(#) zolika60 válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Sajnos csak lengyel nyelven találtam használati utasítást, attól pedig nem lettem okosabb. A scart valóban ki és bemenet egyszerre, persze csak ha be van minden kötve. Nem csak a készülékben, de a zsinórban is. Sok vezeték gyenge minőségű, és van amelyik csak egy irányú.
(#) CHZ válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Tiéd is állítható RF kimenettel rendelkezik , csak nem a régi megoldással . Keresd elő a használati utasítását és ott meg lesz a válasz . Vagy menüben , vagy az előlapi gombok valamelyikével lehet belépni ebbe az opcióba . Ezeknél nem csak a freki állítható , teljesen lekapcsolható az RF modulátor , így semmi zavart nem okoz , de csak AV csatival használhatod , ha kikapcsolod , de üres csatornára is beállíthatod és akkor RF kábellel használhatod zavarmentesen .
(#) maestro válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Hát akkor meg kell tanulni lengyelül.
Viccet félre téve, azt hiszem meg lesz a megoldás: mégis csak ezzel az RF-el kell állítani a kimenő frekvenciát, csak ki kellett volna kapcsolni a videót minden állítás után, mert csak úgy állítja át magát. Persze ezt az útmutó nem nagyon írja, vagyis ír valami kikapcsolást csak elég kacifántosan, meg 2 lépés is fel van benne cserélve. A helyesírási hibákról meg már nem beszéljek. Innen is látszik, hogy nem éppen szakemberek fordítják ezeket.

Azt hiszem el leszek ezzel még egy darabig, míg meg találom a megfelelő frekvenciát, de ha ezzel sem javul a helyzet akkor marad a csillapítás.

CHZ: Köszi így utólag.
(#) maestro válasza maestro hozzászólására (») Dec 17, 2010 /
 
Na a 68-as csatornára átállítottam, mert ott nincs ütközés (bár kicsit szemcsés a kép), de felmerült bennem az a kérdés, hogy mi van ha azt a csatornát is elfoglalja a digi? Akkor marad a scartos módszer?
(#) hg5azr hozzászólása Jan 8, 2011 /
 
Sanyo VHR-220EE típusu videomagnónál vettem észre hogy kikapcsolt állapotban is forog benne az ezüst forgódob és csak akkor áll le ha a hálózati zsínórt kihúzom.Pár hónapja szemcsés a kép és a hang se tökéletes,aztán pár hete tökéletesen müködött a hangot és képet illetően 5-10 percig,jelenleg se hang se kép csak csikozás.Köszönettel
(#) zsa hozzászólása Feb 10, 2011 /
 
Sziasztok lenne egy samsung videóm ami nem akarja bevenni a kazettát . Szétkaptam de nem leltem benne kapcsolót ami érzékelné a kazit betolásnál. Továbbá ha a behúzó mehanika motorját kézzel tekerem néha elkapja és beveszi a kazettát akadozva . Felfűzi a szalagot aztán közvetlen visszafűzi. aztán ezt játssza pár mp-ként. Néha ki is kapcsol . Ezután nem adja ki a kazit csak ha viszatekerem a mehanikát.

Alaphiba nem veszi be a kazettát, nem érzékeli.

Kérlek segítsetek..

Köszönöm
(#) oriza hozzászólása Márc 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Tanácsot kérek!
Nem vagyok szakember, az elektronika más területén dolgozom.
Hozzám került egy hitachi vt517e videó magnó - vagy 15 éves - bent ragadt kazettával. A liftajtón benézve látszott a kazetta címkés felén, hogy néhányszor próbálták kifeszegetni. A készülék mechanikusan semmit nem csinált. A magnó alsó borító lemezét levéve látszott a kitágult, töredezett szíj. Sikerült a HQ-ban találni. Csere után kijött simán a kazi. Most teker, kiad, szépen befűz, lejátszik, de a kép nem színes! Volt kis tréking hiba, ami a gombokkal eltűnt. Tisztítókazetta után sem változott az amúgy éles FF kép. Mivel kellene próbálkozni?
Köszi a segítséget!
(#) gaben62 válasza oriza hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Amennyiben mechanikusan rendben van, az /összes szíjat kicserélted/, jöhet az elektronika.
A színpanelt kell megkeresni, majd átnézni +átforrasztani, első körben.
Ha ezután sem javul meg, jön vissza a szín, akkor az alkatrészeket, kell kimérni, lásd Pal szűrő/harangszűrő tekercs, kerámiakondik, 100-680pf, 1nf.stb.
(#) oriza válasza gaben62 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Közben az alábbi történt:
levett fedél mellett néztem, ellenőriztem a szalag futást és véletlenül hozzá értem az alu forgófejhez. Kb. egy másodpercig színes lett a kép! Ha megismétlem újra ugyan ez történik. Aki hozta nem tudja (gyerekszobamagnó), hogy az utóbbi időben színes volt e a lejátszáskor a kép.
(#) attis71 hozzászólása Márc 9, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony SLV720 6 fejes videóm. Az a gondom, hogy a sztrereó sáv monóban szól és a kép alján csíkol.
Szalagpálya állítás a gondja ezt már tudom, csak nehéz beállítani, hogy szóljon a sztrereó sáv. Tudnátok valami javaslatot adni a szalagpálya beállítás pontos menetéről?
A videó előlapi automata állítóját már próbáltam semmi. :no:
Esetleg hogyan lehet előhozni a videó szervíz üzem módját?

Üdv,attis71
(#) CHZ válasza attis71 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Lejátszás > távvezérlő DUB. gomb (5-6s nyomni) > TEST felirat a kijelzőben > SPEED gomb a távon.
(#) CHZ válasza attis71 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Idézet:
„Szalagpálya állítás a gondja


Ne állítgasd, nem az a probléma, ha eltekerted nem lesz egyszerű visszaállítani. Fejátkapcsolást kell beállítani ahogyan előzőleg leírtam.
(#) wpetya hozzászólása Márc 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Hitachi VT-2500 E VHS ipari videóm. Vajon tudja a rendes sp lejátszást, vagy csak a biztonsági felvételekét? Szerintetek mennyit érhet?
(#) mugab válasza wpetya hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Általában az ilyenek a 24 órás felvétel / kazetta speciális sebességet tudják, és nem 25 frame/sec -el.

Manapság már vannak ennél korszerűbb eszközök, szóval sokra ne számíts, főleg hogy a képről az sem jön le hogy több csatornát tud e vagy csak egyet...
(#) attis71 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 14, 2011 /
 
Köszi a választ. Kipróbálom.

Üdv,
attis71
(#) wpetya válasza mugab hozzászólására (») Márc 18, 2011 /
 
Négy csatornát fix tud, (négy felé van osztva a kép a felvételen, amit ő készített.) de ha kell valakinek vigye egy jelképes összegért. Nekem nem kell, és nem akarom elkótyavetyélni. Az lehet, hogy szalagvezető görgőt cserélni kell benne, mert csipkézi a szalag szélét. (De az is lehet, hogy nem, csak olyan szalagot tettek bele eleve, ami csipkézett volt.)
(#) CHZ válasza attis71 hozzászólására (») Márc 25, 2011 /
 
Ha még nem sikerült megoldanod, akkor így csináld: előlapot vedd le , kazetta be, lejátszás, bal oldali kis nyákon (ez az előlap mögött van, amin a POWER gomb is) találsz egy TEST feliratú gombot, ezt tartsd nyomva míg a kijelzőben megjelenik a TEST felirat, majd nyomj egy SP/LP gombot , így tuti jó lesz.
(#) attis71 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Szia, kipróbáltam csak a kép minősége javult egy kicsit, de a sztereó hang nem jött meg. :no:
(#) CHZ válasza attis71 hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Ha jól dolgoztál , akkor a kép alsó felében lévő zavarok eltűntek és nem fut, nem remeg a kép!?
Ez a beállítás fejátkapcsolás módosítását jelenti. HIFI hang problémája lehet fej koszosság és kopás is. Több információra lenne szükség.
(#) factory válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket kérem. Adott egy panasonic nv hd 660 video. Amint be rakom a kazettát, rögtön kiadja a video lejátszó. A fej a kazetta berakásakor nem pörög fel.

Mi történhetett? Egyik napról a másikra történt ez a hibajelenség.
Minden hozzászólásnak örülök. Várom az ötleteket. Köszönöm előre is a segítségeteket.
(#) sooty válasza factory hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /
 
Annak sokféle oka lehet: Nem tudja beenni a kazettát és ezért egyből visszaadja (valami, letört, beleesett stb. nekem a gyerek műanyag katonái voltak benne...) A helyzetérzékelő kapcsolók, optokapuk közül elromlott valami, nem látja a kazit. Megtekeri a kazettát, de nem érzékeli, hogy a másik oldal elindul, azt hiszi szakadt a kazetta. Programtárcsa koszos, nem érzékeli a helyzetét. Megszorul a mechanika, mert féloldalasan megy le a kazetta, egy fogat átugrott stb.
Következő: »»   6 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem