Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1618 / 3633
(#) Rober_4 válasza zenetom hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Keress olyan műveket amelyek nem jogvédettek, de jók! Lehet, hogy a szerzők még örülnek is neki, hogy terjeszted a számaikat. Persze egy két jogvédett ismertebb zenére is szükséged van, különben a kutya sem nézi meg. Ezeket le kell levelezned a szerzővel sajnos, vagy csak nagyon rövid részletek lehetnek. Persze ez így rögösebb út...
Viszont ha így is töröl a Youtube akkor már balhét lehet csinálni! :nezze:
(Ráadásul ez az egész Ip bannolás ebben a formában hülyeség, mert lehet, hogy épp egy intézményt bannoltak ki, illetve azok meg akiknek dinamikus az ip-jük, ami szerintem egy nagyon jó dolog, azok meg csak röhögnek rajta...)
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Tomi, ha valamit módosítasz, akkor az nem a tied. Illetve tied is meg nem is: csak az a tied, amit te írtál bele. Ha egy magyar együttes/előadó átdolgozik egy külföldi számot, akkor azt a szerzők anyanyelvére szöveghűen le kell fordítani, majd miután jóváhagyta a szerző, megállapodnak a zeneműből befolyó bevételek elosztásáról. Vice versa így van ez, volt olyan, hogy a Scorpions az Omega gyöngyhajú lány-át vette át. A procedúra ugyanaz. Arra, hogy ez mennyire komoly, egy eklatáns példa: Valaik (lényegtelen, hogy kik) készítettek egy dokumentumot (könyvet), amely olyan témáról szólt, melynek tulajdonosa a Magyar Állam, közelebbről az Országos Széchenyi Könyvtár. Eredmény: a nyomdához kivonult a rendőrség, pár példány kivételével (egy későbbi per alapját képezte plusz a kötelespéldány) mindent bezúzattak. Torrentezni még mindig lehet is meg nem is.
(#) Rober_4 hozzászólása Máj 3, 2011 /

Jó estét mindenkinek!
Nézegettem a Sennafilm részletét a Videán. A 9.14-nél történteknél egyszerűen hihetetlen amit tett. Eddig ezt nem is tudtam. Bővebben: Link
(#) zenetom hozzászólása Máj 4, 2011 /

Elment az eszem. :bummafejbe:
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Ne linkelj neki YouTube-ot , mert a végén még felfalja..

Jó, jó, csak vicceltem. Tudod...
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Jani meg jól megijedt, hogy lefejezed és elviszed a buksiját focizni...
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

:hehe:
Volt egyszer a rádióban az, hogy egy humorista ezt mondta( nem szóról szóra idézem!):

Van egy politikusunk, nem akarom megnevezni. Biztos tudják, nagyon szeret focizni ! Egyszer ezt mondta : " Gyermek fejjel nagyon sokat fociztam ! "

Akkó úgy híjjuk!

Most lettem kész a házi olvasmánnyal..
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Vacsora készítésre fel ! Megyek vásárolni! Sütök magamnak disznóhúst, meg sült krumplit. Valaki csatlakozik még? :kalap:
(#) DuMatyi hozzászólása Máj 4, 2011 /

A vitába szokásomhoz híven tényekkel és számokkal belekapcsolódva - mert csak úgy, pláne sértődötten dobálózni nem korrekt dolog: amikor írtam az egyik osztályozó-beadandómat, akkor az "ünnepi könyvhetek története" c. könyvből egy mondat beleégett a tudatomba.
Az összes nyereségnek cirka 8%-a a szerzőé. Amelyik szerző ki tud magának lobbyzni 10%-ot, az más bestseller-író.
Fentiek igazak a zeneiparra is, hiszen egy CD vagy DVD előállítása korelál a nullához. Amikor 3000 Ft-ért megveszel egy CD-t, vagy 5000 Ft-ért egy könyvet, akkor bődületes arányban a VÉRSZÍVÓKnak tömöd a zsebét. Azoknak, akik ott legyeskednek a művészek körül.
Összességében aránytalan részesedést kérve.
El lehet gondolkozni, hogy kit károsít meg a torrentező, avagy a jutyubra így úgy feltöltő looser user. Hisz a jutyub ingyenreklám minden előadónak. Az előadó meg fenntartja magát a koncertekből - sőt megkockáztatom, hogy több jut neki, mintha a "hagyományos" módon turnézna. A rajongók (akiket lehet hogy a jutyub, májszpész vagy egyéb közösségi oldalon szerzett) pedig úgyis elmennek a koncertre. A mai számítástechnikai eszközök fejlettsége mellett csak az nem vesz fel otthon zenét, aki nem akar. Méghozzá egész jó minőségben.
Megjegyzem, hogy annó ugyanez lejátszódott a harmincas években a rádió tömeges elterjedésével A hanglemezgyártók akkor is hisztiztek, és féltették a gubát és a monopolhelyzetüket.
Utána a hetvenes években a mozi kontra video hasonló játszma volt, és a mozik forgalma nem csökkent olyannyira jelentősen, mint amennyire számítottak rá. Hisz a mozizásnak megvan az élménye.
Ez megint csak egy álhisztéria a pénzüket féltők részéről.
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Mindezek mellett: Ha valaki a 2 év kutatómunka eredményeképp létrejött szakdolgozatomat lenyúlná, 3 mondatot átírna benne, és sajátjaként mutogatná, igencsak felbőszülnék, és biza ha megrángatják az alvó oroszlán bajszát, akkor lehet, hogy olyan énem jönne elő, ami soha máskor, és jaj annak, aki keresztbe tett nekem.

Tehát Tomi: NEM a tied attól, hogy 3 taktust beletettél. Csak az, amit beletettél.

Én. Ki más.
(#) Doncso hozzászólása Máj 4, 2011 /

Urak, olyankor mit lehet tenni, ha feladtam itt egy hirdetést, hogy keresek kültéri kamerát, jött egy mókus, hogy neki lenne, megegyezünk az árban, el is utaltam, majd egy hétig semmi reakció, írtam neki többször is, el is olvasta, de nem jött válasz. Na begurultam, megírtam, hogy három napot adok, hogy vagy visszautalja a pénzem, vagy elküldi amit kifizettem, ellenkező esetbe feljelentem. Na egyből írt is, hogy bocsi meg izé, küldi. másnap meg is jött az áhított kamera. Adok neki tápot, szépen izzik az infra led, ahogy kell, rákötöm a TV-re de semmi, egyszerűen nem ad ki video jelet, na nem is ez a lényeg, hanem , hogy rossz a kütyü. Ilyenkor mit lehet tenni ?
(#) vilmosd válasza Doncso hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Fa testapolo?
(#) Doncso válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Sajnos nincs olyan hosszú ami elérne odáig, van köztünk párszáz km.
(#) vilmosd válasza Doncso hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Esetleg megigerni neki egy kis rendori beavatkozast. Ez altalaban jobb belatasra birja az ilyen gerinctelen egyeneket.
(#) Doncso válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Hát, megpróbálom, mondjuk amikor nem reagált, és írtam neki, hogy feljelentem, egyből elküldte.
(#) zolee1209 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nekem a vaterán gyűlt meg a bajom pár hónapja egy manussal. Rendőrség lett a vége. Pont ma kaptam levelet, hogy elutasították a feljelentésemet, mert a károm a 20E Ft-os szabálysértési határ alatt van.
Ezek szerint nyugodtan átverhetek embereket 19999Ft-ig minden következmény nélkül?!
(#) DuMatyi válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Akkor még igen. Most már nincs minimum értékhatár.
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Akkor még nem?! Februárban kezdődött az incidens. És ezelőtt jóval hallottam valakitől, hogy megszűnt az értékhatár. Erre tessék...
(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Na akkor ennek járj utána valami ügyvédnél, mert én is úgy tudom, hogy nincs már értékhatár.
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Az igazi probléma az, hogy erkölcsi minimum nincs.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Az lehet, de valahol el kezdeni. Ha ennek a feljelentés és bírósági per az útja, ám legyen! :gun:

Sajnos itt Abszurdisztánban igazság szolgáltatás helyett csak jogszolgáltatás van.
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Van benne valami... De én akkor sem hagynám annyiban!
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Van még egy tényező. Ha olyan alacsony mértékű a megkárosítás összege, hogy nekem nem éri meg az életemből a családomtól a kikapcsolódástól egyáltalán elvenni érte időt, akkor nem járok utána. Mert biza sokszorosa időt tölt el vele Zoli, mint amennyit ér az egész. Félnapos-egynapos rendőrségi vakarászást nem ér meg az egész, hisz ugyanannyi idő alatt lehet, hogy egy jól sikerült PIC programmal mondjuk 3-szorosát megkeresheti az elveszett összegnek.

Azt én sem mondtam. Csak sajnos nem egyszerű. Inkább a csirkefogót keresném meg és elbeszélgetnék vele. :violent:
(#) Ricsi89 hozzászólása Máj 4, 2011 /

Sziasztok!
van egy pdf fájl, amiben egy tv kapcsolási rajta van. Viszont az a gond, hogy egy oldalon van az egész. Ha én ezt kinyomtatom, akkor iszonyat kicsi lesz egy A4-es lapon. Hogyan lehetne szétdarabolni, hogy legalább 4 lapra tudjam kinyomtatni?
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Hali!
Nyomtatásnál beállítod, hogy poszterként nyomtassa. És ott meg tudod adni hogy hyanas méretben csinálja. A3, A2,A1 és ennek függvényében fogja ő X lapra nyomtatni.

@ Az előző témához hozzászólva, nagyon keresni sem kell az illetőt, mert gondolom, aki küldte a kamerát, a csomagoláson megadta nevét, címét.
Következő: »»   1618 / 3633
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem