Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
 
Témaindító: luxmanpower, idő: Aug 24, 2006
Lapozás: OK   1221 / 1233
(#) Cinema válasza opelt hozzászólására (») Okt 4, 2019 /
 
Ha a távirányítón állítható a képméret, akkor az menthető is, tessék elolvasni a manuált!

Üdv!
(#) opelt válasza Cinema hozzászólására (») Okt 5, 2019 /
 
Igen állítható, de sajnos manuál nincs a tv-hez. Nem is találok a neten hozzá valót. Legalábbis eddig nem találtam. Ezt típust nem, másikat igen, viszont azokon a távirányítókon más minden, nem olyan mint ezé a tv-é.
(#) lele hozzászólása Okt 8, 2019 /
 
Segítséget szeretnék kérni.
Mi lehet a hiba, a Thomson 21DK24E TV eddig jól működött, (mint tuner részről, mint AV részről) az utóbbi időben csak AV-t használtam DVD lejátszóval.
Néhány napja ki kapcsoltam STANDBY -ba a piros led folyamatosan világít, de újból már nem lehet bekapcsolni. A led piros színű világításán kívül semmi nem történik, ill. többszöri próbálgatáskor a led néha pislant egyet, de nem kapcsol be.
A tápegység körül próbálom keresni, de nem találók semmilyen elváltozást. A neten sem találtam hozzá kapcsolási rajzot. Ha valakinek van, nagyon sokat segítene.
Köszönöm a segítséget.
Üdv. Lele
(#) kadarist válasza lele hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Szia!
Keresd így: Bővebben: Link.
A sorvégfokot nézd át először, például, hogy a sortranzisztor kollektorán van-e feszültség. Érdemes a forrasztásokat is tüzetesen átvizsgálni, mert könnyen előfordulhat repedt, kimelegedett forrpont.
(#) lele válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2019 /
 
Szia!
Köszönöm a segítséget, majd a héten csütörtökön tudok foglalkozni a TV-vel.
Üdv.
(#) lele válasza kadarist hozzászólására (») Okt 11, 2019 /
 
Szia!
Tegnap megnéztem, és feszültséget nem mértem sehol, kivéve a kis led világítása.
A képeket is azért küldtem, mert először forrpontokat kerestem, és a panel másik oldala tele van smd alkatrészekkel, és ezzel én nem sok mindent tudok kezdeni. Különösebb elváltozást nem láttam.
Kontakt hibát keresve finoman kocogtattam a panelt, de nem történt semmi. Kivettem az előlapon található ledes program, hangerő nyomógombos panelt, és a 22 mikrós/50 V
kondi + lába kicsit mintha laza lett, elengedett nem csak a forrasztásnál, ezért kicseréltem
22 mikrós/63 V-ra
Érdekes dolog történt, hogy távirányítóval többszöri próbálkozásra bekapcsol, vagy a panelon a program mikrókapcsolóra azonnal bekapcsol a TV. Hurrá! Úgy örültem neki, de a képernyőn szinte állandóan mutatja a hangerőcsíkot, amit a távirányítón az exit gombbal eltűnik, de kb. egy perc múlva újból megjelenik, és szintén eltűnik egy perc múlva.
A hangerő teljesen le van véve nem használom a hangszórókat, mivel csak az AV-t mint monitorként használom a TV-t. A DVD lejátszóból a hangot külső erősítővel használom.
Érdekessége a hangcsíknak, hogy se távirányítóval, sem panelon a mikró kapcsolókkal sem lehet vezérelni (hangosítani, vagy halkítani) mert úgy maradt teljesen lehalkított állapotban és nem mozdul. Engem még ez sem zavarna, csak hogyan lehet teljesen eltüntetni a csíkot?
Üdv.
(#) BarnaPili válasza lele hozzászólására (») Okt 11, 2019 / 1
 
Valamelyik mikrokapcsoló átvezet. Szedd ki őket. Ha elmúlik a hiba, pótold újakkal.
(#) increduluszoltan hozzászólása Okt 12, 2019 /
 
Sziasztok! A fiam Xbox 360-át a saját LG okos tévénken akartam beüzemelni(47LA740S),de valamiért csak bejelentkezik,néhányszor elindulni készült,de ennyi..aztán lefagy..Másik LG TV-én,ami nem "okos" fut a dolog,csak az kisebb.. Valami ötlet? Zoltán
(#) jdani hozzászólása Okt 19, 2019 /
 
Hello. Egy Panasonic P50ST60 tvhez keresek rajzot.
Elektrotanyán találtam is, viszont abba csak vázlat rajzok vannak. Sokszor találkoztam már ilyennel, hogy panasonic TVhez nehéz rajzot keríteni...

Amit a TV csinál:
Áram alá helyezés után rögtön kapcsol be. Szokásos zöld LED gyorsan villog, majd egy idő után állandóan világít. Ilyenkor a TVnek már be kellene hogy legyen kapcsolva, viszont a kép sötét. Távirányítóval próbálom kikapcsolni, a visszajelző világít, hogyont a T nem kapcsol ki, - nem vált pirosra a LED.

Szétszedve feszültségeket mérek, de az Y-sus és a Z-sus nem kap semmilyen feszültséget a táptól.
Ami az alaplapra megy, többek között van közte P15V_ON és F15V_ON.
A 15V egy ágról jön, csak két külön FET kapcsolja, amit egy IC vezérel. Bekapcsoláskor a P15V megvan, az F15V nincs.
A P15Vnak van egy ága, ami gondolom figyeli hogy van-e valami gond, és ha igen, nem kapcsol arra 15Vot. Ez valami zárlatot figyel?
Ez a gond lehet az alaplapon is?
Pirossal jelölt vonal amin nincs meg a 15V
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Szia! Ha két sustain lapról lehúzod a tápokat, akkor megjön ez a 15v? A sustain feszültségek megjelennek a csatlakozókon?
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Így se. Sustain lapokat mértem, nincsenek rajta zarlatos IGBTk.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 19, 2019 /
 
Relé meghúz az indításkor?
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Igen.
Nekem gyanús az alaplap. Ha lehuzok - lecsatlakoztatok mindent a sustain lapokrol, a jelenség totál ugynaz mint először. Mintaki be akarna kapcsolni, aztán világit is a zöld, majd kezdi elölről az egészet.
Ha valahol valami hiba van a sustain lapokban, vagy ha le vannak választva, akkor bekapcsolas után piros visszajelzőnek kellene villognia nem?
(#) mindenes válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Szia! GPF16DU chassis ra keress rá, igy lessz hozzá rajzod is.
Az elmondottak alapján nem kézenfekvő volna hibát a tápban keresni?
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2019
(#) jdani válasza mindenes hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Az hogy nincs a sustain lapokon feszültség, oké Hogy a táp adja, de Hogy mikor is kapcsoljon oda áramot, az alaplap dönti el. Ha az nem ad jelet a tápnak, hogy mikor kapcsoljon, akkor az lehet alaplap hiba is.
Ezért kérdem hogy szerintetek melyik a hibás?..
Táp, vagy alaplap.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Okt 20, 2019 /
 
Én nemrég találkoztam hasonló indulási problémával, ott hidegen nem indult, viszont ha meleg levegővel melegítettem a main-t, akkor már indíthatóvá vált. Ez egy LG plazma tv volt. A proci körüli elkók cseréje után stabilan működött. Azt még megnézhetnéd, hogy a standby-on feszültséget kiadja-e a main a táp felé bekapcsoláskor.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Okt 21, 2019 /
 
Ezek a feszültségek rendbe vannak, elkó nincs a lapon, és a melegítést is próbáltam már.
Melegítés után ugyanaz a helyzet, csak most a visszajelző már nem világít..
Sajna nem találok sehol panelt bele..
TXN/A1ZCUE
(#) mulik5 hozzászólása Okt 23, 2019 /
 
Sziasztok szakik.
Lenne egy gondom hogy a SHARP AQUOS LC 46XD1E tv-m megadta magát. A tv t áramalá helyezem és sipol .bekapcsolásnál kattan és sipol tovább de vissza kikapcsol 1 pillanat alatt. A sipoló hang a tápegység vezérlő ic melleti trafótol halható . Táp vezérlő ic t cseréltem . Egy str w6567 .
A trafó lábait újra forasztottam . A hiba továbra is fent ál. Tudom h a sipolás a le esett freki miatt halható csak azt nem hogy hol keressem vagy mi a hiba . Ebben kérnék segítséget. A táp panel PSC10189D M PKG1
(#) mulik5 válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Bocsi elírtam sharp aqous lc46xl1e a tv
(#) kadarist válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Szia!
Keress zárlatot a tápegység kimenetein. Puffer elkók jók, nem látsz púposságot?
(#) mulik5 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Nincs puposodás nincs égett alkatrész se .
(#) mulik5 válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Resdistorokat mértem azok jók
(#) yohnsee válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 23, 2019 /
 
Szia,
ezt a típusú tápot még nem javítottam, de nagy általánosságban elmondhatom, hogy a sharp tápoknál a feedback körnél szokott elcsúszni a dolog. Persze erre ne vegyél mérget, kezdd az alapoknál. Vedd ki a táppanelt, méregess rajta. Standby megvan? Egymagában indítva is sípol? Mert lehet ám, hogy a main-on van zárlat vagy gond. Tehát először az alapokat kell ellenőrizni, utána mehetünk tovább.
(#) mulik5 válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Sb be 5.8v megvan . A main ha nincs rákötve a psu ra akkor is halhato zümögés a trafótol de nem sipol
(#) mulik5 válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Részletes rajzom nincs hozzá
(#) yohnsee válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Fel van szitázva a tüskesor? Ha igen, akkor tudni lehet, melyik lábra kell feszt adni indításhoz. Sőt, még a hátteret is ki lehet így próbálni.
(#) mulik5 válasza yohnsee hozzászólására (») Okt 24, 2019 /
 
Nincs szitázva
(#) Redoxid hozzászólása Okt 25, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy samsung led tv-ém Tipusa:UE40F5700. Hibája:hang van,kép nincs a háttér világítás működik. Mi lehet a hiba?Tudna e valaki segíteni?
(#) yohnsee válasza mulik5 hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Esetleg ki lehet sakkozni, ha teszel fel jó minőségű fotókat mindkét oldaláról, és külön a tüskesor környékéről.
(#) yohnsee válasza Redoxid hozzászólására (») Okt 25, 2019 /
 
Szia, gondolom már nem garanciás, ha itt érdeklődsz. Ha van rutinod javításban, akkor hátlap le, első körben a tcon-t kellene végigmérni. Kap-e feszültséget, a biztosítékok jók rajta, feszültségeket kiadja, stb. Képek sokat segítenének.
Következő: »»   1221 / 1233
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem