Fórum témák
» Több friss téma |
Ennyivel is okosabbak lettünk, bár mi tagadás, valahol ezeken a lapokon olvastam régebben amit írtam.
Ha jól megnézed kettő dobozon egyensúlyoz az arcszolárium. A megvilágítási idő kb. 30 másodperc.
![]()
Sziasztok!
Készítettem a lévilágítómhoz egy dobozt fából, és szeretném a belsejét bevonni alufóliával. A kérdésem az, hogy mivel tudnám rögzíteni a fóliát a fához a pillanatragasztó megfogná? A fa erezetileg lakkozott, lehet ez problémát fog okozni a ragasztónak, de ha szükséges letudom csiszolni!
De sokkal jobb ha fényes fotopapírt használsz a folia helyett. Két elönye is van , bármilyen ragaszto fogja és jobban visszaveri az uv-t
Köszönöm a javaslatot, de már vettem kétoldalas ragasztópapírt, és összeházasítottam az alufóliával. Csak jobb mint a csupasz fa....
Sziasztok!
Elkészült a levilágítom, még nincs kész teljesen, mert kellene hozzá találni egy időzítő áramkört amivel az eredeti kijelző is használható lenne. A képeken látható esetleg számotokra valami olyan ami így nem lesz megfelelő?
Üdv!
E-Bay-en találtam egy csomó ILYET. Az a kérdésem, hogy ezek a LED-ek tényleg UV fényűek, vagy csak lilák? Levilágítót szeretnék készíteni, és ahhoz kéne. Még egy kérdés: Tényleg jó a zsírpapír a levilágításra? Köszi! ![]()
Szia!
Nálam ilyen adatú ledek vannak: "Peak Wave Length (nm) : 395 ~ 405" Amit te linkeltél ott ezt írják: UV Light 390-395nm Szóval szerintem jónak kell legyenek, de ha kicsit visszaolvasol akkor leírják, hogy többször is, hogy mi az ajánlott érték.
Értem, köszönöm!
![]() Amúgy tényleg jó a zsírpapír a levilágításra? A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
Nem tudom, itt van nekem is az asztalomon, de még nem mertem átereszteni a lézernyomtatón
![]()
Szia! Étolajjal kend be a papírt attól átlátszó lesz mint ha zsírpapír lenne..
Ès olajal itatod át? Vagy csak úgy símán teszed be?
Simán próbáltam, de olvastam a fent említett étolajas módszerről is, de még az elején tartok az UV- kísérleteknek így még nem találtam meg a megfelelő módszert. Valószínű, hogy a papír így nem jó, de zsírozni sincs nagyon kedvem, mert akkor meg minden tiszta olaj lesz.
![]()
Sokkal egyszerűbb és jobb ha paus papírt használtok
És azután mit csinálsz az olajtól csöpögő papírral? Mert se a nyomtatóba nem tenném be, se pedig a levilágítóba
![]()
Először kinyomtatod, utána olajozod.
![]() ![]()
Rendben, és a levilágítót meg jól összekened vele?
Nem beáztatni kell.. csak átkenni ecsettel, a felesleget meg letörlöd róla..
Szerintem 1 csepp olaj is foltot hagy, sokkal értelmesebb akár a pausz, akár a sütőpapír, vagy bármi más, mint az olaj . . .
Oké akkor neked nem ajánljuk.. 1 csepp olaj elég egy 100X100-as nyákra, és ha még is összekennéd, mert 1 litert locsoltál rá, akkor meg az üvegről simán le lehet mosni
![]()
Helló!
Szükségem lenne egy időzítőre levilágítóhoz. Ami: PIC-el felépített, 1-2 perctől akár 1 óráig állítható, (de lényegében mindegy), és LED 7 szegmenses kijelzők legyenek rajta. Nem kell semmi extra csak ennyi! ![]() Köszi! ![]()
EZT találtam, igaz LCD-s de Jól lesz ez is akkor.
Vélemény?
Teljesen jól működik, én csináltam hozzá egy saját nyákot, és kicsit bővítettem, a saját igényeim szerint.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
Már elkezdtem építgetni!
![]()
Nekem csak annyi gondom van vele, hogy az eredeti kijelzőt használtam ami a nyomtatóba volt, de annak nincs háttérvilágítása sajnos, így kicsit hunyorogni kell, viszont kezdek hozzászokni, mert a csipogó jelzi ha kész a levilágítás, így nem is kell mellette ülni... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
Kicsit későn, itt egy led-es Bővebben: Link
Köszönöm!
![]() ![]()
Egy olyan UV solár lámpát szeretnék bemutatni nektek, aminek a javítás után úgy döntöttem , hogy nem fogja a kukában végezni.
Ez gyári solár lámpa , de nem volt szívem kidobni , illetve megláttam benne a további használhatóság igényét .Ami ebben az UV - s nyákkészítéshez nagyon is passzol. Tettem fel egy képet a gépről , illetve egy rövid videós bemutatót is mellékelek. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |