Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s NYÁK levilágító készítése
Lapozás: OK   129 / 137
(#) hotib válasza papus51 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Ennyivel is okosabbak lettünk, bár mi tagadás, valahol ezeken a lapokon olvastam régebben amit írtam.
(#) pjg válasza mTTamas hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Ha jól megnézed kettő dobozon egyensúlyoz az arcszolárium. A megvilágítási idő kb. 30 másodperc.
(#) Mircsof hozzászólása Aug 3, 2015 /

Sziasztok!
Készítettem a lévilágítómhoz egy dobozt fából, és szeretném a belsejét bevonni alufóliával. A kérdésem az, hogy mivel tudnám rögzíteni a fóliát a fához a pillanatragasztó megfogná?
A fa erezetileg lakkozott, lehet ez problémát fog okozni a ragasztónak, de ha szükséges letudom csiszolni!
(#) edison14 válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

Kétoldalas ragasztópapírral.
(#) pjg válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

Közönséges ragasztóstifttel.
(#) kaqkk válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

De sokkal jobb ha fényes fotopapírt használsz a folia helyett. Két elönye is van , bármilyen ragaszto fogja és jobban visszaveri az uv-t
(#) Mircsof válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

Köszönöm a javaslatot, de már vettem kétoldalas ragasztópapírt, és összeházasítottam az alufóliával. Csak jobb mint a csupasz fa....
(#) Mircsof hozzászólása Aug 5, 2015 /

Sziasztok!
Elkészült a levilágítom, még nincs kész teljesen, mert kellene hozzá találni egy időzítő áramkört amivel az eredeti kijelző is használható lenne. A képeken látható esetleg számotokra valami olyan ami így nem lesz megfelelő?
(#) szucsistvan123 hozzászólása Aug 15, 2015 /

Üdv!
E-Bay-en találtam egy csomó ILYET.
Az a kérdésem, hogy ezek a LED-ek tényleg UV fényűek, vagy csak lilák? Levilágítót szeretnék készíteni, és ahhoz kéne. Még egy kérdés: Tényleg jó a zsírpapír a levilágításra?
Köszi!
(#) Mircsof válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 15, 2015 / 1

Szia!
Nálam ilyen adatú ledek vannak: "Peak Wave Length (nm) : 395 ~ 405"
Amit te linkeltél ott ezt írják: UV Light 390-395nm Szóval szerintem jónak kell legyenek, de ha kicsit visszaolvasol akkor leírják, hogy többször is, hogy mi az ajánlott érték.
(#) szucsistvan123 válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Értem, köszönöm!
Amúgy tényleg jó a zsírpapír a levilágításra?
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
(#) Mircsof válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Nem tudom, itt van nekem is az asztalomon, de még nem mertem átereszteni a lézernyomtatón Én most sima egyszerű papírral szenvedek, de azzal 12 perc a levilágítás, meg nem is a legjobbak a vonalak, igaz hogy a vékony vonalak is megvannak (0,2), de a vonalak szélei igencsak cakkosak akár vékony kár vastagról van szó.
(#) kokozo válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Szia! Étolajjal kend be a papírt attól átlátszó lesz mint ha zsírpapír lenne..
(#) szucsistvan123 válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Ès olajal itatod át? Vagy csak úgy símán teszed be?
(#) Mircsof válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 15, 2015 /

Simán próbáltam, de olvastam a fent említett étolajas módszerről is, de még az elején tartok az UV- kísérleteknek így még nem találtam meg a megfelelő módszert. Valószínű, hogy a papír így nem jó, de zsírozni sincs nagyon kedvem, mert akkor meg minden tiszta olaj lesz. Nagyobb vonalaknál adott esetben a sima papír is beválhat.
(#) kaqkk válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Sokkal egyszerűbb és jobb ha paus papírt használtok
(#) qvasz2 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

És azután mit csinálsz az olajtól csöpögő papírral? Mert se a nyomtatóba nem tenném be, se pedig a levilágítóba
(#) szucsistvan123 válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Először kinyomtatod, utána olajozod. Nem olajosan nyomtatod!
(#) qvasz2 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Rendben, és a levilágítót meg jól összekened vele?
(#) kokozo válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Nem beáztatni kell.. csak átkenni ecsettel, a felesleget meg letörlöd róla..
(#) qvasz2 válasza kokozo hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Szerintem 1 csepp olaj is foltot hagy, sokkal értelmesebb akár a pausz, akár a sütőpapír, vagy bármi más, mint az olaj . . .
(#) kokozo válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 16, 2015 /

Oké akkor neked nem ajánljuk.. 1 csepp olaj elég egy 100X100-as nyákra, és ha még is összekennéd, mert 1 litert locsoltál rá, akkor meg az üvegről simán le lehet mosni és csak 1 Ft-ba kerül egy A4-es oldal. Ja és tintasugaras nyomtatóval is működik.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Aug 26, 2015 /

Helló!
Szükségem lenne egy időzítőre levilágítóhoz. Ami: PIC-el felépített, 1-2 perctől akár 1 óráig állítható, (de lényegében mindegy), és LED 7 szegmenses kijelzők legyenek rajta. Nem kell semmi extra csak ennyi!
Köszi!
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

EZT találtam, igaz LCD-s de Jól lesz ez is akkor.
Vélemény?
(#) Mircsof válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Teljesen jól működik, én csináltam hozzá egy saját nyákot, és kicsit bővítettem, a saját igényeim szerint.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
(#) szucsistvan123 válasza Mircsof hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Már elkezdtem építgetni!
(#) Mircsof válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Nekem csak annyi gondom van vele, hogy az eredeti kijelzőt használtam ami a nyomtatóba volt, de annak nincs háttérvilágítása sajnos, így kicsit hunyorogni kell, viszont kezdek hozzászokni, mert a csipogó jelzi ha kész a levilágítás, így nem is kell mellette ülni... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2015
(#) orcika70 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 26, 2015 / 1

Kicsit későn, itt egy led-es Bővebben: Link
(#) szucsistvan123 válasza orcika70 hozzászólására (») Aug 26, 2015 /

Köszönöm! De végül az LCD-s mellet döntöttem!
(#) eyess hozzászólása Okt 27, 2015 /

Egy olyan UV solár lámpát szeretnék bemutatni nektek, aminek a javítás után úgy döntöttem , hogy nem fogja a kukában végezni.

Ez gyári solár lámpa , de nem volt szívem kidobni , illetve megláttam benne a további használhatóság igényét .Ami ebben az UV - s nyákkészítéshez nagyon is passzol.

Tettem fel egy képet a gépről , illetve egy rövid videós bemutatót is mellékelek.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
Következő: »»   129 / 137
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem