Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   819 / 966
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Feb 12, 2020 / 3
 
Ez most teljesen mellékes, hogy elö volt készitve vagy sem, és ha vészhelyzet van, akkor nincs olyasmi, hogy agyon hajszolt ember vagy 8 orás munkaidö, vagy hogy fél év mulva mi lesz. ( remélhetöleg már nem lesz korona virus ). Olyankor dolgozni kell!!!
A baj, hogy mifelénk el sem tudják képzelni az ilyesmit. Elég volt megnézni az elsö nap az odavitt gépek mennyiségét. Vagy gondolod, hogy Europában találnának szervezöket ilyen feladathoz? (Föleg pl a mindentudo politikai oldalrol?) Itt talán egy hét alatt sikerülne összehozni egy különitményt (bizottságot), akik elkezdenének számolgatni honnan lehetne összeszedni annyi pénzt, embert meg gépet stb, hogy elkezdödhessen a munka. A legkomolyabb esetben kiküldenék a katonaságot meg a civilvédelmet....meglehetösen kétes felszereléssel és eszközparkkal.
Csak egy nagyon friss példa a szlovákiai Eperjesröl, ahol karácsony elött kiégett egy toronyház. A hadsereg ingyen felajánlotta, hogy elbontja, ha lett volna valaki, aki megszervezi a munkát. Nem volt!!! Csehországbol jelentkezett egy cég akinek volt 1 ( egy) darab megfelelöen nagy munkagépe és egyébb eszköze, amivel többé kevésbé kb 2 hét alatt szétszedték a toronyház maradványait. Nem ingyen! Kinában meg 1000 személyes korházat kellett a zöld mezön épiteni és azt felszerelni 10 nap alatt ágyakkal, müszerekkel, vizzel, energiával, csatornával és berendezésekkel a karantén kialakitásához...... Ha voltak is elökészitett elemek meg eszközök, Kina nem Europa, a "sarki" lerakat is 1-2 napos utazás, még a szupervasuttal is. És nemcsak a hadsereg dolgozott a projekten, hanem a civilek tizezrei és talán ingyenesen! És láttuk, hogy még egy orvos is belehalt a dologba, te meg siránkozol, hogy valaki agyon volt hajszolva.
Szoval sokkal tisztességesebb lenne ilyen szempontbol nézni a dolgokat, és nem egy kettes létrárol kritizálni az ottani eseményeket. Azt se felejtsd el, hogy annak a rendszernek 2 milliárd ember nem okvetlenül testvéri mindennapos életét kell kezelni, és azt nem az europai okostojások feje szerint.
De ez ott nemcsak ebben az esetben jellemzö. Évente 3000 km gyorsvasutat épitenek (350 km/h) és eddig csak egy komolyabb balhé volt. Europaiak is dolgoznak az épitésén. Europában évente még 300 km-t sem vagyunk képesek megépiteni, bármilyen vasutbol ( nemcsak a szupergyors vasutakbol).
Europa legnagyobb vasuti hálozata a német, sok tiz milliárd Euroval le van maradva, mert képtelen felhasználni a rendelkezésra állo pénzeket. Senki nem gátolja öket, a pénz ott van a számlán, csak használni kellene, csakhogy kb 100000 ember hiányzik, pihennek ..
Az a repülötér meg egyszerüen csodálatos a minöségben is és olyan megoldások vannak, hogy az embernek tátva marad a szája. A mosdokban minden érintésmentesen müködik, a WC ajto egy hatalmas átlátszo LCD panel, ami elsötétül, ha bezárod stb.
Ami valoban (még ) hiányzik Kinábol az a társadalom agyonszabályozása, habár az összel az europai parlament meg a német kormány tett egy "kisérletet", hogy nem ártana ezt azt Kinában is szabályozni - hogy nekik se legyen egyszerübb az életük, mint mifelénk . Ott valoszinü nem kell törvényben korlátozni a hivatalnokok meg a politikusok totolyázását hat évben.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2020
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Feb 13, 2020 / 1
 
Nem mellekes. Ha nem emlekszel olvasd el a tortenelemkonyvben milyen amikor a fiad nem mehet egyetemre mert _te_ valami rosszat mondtal a kormanyra. Mert kinaban ez van. Meg gyorsvasut jegyet sem vehetsz ha nem vagy jo kader.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 13, 2020
 
Uraim! A beszélgetés erősen politikai irányt vett, márpedig az innen (az egész HE oldaláról, nem csak ebből a témából!) ki van zárva.
Kérjük tehát, hogy ezt a vonalt itt és most fejezzétek be!
(#) elektrorudi válasza pucuka hozzászólására (») Feb 13, 2020 / 1
 
Jó, jó, de ott mennyivel rövidebbek a szerelvények is?
Meg az autók is a túl oldalon közlekednek. Ez talán azért van, mert ott minden eltér a normálistól. Télen van nyár, stb.
(#) Rosszmáj hozzászólása Feb 15, 2020 /
 
Vettem egy laptopot. Háromezerért. Sacc 14 éves, olyan mint én, korához képest jól tartja magát.
Fél flakon monitortisztítóval letoltam róla a másfél évtizedes mocskot. Na, mondom, akkor belül is kitakarítom.
Ez volt benne. Illetve ez potyogott ki, amikor megfeszegettem a hátlapot. Ekkor gumikesztyűt húztam és a kertben a kukatárolón fejeztem be ecsettel.

Szóval van, aki az XYZ vírusirtóra esküszik. Én a Chemotoxra

P1020881.JPG
    
(#) nagym6 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Ez nem vírusos, bogaras.
(#) Egri Frédi válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
A jovő fehérje forrását csak úgy "kikukáztad" ?
Ber Grills egy hétig elélt volna belőle ...
(#) sany válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Ezek már kimásztak.
(#) tothbela válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Olcsó húsnak híg a leve, olcsó laposnak meg sűrű mint a bakter úr levese.
(#) Egri Frédi válasza tothbela hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Abban szarvasbogár volt meg pertli darabok ...
(#) sargarigo válasza Egri Frédi hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
"Persze, magának a hús jutott..."
(#) tothbela válasza Egri Frédi hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
A szarvasbogár egybesültnek, ez az apró valami pedig fasirtnak ideális. Nekem egy használaton kívüli kicsi reflex hangsugárzóba darázs rakta le a gyerekeit. A 2cm átmérőjű reflex csövön közlekedett egy darabig az anya, majd eltűnt. Később megjelentek többen a szobában, az egyiket láttam éppen kirepülni a csövön. Szétszedve a dobozt, a plafonján csüngött a már megüresedett sárból rakott fészek 6 vagy 7 üreggel.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2020
(#) Gery78 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Az öreg laptop persze hogy "bogaras"
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2020
(#) sonajkniz hozzászólása Feb 16, 2020 /
 
Sziasztok!
Vettem egy Parkside plazmavágó gépet.
Saját balf....om okán leteszteltem, mit bír ki.
Azzal kezdtem, hogy lusta voltam előre hozni a hátsó házból a kompresszort, (legutóbb ott volt használva) hanem a régit indítottam be, ami azért lett nyugdíjazva, mert csak komoly noszogatásra indul.
Rögtön első tesztként az érdekelt, hogy vágja a lukacsosra rohadt vaslemezt. (kaszni javítás okáért) Harapta gyönyörűen. Ezután nekiláttam átvágni egy Opel Omega lengőkart. Még megkezdte, de azután már csak világított, de nagyon. Mikor elemeltem, még a porcelán is izzott! Kiderült, kifogyott a levegő és a kompresszor nem indult be.
Így derült ki, hogy sajna nem érzékeli a levegő meglétét. Természetesen a fúvóka rommá égett, úgyhogy csere. Na meg persze előre hoztam a másik kompresszort. Fúvóka csere után újabb próba. Világít, durrog, széles sávban szedi a rozsdát, de nem vág. Kiderült, kihagytam belőle a diffúzort! Ezért a fúvóka fogott ívet. Na, miután mindent rendesen összeraktam, újabb próba. Most egy féktárcsát kezdtem el darabolni vele maximális áramon. Egy darabig ment is szépen, közben a kompresszor is dolgozott, majd hirtelen elhallgatott minden. Természetesen elosztóba dugott hosszabbítókról ment a vágógép és a kompresszor is. Leégett az aljzat. Miután mindent megjavítottam, még teszteltem egy darabig, tökéletesen tette a dolgát. Egyszóval úgy tűnik jó vétel volt. Nem könnyű tönkretenni.
(#) Bakman válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Idézet:
„Nem könnyű tönkretenni.”
A kiszolgálóegységeket viszont annál inkább.
(#) Egri Frédi válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Nekem űgy tűnt, egy délután többször is sikerült ...
Viszont könnyen javítható, ha van hozzá cserealkatrész ! Ez nem utolsó szempont ...
(#) sargarigo válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
Idézet:
„Nem könnyű tönkretenni.”

Te mindent megpróbáltál! Amúgy melyik az a készülék?
(#) Remci válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 16, 2020 /
 
A Youtube -on van róla video is.
(#) Massawa hozzászólása Feb 18, 2020 /
 
Ma voltam az egyik közeli multi boltjában, nézem mi a fene, uj bevásárlokocsikat kaptak. Feketék mint a korom, beleértve a kocsi rácsát meg a fogantyuját is. Nézem ki a fene tollászkodik a kocsiknál a bolt egyenruhájában. Közelebb érve látom, hogy valami konzervnyitoval nyitja a kocsik zárját. Na mondom milyen kedvesek, már nem kell a pénzérme sem - biztos valamit ünnepelnek. Elveszek egy szabad kocsit, hát igen a fekete fogantyun fekete betükkel fel van tüntetve mind a 3 pénzérme, amivel a zárt nyitni lehetne, márha valamelyik belemenne a nyilásba - az ugyanis olyan szükre sikerült, hogy még a legvékonyabb érme sem fér bele. Persze a kedves vevök a bevásárlás után automatikusan bedugják a másik kocsi láncát, csak már bontani nincs mivel!
Nicsak egy ujabb perspektivikus munkahely a multinál. ( vagy lehet, hogy bevezetik a multi tantuszát, ami majd passzol a kocsiba).
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2020
(#) Egri Frédi válasza Massawa hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Ugyan, már !
Egyszerűen csak kellett egy új munkahely. ( Valami erősen képzett delikvensnek, a vezérkar slepjéből ... Micsoda felelősség lehet a vállain !? Csúcsidőben mindenkinek jusson kocsi. )
(#) Massawa válasza Egri Frédi hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Kocsi van elég - ha éppen nincs kikötve. Amugy biztosan egy jolfizetö diplomás állás a kocsipásztor.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2020
(#) Lucifer válasza Massawa hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Én biztos egy akkus flex-el oldottam volna meg a faszi helyében.
(#) Massawa válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Na ne a kocsik vadi ujak még a szaguk is megvan, ilyennek akarsz te nekimenni egy flexxel?
(#) sanykaraj hozzászólása Feb 18, 2020 /
 
Van 3 kw-os motorja?
Nincs. De van két 1.5-ös.
Jolesz az adja...
Így tudom elképzelni a születését
(#) kowi válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Nem lehet hogy csak a zöld van bekötve? Másik megmaradt a hajtómű végett. (Tapasztalat )
(#) sany válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Generátor.
(#) Bakman válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Nekem úgy tűnik, hogy bizonyos feladatokra nem elég az eredeti motor, a cimboráját rásegítésnek szánták. Amikor kell, bekapcsolják azt is.
(#) mateatek válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Régen a gyalugépem asztalemelő motorja leégett. Mivel elég egyedi hajtómű volt rajta, így a pótlása nehézkes volt, de termelni meg kellett. Ezért nálam is hasonló szükségmegoldás született addig, amíg nem lett meg az eredeti pótlása.
(#) sonajkniz válasza Massawa hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Pár éve, mikor még a rendőrök nem zavarták el őket, a Tesconál mindig jöttek a csövik, hogy vissza tolnák a kocsit. Persze a benne lévő százasért cserébe. Én már akkor is 12-es alátétet használtam e célra, mert azt fel lehet fűzni a kulcskarikára.
Na jön a csövi, hogy visszatolná. Mondom köszi, de megoldom. Csak erősködik.
Próbáltam jedi erővel.
-Nem ezt a kocsit akarod visszatolni!-
Nem hatott. Na jó, okos enged, odaadtam neki.
Aztán pucoltam, mielőtt meglátja, miért lobbizott annyit.
(#) mateatek válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 18, 2020 /
 
Régebben fémdetektorozásból hazafelé menet megálltam a multinál. A kocsiknál vettem észre, hogy nincsen nálam 100 forintos, a 10-es meg nem jó bele. Beletúrtam a zsebembe, próbálkoztam, amíg az 1 krajcárost bevette a masina.
Kifelé jövet toltam vissza a kocsit, a fickó meg kérdezi, hogy tantusz, vagy 100-as van benne? Mondom neki hogy 1 krajcáros. Nem értette, nézett rám furán. Közben kipattintottam a krajcárost és mutattam neki, hogy én ezzel használom. Oda is adtam neki.
Következő: »»   819 / 966
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem