Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   283 / 283
(#) kaqkk válasza Giovanny75 hozzászólására (») Jan 12, 2023 /
 
Vedd elő a kaszát , és állítsd kisebbre a szikraközt , a román valószínűleg gyengébb mint a régi (alacsonyabb lehet a kimenő feszültség)
(#) moltam hozzászólása Feb 22, 2023 1 /
 
Helo.
Hozzám került egy villanypásztor azzal hogy túl gyenge. Szétszedtem, légszerelt csoda Lada trafóval, az inverter trafója meg szerintem Junoszty sorkimenő volt valaha. Vad ellen használnák, kéne az energia. Honnan tudnék beszerezni normális minőségű nagyfesz trafót? A sokat emlegetett Makrai Kft ad el földi halandónak? Webshopon amit találtam ott csak hálózati trafókat lehetett venni tőlük.
(#) mraulajos válasza moltam hozzászólására (») Feb 22, 2023 /
 
Hali! Tegnap rendeltem a LOMEX től., ma át is vettem. 14e. Ft.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2023
(#) moltam válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 22, 2023 /
 
Köszönöm. Google valamiért ezt nem akarta megtalálni de lehet rosszul kerestem. "Csomagolási egység: 4 db" Ez azt jelenti hogy a minimum rendelhető mennyiség 4db? Bár most látom hogy ami ilyen ahhoz kékkel oda van írva hogy nem bontható.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2023
(#) elektrorudi válasza moltam hozzászólására (») Feb 22, 2023 / 1
 
Jól látod. Az ár akkor érvényes, ha 4db-t veszel. Ott van a kalkulátor, hogy mennyibe kerül, ha a 1-2-3 db-t veszel. Nyilván a kezelés költsége (számalírás, csomagolás) ugyan annyiban kerül 1db esetén, mint 100db esetén, tehát azt valahogy ráterhelik a vevőre.
(#) mraulajos válasza mraulajos hozzászólására (») Feb 22, 2023 /
 
Én 1 db ot rendeltem/vettem. 12801.60 Ft + 1200 Ft ért hozta el a GLS. Ma megkaptam.
(#) moltam hozzászólása Márc 9, 2023 /
 
Vettem én is egyet időközben, az 1:30 áttétel sajnos nem a legideálisabb de ezt lehet kapni szóval ez lesz benne. 120µF motorkondit tervezek használni 400V ra töltve. SG3525 push pull inverter pctáp trafóval fog dolgozni benne. A primerrel párhuzamos kondi méretezésére van valami okosság? Elvileg az úgy egy párhuzamos rezgőkör lesz, ami számomra érdekes, de minden értelmesebb rajzon szerepel szóval tuti kell bele
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Márc 10, 2023 /
 
A primer 1.5µF kondival 4170Hz körül rezeg, mondjuk az még odavág rendesen, skin hatás nagyságrenddel feljebb van. A primer induktivitás így elvileg 973uH.
(#) JAMAL hozzászólása Márc 21, 2023 /
 
Sziasztok!

Remélem jó topikot választottam ki, ha nem akkor előre is bocsi!

Segítséget szeretnék kérni tőletek villanypásztorral kapcsolatban, illetve ha valaki vállalkozó szellemű, akkor megbízni egy feladattal/munkával a részletek átbeszélése után.

Rengeteg időt visz el nap mint nap a villanypásztor ellenőrzése, sokszor az őzek kiszaladnak az erdőből és átszakítják, ezáltal az eredeti funkcióját onnantól már nem látja el. Folyamatosan be kell járni a terepet és egy erre kitalált kézi műszerrel mérnünk kell a feszültséget és az áramerősséget több ponton is, hogy tudjuk nincs szakadás vagy gond a körben.
Ezt szeretnénk picit automatizálni, amit kitaláltunk leírom, és akkor majd megmondjátok, hogy hülyeség-e vagy sem

Szeretnénk egy "kapcsolást-műszert" amit rácsatlakoztatva a villanypásztor körre, méri folyamatosan a feszültséget és az áramerősséget, és amint egy előre beállított szint alá csökken az érték (szakadás, akksi lemerülés) akkor riasztást küld nekünk mondjuk SMS-ben telefonra. Ha jól tudom a ház riasztók is így működnek, van talán egy sim kártya bennük és ha paraméter változás van automatikusan jeleznek. Ha minden megfelelő 8-10 KV van a villanypásztorban elenyésző áramerősség mellett, viszont ezek ugye impulzus alapúak, remélem jól fogalmaztam meg, tehát lökésszerűen nagyon rövid ideig állnak fent.

Mivel mindentől messze van így a villanypásztor 12V-os kapacitás akksiról működik napelemmel egybekötve, maga a műszer is hasonló tápforrásról működhetne.

Remélem érthető volt, szerintetek működőképes lenne egy ilyen elképzelés?
Van valaki érez magában egy kis affinitást erre a feladatra, hogy kicsit pontosabban átbeszéljük?

E-mailben is tudtok keresni: jamaltizenegy@gmail.com

Előre is köszönettel
Bakos Dávid
(#) proba válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 21, 2023 /
 
Nem tudom ha a vezeték körbe megy, és a két vége nincs összekötve az egyik végen betáplálsz, másik végére egy ellenállássoral egy glim lámpát kötsz, és annak a fényét detektálod ?
(#) kaqkk válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Egyszerűen csak azt kell figyelned_mérned hogy a vezeték betáplálási pontján és a másik végén is megvan e a delej (ha mondjuk 1 perc után sincs a végen feszültség akkor hibajelzés )
(#) JAMAL válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
Igen, ezt csináljuk most egy kézi műszerrel, csak ezzel még mindig az a gond hogy ott abban a pillanatban oké tudjuk hogy jó minden, de ha bejövünk a területről a telepre, akkor onnantól már vakon vagyunk abban hogy épp egy szarvas csorda nem szakítja-e át a villanypásztort. Ezért kellene nekünk egy folyamatos figyelő műszer, ami jelez azonnal ha lecsökken a feszültség tehát rögtön tudjuk hogy baj van és ki kell menni átellenőrizni a területet hogy hol van szakadás.
(#) JAMAL hozzászólása Márc 23, 2023 /
 
Igen, jó ötlet lehetne, csak ezzel még mindig az a gond hogy ott abban a pillanatban oké tudjuk hogy jó minden mert látjuk a lámpát, de ha bejövünk a területről a telepre, akkor onnantól már vakon vagyunk abban hogy épp egy szarvas csorda nem szakítja-e át a villanypásztort. Ezért kellene nekünk egy folyamatos figyelő műszer, ami jelez azonnal ha lecsökken a feszültség tehát rögtön tudjuk hogy baj van és ki kell menni átellenőrizni a területet hogy hol van szakadás. Mert a területek több kilométerre vannak a teleptől.
(#) robis01 válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
Ha már van olyan készüléked amivel tudsz mérni nagyfeszültséget akkor annak kimenti jelét lehetne használni pl. egy ilyen megoldással
gsm riasztó
Én egy régi nokiát alakítottam át ami sokáig jól üzemelt, de aztán rendeltem Kínából egy wifi képes riasztót, az már mobil appon keresztül kommunikál a telefonnal.

Egy 12V-os autóstöltő megoldaná a telefon töltését is.

Akkumulátor feszültség mérésre elég lenne egy komparátor kapcsolás, ami átbillenéskor hívná a telefont.

És ha már idősóporolás, léteznek szakadási hely (távolság) érzékelők is helymeghatározás
(#) StMiklos válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
Szevasz!

És a mondat másik fele?
"egy glim lámpát kötsz, és annak a fényét detektálod ?"
Adtak tippet..

Üdv: Stmiklos
(#) JAMAL válasza robis01 hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
Sajnos az egy Agro boltból rendelt fröccsöntött műanyag cucc amin van egy LCD kijelző és ennyi a mérőműszer, van rajta egy fém lap amire rá kell tenni a villanypásztor drótot és kiírja az értékeket, ennyiből áll nem tudunk használni semmit ebből. Kellene egy full külön dolog amit feljebb is írtam, van erre vállalkozó szellemű?
(#) JAMAL válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
A detektálás nekem azt jelenti hogy észlelem a lámpát szemrevételezéssel.. vagy nem?
De egyébként még mindig inkább egy vállalkozó szellemű szakit keresnék, aki megcsinálja ezt a kapcsolást és mi meg kint rá tudjuk akasztani a villanypásztorra, köszönöm a sok tippet de nem vagyok elektronikus, sosem leszek szóval inkább megoldást keresnék egy hozzáértő személyében.
(#) Atis57 válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
Szia!
Nem érdemes a megépitéssel foglalkozni!
Ime -itthon;

https://www.agroelectro.hu/hu/termek/teszter-1-6-kv?gclid=Cj0KCQjw8...Lw_wcB

Az ára meg 4270FT !
(#) robis01 válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 23, 2023 / 1
 
Kell ledes villanypásztor teszter amit át kell alakítani optokapusra.
Kell restelhető astabil multivibrátor.
Kell mobiltelefon (ez mondjuk ingyen van) de át kell alakítani.
Kell megbízható (tartós használatra alkalmas) autós töltő.
Kell autós akku feszmérő, vagy egy komparátor kapcsolás.
Meg egyéb alkatrészek + dobozolás.

Csak az alapanyagok ára meghaladja a 20-25e-t. Ehhez még jönne a munka díj.
És még nem is biztos hogy működni fog elsőre, akkor pedig kelleni fog hibajavítás.

Ilyen esetben érdemes lehet elgondolkodni készre gyártott, tesztelt eszközön. tester gsm
(#) proba válasza Atis57 hozzászólására (») Márc 23, 2023 /
 
Ez mind szép és jó, de ebben az egyik ledet optora kellene cserélni, és valami távadóhoz kötni, ez így magában még kevés.
Egyáltalán ha valaki vállalná, első körben a távjelzés módja a nagy kérdés, ahhoz képest az érzékelés csak néhány ellenállás, és egy opto. Csak GSM lehet, vagy van wifi is a környéken ( bár egy mezőn minek lenne? )
(#) Cavalier válasza JAMAL hozzászólására (») Márc 24, 2023 /
 
Raktam fel régebben egy rajzot egy működő megoldásról az érzékelésre, arra lehet pl. egy GSM-es mini riasztóközpontot vagy átjelzőt rákötni és kész. Lehet, hogy van valami rádiós megoldás is, pl. LoRa modulokkal, meg lehetne csinálni akár olyat is, hogy több helyre legyen felrakva és úgy behatárolható a szakadás helye is.
Nekem sajnos nincs időm ezzel foglalkozni, de a tervet nyugodtan nyúljátok le, már más is megtette.
(#) deak francis hozzászólása Sze, 16:44 /
 
Hali!
Azt szeretném kérdezni ,hogy BT152 helyett használhatok-e SCR 2N6509G-t??
Köszönöm.
(#) Swedhart válasza JAMAL hozzászólására (») Sze, 22:15 /
 
Szia ilyen készüléket lehet kapni én például már láttam ilyen paraméterekkel rendelkező készüléket. Persze sajnos meg kell fizetni az árát.
(#) ferci válasza deak francis hozzászólására (») Csü, 7:07 /
 
Szia!
Elvileg a 2N nagyobb gyújtóáramot kér, de a diac előtti kondenzátorban biztos lesz annyi energia, hogy elég legyen a gyújtáshoz.
Következő: »»   283 / 283
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem