Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VU meter probléma
Lapozás: OK   17 / 20
(#) lóri válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Kár, hogy nem kötelessége működni, mert jó drága volt a PIC. Mondjuk 80c535 volt az eredeti a rádiótechnikában, de azt már nemnagyon lehet kapni. Programhiba nem lehet, mert nincs benne program, viszont egy marék 100 manós kondit raktam bele, olyan kis kéket.. LM3915-el csináltam kettőt is, de nem mű köd tek, úgyhogy az fake ic, a kezdők riogatására, és a kereskedelem fellendítésére. Azt pedig az ujjgyakorlatok hangfrekvenciás kapcsolásokkal könyvből néztem ki. Szerintem kicsi a PIC, a következőbe rakok egy jó nagyot.
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Szia! Nincs a PIC felprogramozva?
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Szia! Nincs, hova kellett volna programozni? Kérdeztem az Urbán Pistit, de neki se volt prog ramja, de ep romja se volt. Sőt még égetője sem volt. (Ez tök égő.)
(#) elektroncso válasza lóri hozzászólására (») Ápr 2, 2018 / 1
 
Most ez valami vicc?! Ha nincs a PIC-ben program nem is fog működni. A LM3915 biztosan működik a saját adatlapi kapcsolásával, spektrum analizátort is építettünk belőle haverral és mind működött.
Bár van olyan érzésem, hogy csak április 1.-i tréfának szántad, csak kicsit lekéstél vele.
(#) lóri válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Hiszi a piszi. Már tegnap ideraktam a panelomat, úgyhogy nem késtem le semmiről. Amúgy tényleg nem működtek az lm3915-ös dolgaim.
(#) elektroncso válasza lóri hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Na ezt meg nem is figyeltem. Őszintén megvallva előbb direkt megnéztem hányadika van, mert soha nem tudom az aktuális dátumot.
Lehet, hogy kifogtál egy rossz sorozatot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
(#) lóri válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Nem, valójában az elektronikasorozatos könyvben volt rossz a kapcsolási rajz. Kétszer is gyártattam hozzá nyákot, nagy öröm volt. Egy hibát észrevettem, de kettő volt.
(#) reloop válasza lóri hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Van itt a fórumban bevált kapcsolás és a kivitelezés is egyszerűbbnek néz ki: Bővebben: Link
(#) lóri válasza eyess hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Megnéztem, de a tied túl nagyfényű, valószínű ezért csináltam sajátot. Általában mindent áttervezek.
(#) lóri válasza reloop hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Köszönöm, ezt néztem a múltkor, de ez nem nekem való. Szeretem a nehéz dolgokat. Én inkább shift regisztereket hajtok. Végülis TPIC6c595-öket. Mellékeltem a dolgot.
(#) eyess válasza lóri hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Igen ezek 5mm es ledek nagy fényerejű, és víztiszták.Ez akkor még igen drága dolog volt amikor én csináltam , és nehezen lehetett beszerezni is.Ma már más a helyzet.Egyébként ez is át lett tervezve némileg.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
(#) lóri válasza eyess hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Nem baj, ízlések dolga. Nekem ez a nyalóka led jött be.
(#) pucuka válasza lóri hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Mi lenne, ha egyszer nem terveznéd át az áramkört, hanem egyszerűen megépítenéd. Lehet, hogy még működne is.
A mikrovezérlő programm nélkül semmit nem ér. Vagy beszerzed a hozzá való progit, és beleégeted, vagy írsz magadnak olyat, ami tetszik.
Ahogy golem fórumtárs előtted írta, működik, ha a tied nem az valószínűleg kiskegyed hibája, nem az LM3915 -é.
(#) lóri válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 2, 2018 /
 
Igazad lehet. Én megépítettem volna, de nem volt epromja az Urbánnak, pedig megvettem volna a kit-et. Mondom akkor megcsinálom pic-el. Mindegy mit rak bele az ember. Aztán mondta itt a kawai, hogy a Proli007 mérőegyenirányítóját rakjam bele. Átalakítottam, ma adtam gyártásba. A boltosnak mondtam, hogy kivezérlésjelzőhöz kellene pic, azt mondta a 18f2610 jó lesz. Vettem, vagy hármat. Két keményet meg egy lágyat. De, ha megjönnek a nyákok visszajelzek. De az igények különbözőek, azért alakítom át mindig, nekem soha semmi nem jó. Az LM3915 nem az én hibám, hanem rossz volt a kapcsolási rajz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2018
(#) proli007 válasza lóri hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Hello! Őszintén szólva, egyszerre szórakoztató és elkeserítő is amiket írsz és amilyen következtetéseket vonsz le dolgokról..
"De az igények különbözőek, azért alakítom át mindig, nekem soha semmi nem jó."
Megfelelő hozzáértés nélkül, sajnos az eredmény valóban ez lesz. Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor célszerű elsőként a megértés irányba elmozdulni és ez után lehet változattani valamin.
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Így van ez, ha az ember "Ikonná" válik
Az a szívás, hogy utána soha nem szabad hibáznia
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Idézet:
„A boltosnak mondtam, hogy kivezérlésjelzőhöz kellene pic, azt mondta a 18f2610 jó lesz. Vettem, vagy hármat. Két keményet meg egy lágyat.”

Puhát könnyebb feltekerni, szerintem azzal érdemes kezdeni
(#) lóri válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Jókor szólsz, már nem veszek olyan pic-et többet. Pedig biztos volt puha is, mert valamelyikhez az volt írva, hogy soft.
(#) lóri válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Szia! Nekem nincs annyi eszem, hogy következtetéseket vonjak le, meg időm se sok, ezért meghallgatok másokat is, magamon kívül. Itt mondta a yamaha, hogy rakjam bele a te csúcsegyenirányítódat. Bele is raktam. Az egyik kollégám (bádogos) mondta, hogy biztos azért nem vibrálnak a körték, mert nincs benne tekercs. Most már azt is raktam bele. Visszagondoltam, tényleg nagyképű kijelentés volt, hogy átterveztem. Inkább átrajzoltam. Mert szeretek rajzolni. Az nem zavar, hogy nem működik, az építés öröme kérem, az hajt engem. Sok pénzem van ilyen célra másokhoz kép est, ezért szórom, mint bolond a lisztet. Csak azért mutattam golemnek a működésképtelen enyémet, mert átérzem a problémáját, (pedig az enyém többe van). De az eladó se nagyon érthet hozzá, mert rossz pic-et adott. Az új verzió a mellékletben látható.
(#) proli007 válasza lóri hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Pedig következtetéseket vonsz le, de nem sorolnám, mert személyeskedésnek tűnne. Te is vissza tudod olvasni az írásaidat. A Feltett áramköröd nagyon szép volt. De mielőtt valamit építesz és ha nem értesz az áramkörökhöz, akkor ezen a fórumon felteszed a rajzot, és ha van tudásuk/kedvük a kollégák megnézik és/vagy kijavítják az elképzeléseket. De nem mindenki tanácsa lehet mérvadó. Viszont ha helytelen dolgot javasol valaki, azt korrigálni szokták.
Az eladót nem hibáztathatod, mert lehet nem ért ahhoz, amit elad (mindenhez nem is érthet), de a kérdésed is lehet félreérthető. Mert ha arra gondolt, hogy egy ilyen PIC-be befér egy kivezérlésjelző programja, akkor igaza van, jó hozzá. Ha Te nem tudod mi a mikrokontroller és mire használható, az a Te sarad, nem az eladóé. Programmal ellátott mikrokontrollerek ritkák, és általában egy gyártó adja ki egy készülékéhez. De ezeken tipikusan nem az eredeti gyári típusszámok vannak, hanem gyártói azonosítók. Egy "vett PIC" teljesen üres, annak működéséhez programot kell írni és beégetni. Ez alól egy kivétel lehet, ha valakitől veszel egy felprogramozott mikrokontrollert, mondjuk aki ilyent gyártott vagy tervezett.

De egy ilyen kijelentés, hogy "Az egyik kollégám (bádogos) mondta, hogy biztos azért nem vibrálnak a körték, mert nincs benne tekercs." Ez lehet egy szakzsargon viccel megfogalmazott konkrét hiba, de ha nem az, akkor szinte minden műszaki megfontolást nélkülöz.

Kapcsolási rajz, konkrét hiba megjelölés, mérés/próba nélkül általános megállapításokat levonni dőreség egy műszaki dologról. Azt nem lehet komolyan venni és nem is fognak komolyan foglalkozni a problémáddal..
(#) lóri válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 5, 2018 /
 
Nem baj, ha nem foglalkoznak a problémámmal, mert nekem nincs problémám. Márpedig a bádogosnál láttam pákát, biztos ért hozzá. Amúgy mindenfélét szétszed és mondta, hogy mindenben volt tekercs, de az enyémben nem és ez lehet a baj. A te csúcsegyenirányítódat is beépítettem korg fórumtárs tanácsára (aztán lehet, hogy reloop volt). Szerintem kéne csinálni egy topikot, aminek az lenne a címe, hogy megpróbáltam, nem működik, de nem baj. Oda feltehetnénk a kudarcainkat. Aztán lehet, hogy csak én laknám a topikot. Lehet, hogy buta vagyok, de azért okos nem.
(#) proli007 válasza lóri hozzászólására (») Ápr 5, 2018 / 1
 
Úgy látom Te csak viccelsz, vagy csak szórakozol velünk, de ehhez nem kell külön topik, itt már van, használd egészséggel..
(#) lóri válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Nem szórakozom, csak szerettem volna egy jó hangulatú beszélgetést, mint az elektrotanyán a "kiment a biztosíték". De sokan komolyan vettétek, kivéve Gafly és elektroncső. Meg ahhoz már öreg is vagyok és az időm is kevés. Tisztellek és szeretlek többeteket, magánban is sokat segítetek, köszönöm. Külön köszönet Urbán Pistinek, hogy nem lehet kapni már az egységcsomagot, mert ez a projekt nem jöhetett volna létre, ha egyébként van. Büntetésből felrakom a javított változatot, hogy lássátok a fejlődőképességemet. Persze ezen is javítani kell, úgyhogy lesznek még, ha más nem, képek biztos. A te csúcs egyenirányítod van rajta, reloop ajánlásával.

vuhe.jpg
    
(#) Steven19 hozzászólása Ápr 22, 2018 / 1
 
Én pár éve egy orosz Rádiótechnika U-101-es erősítőhöz csináltam kivezérlés jelző elektronikát. Jól sikerült. Az Urbán-féle inteligens sztereó kivezérlés jelző mintájára készült.
(#) kokozo válasza lóri hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Szia!
Én több helyen is láttam olyat hogy a 100 ohmos ellenállásokat elhagyták mondván nem kell..
Most akkor kell, vagy nem kell?
(#) Steven19 válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Én az optocsatolók miatt nem kockáztattam, viszont a fenti megoldásba nem szükséges.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2018
(#) kokozo válasza Steven19 hozzászólására (») Ápr 22, 2018 / 1
 
Nekem is van egy 160 LED-es verzióm abban nincs, csak azért kérdeztem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2018

vu meter.JPG
    
(#) lóri válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Az eredetiben valami cd4049 volt, oda nem kellett. Az volt az első fényképemen is. A mostaniban tpic6c595 van, oda szerintem kellhet, mert fet kapcsolgatja VCC-re a led-eket.
(#) kokozo válasza lóri hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Köszi!
Még egy kérdés ha lehet.
Mi az előnye annak, hogy egy 50 Ft-os ic-t kicserélsz egy 150Ft-osra ami mellé még kell plussz 100 alkatrész, hogy ugyanazt tudja mint az 50Ft-os? Plussz 200 forrasztás plusz rengeteg hibalehetőség mellett. Merem nem érteni
(#) lóri válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 23, 2018 /
 
Nekem az volt a baj, hogy a 4049-el nem világított teljes fénnyel a led, ezért lett cserélve. Lehet, hogy volt valami korlátja a lábankénti áramnak. Hogy aztán Urbánéké hogyan volt jó vagy milyen led-et hajtottak vele nem tudom.
Következő: »»   17 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem