Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VU meter probléma
Lapozás: OK   20 / 20
(#) Gafly válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Erősen megfontolandó ajánlat, mert amit a Lóri csinál, az olyan is.
(#) Massawa válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Amennyi marhaságot itt összehordott nyilván nem maradt erre ideje. Pedig biztos töled is kapott volna egy NYÁKot és csak pár LM3914-t kellett volna abba beraknia meg az ellenállások többségét mellöznie. Nem kell sokat változtatni a lineáris skálához csak chipenként talán 2 ellenállás kell és a te NYÁKod is müködne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2024
(#) lóri válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Nem biztos, hogy mindig itt van. Családozás/meló, stb. Megértettem mit akar, de jobb lett volna az lm3914-es topikban. Szerintem nehezebb, egy meglévőt átalakítani. Azt viszont nem tudom, hogy kell-e akkora kijelző a leolvasáshoz. Az enyém, soros beírású, ahhoz elég lenne egy 8lábú pic, de Proli007, biztosan megoldotta volna a bemeneti részt uC nélkül.
(#) Massawa válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Nem kell semmi proci elég a te NYAKod meg 3 darab LM3914-s. Ugyanugy kell beültetni mint a tiedbe csak az ellenállások nélkül illetve csak 2 darab kell csipenként.
De én már nem akarok tul sokat foglalkozni vele.
Elöbb megveszi a vackot azután ahelyett, hogy meghallgatná a tanácsokat elkezd okoskodni….
(#) lóri válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Az én nyákom alja ilyesmi (tpic6c595, 18F2620), tehát újat kéne rajzolni. De nem nagy dolog, egy poti értékét kell beolvasni. Aki tud programozni, annak pár sor. Kakukk szokott segíteni. De lehet analóg módon is. Nekem mindegy, ez csak egy kósza gondolat volt.
(#) Massawa válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 / 1
 
Az a proci is teljesen felesleges az LM3914 bemenete untig elég ( nem találtam a kapcsolási rajzodat) - az adatlapon is van egy a kaszkádba kötött LM 3914-röl.

2xLM3914 kaszkád
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2024
(#) lóri válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Felesleges, de az illeszthető a shift regiszterekhez, mivel nekem az van rajta. Jó az lm3914 is, nekem mindegy, csak legyen má' valami.
(#) Massawa válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
(#) Alkotó válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Nem értem a matrica hogyan fogja szolgálni a célt. Esetleg olyan vékony, hogy átvilágít rajta egy mögötte lévő LED? Ha így van, és a matrica színes, akkor nem is kell LED-nek színesnek lennie? De ha távolság van a LED-ek és a matrica között, akkor már nem lesz egyértelmű pontosan melyik világít.
Írnál erről, te hogyan képzelted el.
(#) lóri válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
A matrica megadja az előlap kinézetét. Van távolság, mert a fekete panel 1.6mm vastag. A matrica, fehér hordozó. Átvilágítja. Egyértelmű, hogy melyik világít, mert elszeparálja a ledeket egymástól a fekete maszkoló panel. Nekem a led-ek fehérek és a matrica adja meg a színt. Most 1.2mm vastagot adtam le, maszkoló panelnek.
(#) Alkotó válasza lóri hozzászólására (») Ápr 7, 2024 / 1
 
Így már értem. Van egy köztes panel, aminek az a funkciója, hogy szeparálja a LED-ek fényét egymástól. Esetleg van videó a működés közbeni látványról?
(#) lóri válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Van, de olyan nagy, hogy nem tudom csatolni, de megpróbálom. Ebben még színes ledek vannak, a fehérledeset még nem ültettem be, de át is lesz tervezve. Meg nincs ráragasztva a matrica és még színes ledek vannak alatta. A matrica már 21 sárgára van rajzolva, de a panel 10 sárga ledet tartalmaz. Nem sikerült csatolni. 12Mb a film. Átküldöm.
(#) lóri válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Ott nem világít át, mert valójában lyukgalvános/ónozott, csak lemaradt ezen verziónál. De így sem világít át.
(#) Massawa válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Mi azt ( profiberenedezés 48 lapos LEDdel) , hogy a LEDek közé harmonika szerüen egy 5 mm széles vékony fekete müanyagszalagot (filmet) huztak be hölgyek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2024
(#) DomiG válasza lóri hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Kedves Lóri!
Pofon egyszerű miért nem csinálok ilyet: mert már van. Méghozzá mivel több helyről történik a távvezérlés, több is van. Molyoltam vele annakidején eleget, most a gyári mellett döntöttem és ezt ajánlom mindekinek aki haladni akar. Ifjabb koromban én is rááldoztam sok időt egy-egy projektre, például amikor tenagger koromban tudtam mikor mennek a szülők üdülni, rákészültem egy nagy házibulira, amire fényorgonát barkácsoltam (vagy 2 hétig). Mivel akkor még legfejebb a fejlesztő laborokban léteztek fázishasításra alakalamas félvezetők, a lámpák működtetésére mágneses erősítőket tekercseltem (kisérleteztem ki a tekercselésüket) és így tovább.... Akkor nem számított az idő, most igen. De a készen kapható alkatrészekből, részegységekkel sokkal haladósabban lehet összehozni dolgokat, mint a barkáccsal. 50 évvel ezelőtt például egy szelszin is megfelelt volna a mai célra, azt is csak beépíteni szükséges és kész is.

Massawának meg kedves udvarias szavaira üzenem, hogy igen, tudom mi a különbség a kalapács, meg a villáskulcs között, van kalapácsom kb 5-10 grammostól a 15 kgr -osig, a közepesek egy vödörben a Berci meg egy lapos műanyagdobozban, bekarikázva zölddel az alanti képben. A villáskulcsokat meg remélem magadtól is fölismered.
(#) lóri válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Szia!

Rendben, értem.
Engem mindig a kihívás érdekelt, valami újat csinálni, egy rosszat, megjobbítani.
Persze, nekem sok időm van. Évekig húzódnak a projektek.
Következő: »»   20 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem