Fórum témák

» Több friss téma
Hírek » Amatőr Audiofil Építők Találkozója - 2009. július 11. - Kecskemét
Amatőr Audiofil Építők Találkozója - 2009. július 11. - Kecskemét
Beküldte: Action2K, idő: Júl 14, 2009, forrás:

A „Csöves erősítő készítése” című topikban vetődött fel az igény, miszerint (nyikolaj szavait idézve): „Igazából engem is nagyon érdekelnének mások erősítői. Kár, hogy csak High-end találkozók vannak. A magunk fajta "botfülű amatőrök" nem rendeznek találkozókat.”

Nosza, akkor rendezzünk! Hosszas szervezgetés után, lett helyszín, s az időpont is kitűzésre került.

Minden idelátogató élőben láthatta, s hallhatta eme remekművek kimagasló minőségét, melyek akár meg is haladják a kommersz, szériában gyártott otthoni Hi-Fi berendezések hangminőségét is. A legtöbb berendezés egyes alkatrészei évtizedekkel ezelőtt, a múlt század késő derekán készültek, az abban az időben ismert technológiákkal. Pincékben, padlásokon, raktárakban porosodva várták, hogy valaki rájuk találhasson, s kihozza belőlük a maximumot.

A délelőtt folyamán baráti hangulatban, kötetlen szakmai beszélgetések folytak. Ismerkedés fórumtársakkal s az építőkkel, akik szívesen adtak tanácsokat is a kezdőknek, érdeklődőknek.

A rendezvényen börzézni is lehetett, azaz akár mindent meg is lehetett venni (baráti árakon) ahhoz, hogy bárki otthon maga is nekiállhasson egy saját cucc megépítéséhez. A legkelendőbbek az elektroncsövek, csőfoglalatok, transzformátorok voltak.

A délután folyamán került sor a tombolahúzásra. A nyeremények (kondenzátorok, elektroncsövek, transzformátorok, forrasztópáka, PCL86-SE kezdő kit) közös felajánlásból gyűltek össze. A fődíj két fő részére, Európa 14 országának, 1000 hotelének egyikében, 14 ingyenes éjszakára szóló hotelcsekk volt, melyet EcoPityu nyert.

A délután hátralévő részében került sor a vaktesztre, melyben fordulónként 4 erősítő mérettetett meg. Az eredményekről, véleményekről a későbbiekben még beszámolok.

A rendezvényen készült összes képet a fotóalbumban tekintheted meg, illetve az ott készült videót itt nézheted meg. A résztvevők élménybeszámolóiról a találkozó topikjában olvashatsz.




Hozzászólás íráshoz bejelentkezés szükséges!
 
Írta: SALáta, Idő: Júl 16, 2009
Nagyon tetszett a fotóalbum, kevés ember ment, végre nem csak betűk az emberek, végre láttam szamócát a képen (köszönet a sok viccért), és mindenki mást is aki részt vesz a fórumban, a nevek ismerősen csengenek a fórumról, bár jómagam a csöves erősítők témában nem vagyok járatos, más témából viszont ismerősek, jó volt látni a fórumozókat együtt.
 
Írta: dzogcsen, Idő: Aug 30, 2009
Nagyon sajnálom hogy csak most értesűltem erről a rendezvényről. legkozelebb mindenképpen megyek.
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem