Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Mérésadatgyűjtő
Mérésadatgyűjtő
Szerző: Bakman, idő: Máj 2, 2019, Olvasva: 9117
Lapozás: OK   3 / 7

Bekapcsoláskor az alábbi kép fog fogadni minket:

page1.jpg

Itt minden adat megtalálható, amit a mérésadatgyűjtő a kártyára fog menteni, felvétel közben. A rögzítés elindításához egyszerűen a Felvétel gombot kell megérinteni. Aktív adatmentés esetén egyrészt a Felvétel gomb átvedlik Állj! gombra, másrészt a gomb és az SD kártya közötti területen egy kis forgó animáció látható:

recording.jpg

A felvétel leállításához elég csak az Állj! gombot megérinteni.

Ha az SD kártya felett egy figyelmeztető jel látható akkor egészen biztos, hogy az OpenLog modul hibát érzékelt a kártyával kapcsolatban.

card_error.jpg

A memóriakártya ellenőrzése után indítsuk újra az OpenLog modult a figyelmeztető háromszög megérintésével. Az újraindulást a modulon lévő két LED fogja jelezni. Ha a modul ismét hibát érzékelt, a figyelmeztető jel két - három másodpercen belül újra meg fog jelenni.

A mérésadatgyűjtő minden bemenetet másodpercenként egyszer olvas ki, kivéve a hőmérő IC-ket, melyeket öt másodpercenként. Ha valamelyik hőmérő IC hibásnak bizonyulna, akkor a mért érték helyett "E,0" olvasható.

temp_error.jpg


A beállítások eléréséhez az időt mutató számjegyek valamelyikét kell megérinteni.

enter_setup.jpg

A beállítások képernyője így néz ki:

page2.jpg

Dátum és idő:

page3.jpg

Dátumként 2000. 01. 01. - 2099. 12. 31. adható meg. Az érték csökkentéséhez a bal, növeléséhez a jobb oldali számjegyet kell megérinteni, az évszám esetén csak az utolsó két számjegy változtatható. A számjegyet folyamatosan érintve gyorsan lehet növelni, vagy csökkenteni az értéket. Az időt, mint az a fenti képen is látható, mindig 24 órás formátumban kell megadni. Itt is a számjegyek (folyamatos) érintésével növelhető, vagy csökkenthető az érték.

Az időformátum opció kizárólag a főképernyőn lévő kijelzésre vonatkozik, a műszer az időt mindig 24 órás formátumban menti. A délután jelzése paraméter 24 órás időformátum esetén mellőzve van.

Az "Ok" gomb érintésével menti a kontroller az RTC-be a beállított időt, tehát ezután nem számít, mennyi idő elteltével lépünk vissza a főképernyőre. Figyelem! A kontroller nem ellenőrzi a dátum helyességét, beállítható pl. február 31. is. Ebben az esetben a kijelzett és mentett dátum mindig hibás lesz!


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   3 / 7
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu