Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Oszcilloszkóp óra
Oszcilloszkóp óra
Szerző: zzzzzzzzzz, idő: Jún 30, 2008, Olvasva: 23732, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 13
Gondolom az elektronikával foglalkozók körében a legismertebb eszköz az oszcilloszkóp és jó pár embernek otthon is van egy. Ez a cikk bemutat egy kapcsolást, amellyel egy oszcilloszkóp segítségével ki lehet jelezni az aktuális időt.

Először is mindenkinek üdvözlet.

Ezt a feladatot egy iskolai feladatként kaptam és az alkatrészek adottak voltak, éppen ezért még most az elején el szeretném mondani, hogy ha mégegyszer meg kellene csinálnom a cuccot saját alkatrészekkel, akkor másmilyeneket használtam volna. Tehát ezt csak olyan útmutatónak szánom, persze ez is tökéletesen működik, de egy kis gondolkodással minimum négyszer jobbat lehet csinálni.

Mint a címből is kiderül, ez a kapcsolás nem csinál mást, mint megjeleníti az időt, méghozzá egy oszcilloszkóp képernyőjén.

Amúgy a neten számos változat megtalálható, az enyémnél sokkal jobbak, gondolom, csak azt kell bepötyögnötök a google-ba, hogy "oscilloscope clock". Magyar oldalakon is körülnéztem, de furcsa módon egy leírást se találtam és még a fórumokban se nagyon láttam ilyen témát, ezért gondoltam, hogy megosztom véletek a dolgot.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 13
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem