Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Videoton R4430
Videoton R4430
Szerző: Lázár Péter, idő: Nov 30, 2012, Olvasva: 12745, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 3
Egy készülék, ami a kezem ügyébe került...

Köszöntök mindenkit, így a hideg idők eljövetelekor. Bizony ilyenkor - mivel nyáron a szabadban szeretek barkácsolni - alábbhagy a barkácsolási kedvem. És beszorulva a szobába, megmarad a cikkkészítés öröme. Most is így történt, a képek már régebbiek, de tudtam, hogy szükség lesz még rájuk.

A történet azzal kezdődik, hogy beszereztem három darab régi készüléket. Jó vétel volt, hisz egy monitorra és ha jól emlékszem egy ezresre cseréltem el őket. Persze nem túl szépek, hibásak, hiányosak, de az egyik a tulaja szerint bizony működik. A Velence erősen hiányos, nem is foglalkoztam vele még. Alatta az RA3101 csak alkatrésznek jött eleve, a lényeg a háttérbe bújik meg.

videoton01.jpg

Itt van a híres-neves készülék. Gondolta elbújik, így is sok gyötrelmet kellett már átélnie.

videoton02.jpg

Kihoztam innen a fényre, és elsőre szembesültem a feladat súlyosságával. Bizony itt valamiféle konyhai üzemmód is szóba jöhetett, a ragacsosságból, zsírcseppekből ítélve.

videoton03.jpg

Nézzük meg a belsejét, talán nem olyan vészes. Gondoltam és lekaptam a hátsó fedlapot...

videoton04.jpg

Nos ez bizony koszos, nem is kicsit. Mivel volt üzemeltetve, gondoltam cseppet áram alá helyezem igazat szólt-e az eladó. És igen szól, a maga szegényes módján, ez ilyenkor nagy megkönnyebbülés egy szakembernek. Persze a szakembertől én még igen csak odébb állok, de ez most mellékes. Kedvenc tevékenységem a bontás, no az megy is hamar.

videoton05.jpg

Íme egy nem mai sasszi, ezen a porszemek az SMD alkatrészek. Okoznak is galibát ha áthúznak.

videoton06.jpg

Hoppá, miközbe leszedtem az elektronikát a deszkáról, egy hiba máris szembe ötlött. Ez a kondenzátor jobb szeretne kiszabadulni a házából. Meg is kezdte a szökési kísérletet, jól mutatja a fehér kifolyás. Persze a varázsszem se világol, és rendszerint a skálaizzó se produkál semmit.

videoton07.jpg

 


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 3
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem