Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Jó a hálózatra táplálós rendszer - de ne használj olyan invertert ami nem engedélyezett. Nem műszaki probléma az, hogy visszatáplálj a hálózatra, hanem munkavédelmi. Mi most építettünk egy 32A 3fázisú rendszert. Az ha lekapcsolod a hálózati feszültséget - ha jól emlékszem 0,4s alatt le kell kapcsolja a visszatáplálást, különben nem tudnák a hálózatot karbantartani.... Az engedélyezett inverterek tudják ezt, mi is teszteltük például az SMA-val, korrektül működik
Szia,
A HETRA sima lemezes trafós, ami nekem volt, egy tekerővel állította a rést, vagyis a trafó veszteségét. Egy sima ellenállásmérővel ki tudod mérni a földelést, vagy megkérsz rá egy villanyszerelőt. Ja és még volt benne 4 nagy dióda így egyenáramot adott ami időnként igen jó volt. A 380-as betápot nem használtam, / kevés helyen van bekötve az irreállis magas beköt. díj miatt. / Habár sokkal gazdaságosabb lenne, de az áramszolgáltatónak, a minnél nagyobb bevétel a lényeg..../ 32A-ig ingyen lecserélik az óránál lévő km-et, ha a vezeték vastagsága elbírja. Az meg bőven elég otthoni használatra... Üdv: Mike
üdv!
Van egy 12v-os 3 fázisú szabályzóm. ilyen https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9485__Mystery_12A_Brush..._.html fordítva kötöttem be a 12V-os bemenetet. ezért az egyik smd 4409 es (azt hiszem IC) leégett. Ezt szeretném kicserélni, de nem találtam itthon ilyent. Az lenne a kérdés, hogy le lehetne cserélni másik fajtára ami ugyan ilyen paraméterekkel bír?
Nem azt mondom, hogy a gép tönkremenését az IGBT-k freki korlátja okozhatta! Teljesen egyet értek azokkal akik azt mondják, hogy a túl sok fogyasztó áldozata lett! Hálózati 16A kevés ahhoz, hogy 1KW -os sarok köszörűt, 50m hosszabbítót, aminek a vezeték keresztmetszete lehet, hogy már eleve kevés és még a hegesztő gép is kb 100A teljesítménnyel dolgozott. A hegesztő gépnek 100A-on mintegy 10A hálózati áram kell!
Az IGBT-el kapcsolatban csak annyit szerettem volna megjegyezni, hogy én ide nem használnák IRG4PC50UD A táblázat szerint 35KHz-en 12A nézd meg jobban! Ha melegszik akkor még kevesebb. erdgab barátom megemlíti, hogy az IRG4PC50W jobban teljesít ezen a frekvencián! Így van! Az én tanácsom az, hogy ne csak a hűtőborda hőfokát mérjük hegesztés közben, hanem közvetlen az IGBT hőfokát is! Csodálkozni fogsz, mert az IGBT-k gyorsabban melegszenek lényegesen sajnos, mint ahogy azt át tudják adni a bordának! Annak idején ezzel nagyon sokat foglalkoztunk Gáborral! Próbálkoztunk azzal is, hogy a hő kapcsolót közvetlenül az IGBT-k re tettük és azóta is így teszek legalábbis én!
Az a 6.2A szerintem bakfitty. Az alig 30W. Egy P3-as CPU csak magában 15-45 Wattot felvesz, és az alaplapon bizony más is van, nem csak a CPU. Ezek a régi alaplapok 5V-on és 3.3V-on veszik fel a teljesítmény javát, szerintem 3.3V/8..10..12A + 5V/5..10A-t simán számolhatsz. Ezt nem csinálod meg semmilyen "valami stabilizátorral", ehhez rendes kapcsolóüzemű DC-DC konverter kell.
Ezen felül fog kelleni a 12V is (ha van vinyó, az simán megeszik belőle 1..1.5A-t), és szerintem a -12V sem hagyható ki a számításból. Ha van ISA slot az alaplapon, akkor a -5V is kelleni fog.
Tudomásom szerint össz 32 A-ig ingyenes a hálózatbővítés. Ez valóban 1x16+2x8A. Már ha találsz 8 A-es automatát. Lehet, hogy van, én még nem láttam. A 3f 1,5 kW motorhoz elég is lenne. 2*10+1*12A még biztosabban. Ennek viszont alaposabban utána kell járni és nem biztos, hogy az illetékes áramszolgáltató mondja meg az igazat.
Szia elektrorudi!
Ha pl.: egy 3 fázisú 4 pólusú 400V/50Hz 11KW 21.5A-s motort tennék bele, 4 pólus az jó ugye mert 1500-t forog percenként. Rakok hozzá egy motorvédőkapcsolót adatai:20-25A, 3 pólusú, gyártó: Schrack. Rakok készülékvédő olvadóbiztosítót, adatai: gyártó:Siemens 32A, 120kA. Nem szállítószalag motorként alkalmazom ahol a nyomatékigény induláskor is a névleges érték közelében legyen, hanem darálóként, viszonylag nagy teljesítményű a motor, 400 V-ban van így csillag-delta kapcsolást tudok alkalmazni. Remélem sok hülyeséget nem írtam.
Egy kis félreértés történt. Külön-külön akarok basszerhoz ez 1*12-es ládát és majd valamikor ha sok pénzem lesz, akkor herflihez beszerzek egy 4*10-es nyitott ládát, olyan hangszórókkal, ami a klasszikus bassmanben van, meg a blues juniorban (ha jól emlékszem darabja $79).
Persze most kéne megfontolni, hogy mi a fontosabb, illetve jó lenne kipróbálni a 12lta-t, hogy mennyire megy harmonikához, mert ha megadná a "vastag" hangzást amit keresek, akkor akár még a 4*10-es ládáról is lemondnék. Persze basszeron még csak a haladó fázisban vagyok, tehát az még messze van, hogy színpadra álljak, mint basszeros (főleg mert az elsődleges hangszerem a harmonika). A 12a-t a magasai miatt vetettem el. Amikor még a görbéit néztem akkor még kevéssé zavart a magasak hiánya, de ismerősöm vett nem is régen egy 200 wattos tranyós bassmant, ami 2*12" Eminence és egy magas hangszóróval van szerelve, de még így is arra panaszkodik, hogy kevés a magas.
Eddig a beta 12a és a beta 12lt között próbáltam dönteni. A 12a egy picit mélyebbre tud menni, a 12lt pedig a magasakat sokkal jobban viszi, ami ezért lenne fontos, mert ezt fogom használni harmonikához is, amíg nem tudok beszerezni hozzá egy 4*10-es ládát mint a klasszikus bassman. A delta 15 lfa nekem egy picit nagynak tűnik, mert ha végzek a csöves projekttel és végre nekiállok a valódi bassmotyónak, akkor sem tervezem, hogy 150 wattnál izmosabbat építek. Ahogy elnéztem kivitelben a beta 12 a és az lt között szinte csak a tölcsér tér el. Az bezavar esetleg a mélyebb hangoknak?
Szerintem jobb lenne beta 12a, vagy delta 15 lfa. Bass box pro-t nem ismered?
Szia! Természetesen váltó, hiszen a trafó csak válótón működik.
Az 1,VA az nem áram, hanem összes teljesítmény, váltóáramon 3 féle teljesítmény van: hatásos, ennek a mértéke a Watt, összes, ez a VA (VoltAmper) éa a meddő, ez a VAr (VoltAmper reaktív), ezek között az összefüggés: VA=gyök (Watt2+VAr2), (bocsi, hogy mértékegységet írok, talán érthetőbb). Tehát itt az áram közelítőleg:1,2/9=0,13A ami inkább 0,12A.
Igen, de addig van segédtáp, s ki kell várni, hogy lezárjon a thiristor. Akkor kattan valamelyik relé az alsó panelon, s akkor kikapcs s elalszanak a "fények. A max. áramfelvételnek 32A-t ad meg a gépkönyv. gondolom max kimenő áram melett. Itt minden dugóban biztosíték van, / nagyon félnek az áramtól
/ a 13 A max a normál fali dugónál. Persze lehoztam egy vastag szálat az átfolyós vízmelegítőtől, amin 40A-es bizti van. 4-4,5/8-9 Kw. Itt mindenhol 65A a bejövő, nem spórolnak mint otthon, s 20€ cent kb Kw-ja. Na de ,most nem is ez a lényeg...
Sziasztok.
Volna egy kis megoldatlan gondom egy táppal. Akkutöltőnek szánom egy ATX 450W-os táp. Ami működik egy kis gonddal. 30V jön ki a 12V helyén. A TL494 1-es lábéra tökmindegy mit és hogyan kötök, nem reagál. Maximális teljesítménnyel üzemel mindig, és a védelem sem szól közbe. Lehet terhelni, míg a Teljesítménytranzisztorok ki nem purcannak. Amik 1100V 12A 150W-osak. A táp nagyon komolyan meg van építve. Bele van téve ami bele is jár. És a TL494-et is kicseréltem és az eredmény ugyan az. Hibát nem találtam a nyákon. Így túl nagy a feszültség az akku töltéshez. Nekem csak 16V kellene. Ami számomra rejtély, hogy lesz. És így hatalmas teljesítményű sönt ellenállás kell. Ami persze nincs. Én azt sem bánom, ha áramgenerátort kell tennem, ami 30V-rol működik és elbír 10A-t. De ilyen célra nem tudom van-e rajz. Már sok tápot alakítottam át, de ez megszívatott keményen. Ha valaki tudna segíteni az jó lenne. Előre is köszönöm.
Hello
proli007 Kellene ezen módosítanom,h elbírjon egy 12v 12A 100w peltier modult? A fetek adatlapját nézve röhögve ki kellene bírniuk,de a többiben nem vagyok biztos ![]() A választ előre is köszönöm
A visszarugás tölthetne kondit, vagy ráengedheted egy másik bontóra.
Idézet: „Egy régebbi cellát vallattam direktben tápról és vezérlővel is.Amikor vezérlőről ment(impulzus csomagokkal)2 A-el több áramot vett fel,mint sima egyenárammal a tápegységről.Lövésem sincs,hogy miért van ez.” Mihez képest 2A? 1A és 3A, vagy 10A és 12A? A lényeg az egységnyi energiabevitellel elérhető minél nagyobb térfogatú és energiatartalmú gáz kinyerése.
Szia!
Vedd ki a biztosítékokat és rakd össze a multimétert. (remélem megjegyezted, hogy melyiket honnan vetted ki) Ezután a csipogós állásban nézd meg a biztosíték két oldalán, hogy sípol-e a műszer. Ha sípol (mintha csak a két vezetéket érinted össze), akkor az azt jelenti, hogy jó a biztosíték és vissza lehet tenni a multiba. Ha nem sípol, akkor csere. Így leellenőrizted a biztosítékokat. Ez a rész letudva. Az hogy a biztosítékban nem látod a szélat, az nem baj, ez akkor olyanfajta, hogy meg van töltve porral. Nem szükséges ugyanilyenre cserélni. Csak a kupakján szereplő áramérték legyen azonos.Ez is letudva. Azért nem mutat a multimétered áramértéket, mert nem tudja megjeleníteni. Nézd meg, hogy hol van a tizedespont és hány nulla van utána. Te gondolom 20mA-nál kisebb áramot akarnál mérni, ez ugye 0,02A.Kisebb pl 18mA-nél az talán 0,02 vagy 0,01 lenne a kijelzés, de benne van a műszer pontatlansága is, ami egy ilyen kategóriás műszernél nem túl jó és a max méréshatárhoz képest igen kicsi értéknél nem biztos, hogy megjeleníti. Röviden ennyi. Remélem megint kaptál pár fontos információt. Kiborg Ha véletlenül csináltál egy rövidzárat, a 9Vos elem bőven tud 200mA felett (gondolom ilyen a kisebbik biztosíték) emiatt tönkremehetett a biztosíték. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2013
2 - nem mernék impulzus üzemmel számolni, mert előfordulhat, hogy a pwm-et 100%-ra is állítom, ha túl nagy a szélsebesség. Bár ekkor ugye gyorsan lelassul a lapát, de a küszöb alá esve ismét fel tud pörögni és kezdődik a folyamat újra és újra.
2/b semmi sem mondja meg a szélnek mennyire fújjon, de van egy kis trükk ![]() Ha túlterheled a generátort akkor az egyszerűen lelassul néhány fordulat/percre. Gyakorlatilag így működik (vagyis a relé szénné égése miatt már nem) a "töltésvezérlőjében" lévő védelem is. Ezt már kipróbáltam, gyakorlatilag 40-50m/s-os széllökések esetében is drasztikusan lelassította a lapátokat a 8db 60W-os izzó. A több fet saját maguk védelme miatt lenne érdekes, plusz akkor osztoznának az eldisszipálandó teljesítményben is. Ezért ez a megoldás sokkal szimpatikusabb! Kiegészítés: Nem tudom milyen kimenete van a picemnek, de védelemként mi lenne, ha a pwm kimenetét felhúznám néhány k-s ellenállattal 5V-ra, hogy ha megáll a pic akkor inkább nyissanak a fetek és fékezzék le a generátort? Esetleg van is benne pullup ellenálat? Ezt majd meg is nézem! Közben annyi fejlesztést is kigondoltam, hogy mérem az akku feszejt is és ha 28V felett van (dolgoznak a napelemek) akkor teljesen meg is állítanám a generátort, ezáltal növelném az élettartamát plusz nem kellene elfűteni sok-sok wattot tartósan! No meg az akkuknak sem mindegy, hogy szélsőséges esetben kapnak 32A-t a napelemektől meg 20A-t a generátortól... Bár 230Ah azért ha nem is hosszú távon de kibírja... A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Kicsi a valószínűsége annak, hogy a szolgáltató embere fordítva köti be az új órát, ha viszont igen, akkor nem biztos, hogy nagy bumm lesz. Ugyanis egy családi háznál egy fázis estén tételezzük fel a bemenő kismegszakító 32A-es, a földelések ellenállás értéke viszont általában nem túl fényes, így a nagy bumm elmaradna. Én földelésem 7 méter (2x2 és 3 méter összekötve), miután rákötöttem a fázist, 15A-t tudott elvezetni és sokk helyen még ilyen földelés sincs. Az egy más kérdés, hogy ez milyen iszonyatos veszélyt jelentene az ott lakók részére.
Igen azt raktam bele, a tokozása kicsit más, de paramétereiben csak a 15 helyett 12A-es áram amivel kevesebbet tud és igen ára majd tized része, első indításra nem volt vele baj, hangja is jó volt, jól muzsikált a másik tranyó.
Köszönöm.
Sajnos,amúgy nem lesz jó az elgondolásom,pár amper terhelésnél is esik a feszültség,8A-nál meg 3V-ot,ez nem elfogadható. A 12V-os leágazásnál simán birja a 10-12A-t szinte semmiféle feszültség esés nélkül,de ennél kicsit több kellene,legalább 15-16A. Vagy áttekerek egy trafót,vagy szerzek egy nagyobb trafós tápot,mert a mostani 33mm-es. 35mm-esm van még,ami magasabb is.
Szia
A 19V/3.42A a laptopot adapterének a paramétere. A laptopban szerintem 6 cellás aksi lehet ami 12,5V körüli feszültségen van feltöltve. Itt egy kis program amivel pontosan megtudhatod hogy az aksidnak milyenek a paraméterei és mennyit fogyaszt a laptop. http://addgadgets.com/battery_meter/ Ha ezeket az adatokat tudod, tovább lehet lépni a projektedben. Mindenképpen kell egy töltésvezérlő ha külön aksit akarsz tölteni. A laptop töltéséhez szerintem egyesesen csatlakoztathatod a laptopodra egy megfelelő kábellel, ez a napelem sokkal gyengébb mint a töltőd. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Sziasztok!
Teljesen uj vagyok itt, es sajnos az elektromossagban is teljesen zoldfulu vagyok.... A napok vettem egy napelemet az alabbi parameterekkel rendelkezik: Max power: 30 watt max volt: 18volt max arrameroseg: 1.67 A nyitott rendszer volt: 22.5 volt maximum rendszer volt: 600 vdc egy 19v-os 3,42A-os laptopot szeretnek vele tolteni. Hogyan tudom ezt rakotni a napelemre, es mennyi aramot fog ez nekem termelni? A laptopot csak napi max egy orara szeretnem hasznalni, mellette lehet meg akkumulatort is tolteni, mellyel este todok egy leddel vilagitani? Mi kell meg hozza hogy betudjam uzemelni? Koszonom segitsegeteket! Udv Zoltan A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Sziasztok !
Átböngésztem a Net-et és rengeteg bipoláris léptetőmotor meghajtó kapcsolást találtam (l297+l298, l297+l6203, TBA6560, stb), de ezek a NEMA23 méretű motorokig használhatók, de mi van a NEMA34 , NEMA42 motorokkal 6-8-10-12A és legalább 48VDC , de lehet 60VDC is. Ezekhez valami normális H-hidas MOSFET kellene gondolom, de erről nem találok STEP/DIR kapcsolási rajzot. Tudna valaki segíteni benne ???
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és ez az első hozzászólásom, ezért kíméljetek ha lehet mert még nagyon kezdő vagyok. Terepi munkán, talajvíz szivattyúzáshoz használok egyszerre 3db 12 V-os, 36W-os szivattyút, amiket 12V-os akkumulátorokról üzemeltetek. A kábel (2x1,5mm2) 20m hosszú és mérések alapján úgy 17-18 V kell ahhoz, hogy a szivattyúkoz 12-13V jusson el. Gondolkodom azon, hogy készíttetek egy szabályozható buck-boost konvertert, amivel tetszőlegesen le- vagy felszabályozhatom az éppen rendelkezésemre álló akkukat. A bemeneti feszültség mondjuk legyen 6-24V, a kimenet meg 3-24V (ez állítható legyen, esetleg egy kijelzővel, hogy lássam mennyi a Vkimenet). Hordozhatónak kéne lennie és mondjuk bírjon 12A-t. A kérdésem az lenne, hogy ez kivitelezhető-e? Ha igen, akkor hol találhatnék ehhez hasonló kapcsolási rajzot, illetve milyen IC-re kéne alapozni az egészet? Ha nem, akkor miért nem? Mint említettem, kezdő vagyok az elektronikában (sőt, inkább azt mondanám, hogy érdekel a téma, de még nincs sok közöm hozzá). Előre is köszönöm a segítséget.
Szevasz!
És azt a Bosch jegyzőkönyvet hogyan vették fel? Mert régen ugyan, de voltam tervezője egy autóvillamossági próbapadnak. Volt azon minden, dinamó, generátor, önindító, gyujtáselosztó ellenőrzés. Generátor mérve: fordulatszám, leadott feszültség, terhelő áramerősség, ebből jött a görbe.... Fordulatszám 15000-ig, terhelés 160A-ig volt állítható. Még anno Zsiguli generátor: forog 10000-et, terhelés emelve, (42A volt a névleges max.), 45A-nél, minden zuhan, feszültség 0, terhelés mi lehetne más 0, legerjed... Egyébként ha terhelés nélkül felpörgettem 2000-re előgerjesztés nélkül is (magától) felgerjedt. Volt autó, mondták nem tölt, pedig jelzi, állítsam be a feszszabályzót, ez még persze a régi fajta volt. Hajlítotttam én kifele a rugótámasztót, de semmi... Aztán kiszúrtam, hogy fényes az ékszíjtárcsa alja. Aha! Elfogyott az "ék", a szíj meg kevés. A feszültség mindig feljött az akkuig, persze elalszik a töltésjelző (dehát tölt!, mondák), de terhelni már nem lehetett. Ha padon vették fel azt a jegyzőkönyvet, ott minden steril, de az nem autó. Üdv: StMiklos
Megépítettem egy töltés szabályzót. A lelke egy Atmel által vezérelt step down konverter.
A lényeg hogy az akkumulátor fő ágában van egy árammérő, tegyük fel hogy 6A-rel szabad maximálisan tölteni az akkut, a napelem tud leadni 12A-t, viszont ha az akkura még rá van kötve egy 3A es fogyasztó akkor a töltőáramot felemeli 9A-re ugyanis így az áram egy része az akkut tölti a max 6A-rel a fennmaradó meg a fogyasztót táplálja természetesen a napelem az optimális munkapontban üzemel. A töltőt odaadtam egy haveromnak, most magamnak készítek egyet amely már két napelem csoportot tud külön vezérelni.
Teljesen rossz ábrát nézel, ez csak lényegében azt mondja meg, hogy milyen disszipációkat visel milyen impulzusokban. El vagy tévedve. Nézz pl egy Coss vagy reverse recovery részt....
Na akkor kezdjük el a számolásokat (vagyis becsléseket). Jah és IRF9530-at nézzük, a P-FET-tel vannak kifogásaim. És az IRF AN-1070 doksit. - Nagy kivezérlés esetén a dolog keménykapcsol, így van dióda reverse recovery - QRR=1,8uC (és még a 12A és a 100A/us is reális, ez 100ns-os lassú kapcoslsát feltételez, 400kHz-on nekünk 40ns kapcsolási idő lenne igazán jó) Ebből rögtön Prr=K*Qrr*Vbus*fsw (2 FEtre) Prr=K*1,8uC*60*400k=K*43,2 Legyen K=1 (optimista becslés) Ez rögtön 43W disszipáció, már mekkora borda kell... Folytassam még? (mert még van Coss satöbb...) A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
A két tranzisztor egyszerre nyit, a nyitás ideje egy periódusban maximum 45% lehet. A szekunder tekerccsel soros dióda nyit ki először, az vezeti ki az áramot, felmágnesezve a fojtó tekercset, majd amikor a szekunder feszültség megszűnik, a másik szekunder diódán keresztül mágneseződik vissza a fojtó. A primer körben lévő két dióda a főtrafót mágnesezi le. Két tranzisztoros Forward tápegység a neve, nyitó üzemű.
RURG3020C 2x30A-es 145°C-on és 200V-os. STTH6002 szintén 30A-es, helyettesíthető vele. Nem tudom honnan szedted, hogy a HGTG12N60A4D 12A-es. 75°C-on, 100 KHz-es kapcsolófrekvencián tud 12A-t, a 2SK1170 25°C-on, folyamatosan tud 20A-t. A lábkiosztása még jó lenne, de én nem merném beletenni. HGTG20N60A4D jó helyettesítő lenne, az van lomexban. Kipróbálni mindenképp áramkorlátos tápról kell, de megteszi egy 100W-os izzó is.
Az eredeti IGBT 12N60A4, aminek a teljes típusjelzése: HGTG 12N60A4 , és nem 12A-es. Az adatlapját töltsd le, és meglátod az adatait.
A HGTG helyett nem ajánlott más típust betenni, mert ez a típus igen gyors, és a gyártók nem ok nélkül alkalmazzák ezt a típust bizonyos gépek esetében. Ha egy hasonló paraméterekkel rendelkező IGBT-t találsz, ne csak az áramát és feszültségét nézd meg, hanem a kapcsolási veszteségeit, és az ajánlott működési frekvencia tartományt is. Ugyanis az ördög a részletekben van. A HGTG egy relatíve kis veszteségű és nagy sebességű IGBT, és emellett viszonylag drága is, összevetve néhány általánosan alkalmazott típussal. De ahol ez a típus van oda ezt, vagy ennél gyorsabbat illik visszarakni. Oda az STW ; SGW és hasonló olcsó típusok nem biztos hogy elég gyorsak lesznek a szükséges kapcsolandó áram mellett.
Az áramkorlátot én nem bántom...
Tegnap még semmi baja nem volt,12A-ig terheltem(ennyi műterhelés volt kéznél) csak a 12V-os ágat,gond nélkül.A többi terheletlen volt. Még ment ventivel,aztán nekiálltam kiforrasztani a fölöslegest,majd lefeküdtem aludni.Ma már csak annyit csináltam vele,hogy a hálózati egyenirányitót erősebbre cseréltem(6A-es greatz-re) aztán már nem indult. A stand by 5V megvan,a 320V DC is,megvan... Az osztó is ugyan az mint tegnap volt. Zárlat,szakadás nincs. Bekapcsolom a venti felpördül és kész,el sem indul,vagy leáll az táp. Ebből az lesz,kivágom a kukába és veszek egy meanwell 250W-osat. Nem tudna nekem valaki késziteni egy 20A-es 10-12V-os tápot? A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

/ a 13 A max a normál fali dugónál. Persze lehoztam egy vastag szálat az átfolyós vízmelegítőtől, amin 40A-es bizti van. 4-4,5/8-9 Kw. Itt mindenhol 65A a bejövő, nem spórolnak mint otthon, s 20€ cent kb Kw-ja.