Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robotfűnyíró vagy fűnyíró robot
Lapozás: OK   24 / 24
(#) bbalazs_ válasza takacs4444 hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
Milyen a panel tipusa? Ez a yiyun?
Van többféle panelem, tudok küldeni szerintem ugyanolyat, mint ami a jó.
(#) takacs4444 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Júl 17, 2023 /
 
Szia! Korábban tettem fel képet róla, típusa YIYUN TECH YK93 téglalap alakú sarkai nincsenek letörve mint a másiknak. Összeraktam a fűnyírót most a két hátsó kerék hajt, elöl szabadon körbe forgó kerekek vannak. Ha van ilyen paneled akkor e-mailben megbeszélhetnénk: takacs4444@gmail.com Köszi!
(#) takacs4444 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Szia! Köszönöm a panelt. Működik a fűnyíró 4 kerék hajtással, használtam is csak az üzemidő lehetne több. Nagyobb akksival ez növelhető, most 36v-os akkumulátorról működik. Korábban írták, hogy 24V-al is működne a vezérlőpanel és a motorok. Akkor egy 24V-os generátorral lehetne tölteni az akkumulátort?
(#) bbalazs_ válasza takacs4444 hozzászólására (») Feb 1, 2024 /
 
Szívesen. Szerintem egy step-up konverterrel a 36V-os akku is tölthető lenne. 42V 2A kell neki kb, azt nem nagy kaland előállítani.
(#) takacs4444 hozzászólása Márc 29, 2024 /
 
Sziasztok! Használ valaki 4 db hoverboard motort gyári vezérlővel bármilyen projekthez? Én egy fűnyírónál használok,ahol mindkét gyári panelen ugyan az a program van. A probléma a következő ha helyben akarok fordulni vele, vagy elakad akkor a nagy áramfelvétel miatt letilt a vezérlés. A programban 15 Amper limit van megadva. A használt program Eferu PWM verzió,a fordulatszámot és az akkumulátor feszültséget módosítottam mivel 24v-os akksiról működik. A kérdésem, hogy a program további módosításával, vagy egy másik programmal kiküszöbölhető-e ez a hiba? Eferu program
(#) bbalazs_ válasza takacs4444 hozzászólására (») Ápr 2, 2024 / 1
 
Van áramhatárolás, de vigyázni kell, mert az akkupakkban is szokott lenni, és ha az tilt le, akkor megszakad az áram teljesen, csak széthúzással orvosolható.
Ezért kisebb áramot illik beállítani.
Azt hiszem config-ban vagy a definitions-ban találod MAX_CURRENT néven. Ott átírod, újrafordítod, feltöltöd.
(#) takacs4444 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Szia! Köszönöm a választ. A kérdésem, hogy egy panelen maximum mennyi áram folyhat? Ezt az értéket mennyire állíthatom be? A programban a 15A egy motorra vonatkozik? Mert egy panelre 2 motor csatlakozik és nem akarom leégetni. A config.h ban így van nekem:
// Limitation settings
#define I_MOT_MAX 15 // [A] Maximum single motor current limit
#define I_DC_MAX 17 // [A] Maximum stage2 DC Link current limit for Commutation and Sinusoidal types (This is the final current protection. Above this value, current chopping is applied. To avoid this make sure that I_DC_MAX = I_MOT_MAX + 2A)
(#) bbalazs_ válasza takacs4444 hozzászólására (») Ápr 2, 2024 / 1
 
Egy motorra vonatkozik. Elvileg bármekkorát beállíthatsz, a hőteljesítmény fogja leégetni, tehát a Ws vagyis Joule, nem a sima W. Magyarán, minél magasabb az érték, annál rövidebb ideig tarthat.
De a legtöbb akkupakknak van külön is áramvédelme a BMS-ben. Ha nincs, a végső védelem az a BMS maga, ha valamelyik akku fesze a nagy terhelés miatt nagyon leesik, akkor a pakk letilt.
A FET-ek általában 80-90A-esek fázisonként, de láttam már 60 és 75A-st is.
(#) Massawa hozzászólása Ápr 15, 2024 /
 
Sziasztok. Sajnos ugy látszik a drotkerités nem birta ki a telet, de a rohadt nem szakadt el, csak az ellenállása lett vagy 3 kOhm. Igy a hibát a mezei AM rádioval már nem lehet kimutatni. Csinált valaki már valamilyen érzékenyebb, szelektivebb müszert a hibakeresésre?
Következő: »»   24 / 24
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem