Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   32 / 56
(#) _vl_ válasza granpa hozzászólására (») Nov 28, 2012
32A-ig, de az összes fázisra szumma. Azaz a 3x10A mellé már csak 2A-nyit lehet "ingyen" kérni, felette fázisonként Amperenként 3600 Ft + áfa hálózatfejlesztési pénzt kér(het) a szolgáltató.
(#) mc-4 hozzászólása Nov 21, 2012
Sziasztok!

A táp fűtésrészén az a 17V 12A egy kicsit el van írva?
A hat darab 12V-al fűtött 12AX7 nekem nem jött ki többre mint 900mA így az inkább 1,2A lehet?
(a diódák is csak 3A; 200V)

(#) barbaron hozzászólása Nov 20, 2012
sziasztok, van egy Teka GKST 60 I4.1 FB típusú 4 indukciós beépített főzőlapunk, ami két hete elég furcsán viselkedik. Hiba jelensége, vagy nem kapcsol be, vagy a számok (hőfok) villognak kb 30mp-ig majd ER 22 felirat jelenik meg a panelen. Éppen hogy már nem garanciális A márkaszerviz azzal kecsegtet, hogy az egész vezérlőpanelt kompletten ki kell cserélni kb 50ezer Ft-ért. Remélem nem és olcsóbban megússzuk, kondenzátor, mit tudom én cserével. A hibáról tudtok közelebbit mondani? Állítólag elektromos feszültség ingadozás okozza. Tanácstalanul várom szíves segítségetek. ÉV relé nincs ugyan a 32A áramkörön, amin csak ez a főzőlap, a sütő és egy mosogatógép van. Másik két eszköznek nincs semmi baja..
(#) rob-555-5 hozzászólása Nov 20, 2012
Az alábbi power mosfet-ek helyettesítését-helyettesítő Fet-jét keresem, illetve olyan kidolgozott házilagos forrasztástechnikai eszközt amivel biztonságosan ki-be forraszthatom ezeket a fet-eket. Csinálni szeretnék egy forrasztót külön erre a célra vagy forró levegős forrasztót vagy pedig lapkás forrasztót állítható hőmérséklettel (smd, To252, TO23 , DPak). Ötlet kellene vagy konkrét terv, leírás a forrasztó megépítéséhez is.

Ezeket a power mosfetet kéne helyettesítenem : amik PC-s alaplapokon helyezkednek el.:

Nikos P3055LDG (DSS =25V; RDS(on)=50mΩ; ID =12A
itt a linkje:
http://www.datasheetarchive.com/P3055LDG-datasheet.html

Nikos P0903BDG DSS=25V ; 9.5mΩ ;50A

http://www.datasheetarchive.com/P0903BDG-datasheet.html Nikos L1085DG

http://www.datasheetarchive.com/L1085DG-datasheet.html Nikos PA102FDG

Nikos PA102FDG Linkje(PDF)

Ezeknek a mosfetek cseréjénél nem tudom eldönteni, hogy mi alapján keressek ,hozzá hasonló Mosfetet. (mik a helyettesítés feltételei? stb.)
Mi történik?- ha kicserélem egy hasonlóval, aminek egészen más karakterisztikája van, de közel azonos értékei vannak?

Ezekben a kérdésekben szeretnék bővebb infót kapni.
Valamint olyan kérdésekre, mint a Fet-ek alaplapon lévő tesztelése lehetséges-e? (kiszerelés nélkül vagy ki kell szerelni mindet?)

Ilyenek is érdekelnének.
Minden hozzászólást szívesen fogadok. Köszönöm

A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) jati hozzászólása Nov 17, 2012
Egy kérdés, vagy kettő
Az előző próbálkozásomból 2 IGBT megúszta a zárlatot, most ezekkel élesztem megint a gépet. 8A biztosíték a +300V oldalba bekötve, ha valami rossz akkor inkább az szájon el (ezt a tippet itt adták). Bekapcsolom megy 30 mp-t a gép IGBT-k melegek főtrafó meleg 8A bizti pukk. Ez a kimeneten 220/100W izzóval terhelve. Biztosítékcsere, terhelés le a kimenetről (kivéte az ellenállás a kimeneten ami a kapcsolásba szerepel, az marad) 30 mp és a biztosítéknak megint annyi. Ugyan úgy mint először IGBT-k és trafó meleg (nem süt csak meleg). Lehet hogy az előző élesztéskor zárlatos lett a trafó? Amúgy a főtrafónak van egy kis hangja. Már átnéztem az áramváltó bekötését is de jó. Vagy lehet, hogy az IGBT-el van a gond ha bemelegszenek egy picit. A 4 új IGBT-t csak akkor raknám be ha már minden 100%-os. nem szeretném hazavágni őket is. Próbáltam a biztosítékra tekerni hajszáldrótot olyan 10A-ig max 12A, de ugyan az a helyzet.
(#) hotib válasza Gafly hozzászólására (») Nov 16, 2012
Próbáltam egy jobb kivágást készíteni a feliratokról. De a hivatkozott linken, a "Fájl" menüben (vagy CTRL+S) le lehet tölteni a képet eredeti méretben, és az nem kicsi, úgy jól látszik minden felirat.

Csövesekhez nem értek, de azt látom, hogy 6,3V-os szekunder van kettő is, az egyik 1A a másik 12A. Lehetne hasznosítani csöves erősítőben?

SDSC_0095.jpg

(#) Tamas90 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 13, 2012
Szia!

És ha mondjuk ezt a Schmitt trigger IC-t (74HC14) 8 lábára kötöm rá, akkor lábanként 20mA jön ki? Ha igen, az azt jelentené, hogy a PIC-et közel 1W fűtené (8láb*0,02A*5V)? Elvileg azt nem bírná ki, de a valóságban látok ilyen kapcsolásokat...
(#) johny999 válasza store92 hozzászólására (») Nov 13, 2012
Udv,

5050es 60db LEDes szalag 14,4W-ot fogyaszt méterenként. 12V*0.02A = 0.24W * 60db = 14,4W/m
5m szalag (300db LED) 5*14,4W = 72W / 12V = 6A

Vagy 60db*0.02A = 1,2A/m * 5m = 6A
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) szamóca válasza szuperdurvulas hozzászólására (») Nov 9, 2012
Igen.
A tipikus adatok 3,2V nyitófesz, és 20mA áramnál R=(Ut-ULED)/ILED Vagyis (5V-3,2V)/0,02A=90 Ohm A 91 a szabványérték.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
(#) generátor24 válasza sziriusz hozzászólására (») Okt 29, 2012
Tapasztalatból írod hogy a vasmagos generátorok nehezen indulnak?
A legutóbbi átalakításom egy vz 132 M8 Evig motor volt, 60kg a tömege.A kész forgórészen 50ezer forintnyi neodym mágnes van, a 3 fázis egyenirányítása után 12A terhelőáramot tud elviselni folyamatosan, (de rövidebb ideig 15-20A is)250V feszültségnél, ekkor a fordulat 300rpm.500as fordulatnál 470V feszültség.1000es fordulat körül 800V jött le, ezt csak üresen mértem.
Terheletlenül a 38mm átmérőjű tengelyét a hüvelykujjam és a kisujjam közé fogva könnyedén elfordítom.Annyira könnyen forgatható üresen, hogy azt senki nem gondolná azok után amennyi mágnes benne van.A gyakorlat nekem bebizonyította hogy a vasmag egyáltalán nem az ellenségünk ugyanis megfelelő elkészítéssel az üresjárati ragadás szinte nullára csökkenthető.
(#) etm hozzászólása Okt 29, 2012
Hello! Most cseréltem az elektromos mociba az akksikat,és az lenne a kérdésem,hogy hogy kell őket először meríteni és tölteni?Zselés akksikat tettem bele.12V,12A/h.
(#) _JANI_ válasza Damon hozzászólására (») Okt 27, 2012
A számításod elvileg helyes. DE! A LED-eknek is van egy bizonyos áram és feszültség karakterisztikája, ( Ezt rendszerint az adatlapokon meg is lehet találni. ) és azt figyelembe véve kell a megfelelő áramkorlátozásról gondoskodni. Legyen itt példának a 12V-os akkumulátoros táplálás.
Az 12V-os aksik töltő feszültsége ( vízbontási határfeszültség ) 14.2V a gépkocsik töltő feszültsége ennél rendszerint magasabb is lehet. De a MAX 15V-ot nem szabadna a töltési feszültségnek átlépnie normál üzemnél. ( A hibafeszültségek korlátozására vagy lekezelésére is van többféle megoldás. Ezt most nem részletezném. )

Ismerjük a MAX tápfeszültséget. Ez Ut=15V.
Megvan a négy darab ( egyenként 3V nyitófeszültségű ) sorba kapcsolt LED eredő nyitó feszültsége. Ez Uled=12V.
Ismerjük a sorba kapcsolt LED-eken átfolyó áramot. Ez 0.02A ( 20mA )

OHM törvénye szerint az áramkorlátozó ellenállás értéke:
R = U / I ( Az U a feszültség Voltban, az I az áramerősség Amperben. )
Behelyettesítve a képletet: U = Ut - Uled = _3V_
R = 3V / 0.02A = _ 150 ohm _

Ellenállás nélkül a 12V és 15V közötti 3V feszültséget kellene elviselniük a LED-eknek ami plusz 0.75V-ot jelentene. S így egy LED tényleges nyitófeszültsége 3.75V! Ez már jelentősen felette van az elméletileg megengedett nyitófeszültségnek. Katalógusban meg kell megnézni a 3.75V-hoz tartozó nyitó áramot. Az adatlapban feltüntetik, hogy mekkora áramot meddig képes a LED károsodás nélkül elviselni. ( Becslésem szerint a LED-ek már régen elfűtötték a lelküket. )

A LED-ek nem lineáris alkatrészek. Azaz a fénynyerő nem áll egyenes arányban a LED áramával. S egy bizonyos áram felett már a hőtermelés is jelentős lesz, számottevő fényerőnövekedés nélkül.

Dióhéjban egyenlőre ennyit a LED-ekről.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
(#) frici.hu válasza mesti87 hozzászólására (») Okt 24, 2012
Természetesen 1 akkura érvényes a számítás. 44V-nak kellene legyen. Az akkud 12A/h-s tehát 1,2A lenne neki az ideális. Ha jól láttam van a töltődben poti, azzal be tudod állítani a lekapcsolási feszültséget 44V-ra.
(#) reloop válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 23, 2012
Amennyiben a Quad hangja tetszik, természetesen azt kell építeni.
OPA552-vel ki tudod a műveleti erősítő méregfogát húzni, tápját 20-24V-ig nyugodtan növelheted. Az amúgy is vitatott áramkorlátozót elég lesz akkor elkészíteni, ha az elvárt teljesítményt számodra kielégítően hozza a kapcsolás.
A 300W/4 ohm 12A feletti csúcsáramot jelent, eleve már a 0,063 ohm ellenállásba is be kéne avatkozni.
(#) frici.hu válasza mesti87 hozzászólására (») Okt 23, 2012
Úgy válaszd meg az ellenállás értékét, hogy a töltőáram 1,2A (C/10 = 12A/h /10) körül legyen, inkább kicsivel kevesebb, mint több, s ha lehet 5W-osat tegyél inkább bele.
(#) mraulajos válasza kadarist hozzászólására (») Okt 23, 2012
Köszönök minden jó indulatú választ,
Idézet:
„Ez egy triak és az a funkciója, hogy fázist hasít.”

Idézet:
„TO220-as tokban lakó 800V/12A-es tirisztor?”
A bővebb linkben található oldat is meg találtam, még mi előtt a kérdést feltettem. Sajnos, - nem vagyok benne ennyire a témában! Azt látom én is hogy K-A-G jelölései vannak a lábaknak. A annyit szeretnék tudni egy-két sorban leírva, hogy rakjam rá a mérőműszert, milyen irányból mit kellene hogy mutasson.? Vagy más a bevizsgálási módszer.? Köszönöm!
(#) micimacko válasza mraulajos hozzászólására (») Okt 22, 2012
TO220-as tokban lakó 800V/12A-es tirisztor?
(#) fekete123 válasza sikolymester hozzászólására (») Okt 22, 2012
Köszönöm az infót!

Nem biztos hogy jól fogalmaztam a végtelen ciklussal. 1 Atmega 32A-PU-m van, a másik (sima 32) ISIS-ben fut, vagy mindkettő ISIS-ben, teljesen mindegy a végeredmény ugyan az.

Az egyik interrupt-al fogadja a másik által elküldött jelet.

Adó ilyen formán:
  1. void USART_Transmit( unsigned char data )       //155. oldal
  2. {
  3.         /* Wait for empty transmit buffer */
  4.         while ( !( UCSRA & (1<<UDRE)) )
  5.         ;
  6.         /* Put data into buffer, sends the data */
  7.         UDR = data;
  8. }

A vevő így:
  1. #include <avr/delay.h>
  2. #include <avr/io.h>
  3. #include <avr/interrupt.h>
  4. #define F_CPU 8000000UL
  5. #define USART_BAUDRATE 9600
  6. #define BAUD_PRESCALE (((F_CPU / (USART_BAUDRATE * 16UL))) - 1)
  7.  
  8. int main (void)
  9. {
  10.         DDRA = 0xff;
  11.         UCSRB |= (1 << RXEN) | (1 << TXEN);   // Turn on the transmission and reception circuitry
  12.         UCSRC |= (1 << URSEL) | (1 << UCSZ0) | (1 << UCSZ1); // Use 8-bit character sizes
  13.  
  14.         UBRRH = (BAUD_PRESCALE >> 8); // Load upper 8-bits of the baud rate value into the high byte of the UBRR register
  15.         UBRRL = BAUD_PRESCALE; // Load lower 8-bits of the baud rate value into the low byte of the UBRR register
  16.  
  17.         UCSRB |= (1 << RXCIE); // Enable the USART Recieve Complete interrupt (USART_RXC)
  18.         sei(); // Enable the Global Interrupt Enable flag so that interrupts can be processed
  19.  
  20.        
  21.         for (;;) // Loop forever
  22.         {
  23.                
  24.         }
  25. }
  26.  
  27. ISR(USART_RXC_vect)
  28. {
  29.         char ReceivedByte;
  30.         ReceivedByte = UDR; // Fetch the received byte value into the variable "ByteReceived"
  31.                                                 //      UDR = ReceivedByte; // Echo back the received byte back to the computer
  32.         _delay_ms(1000);
  33.         PORTA ^=1<<2;
  34. }

Ha a vevő 32-es beállítással van lefordítva akkor minden tökéletes, villog a ledem ha bejön az adat, még akkor is ha rossz BAUD-ot állítok be ha viszont 32A beállítással fordítom le akkor csak az első pár utasítás hajtódik végre (tehát ha ott kapcsolok ki-be egy-egy portot azt még látom), gondolom addig amíg az első adat be nem érkezik. És ami a ISR alatt van utasítás azokból semmi nem hajtódik végre.

Debuggert nem használok, nem rég óta próbálkozok csak ilyesmivel, lényegében arra voltam kíváncsi lehet e hátránya annak ha 32-őt állítok be 32A helyett
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
(#) fekete123 hozzászólása Okt 21, 2012
Üdv!

Atmega32A-PU-n próbálok soros kommunikációt létrehozni interrupt-al ennek a tutorialnak a segítségével:
Bővebben: Link Belső 8MHz-es órajelet használok, tudom ez nem feltétlen elég pontos ehhez, de értelmezésem szerint max az történne hogy hibás adatok mennek át.

AVR Studio6-ot használok, ahol mindig kiválasztom íráskor hogy 32A. Ez az egy program azonban csak akkor hajlandó működni ha sima 32-őt választok. 32A-t választva mintha egy végtelen ciklusba kerülne, és semmit nem csinál miután az első adatot megkapta és vissza kéne küldenie.

Tud valaki valamit mondani arról hogy a 32 és 32A-pu között mi a különbség? Az ATMEL oldalán nem találtam olyat ami ezt magyarázná.
(#) Domsodi81 válasza elektroton hozzászólására (») Okt 21, 2012
Szia,

Köszönöm a választ, teljesen logikus amit írsz!
Azt a részét nem értem még, hogy ezt a logikát követve a 4 pólusú 16A-es és a 4 pólusú 32A-es között kellene legyen méret különbség de a 4 pólusú 32A-es dugaljba be tudom dugni könnyedén a 16A-es csatlakozót... Ennek van valami oka, vagy valami elírás lehet a dologban a csatlakozókon???
Próbáltam ezekre a csatikra valami leírást keresni amin esetleg még méretek is lennének de nem találtam... Esetleg ha lenne neked vagy valakinek azt megköszönném...

Köszönöm!
(#) Domsodi81 hozzászólása Okt 20, 2012
Sziasztok,
Érdeklődnék az alábbiak után:
Vettem 4 pólusú és 5 pólusú 32A-es 400V-os csatlakozó aljzatokat.
Az 5 pólusú aljzatba nem tudom bedugni az régi 16A-es 5 pólusú dugót.
Az aljzat csatlakozó átmérője 52 mm, a dugó átmérője 50 mm.
Sejtésem szerint a 16A-os és a 32A-os között lenne ez az eltérés???

A 4 pólusú 32A-es aljzatba a 16A-os 4 pólusú aljzat passzol...

Köszi.
(#) csabeszq válasza Macsek71 hozzászólására (») Okt 17, 2012
A vezetékvastagság félrevezető. Ha veszel egy 20A-es olvadóbiztosítékot, akkor nem egy nagy bumszli szál lesz benne, hanem sokkal vékonyabb.

Vezetékek terhelhetősége

A második sheet-en az 1mm2-es vezetékről azt írják, hogy 16A-val terhelhető, de ha gégecsőben a falba szereled (A csoport), akkor csak 12A. Nagyon kicentizték.

(#) buburobi válasza gyugyeis hozzászólására (») Okt 14, 2012
Izmosabb tranzisztor például: BDW84C (15A), BDW94C (12A), (a BDX34C "csak 10A)
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) TheBartucz hozzászólása Okt 8, 2012
Üdv!

Van két darab Telemecanique 3~ kapcsolóm. Az egyik AC 21 25A-es a másik AC 21 12A. Külsőre tök egyformák gondoltam szétszedem megnézem, hogy legalább az érintkezők méretében különböznek-e. Hát nem (kép csatolva). Akkor most alul van méretezve vagy 12A-esként adták el a 25A-es kapcsolót? Igazából én csak 3X16A-en szeretném használni a 2 darabot, akkor megfelelőek lesznek?

S7002211.JPG

(#) epyn hozzászólása Okt 5, 2012
Üdv Néktek guruk.
A következő lenne a kérdés:
Szükségem lenne egy 5V 10-12A tápra,de ezek tizezer felett kezdődnek.
Meg-e lehet oldani PC tápból pl egy 2-300W-os megszuperálásából,a trafó (E33)tekerése nélkül,hogy csak 5V-ot szolgáltasson?
Sajnos volt pár próbám,de miután kikötözgettem a szükségteleneket (-+12V,+3,3V) a táp nem indult.Fontos lenne,hogy miután üzemel,az egészet átköltöztetném egy újragondolt nyákra.kisebb méretekben.Vagy:
Tudtok javasolni valamit,hogy lehet a szokványos PC táp alkatrészekből csak 5V-os nagyobb áramú (>10A)tápot késziteni?Konkrétan lézerdiódákhoz kellene az 5V,és sok amper.
Köszönöm.
(ha más nem lesz,hát kifizetem azt a 10en pár ezret,de talán van "ingyenes" módszer is,vagy ha közületek vállalná ennek elkészitését....A cikkekben sok smps-t találni de nekem nincsenek bővebb infóim,tapasztalataim.)
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
(#) tápláló válasza Szpisti hozzászólására (») Okt 2, 2012
Szevasz!
Velem ettől szörnyűbb dolgok történtek;A 126-os Polski Fiat-om 23 éves.Eredeti állapotában közel fél éves mérés sorozat alapján vegyes forgalomban az átlag fogyasztása 6.5L/100 volt.Beleraktam egy vízbontót,két éves mérés sorozat alapján a fogyasztása 4L/100 km.Fél fordulaton 12A a felvétele.(Ez sem reális érték az impulzus vezérlés miatt ugye az idő jelentős részében nem folyik áram a bontón keresztül)Műszaki vizsgára menet direkt nem vettem ki belőle a bontót-lesz ami lesz!Lett is!A 23 éves gépnek a co ja 0.025 volt!!!!!!A technikus Úr kétszer mérte,-azt hitte elromlott a műszer.A megengedett co érték 4.6 .A közös használatról írtakkal kapcsolatban az a véleményem,hogy az általad felhozott odafigyelés nem indokolja a kiszerelést.Az elektrolit fogyása (ha csak nem folyik el)több ezer km-nyi használat után esedékes.Az áram figyelése sem lehet "megterhelő",hiszen értéke nagyon-nagyon lassan változik-hacsak nincs meghibásodás ami miatt megugrana-erre meg ott van a biztosító(vagy áram korlátozó)Összegezve nincs érv ami amellett szólna,hogy bontó nélkül jársz,ha már egyszer úgy is van.A visszaégés gátlóról:majd' egy évig e nélkül használtam a "mozdonyt",soha,semmi probléma nem volt.Ezzel nem azt akarom mondani,hogy ne tegyen be senki buborákoltatót(víz zár)az ördög nem alszik.A 10% megtakarításról meg annyit:hogy hőbörög mindenki(jogosan)amikor az üza.árát 10%-al emelik!Pedig csak 10%...
(#) Action2K válasza quky28 hozzászólására (») Szept 29, 2012
Szia! 19,2V - 4,2A. De ez csak egy tipp. Mi lenne, ha megmérnéd, hogy egyezik-e. Esetleg még lehet 1,92V - 0,42A Ami valószínűbb, mert csak 12V-os a legnagyobb modul.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
(#) fordkapcs válasza Lac364 hozzászólására (») Szept 28, 2012
A tápod esetében a 0...32A azt jelenti, hogy ebben a terhelési tartományban tudja stabilan tartani a kimeneti feszültséget. Ugyanakkor illik figyelembe venni, hogy így 500W feletti terhelés is kijöhet, amit hosszú távon esetleg nem szeret a táp.
A kimeneti hullámosságon további L-C szűrővel javíthatsz. Pl. PCtápos sárga gyűrűvasmag, kb. 10 menetnyi tekercssel, majd utána legalább 5....10x 2200µF Low ESR kondenzátor.
(#) Lac364 hozzászólása Szept 28, 2012
Üdv mindenkinek.Elnézést hogy megzavarom eszmecseréteket ,de lenne egy kérdésem.
Sikerült szert tennem a belinkelt Tápegységre "potom összegért "szerencsés voltam.Azt szeretném kérdezni hogy a pdf lapon azt írják 0-32A CURRENT RANGE.Most ez szabályozható áramkimenetü táp lenne?Mert a fesz az szabályozható 13-18V közt ha pedig szabályozható akkor hogy ,bár kétlem.S utolsó kérdés javithatok e a 240mVp-p RIPPLE & NOISE (max.) értékén.Esetlegesen egy induktivitással?Ha igen miből is lenne célszerü elkésziteni...
Elnézést ha kicsit Off voltam de hol érdeklődnék másut ha itt nem.
Bővebben: Sp-500-15
(#) tápláló válasza pucuka hozzászólására (») Szept 25, 2012
Ok,nem vagyok profi a méréstechnikában-ezért is fordulok segítségért-talán lesz valaki,akinek segítségével megoldódik a probléma.A javaslatod szerint(ha jól értelmezem)az akku és a renszer közé beteszek egy lágyvasas fesz.és egy áram mérőt.Eddig vágom.A fesz mérő viszonylag állandó értéket fog mutatni.Azért viszonylag,mert az áramfelvétel nem állandó,igadozik.De annyira,hogy egyik időben 12A a másikban 0A.Ennek hatására a feszültség is ingadozik(még ha kis mértékben is)Tegyük fel,bizonyos ideig mérem a feszt és az áramot és átlagot veszek.Kijön nekem (mondjuk)100W energia felvétel.Igen ám,de a vízbontóból folyamatosan jön a gáz(amit szintén pontosan tudok mérni)konkrétan a mért energiánál ténylegesen kevesebbet használt el,hiszen az impulzus csomagok közötti "alvó"időben az áram értéke 0!Egy idő skálánn valahogy így néz ki
12A---------0A---------12A----------0A---------12A-----------0A
Bár ez csak megközelítő,hiszen az áram nem 0 mp alatt esik 0-ra és nem 0 mp alatt ugrik 12-re,de ez az idő elhanyagolható.Tehát a pontos eredményhez mindenképp el kell különítenem az árammal terhelt és a -------------szakaszokat!Tudom,hogy vannak itt tőlem nagyobb koponyák is,ezért kértem segítséget,konkrét megoldást a probléma megoldáshoz.
Következő: »»   32 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem