Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   46 / 56
(#) Tomy27 hozzászólása Ápr 24, 2010
Na most fejeztem be az erősítő egyik oldalát.
Mivel pnp teljesítmény tranyókból teljesen ki vagyok fogyva, így npn párost tettem be.A trafó 2X9V ~ és 2x12V egyen feszültséget ad le, ami terhelésnél 2X11,2V-ra esik vissza.Viszont valamiért nem tisztán szól, hanem torzít a hangja, a hangerő emelkedésével a torzítás is fokozatosan még nagyobb lesz.A megadott értékkel 0,18A vett fel a kapcsolás viszont próbáltam csökkenteni a 4,7K-t 2,7K-ra így a nyugalmi áram megnőtt 0,32A-ra de a torzítás nem sokat javult.Viszont a borda elég jól fűt így is de nem értem mert neked 0,25A-el megy.Egyenlőre ennyi most egy kicsit elment tőle a kedvem,de még egyszer biztos hogy nekiugrok.
(#) Bagett válasza StMiklos hozzászólására (») Ápr 18, 2010
Helló
nem egyszerre kellene jó külön külön is. Elnézést a félre írásért. Minden ugye a generátoról megy nekem a motoron nincsen aksi és ha valamit rákapcsolok akkor lejjebb esik a feszültség és ezért ingadozik meg nagyobb fordulaton akár 37v ra felmegy ha nincs fogyasztó rajta. A stab IC-k azért nem bírják mert a feszültség túl nagy mert ahogy olvastam a lm3915 ös stab csak 21v-ot bír el kb többet nem és ez csak a legnagyobb. Áramerősség nem túl nagy 0.33A, 0.42A, 0.8A és még egyszer ennyi. A problem ezek hogy nem működnek a fogyasztók ha nem megfelelő a feszültség ha túl sok akkor le ég, ha pedig alacsony nem jó. A stabok pedig azért mert ők ennyit nem bírnak elnyelni tudomásom szerint. Úgy egyenirányítottam hogy 1 greac, 1000mikrós kondit és ezek után pedig jött az ingadozás és a hatalmas feszültség. Az ingadozás miatt nem tudom ellenállásokkal beállítani.
Remélem érthetőbben fogalmaztam vagy leírtam amit kell mert kb nem vagyok othon az elektronikai leírásokban
:worship:
(#) Bassmester válasza Sikem hozzászólására (») Ápr 18, 2010
Ha zenekarban, próbateremben használnád legtöbbször, akkor bőven ló lenne egy 12"-os. Szebbek a közepei, pntosabb, feszesebb, artikuláltabb hangja van, nagyobb a jelenléte, jobban "kiszól" az összhangból míg a 15"-ös tompábban és puhábban huppog, kevésbé részletező a hangja. Ezeket főleg szabadtéren és nagy termekben lehet jól használni, ahol rendesen ki vannak hajtva, merthogy egy 15"-ös csak kihajtva szól normálisan.
Egy 50-100W-os végfokhoz (pl TDA 7294), egy Eminence Beta 12A-t tudnék leginkább elképzelni, egy normálisabb piezóval kiegészítve, ami lehet ki-be kapcsolható is.
Itt nézd meg a hangszórót.
Ezt egy kb 35 literes zárt dobozba kéne rakni. Reflexbe is jól működik, de akkor már jóval nagyobb a térfogat igénye, ami egy kombónál előnytelen.
Én egy ilyen basszuskombót csináltam, ebben Beta 10A hangszóró van, Marshall JCM-800 koppintás az előfoka, 2 db ruszki 6N2P-EB cső van benne és kapcsolóüzemű tápja van. Kisebb, könnyebb és jobban használható, szebb hangja van, mint az alatta lévő Fender rumble 100-amnak. 100 Hz felett, jóval hangosabban is szól. TDA 7294 hídalt végfokot raktam bele.
(#) soda válasza soda hozzászólására (») Ápr 11, 2010
Sziasztok ismét..Kifeszegettem a lágyindítót a tokjából, és a ragacsot is lekapirgáltam a forrasztási oldalon.. ez a felirat van rajta:K-j RTH-V150/1300 A:12/(12)/250V ~ 5E4 B:20A 150V AC
Na a kakas csípje meg..ez azt jelenti, amire gondolok hogy jelenti?magyarul a motor 150V Effektívet kap? az 1300 meg az 1300W, ami rá van írva kívül is..így érthető a szikrafelhő..persze, hogy pörög, mint a veszedelem..jó volna tudni, mi ez a kis kocka.. Mi az 8 lábú DIP alkatrész.. mert az egész modul biztos, hogy beszerezhetetlen.. Ezért tudják ilyen piciben megcsinálni ezeket a motorokat.. Maga a motor akkora, mint egy sima tesco-s kisflex.. csak 1300W.. hát persze.. mert vastag a drót..egyébként kipróbáltam, DC labortápról megtápláltam a motort.. Végigtekertem kézzel, 0,97-1,02A közt volt végig az árama, nem voltak benne nagy ugrások..ezek szerint Hodinkanak mégis igaza van? vagy rosszul értelmezem az elektronika irományát?
(#) berjoska válasza kumpl hozzászólására (») Ápr 11, 2010
A biztosításokat két lépcsővel lejjeb lehet követni. De ez csak az elmélet. 32-25-20-16-10-6-4 A gyakorlatban az elmű védi a hálózatát mint az állat. Speciális nagyon gyorsal kezd és azt minden leveri, és mehetsz az esőbe ki. Van 32A kapcsoló ami biztosíték sorba bepattintható úgy néz ki mint egy a bizti 1-2-3 áramkörös létezik 1-2-3 bizti széles.
(#) _JANI_ válasza coyote83 hozzászólására (») Ápr 3, 2010
A 3V kicsit kevés az 555-nek és a DC4017-esnek is.
A BBS-en leközölt rajz is Vss, azaz 5V tápfeszültséget ajánl. S az alkatrészek adatlapja is kicsivel 5V alatt határozza meg a minimális üzemi tápfeszültséget. 4.5V-os tápfeszültség alkalmazása szerencsésebb lenne...

Idézet:
„valami miatt kinyirja a ledeket mindig ugyanazt és +3 ledet pedig félig nyir ki ugy hogy alig világit,”

Ez a hibajelenség a túlhajtott LED-ekre jellemző.
De a nagyon alacsony tápfeszültségtől is "besülhet" az áramkör.
Igaz ez csak működés képtelenséget és nem alkatrész hibát jelent ebben az esetben...

Ha az 555-ös áramkör rendesen működik, akkor a kimenetén (3. láb.) közel +Ut és 0V-os impulzusok jelennek meg amit a trimer potenciométerrel lehet szabályozni. A segédprogramok között találsz egy kis segítséget az időzítés kisz...sához.

A LED-ek előtét ellenállása az ohm törvényből levezethető. R=U/I

R = ( UT - Uled-nyitófesz ) / Iled-nyitóáram.

PL:
UT = 6V
Uled-nyitófesz = 3.2V ( Ez az érték erősen színfüggő! )
Iled-nyitóáram = 20mA ( Legtöbb univerzális LED-nek az árama.)
R = U / I = ( 6V - 3.2V ) / 0.02A = 2.8V / 0.02A = 140 ohm.
A 140 ohm-hoz legközelebbi szabványos ellenállásértéket kell kiválasztani.
(#) docybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 1, 2010
Shalafi, igen, kétutas lenne. Azt hiszem hallgatok rátok és beta-12A lesz. Esetleg driverben is tudnátok valamit ajánlani? Valami olyasmit ami illik ehhez az eminencehez és nem nyomja el a magas a mélyközepet.
(#) docybacsi válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 1, 2010
Ezt már ajánlották nekem:
Fs Audio COMP-44 magasa és hozzá az AHP-812es tölcsér
De nem igazán találtam róla adatokat.
És az eminence beta-12A-t milyen és mekkora dobozba lenne érdemes tenni?
(#) BZoli94 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 1, 2010
Szia! Próbáltam mindenféle izzóval, és tényleg jó módszer. Most azt találtam ki, és már csináltam is, hogy betettem egy 10W 1ohm-os ellenállást, a graetz + pontjára. (Tehetném az aksi elé is közvetlen.) A lényeg, hogy így az aksit pont 1A-rel tölti. És még ha valamit rákapcsolok az aksira párhuzamosan, akkor lejjebb megy a töltési áram. Pl. egy 12V 5Wis izzó kb. 0,42A-os. Tehát, ha kivonom az 1A-ből a 0,42-t akkor 0,58A-ral tölt. Túl sokat belenyúlni nem tudok, mivel a NYÁK már kész van kb, egy hete, és persze már össze is raktam. Amit tudok variálni, az az hogy az aksi elé illetve a graetz + pontjára (közvetlen) mit teszek, máshova már cuccot nem tudok tenni, mert nem szeretném előröl kezdeni az építését. (Egyébkéntis jó így, hogy ha az ellenállás fixen van, mert úgyis úgy terveztem, hogy 10A-es aksi fölé nem töltök ezzel majd, csak kisebbeket.) Szerinted mit kapcsoljak vele párhuzamosan ami kevés helyet foglal, vagy szerinted ne így csináljam? Az izzós is tetszik, de percízre szeretném ellenállásokkal, hogy egy kapcsolóval tudjam állítani, és nem az izzó cseréjével, de amúgy így is használható. Ez az első komolyabb projektem.)
(#) Bassmester válasza docybacsi hozzászólására (») Ápr 1, 2010
Én inkább a Beta 12A-t ajánlanám. Olcsóbb, és ez is elég érzékeny, mélytarományban jobban terhelhető mint a Delta. Utóbbi inkább olyankor jó, ha egy szub is dolgozik alatta. Nagyjából 35 literes zárt, vagy 50 literes reflex kellene neki. A magasra, most kapásból nem tudok mit mondani, de biztosan meg lehet találni a hozzávalót.
(#) docybacsi hozzászólása Ápr 1, 2010
Sziasztok Mesterek!

Elég sok fórumot végig olvastam és most már teljesen elbizonytalanodtam, ezért a segítségeteket, tanácsotokat szeretném kikérni. Építettem hobby célra (sütögetős kertiparty-ra) egy quad405-öt és ehhez szeretnék hangfalat csinálni, de nem tudom milyet és miből. Első lépésként a mélyközepeken gondolkodtam és ezek maradtak játékban:
Img StageLine SP12/100PA
Eminence ASS Delta-12A 8Ω
Eminence ASS Delta-15A 8Ω
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ezekben gondolkodnom, vagy nem jó választás, esetleg felesleges, mert ugye a quad az 100wRMS-t (8ohm) tud.
Ha mégis érdemes, akkor milyen ládába és milyen magassal szerelnétek?

Előre is köszönöm az építő jellegű válaszokat!
(#) docybacsi hozzászólása Ápr 1, 2010
Sziasztok Mesterek!

Elég sok fórumot végig olvastam és most már teljesen elbizonytalanodtam, ezért a segítségeteket, tanácsotokat szeretném kikérni. Építettem hobby célra (kertiparty-ra) egy quad405-öt és ehhez szeretnék hangfalat csinálni, de nem tudom milyet és miből. Első lépésként a mélyközepeken gondolkodtam és ezek maradtak játékban:
Img StageLine SP12/100PA
Eminence ASS Delta-12A 8Ω
Eminence ASS Delta-15A 8Ω
A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e ezekben gondolkodnom, vagy nem jó választás, esetleg felesleges, mert ugye a quad az 100wRMS-t tud.
Ha mégis érdemes, akkor milyen ládába és milyen magassal?
(#) mex válasza B.I hozzászólására (») Márc 27, 2010
Az előző példánál maradva, ahhoz hogy egy fehér leden 5V tápfeszültség esetén 20mA áram folyjon: 5V-3V/0.02A= 100 ohm ellenállás szükséges.
(#) mex válasza B.I hozzászólására (») Márc 27, 2010
A led bizonyos áram átfolyásának hatására kezd el világitani!!! Az áram hatására esik rajta feszültség, amit-helyesen irtad, egy párhuzamosan a led kivezetéseire kötött voltmérővel lehet megmérni, és ez a nyitófeszültsége. A táp feszültségéből csak azért kell kivonni, hogy az előtétellenállást tudd méretezni.
Legyen a tápfeszültség 5V, ebből egy piros led nyitófeszültségét kivonva 3.5V marad. Miután R=U/I igy 3.5V/0.02A=175 ohm. Teszel egy 180 ohm értékű ellenállást, és a leden ~20mA fog folyni.
(#) subwoofer220 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 27, 2010
Szia. Találtam egy honlapot ahol mindent megvehetek!
Ezek:
TIP41C (MOT) NPN 115V 6A 65W >3MHz TO220 =BD243C

TIP42C (STM) PNP 115V 6A 65W >3MHz TO220 =BD244C

2SB817 (SAY) PNP NF/S-L, 160V 12A 100W 15MHz
SOT193-iso

2SD1047 NPN NF/S-L, 160V 12A 100W 15MHz SOT93

IRFZ48N (IRE) N-FET 55V 64A 140W <16mR(32A)
TO220

Ha ezek azok amiről beszéltünk akkor csak bólogass egyet! :yes:
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza mpisti hozzászólására (») Márc 22, 2010
kedves mpisti jol agyalsz , mert kaptam egy fülest egyik forumos kollegátol TI. az oroszok a T2-12 -es tirisztor helyett a 12A 600V -ost javasolják, igy az enyémek valoszinü 10A lehetnek
A trafo primer oldalát szeretném szabályozni , max fölvétel 18 amper
tehát egy 25A-os tirisz elviszi párban. De lehet hogy triakon agyalok , ha lenne egy egyszerü holtbiztos vezérlés hozzá ,Rajz , beültetés, nyáklemez rajz , olyan ami már a gyakorlatban is üzemel , Köszönöm a segitséget , mindig jol jön, FERI

tiriszt2.jpg

(#) lapose válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Márc 21, 2010
Szia!

Szerintem nem nagyon fogsz találni róla semmit.
Az orosz terminológia szerint 10A-es tirisztor.
A T2-12 helyett az oroszok 12A-s 650V-os tirisztort javasoltak.
(#) Dzsos válasza sziriusz hozzászólására (») Márc 18, 2010
Az első szélkeréknél én is "bajlodtam" csúszógyűrűkkel,egy kétszer be is égett a szénkefe tartó.Az utolsónál vezeték lehozva alul 32A 5 polusú villásdugó,de még sosem kellett kitekernem pedig több mint fél éve igy van.
(#) _JANI_ válasza HunLuke hozzászólására (») Márc 18, 2010
Szia HunLuke!

Közel 100db normál LED üzemben tartása. Normál alatt a MAX 20mA terhelhetőségű LED-et értem, ami lehet akár nagy vagy EXTRA nagy fényerejű is. A nagy fényerejű LED-ek a normál LED fényerejének szintjéhez, kevesebb áramot igényel. Így kicsit gazdaságosabbak. Könnyen kiszámítható a szükséges teljes teljesítményigény.

P=U*I

PL: Ut=9V; I=20mA/1LED

Párhuzamos egy előtét ellenállás alkalmazása. Csak tökéletesen egyforma paraméterű LED-eknél javasolt.
( Én nem pártolom a LED-ek ilyen összekötését ))

Iösz = 100*0.02A = 2A
UT = 9V
R = U / I = 9V / 2A = 4.5 ohm
P = U * I = 9V * 2A = 18W

Az ellenállás által elfűtött teljesítmény.
P = ( Ut - Uled ) * I = ( 9V - 3.3V ) * 2 = 11.4W
Uled = PL: 3.3V
Szóval nem a leggazdaságosabb.
A tápfeszültség csökkentésével kevesebb feszültség jut as előtét ellenállásra és így sokkal kevesebb energiát kell elfűtenie. Az elemes táplálás szerintem nem lesz elég ekkora árammal.

Kicsit energia hatékonyabb megoldás a karakterek LED csoportokba (LINK.) szervezése. S megfelelő elektronikával akár vezérelhetők is a karakterek. VAGY. A szem fénytehetetlenségét kihasználva, sokkal kevesebb energia fogyasztás is elérhető. A PWM-es LED vezérlés is ezt használja ki a nagy fényerő érzetének eléréséhez... Ez a megoldás kicsit munkaigényesebb de megéri a fáradtságot. S a tápfeszültség növelésével egyre több LED-et lehet sorba kötni.

S egy bizonyos darabszám elérésével, ez KB 100db LED ( A LED nyitófeszültségétől és üzemi áramától függ,), már az egyenirányított hálózati feszültségről is üzemeltethető a _teljes_ LED-sor. A kivitelezésnél az érintés védelemre nagy gondot kell fordítani. Egyszerű a kapcsolás. De a hálózati feszültség a LED-eken folyamatosan jelen van. Így ezt a kapcsolást ezért nem ajánlom. Csak leírtam halványan, mint lehetőség...

Sok sikert a projektedhez. _jani_
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 17, 2010
Üdv!
A komparátor és műveleti erősítő IC-kben van áramkorlát valahol 20mA körül. Tegyük fel egy LED-et direktbe a kijövetre illesztek. A LED világít ahogy neki kell 20mA-el, beáll a nyitófeszültség pl.3V. Az IC tápfeszültségének meg 13V-ot választok. Na de akkor az IC kell elfűtse a rajta eső 10V feszültséget. Én kipróbáltam és működik, de azt nem tudom eldönteni, hogy a gyártók így alkották meg, hogy pl. max tápfeszültségen táplálva is akár a kijövetet rövidre zárva képes elfűteni pl 30V*0,02A-t azaz 0,6W-ot? Nem tudom értitek-e a kérdésem. Működni valóban működik a belső áramkorlátjuk mert több típust is kipróbáltam, és volt is, hogy alig érezhetően langyosodott kb 0,3W elfűtésénél. Valóban szabad ha csak egy picit is melegedniük ezeknek az IC-knek, a gyártó erre is gondolt? Sőt ha pl. határokat feszegetek és egy 4 az 1-ben IC-t veszek akkor ott már az a kicsi műanyag tok 4*0,6W = 2,4W elfűtésére is képes hibásodás nélkül, ami már elég sok szerintem? Adatlapok szerint a legroszabb típus is 70C-t elbír de átlagba 100C felett kicsivel. Köszönöm előre is.
(#) m.joco válasza proli007 hozzászólására (») Márc 16, 2010
Hello
A trafó EI magos, van vagy 25-30 éves, 24Vac 12A, de jó állapotban. Majd a hétvégén kimérek pár dolgot, és akkor majd megírom az eredményeket.
Üdv.
(#) SanyaPoWeR válasza KTobi hozzászólására (») Márc 7, 2010
my fault, copy paste volt az oldalról

Umax=17,4V
Imax=5,02A

Uü=21,7V
Ir=5,34A
(#) SanyaPoWeR hozzászólása Márc 6, 2010
Töltöttem fel egy karakterisztikát.
Kérlek segítsetek picit értelmezni elektronikából sosem voltam jó.

Igazából ezt a rövidzárási történetet kellene elmagyarázni.

A célom az, hogy egy apró "CPV" rendszert építsek, csak úgy látom a technikai feltételeim még nem adottak hozzá (pl ez a multiméteres gond :S).
Szóval fogok egy gyüjtőlencsét, vagy parabolát akármit ami koncentrálja a fényt. Az elemet nem pont a fókuszába, hanem az elé/mögé helyezem így hűtéssel egyetemben reményeim szerint nem fog szénné égni a napelem.

Ahogy nézem a jobboldali karakterisztikát abból az jön le számomra, ha nem ér el 17-18V-nál magasabb feszültséget a napelem akkor, ha minél több fényt sugárzok az elemre az annál magasabb áramerősséget, így nagyobb teljesítményt fog produkálni.

A feltöltött képhez tartozó jellemző tulajdonságok a következők:
- Pmax=17,4V
- Pmax I = 5,02A

- üresjárási fesz=21,7V
- rövidzárási áram=5,34V
(#) granpa hozzászólása Márc 5, 2010
Helló Kollégák, van néhány vacak amiről vagy nem találok
adatot, vagy olyat ami biztos nem lehet jó.Sajnos a mo-
bilom csak ennyit tud /homály/.Mindhez írom a nevét kü-
lön, van amiről nincs kép: azt külön fájlban.
AD509JH8826 /729579601832.LC27PHILIPPINES, és
MAC156 W70, és MAC157 X50: két utóbbira 400V 12A
TRIAC adatot találtam, 8láb-8mm átm. érdekes!?
10x10x5 kockák2202AB/B9, P2702AB/K6 valami SIDACTOR:TECCOR-t találtam /túlfesz,túláram?/
13mm átm. lencse:ZNR10K391U/16
12x12 okker kocka;KX7R 225M 50V 9713,és 8x8 okk. k.
CK06B X105M 50VWC 9015
C1470H L /40 7D :4láb 9x12mm tégla,50V 150mA tranyó adat jött!?
18x18x8 tégla, 4láb:SAT 101 / 95 041
drapp-sárga 4mm átm.2láb 600 Ohm egy irányban.

1.JPG

(#) athor77 válasza Tirex hozzászólására (») Feb 28, 2010
"240 menettel 0,8-as huzallal egyen irányítás nélkül 0,02 amper jön le."

Nekem az első próba tekercsen volt 0,02A.
120 menet 0,315- ös drót.
(#) Ződfülű válasza truebaba8 hozzászólására (») Feb 26, 2010
Szia!
Ha hálozatra táplálo invertered lenne, és nem kérnél oracserét, azaz, ugy nyilatkozol,hogy a termelt energiát elfogyasztod a hálozatodon,akkor az általad leirt elven mőködne a napelemes rendszered,akkumulátor nélkül. A te eszközeiddel átkapcsolásos rendszert tudsz csinálni. Ilynekor a bejövö fázis az ora után meg van szakitva, egy relébe belekötöd a fázist, az ups-edet, és a kimenetelére afogyaszokhoz elmenö kábelt. Egy kis automatika figyeli a fogyasztást, és ha hirtelen 12A fölé megy a fogyasztás, vagy nincs elég áram az ups edből, akkor átkapcsolja a másik közcélu hálozatra. A prioritás beállithato.
Lásd képen: Az eszköz nem drága:
átkapcsolo állomás
Egyéb más modon a szolgáltato biztonsági okokbol, és anyagiakbol se engedi, hogy a csak ugy rákösd a ups- a belső hálozatra, nehogy ellenáramoltasd,ésvisszaporgesd az orát,és a hálozati karbantartokat szerelésközben ne vágja agyon a villany...
(#) válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 24, 2010
Jogos a két pont! Én személy szerint AC feszültségre és adattábla szerinti 4.12A-re gondoltam, de igaz ami igaz, rákérdezhettem volna.
(#) Alkotó válasza hitter.zoltan hozzászólására (») Feb 24, 2010
Elbeszéltek egymás mellett Gé-vel.
1. Nem derült ki hogy a 2x35V az AC vagy DC. Ha már az egyenirányított feszültséged ennyi, akkor az nem elég 100w-hoz.
2. Nem tudjuk mit jelent a 2x4,12A. Esetleg a trafó adattáblájáról egy információ? Vagy valamilyen számított érték?
3. Mivel a két fenti adat bizonytalan, továbbá fogalmunk sincs a trafó teljesítményéről, így elég merész bármiféle következtetést is levonni.

Az összes hasznos teljesítményhez képest 50-100% tartalékot szokás normál kialakítású erősítőknél betervezni trafó oldalról.
(#) hitter.zoltan hozzászólása Feb 24, 2010
üdv mindenkinek
olyan kérdésem lenne hogy üzemel quad 2 végfok
táp:2x35V / 2X4.12A
2x 27 000 uF
erről.
ha jot tudom akkor egy végfok kihajtásához kb 4 amper kell.Mennyire lenne megterhelő a tápnak vagy valami másnak ha rákötnék még 2 ugyanilyen végfokot
ergo a fent emlitett tápról 4 végfok menne?
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Feb 22, 2010
Hali!

Jelenleg az elő és hátlappal kínlódok, a fóliákat is megterveztem, már csak meg kéne csináltatni, a héten megyek műbőrt venni, aztán ha minden jól megy, akkor a hétvégén talán lesz rá időm. Mostanában az előfokot nyúzom, kisérletezek vele, csöveket próbálok, kondikat cserélgetek... már körvonalazódik a végleges formáció
A végfok az 2 db TDA 7294 híd lesz, az már biztos, persze csak +/-30V-ról. Sokkal állatabbul szól vele mint a szimplával +/-40 -ről. Azért lesz benne 2 végfok, (külön volume potival) hogy kiegészítő ládát (Em. Beta-12A) is frankón lehessen vele hajtani. Egy brutális dög lesz ez a kis kombó, a Fender rumble 100-amat már félkészen is lealázza a megszólalása :yes: (pedig az sem olyan rossz)
Következő: »»   46 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem