Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   51 / 56
(#) kocici17 válasza FElici hozzászólására (») Feb 4, 2009
Nemtudom mi a drága fogalma, és azt sem hogy mihez akarsz tranzisztort helyettesíteni, gondolom nem kapcsolóüzem, és remélem nem komplementert akarsz helyettesíteni, /így is érdekes lesz/
Azon a lapon árakkal együtt vannak az alkatrészek. És ami erre a kisfeszültségű vaddiszóáramra jó lehet, pl:
BUZ11---50V...33A....96Ft/db. /npn/
NTD2955-1G---60V.....12A....65Ft/db. pnp

Azonos feszültségben és jellemzőkben jelenleg nem kapni.
Hogy hogy oldod meg ...az a te dolgod, csak gondoltam ha ki tudod cserélni, akkor meg is tudod keresni. Adatforrás:lomex.hu
Egyébbként minde alkatrész disszipál el meleget, jó tudom neked nem "vasaló" hanem "frigider" kell, ott találsz olyat is ami garantálan nem fog melegedni, és még " akonektort is kibirja" 600v60A.stb.
(#) mex válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 29, 2009
Idézet:
„,,- Mekkora a generátor végfeszültsége?"
14V 42A

[/OFF]Csak csendesen jegyzem meg,hogy a generátor adatai a szabályzott üzemre vonatkoznak,enélkül nincs értelme megadni autógenerátor esetére sem,mert messze nem egyezne az idézett résszel.[OFF]
(#) proli007 válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 29, 2009
Hello!

Kis ellentmondások vannak!
- Ha a generátorban nincs szabályzó, akkor nem14V lehet a feszültség, hanem "akármekkora".
- Ha gépjármű áramellátására is használod, akkor biztos van már fesz. szabályzó, különben már repülne az aksi. (mert ugye akkor abban aksi is van gyárilag.

- Ha az adattáblán van a 14V/42A, az csak azt jelenti, hogy 14V mellett még képes 42A-t leadni. De nem azt, hogy nem tud több feszültséget szolgáltatni.

- Ahogy írja Krisz, át kell gondolni, mit vársz tőle. (Gyanítom, hogy ez egy pót aksi a tuc-tuc-hoz.)

üdv! proli007
(#) djgabi_8 hozzászólása Jan 29, 2009
,,-Van a generátoron feszültség szabályzó?"
sajnos nincs
,,- Egyáltalán gépjármű generátor ez?"
igen
,,- Másra is használod, vagy csak az aksi töltésére?"
gépjármű áram ellátásra is meg kasi töltésére
,,- Mekkora a generátor végfeszültsége?"
14V 42A
,,-Csak az áramot akarod szabályozni, vagy a töltőfeszültséget is?"
mind a kettőt
Mert az aksim 12V és 30Ah de zselés és 12V és 3A-ral keltölteni.
,,De, lehet!"
és mivel?
(#) VIM válasza szulek hozzászólására (») Jan 28, 2009
Te írtad, hogy 1.7kW-os a motor. Ezt az indító relét 1100-1500w-os motorokhoz adja meg a gyártó. Ha ott 10-12A a névleges áram, akkor induláskor felveszi a 4-5-szörösét. Kapocslécen milyen betűjelek vannak? Motor adattáblája mit tartalmaz?
(#) Ninoo válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 28, 2009
Ez nagy teljesítményű cucc.A 12A-es átalakítót szétnyomja.15-16A körül eszik.
(#) Krisz03 válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 27, 2009
Ezt az előző hozzászólásodból is ki lehetett következtetni, szóval ebben nem volt sok újdonság. Inkább a generátorról mondj valamit! Miben van ez, mi hajtja, állandó mágneses vagy gerjesztett?
Nem kell abból a 42A-ből 39A-t "lecsípni", hanem egy szabályzó áramkör kell hozzá.
(#) Ricsi1992 válasza Skori hozzászólására (») Jan 27, 2009
köszi,hogy válaszoltál a kérdéseimre.
A kritikákat is köszönöm,a 24V-os verziónál figyelembe fogom venni.

Idézet:
„A 24V-os verzióba lehetne IRFP4310 -et venni, ez egy új fejlesztésű fet. Az 50V-os zenert 80..90V-osra lehetne cserélni, és fel lehetne menni a táppal 30...40V -ig.

ez tényleg valami nagyon új fet lehet,még adatlapot se találltam róla.(elvileg még a HQ,és a Lomex se árulja)

Ezeket találltam:-IRF2807PBF (IR) RoHS N-POWERFET 75V 82A 200W Rds<0.013R TO-220.

15cm,az nagyon komoly,remélem legalább 10cm-t az enyém is fog tudni.
-IRF3415PBF (IR) RoHS N-POWERFET 150V 43A 130W 0,042R TO-220AB

Hát nem bírnak 98A-t,mint az IRF3205.Akkor a fenti fetek meg is halnának a nagy áraminpulzusoktól?

Esetleg van olyan NYÁK-beültetési rajzod,amin rajtavannak az alkatrész nevek?(R1,D1 stb. hova kerül a nyákon)?
(#) djgabi_8 hozzászólása Jan 27, 2009
hali!!
Van egy 14V-os 42A-s generátor és erre szeretnék kapcsolni egy 12V-os 30A-es zselés aksit, de a zselés aksit 10-ed részével kell tölteni az 3A. 42A-ból 3A-t
(#) djgabi_8 hozzászólása Jan 26, 2009
14V és 42A generátor
12V és 30Ah zselés aksi és azt a 10 részével kel tölteni és az 3A.
(#) Krisz03 válasza djgabi_8 hozzászólására (») Jan 26, 2009
Hali!
Írd le bővebben, hogy mi az a 42A-t tudó eszköz, és hogy mihez is kell ez az egész!
(#) djgabi_8 hozzászólása Jan 26, 2009
hali
Tudna valaki segíteni, 42A-ból 3A-t lehetne szabájozni és 12V-ra?
előre is kösz
(#) zolee1209 válasza Collector hozzászólására (») Jan 25, 2009
Szia! Több munkádat láttam már az oldalon, és az előbb megemlítettél egy 50kW-os teljestményt... Nem emlékszem arra, hogy amiket Te csináltál, azok mekkora teljesítményűek, de például ezt a teljesítményt honnan lehet kivenni? Mert nekem a 3x400V 32A-en is "csak" 38,4kW-ot adna, ha jól számolom. Az egyéb teljesítménynövelésért pedig elég szépen lehúzzák az embert, ha jól tudom, ez pedig nem éppen olyan költség, amit "kísérletezgetés" miatt kifizet az ember. Szóval ekkora teljesítményt honnan veszel? Hogy tömör legyen a kérdés!
(#) kocici17 válasza Peve hozzászólására (») Jan 24, 2009
Lomex.hu

Helyettesíthető IRFR5305.........55v 31A 110w 85Ft/db
NTD2955 60V 12A 55W 73Ft/db

stb. és még egy halom más P fet.
(#) hapro válasza Directors hozzászólására (») Jan 22, 2009
Bármilyen közös katódos dupla diódával, ami bír 12A és 200V-ot, TO-220 tokozással, ezen kívül semmi extra.

Nézz itt körül és biztos találsz párat:

Bővebben: Link
(#) Gafly válasza szeva000 hozzászólására (») Jan 17, 2009
> 32A-ig a csere elméletileg ingyenes..

Nagyobbra???

Szerintem ugy elkuldenek melegebb eghajlatra ha azzal kezded hogy van egy 16A-es kismegszakitom az ora alatt, csereljek mar ki 32A-re ingyen mert ez nekem jar...
(#) szeva000 válasza Cöcö hozzászólására (») Jan 17, 2009
ez tuti kismegszakító gyengesége.32A-ig a csere elméletileg ingyenes..(báár mifelénk a DÉMÁSZ símán a kiszállás+kismegszakítót fizetteti kb 9000ft)
Az,hogy mennyit kérhetsz csakis a bejövő hálózattól függ.Ha megfelelő a keresztetszet és nincs kötés a a bejövőnél,akkor 25-32A-t megkapod.(mindenféleképpen C karakterisztikást kérj)Persze,ha a nullázás és a védőföld tökéletesen megvan csinálva.Ha nincs,akkor azzal kell kezdeni.Mifelénk nagyon harapnak ezekre :no:
(#) atya28 válasza 925 hozzászólására (») Jan 17, 2009
Szia! Jó a fogalmazásod, erre gondoltam én is. Nekem a heggesztés+mosás+olajsütő kombináció volt ilyen hatással a 16A-os mérőóra megszakítóra. Szóltam az ELMÜ-nek, megnézték kicserélték az órát+ megszakítót 32A-ra. Azóta nincs gondom vele. Üdv
(#) atya28 válasza Cöcö hozzászólására (») Jan 16, 2009
Szia
Figyeld meg milyen nagyfogyasztók (olajsütő mosógép stb) mennek egyszerre amikor leveri a biztosítékot, az áramszolgáltatódtól kérj nagyobb mérőórát. Nekem 32A-ost szereltek fel. Üdv
(#) Skuld86 válasza zoknee hozzászólására (») Jan 6, 2009
Igazából IGBT Bipoláris tranyókat 42A/1200V Durván 1500Ft körül belehet szerezni /db persze zal a teljes hídhoz kell 6db de még azis csak 9000Ft mondjuk ez csak a motor közvetlen kivezérlői. szal 6db védő dióda utánuk kell pár cucc. De szerintem ha valaki otthonvan a PIC programozásban és ismeri az IGBT vezérlését akkor nem halott az ügy.
(#) Action2K válasza Doszpot hozzászólására (») Jan 2, 2009
Szia! Köszi! Természetesem mindig megfogom említeni, ha lesz valami lényeges olvasnivaló! Látom Te szereted a régi holmikat, hát én is! A legbüszkébb egy PHILIPS 648 A-ra vagyok: kép róla. Ez persze a gár múzeumi darabja, az enyém viseltesebb, az anyukámnál van még, azért nem tudok róla eredeti képet feltenni, de a honlapomra beteszem majd. Persze restaurálni kell picit. A legnagyobb baja, hogy poros és kell bele új skálazsinór . Persze egy új polírozás sem árt rá!
(#) sprofan válasza peak22 hozzászólására (») Dec 28, 2008
2SC3552 helyett:
2sd1555 helyett:
Egyébként mind a kettő kapható a HQ-nál.
(#) foxi63 hozzászólása Dec 25, 2008
Építettem egy áramgenerátort pwm üzeműt.Egyenlőre 15V-ról működik 10 és 0.3 Ohm között 0.02A az ingadozás.Még hátra van a 60V-os teszt. a végeredmény 0.4-3A beállítható szabályzás, vezérelhető a beállított áram 65% -on és 200%-on való tartása. (pihenőállapot, és kéttekercses üzemmód). Amikor a motor féllépéses üzemben van, akkor vezérelten megduplázza az áramot amikor 2 tekercs dolgozik. Ehhez kell már egy pic program. Ez is kész, pic16F84a vezérli.Azért írom meg, hátha kell valakinek ilyen rajz. Azért nem közlök még le rajzot, mert még változik, de hamarosan meglesz.Tulajdonképp nem tudom egyáltalán van-e igény rá...
(#) Peticilin válasza deguss hozzászólására (») Dec 24, 2008
Hali!

Csak egy kérdés.
Kapcsolásokkor a hegesztőtrafó visszarúgásai ellen nem kellene valami védelmet betenni a triakoknak? Esetleg ha igen,beletudnád nekem tervezni az áramkörbe.
Amúgy lemértem az egyik fázis áramát. Kb. 240-260A-os hegesztési áramnál a primer kör egyik fázisa 10-12A körül vesz fel.A gép többet is tudna,csak a huzalelőtolóm nem tudja gyorsabban nyomni a huzalt.

Kellemes ünnepeket és boldog karácsonyt neked és mindenki másnak!

Üdv. Peti
(#) zenetom válasza witti hozzászólására (») Dec 17, 2008
A LED-ek 0,02A-t vagyis 20mA-t esznek.
Amit belinkeltem kapcsit, annak jónak kell lennie, az ellenállást mindegy hogy felülre vagy alulra rakod.
(#) MPedro válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 15, 2008
A tuttit azért én sem tudok mondani, de javaslatnak itt van egy, a boxtervek között a második tán OK.

Vagy itt egy másik, ezt pl. monitornak ajánlják (az ehhez tartozó tervek közül felülről a harmadik)

Ha szub-ozni nem akartok rajta, hanem tényleg monitornak kell, szerintem a 250W / 98 dB elégséges.

Ha gondolod, még körülnézek.

P.
(#) Bassmester hozzászólása Dec 15, 2008
Pár napja már írtam róla hogy színpadi oldalmonitorok építését tervezem, (8Ohm) 2x150 W-os végfokhoz.
Rábukkantam erre a hangszóróra.
A gyártója 1.1 cu.ft azaz kb 30 liter térfogatú reflexdobozt ajánl hozzá és a JBL progi is 28 literesre számította ki az optimumot. Ez a kis dobozméret felettébb szimpatikus, de vajon elég hangosak e a mélyei... a ládobot fontos volna jól hallani rajta, mivel digitális dobunk van (alesis D-4).
Kedves MPedro zenész kolega!
Hallottál már ilyen hsz-t, ilyen kicsi reflexben szólni?
Érdemes szerinted a fent leírt célra ebből építeni?
Természetesen bárki véleményét, javaslatát szívesen veszem :yes:
(#) Imi65 válasza hulot hozzászólására (») Dec 14, 2008
Ha kérsz az áramszolgáltatótól 16A-t, az megoldás lehet a problémádra. Elviekben 1x 32A már alapból jár, tehát a "maradék" 16A-ért kéne fizetni. Nagyobb baj, hogy ilyenkor a szabványossági felülvizsgálat is van (bővítéskor), és az szinte bizonyos, hogy az áramszolgáltató jelenlegi szabványának a mérőhely nem felel meg. Az viszont - terveztetéssel, kiviteleztetéssel, anyagárral - biztos, hogy meghaladja a 100,000 HUF-t. Ha szabványos lenne a mérőhely, akkor ezt az utat kell járni.
Ha nem, inkább a motor irányába kell "elindulni". Ha jól gondolom, 3x10A van most. Ez 2,2kW-os motor indítását teszi lehetővé. Lehetne ilyen motor - és ehhez méretezett daráló - beszerzésében is gondolkodni.
A másik járható út, hogy csillag/deltás motort kell beszerezni (delta 380V), vagy cserélni.
Mivel a 4kW-os motor névleges árama valahol 8-9A környékén van, ezért az indítás a problémás, a névleges terhelést már 10A esetén is ki lehet belőle venni. Ha találsz olyan áramköri elemet (pl. 3 db 2400W-os bojler fűtőpatront), amit a motor elé kötve induláskor a kioldási áram alá tudnád korlátozni az indulási áramlökést (itt a szíjlazítás is sokat segíthet, mert ez alaposan "legyengíti" a motor indulási erejét), akkor ez is megoldás lehet. Felpörgés után (megterhelés előtt) a patronokat kapcsolóval át kell hidalni. Az életvédelmi szempontokat fokozattan figyelembe kell venni. Felmerülhet a patronok hűtése is.
(#) EcoPityu válasza bitorlo hozzászólására (») Dec 7, 2008
A MOSFET-es technikámban a Plusz-ot kapja fixen a gyujtó egyik vége, és testre kapcsolja az IRFZ44 a másik végét!

Tudod az a baj, hogy a nyitáshoz is ugyanazt az üzemi akksit használod, amit másodpercekig az izzószál terhel, ez nálam a relé pergéséhez vezetett...Relé behúz, 12A megindul-akksifesz leesik-relé elenged, és előröl az egész! Így a távirányítósat FET-esre csináltam.
(#) EcoPityu válasza Action2K hozzászólására (») Dec 7, 2008
Hol kell nektek 70A?
Nem Suzuki indítómotor ez!!!

Ford-ba való izzítórelé 70A-es! De az nálunk az autósboltban csak 350Ft.
Az én indítópultomban 10/16A-es relék vannak, a kábelnek úgyis van 1ohm-nyi ellenállása /oda vissza/ innentől kezdve 12v-ról max 12A folyhat!!!
Következő: »»   51 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem