Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AM29F016B programozása Chipmax2-vel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) BGAZsolt hozzászólása Márc 26, 2009 /
 
Sziasztok!

Adott egy EETools ChipMax2 supi kis programozó. Vettem hozzá adaptert TSOP48-at, hogy tudjam írni az AM29F016B Flash-t. Minden remekül ment...kiolvas, ellenőriz...aztán a törlés valamikor sikerül valamikor megáll 95%-nál.
A lényeg, hogy van egy működő flash, amiből kimentettem a progit. Ezt kellene beleírni másik flash-ekbe, amik szintén használtak. Lehet, hogy hibásak? Lehet ilyen?? Mert ezekből is kiolvas mindent...Elvileg a bennük lévő progiknak egyezniük kellene...de nem. Sérülhet valamitől a program (tartalom)?
Most rendeltem újakat, meglátjuk mi lesz. Addig is, ha van valakinek használható ötlete, hogy mit nem csinálok jól...jöhet.
Elvileg a programozó beállít mindent. Van egy ilyen protect-unprotect lehetőség...ez mi pontosan?

Előre is köszi!
Zsolt
(#) watt válasza BGAZsolt hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
A protect-unprotect bizonyos memória területeket levéd véletlen írás ellen. Ilyenkor különböző praktikákkal lehet csak törölni a területet. Ezek a megoldások memóriagyártónként eltérhetnek és el is térnek. Pontos információt az adott memória adatlapjából olvashatók ki. (pl. az AM29F010-et nem ugyanúgy kell kezelnie az égetőnek, mint az M29F010-et. Nem tudom, hogy az égetőd ezt biztosítja-e?)
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Megnéztem, ez nem egyszerű programozó(500dollár), ennek biztosan tudnia kell ezeket az eltéréseket...
(#) BGAZsolt válasza watt hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Igen Szerencsére ez egy nagyon jó kis cucc...
Van benn ez a protect-unprotect...ennél az Flashnél a read minden címre unprotect. De a write lehetőségre csak minden második, a többi protect. Még nem jöttem rá, hogyan kellene pontosan megváltoztatni. Lehet, hogy ez a baj? Viszont a törlésre vonatkozó értékeit nem kínálja fel, azaz nem lehet változtatni. Vagy a törlésre nem is vonatkozik. Azt hiszem megvárom az új Flasheket és meglátjuk.
Zsolt
(#) watt válasza BGAZsolt hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Ha íráskor protektbe teszel egy szektort, akkor utána csak speciális törlési eljárással lehet törölni. Nem tudom, hogy az égetőn ezt hol kéne kezdeményezni, de szerintem ez lesz a baj.
(#) BGAZsolt válasza watt hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Mire gondolsz speciális törlési eljárás alatt. Én nem tudok ilyenről...Erase és ennyi. A programozó minden lábat a megfelelő szintre helyez (low or high) és kész.
Tudsz példát mondani?
(#) watt válasza BGAZsolt hozzászólására (») Márc 28, 2009 / 4
 
Arra gondoltam, hogy spéci lábakra(RESET)12V-ot kell kapcsolni, és spéci utasítássort kell beadni, hogy törlődve legyen. De ezt az égetőprogramnak ismernie kell, elvileg. Kérdés, hogy ismeri e az adott memóriát, mert itt egy betű eltérés is számít a névben, gondolok itt arra, hogy az AM29F és az M29F nem teljesen egyformán kezelendő. Ha a programban jól deffiniálhatóan ki lehet választani a különböző példányokat, akkor jónak kéne lenni...
(#) ColT hozzászólása Feb 22, 2011 /
 
Hello!

Hülye kérdés. AM29F010 flash memóriát kellene kiolvasnom, és egy másik ugyanilyenbe átírni a tartalmat. Valaki tud flasher rajzot ehhez (már ha emberi alkatrészekből megépíthető), vagy ajánlani programozó áramkört?

Esetleg elvállalja-e valaki a programozást? Egyszeri alkalom lenne, nem feltétlen adnék ki pénzt egy flasherre, amit többet nem nagyon használnék...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem