Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG, Orion, Videoton hangsugárzók
Lapozás: OK   1 / 6
(#) Jackass hozzászólása Jan 23, 2011 / 1
 
Nem tudtam így témaindításnál hogy mégis milyen tématípust válasszak. Cseverészni is akarok és kérdésem is van amelyre választ várok. Hangfalakat szándékozok venni és lehet hogy ezek mellett a "régi" neves gyártók valamelyik termékére esik a voksom. Keresgéltem nézelődtem, hogy melyik gyártó milyen hangfalakat dobott a piacra. Szépek, tetszenek és sok jót hallani róluk(vannak akik némelyiket negatív véleménnyel illetik) Nekem van 1db Orion HS-400-am(sajnos nincs meg a párja :no: ) Nagyon tetszik. Sokféle Orion és sokféle Videoton hangfal létezik. Beagból is van biztosan sok de azokból nem ismerek túl sokat. Amikről hallottam azok piszkosul drágák(de persze volt néhány olcsóbb is)
Ezekről a hangfalakról gyártókról szeretnék minél többet megtudni gyakorlati tapasztalatok alapján. Kinek mi tetszett? Milyen van volt neki? Melyiket érdemes választani és miért? Remélem sok olyan van mint én aki érdeklődik ezek a csodák felé és sok hasznos információt tudhatok meg.
(#) koboraram1221 válasza Jackass hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Hello.

Én a Videotonra szavaznék nagyon szeretem a hangját.
(#) cruisher válasza Jackass hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Először is tudni kéne mire szeretnéd használni. Hangosítani vagy hifire? Nekem sok féle BEAG hangfalam van/volt már az évek során, ezekről tudok véleményt alkotni ha elmondod konkrétan melyik tipus érdekel. Videotonom is volt, 2050 és a preluk kivételével szinte az összes felejtős. Inkább Orion...
Főként milyen zenéket hallgatsz?
(#) Moderátor hozzászólása Jackass hozzászólására (») Jan 23, 2011
 
Egyik cég sem gyártott hangfalat, tudomásom szerint.
A téma címét átírtam.
(#) bakos13gab válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Egy vélemény. Nekem DC2050E szól ebben a pillanatban is. Sajnos a mélyek pereme szokásosan elporladt és hát szégyen szemre SAL SBV2020 lett vagy 2 éve belerakva.
Ha ilyesmin jár az agyad: ne tedd! Nem lesz jó.
Csöveshez (így) nem annyira ideális, az érzékenysége elég rossz. Most peremeztetem az eredetieket, talán lesz javulás. Ma teszteltem fórumtársunkkal GU50SE erősítőt és bár szépen szól, ebben a formában mélyhiányos, a közép/magas tartomány mellett nincs rendes mély, illetve csak bizonyos zenéknél. Tranyósnál és/vagy nagyobb teljesítmény (óvatosan kezelt APX 100) mellett (nyilván a korlátai mellett) már tud jól szólni.
(#) cruisher válasza (») Jan 24, 2011 /
 
Valamelyik HFM-be van egy kép, amin egy nagy fal tele van rakva Orion hangszórókkal
(#) fazksg válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Ha csak haldokló Videotont sikerül beszerezned, akkor:H2000. A gyártónál jobban valószínűleg nem fogja senki megjavítani, és ha csak a habszél porladt el, attól a többi része még lehet teljesen jó. Ezeknek a habszéleknek beismerten van egy (erősen véges) élettartamuk. Viszont cserébe cserélhetőek . Egyébként a témából talán kissé kilóg, de én most építek a 17 centis mélyközepükkel szerelt hangdobozt. Elég jónak tűnik, de még nagyon félkész.
Ha bbármilyen dobozban sugárzót akar valaki cserélni, az csak a legvégső eset legyen! Nem véletlenül nem az igazi a Videoton dobozba más sugárzó: minden sugárzóhoz egyedileg kell dobozt és hangváltót tervezni. Ami jó volt a Videotonnak, szinte 100%, hogy nem lesz jó egy másiknak. Viszont bizonyos típusokat (ha jól tudom) szinte változatlan formában gyárt ma is a H2000.
Üdv: FG.
(#) efike2 hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Szasztok! Nem tudom él e még valakinek az emlékeiben, vagy könyveiben de volt egy olyan ORION hangfal amit HS40 nek hívtak, és a HFM szerint az angol BC1 el simán fej fej mellett ment. Nem porlott a pereme, érzékenysége a csövesekhez is jó volt, és két Isophon magassugárzó volt benne, a középmély sugárzói nem bolgár, hanem orion gyártmányuak voltak. Nekem még mindíg van kettő belőle, és igen jól szólnak. A Videoton falak mindíg a futottak még kategóriát díszítették.
(#) Jackass válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hangosítani semmiképp. Itthon hallgatni. Zenéből mindenfélét meghallgatok. Ami csak tetszik az szól. A kedv határozza meg. Ha nagyon akarok dübörögni van hozzá "mélyláda" ami elég szépet szól és egy ekkora szobába bőven elegendő. A videotonból melyik az a "preluk"? Szóval azt tapasztalod hogy az ár a méret és a teljesítmény nem arányos a minőséggel? Orionból melyiket érdemes? HS480 HS500 HS700 mind nagyon szimpatikus küllemre és véleményezés szerint is. BEAG-ból milyet érdemes?
(#) Jackass válasza (») Jan 24, 2011 /
 
Köszönöm a helyesbítést!
(#) frissadam válasza efike2 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Hi!
Nekem van egy pár eredeti HS40-em és tényleg nagyon jól szól. Régi hifimagazinokban van teszt és leírás minden régi hangfalról ha valakit érdekel.
(#) cruisher válasza Jackass hozzászólására (») Jan 24, 2011 / 1
 
A "preluk" a videoton kevés hallgatható hangsugárzói közé tartoztak. Ezekbe szerencsére nem saját gyártmányú hangszórók kerültek hanem Vifák. 2 fajtája volt, a Preludium B31, és B32. Az angol Heybrook HB1 koppintása. Ezekkel is vigyázni kell, mert rohad a peremük, és sokat nagyon rossz minőségű peremmel javítanak a "szakemberek".
A méret és a teljesítmény messze nem arányos a minőséggel. Főleg mostanában, mikor bejött még ez a gyűjtői dolog is. Minél ritkább és szebb állapotban maradt fenn egy hangdoboz annál magasabb ára van, hiába pocsék a hangja. Ha megnézed, van hogy HS500 30-40 ezrekért elmegy. Ennyiért már sokkal jobb hangú hangsugárzókat kaphatsz. Pl az említett Preludium és a Heybrook.
A BEAGok különösen drágák, mert ezekből kevesebb is készült és a gyűjtők tolják felfele az árakat. Ezekről tudni kell, hogy sajnos nagy részükbe a HX125 12 centis széles sávú hangszóró került. Mérettől függően 1-2-4-8-9 db.Ezek a dobozok többnyire sávhatároltak, nem mennek elég mélyre és magasra se. Főleg a középhangok dominálnak, elég tolakodó a hangképük. Persze van olyan akiknek ez tetszik. Meg kell hallgatni egykét ilyet. Nekem nem jött be. A nagyobb beag studio monitorok pedig már nagyon drágák. Viszont azok már nagyon jól szólnak(HEC 45, HEC 90)
Ahogy az előttem szóló írta is, nézegesd meg a régi Hifi Magazinokat, elérhető digitális formátumban is, nagyon sok videoton, orion, beag hangsugárzót teszteltek az évek folyamán.
A HS480 -at ők nagyon lehúzták, azt semmiképp se érdemes megvenni. Inkább a 280at. A HS40 még ennél is jobb, de lehetetlen már normális állapotút szerezni. Jó lenne tudni kb mennyit szánnál hangfal vásárlásra, akkor lehetne konkrét javaslatokat adni.
(#) Nagymoli válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Apámnak Orion HS280-asai vannak. Nagyon vigyázott rá, ezért úgy néz ki, mintha tegnap lett volna kibontva a csomagolásból. 8W-os erősítővel volt hajtva, ezért nincs megerőltetve. Nagyon szép hangja van, egyszer majd kimérem az átvitelét kíváncsiságból. Csak azt nem tudom, hogy hozom el tőle a mérésre, mert eddig a szobából sem engedte kivinni. Eddig egyetlen hibája volt, az egyik mélysugárzó áramhozzávezető sodratja elszakadt, de meg tudtam toldani, több mint 20 éve nincs semmi baja azóta. Eredetileg az egyik szál rövidebb volt, azért szakadt. Szerintem nagyon jót alkotott vele a gyár. Hangváltója is korrektnek tűnt, amikor szétszedtem, igényesen volt szerelve is. Vasbeton lakásban túl nagy hangerőre is képes, de ne ezzel akarjon diszkót nyitni senki, nem arra lett kitalálva.
(#) Jackass válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Tetszik ez a preludium. Csupa jót olvasni róla mindenfelé. Vajon érdemes olyat megvenni amin cserélve lett a perem?
A link a végén!

Akkor az eddigi esélyesek a Preludium a DC2050 és a HS280.A HS40 et nem tartom valószínűnek mert legalább dupla az ára mint a többinek.
Konkrétan tudom hogy nem ezekről a hangsugárzókról szól a téma de ki mit tud a PILOT 90/150 és a 6M6H ról a Jamo Phantom 2000ről és ezekről

High PerformancePreludium b32
(#) tcs52 válasza Jackass hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
[OFF]Egy vicc 30 évvel ezelőttről:

Két hangszóró megy a sivatagban.
Az egyik megszólal -- a másik Videoton...
(#) cruisher válasza Jackass hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Én ezt amit belinkeltél nem venném meg 2 okból.
1. Elég csúnyán van ragasztva, rendesen megfolyva a ragasztó, és szvsz aki így dolgozik, az nem biztos, hogy rendes jó minőségű peremet használ...
2. B32 es, inkább a B31 et keresd ha már lehet válogatni, az jobban szól.
Amúgy árba nem lenne rossz. A DC2050 helyett inkább pedig HS280. Kb egy árba vannak de az orion sokkal jobb.
Erről a High Performance dobozról pedig annyit, hogy ha egy gyártó így hívja magát, vagy a termékét, szerintem nem túl bíztató
(#) Jackass válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Mi a vélemény a PILOT-okról? és a JAMO-ról?
(#) szakáll válasza Nagymoli hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Nálam is szólnak még a HS 280-asok,-csudaszépen. Anno ez a típus volt egy ideig a HI-FI Magazin etalonja!
(#) Jackass hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
A HS280 at gyártották 4 és 8 ohmosan is ha jól tudom. Gondolom hangzásbeli különbség nincs a 2 között. A küllemük viszont eltérő. 8 ohmosba eddig csak "barna" színűt láttam 4 ohmosból "feketét". Így különböztették meg őket vagy vegyesen voltak a színek?
(#) Jackass hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Időközben felmerült egy-két kérdés amire remélem megkapom a választ. Mi a különbség a HS280 HS280 Rumba és a HS282 között? Ez a "Rumba" a HS501 "Bolero" ezek mit takarnak? Van itt még HS288 HS284 HS511. Ki mit tud ezekről?
(#) Jackass válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Végigolvastam a topicot de nem kaptam meg a választ a kérdésekre. Ha a link arra utal hogy ott tegyem fel a kérdést akkor az mást tészta. Az a topic HS 280 ról szól, de azért köszönöm. Megtudtam jó néhány dolgot.
(#) cruisher válasza Jackass hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Először volt a sima HS280, utána jött a Rumba. Ezek közt igaziból nem tudom van e különbség, én csak annyit vettem észre, hogy a Rumbán már egy fokkal valóságosabb a frekimenetet ábrázoló lapocska )
A 282 az egy spórolós változata a 280nak. Az előlap nem levehető, a doboz is vékonyabb szerintem, hátulról szerelt hangszórókkal és jóval egyszerűbb váltóval. Itt a mély nincs megvágva felül, szól, ameddig szól.
A 284 az már egy hulladék. A doboz kb mint a 282-es,de a közép és magas hangszórók valami gagyi kínai hangszórók.
HS501-ből én eddig csak Boleró emblémával ellátott darabot láttam/hallottam. Sima HS501 nem tudom volt e.
HS288 a reflex változata a 280nak, csak a közép tölcséres. Ez kb annyira felejtős mint a 480.
HS511 be is ez a tölcséres magas van, ebben különbözik az 500astól. Meg ugye gyárilag nincs előlapja.
Igazából neked kéne meghallgatni ezeket, mert minden embernek más más az ízlése.
Ha érdekel akkor elküldöm a HFM összes számát abba mindegyik tesztjét megtalálod.

Jamoból én csak a Studio 170, 180-akkal foglalkoztam ezeket messzire kerüld el.
(#) Jackass válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Köszönöm a választ! Kérném szépen azokat a teszteket
A PILOT-ról nincs információd?
(#) cruisher válasza Jackass hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Privátba elküldtem. A Pilotokat nem ismerem.
(#) pacsavo válasza efike2 hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Kedvencem volt.Bővebben: Link
(#) FIGIRI hozzászólása Jan 24, 2011 /
 
Helló! A munkahelyemen sikerült vennem kb 3-4 éve leselejtezett HS 200-asokat, 1000 ft+ áfa áron, 4 darabot. Ezekről kérnrék némi infót, hogy kb. nem jártam-e velük rosszul Az üzemi étkezdében voltak fölszerelve, de meglepően jó állapotban vannak a hangszórói, csak kis külső felujitást ill. uj vezetéket kaptak. Köszönöm előre is ha valaki tud ezekről valamit mondani!
(#) Rober_4 válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Szia, most peremeztem 4db Videotont, tökéletesen szólnak! A SAL2020-nak nincs közepe semmi, az nem jó helyette, csak méretben, bár még ott is mintha nagyobb lett volna... Úgy szoktam cserélni a peremet, hogy hajtom őket miközben leragasztom, így rögtön meghallom, ha félrehúznak, de nem szokott gond lenni, egyszerűen beáll magától. Viszont a gumiperem jócskán nagyobb volt, a peremből is vágni kellett körbe, meg a hangszóró papírjából is. Mérges is voltam emiatt.
(#) Jackass válasza pacsavo hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Szépek ezek a HS 40 ek. Lehet eggyáltalán találni ilyet valahol?
(#) Jackass válasza cruisher hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
Megkaptam köszönöm!
(#) Rober_4 válasza FIGIRI hozzászólására (») Jan 24, 2011 /
 
[OFF]
Idézet:
„hogy kb. nem jártam-e velük rosszul”

Hát ha nem zavar a kolbászszag, akkor nem! [OFF]
Következő: »»   1 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem