Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag
 
Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 31
(#) Dr.God Man válasza imu73 hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Helló!

Én pont most építek egy brikettáló gépet. Vannak nehézségek de nem lehetetlen a dolog csak annyiból gáz , hogy a leg több maszek fémmegmunkáló egy tehetetlen szánalmas és lusta ember!A leg primitívebb dolgot sem képesek megcsinálni!Csak kínlódnak , hogy ez lehetetlen meg ilyesmi pedig csak a lustaság van a dolog mögött! Amit én építek gépet ezt saját magam terveztem.Bízom benne , hogy frankón fog működni! Én épített és gyári megoldásokat ötvöztem , hogy egyszerü és működő legyen a gépm. De az bisztos , hogy anyagilag fel kell készülni a dologra!!! Én is azt hittem , hogy max 100-150eFt lessz. De már kb 300-400nál tartok. Szerencsére már nem nagyon kell hozzá semmi. Ez a gép fix méretü brikettet fog készíteni de talán részből egyszerübb ha folytonos a brikett és úgy van eltördelve. A legnagyobb gondot a fő hidraulika munkahenger okozott .De szerencsére sikerült beszereznem egyet ingyé Ami még elég kemény golog az a gép váza , mert komoly szerkezetet kell készíteni és igen hatalmas erők vannak jelen a brikettáláskor így masszív váz kell! És ehez az alapanyagokat nehéz olcsón beszerezni! A sokadok dolog maga a működtető rendszer! Az enyém hidraulikus lessz mert ez a leg kifizetődőbb és a leg megfelelőbb nyomást is ezzel lehet elérni. Ha kézzel akarod vezérelni pl az ETZ hidraulika tömbjét ajánlanám! Ezen rajta vannak a vezérlő szelepek is! Új ára kb 30eFt! Ez elektronikus vezérlés pedig jóval drágább és macerásabb de nem lehetetlen! Viszont mindenképp Ez kell ha eladásra gyúr az ember mert ezzel autómatizálható a dolog! Ha kell szívesen megosztom a rajzokat de készülj fel anyagilag mielőtt belefogsz!!!Nagyon drága a vas alapanyag! És nem osztogatják mindenhol!A váza nekem kb 100eFt-ba került! + a munka!!! És kb 170kg vas lemez került ennyibe! Ezt Tökölön a Sebestyén lángvágó kft. nél vágattam! Itt gépi lángvágást végeznek ami elég pontos és használható! Sok sikert!
(#) Laslie74 válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Üdv! Közzé tennéd a rajzokat?
(#) ozon válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
A rajzokat megköszönném ha feltenéd, hátha tudok segíteni valamibe.
Meg nekem is jóljöhet én már csináltam ill elkezdtem csinálni a saját brikettálómat.
(#) Dr.God Man válasza ozon hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Feltöltöm a mai nap őket és jelzek.A délutáni órákban valamikor...Remélem tudunk segíteni egymásnak , hogy frankó gépet hozzunk össze!
(#) Dr.God Man válasza Laslie74 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Feltöltöm a mai nap őket és jelzek.A délutáni órákban valamikor...Remélem tudunk segíteni egymásnak , hogy frankó gépet hozzunk össze!
(#) Dr.God Man válasza flekxes hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Sajnos az excenterprés telljesen más célra való!Így nem valószinü , hogy hatékony lenne brikettálónak! Sajnos a max elmozdulása elég kicsi és 5-10cmes lökethosszal max papírkészítő gépet lehet csinálni belőle!Ultravékony brikettből meg igen sok kellene , hogy valamire való mennyiséget hozz össze! És az excenter árán egy használt brikettálót is kapsz!
(#) Dr.God Man válasza ozon hozzászólására (») Jan 10, 2009 / 1
 
Helló!

Feltöltöttem a rajzok egy részét. A beszerzett alkatrészek végett természetesen némileg változott az eredeti tervhez képest. A rajzok csak a működését mutatják! De szerintem alaptervnek jó. És ki milyen alkatrészeket tud beszerezni annak megfelelően módosítja . Ezeken kívől van még egy hidraulikus tápegység is amit szint úgy én készítettem. Ezt nem töltöttem fel Mivel bár milyen táp jó hozzá mivel max a sebességét befolyásolhatja a másik táp.De azért a közel 200bar azért kell neki! :yes:

Link 1
Link 2
Link 3
Link 4
Link 5

A szükséges hidraulika alkatrészeket a vastelepen is meg lehet kapni mivel ott szoktak mezőgazdasági gépeket és hasonlókat szétbontani.De a vázhoz neccesebb az alapanyagot beszerezni! És kölcséges is! :eek2:

De ha van elég lé és kitartás szerintem jó gépet lehet összehozni!

Sok sikert!
(#) Dr.God Man válasza Laslie74 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Helló!

Linkeltem a rajzokat!
(#) ozon válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Naggyából értem a képeket de csak nagyából jó lett volna ha oda írod mi mi csoda.
(#) Dr.God Man válasza ozon hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Na igen... De azért remélem el tudtok ratuk menni... Nem egy precíz tervek mert mindíg változott az egész annak függvényében , hogy milyen hidraulikus munkahengereket tudtam szerezni. De nagyából valami ilyesmi lett. Maga a gép és a hidraulikus táp meg van már csak a tápra össze kell rakni a hidraulika tömböt a szelepekkel és a tömörítő gépre a hengert az előtömörítővel aztán mehet is a masina A gép testét egy kicsit nehézkes volt megalkotni a keményen begyökölt hegesztések végett de sikerült összehozni ezt is! Ha bár mi kérdésetek lenne a géppel kapcsolatban csak írjatok! Tudom néhány adat nem került fel a rajzokra de ha kell megírom! Szerintem a leg fontosabbak : maga a gép testét összeállító keret 20mm-es acél lemezből áll , a két végén lévő támasztó fal 50mm-es acél lemez. a telljes szélesség 200mm , a hosszt mindenki a munkahenger méretéhez tudja szabni! Az én fő munkahengerem egy 500mm lökethosszúságu és a hidraulika szár 70mm átmérőlyü talpaló henger ami 2,5L olaj mennyiséget fogad be ! Jó masszív darab de kell is mivel iszonyat nagy erőt kell kifejtenie a forgácsra!Bízom benne , hogy tavasszal már beingíthatom a gépet és mehet a brikettálás!!!
(#) apa1 hozzászólása Jan 11, 2009 /
 
norrisz
Légyszi tegyélfel több képet és adatot az általad készített égőfejről !
Én is nekiáltam csinálni egyet de kevés az adat .
(#) Zvetya válasza flekxes hozzászólására (») Jan 11, 2009 /
 
Szerintem az excenterprés jó megoldás, mivel a gyári présekben is ez van. A hiba csak az hogy elektromos motor hajtja, és az sokat fogyaszt. talán hidro motorral kellene próbálkozni, ahhoz kissebb teljesítmény is elég.
(#) barany165 hozzászólása Jan 12, 2009 /
 
Sziasztok! Tapasztalatok a brikett fütéssel:
egy cseh gyártmányú új kazánban próbáltam, tipusa POP424 24Kw -os. Biobrikett : sok a hamu,beleragad a kazánba, eldugitja a járatokat! a brikett anyaga szalma,paré vagy energiafű, extrudált hengeres.
Fabrikett: kiválló, hamu:1-5 % között, a kazán kitisztul tőlle! nem kell három naponta tisztítani,sőt "kifehéredett" a belseje.
a briketteket több helyről vasároltam 5q-ként próbára,maximálisan betartva a rájuk előirt technológiát!
A bióbrikett hordozható cserépkályhában tökéletesen égett,a fabrikett is ,ez utóbbi több hőt ad mindkét tüzelőberendezésben!Sajnos áll a prés készítése,minden anyagom megvan csak a hidegben nemakarózik barkácsolni!Üdv!
(#) Zvetya válasza barany165 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Heló! barani165, neked mi az elképzelésed a préssel kapcsolatban, a többiekét már ismerem. Én igazából cserépkályhába épített kazánban gondolkodom, mert az még mutat is a lakásban, és a meleg sem vész el. De sajna nég csak hallottam róla. Az apritékot még csak gyüjtögetem a padláson, + van egy csomó gyaluforgácsom is. Szóval kellene vele valamit kezdenem. A fűrészporos kályhát nem vihetem be a szobába, és úgy hallottam, nagyon füstöl. Egyébként ebben a hidegben tényleg csak tervezgetni érdemes.
(#) barany165 válasza Zvetya hozzászólására (») Jan 12, 2009 /
 
Szia! Nekem is mezőgazdasági gépből származó munkahenger,szivattyú,vez.tömb van.Én a fabrikett formára gondoltam, téglatest alakú. Amit vásároltam az is olyan, háztartási foliával körbecsavarom 10-sével és száraz helyen jól tárolható,kezelhető. A vasanyag meg komoly alvázból.Üdv!
(#) Zvetya válasza barany165 hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Heló! Köszi az ötletet, a szögletes forma praktikusnak tűnik, talán könnyeb is kivitelezni.
(#) jépé hozzászólása Jan 13, 2009 /
 
sziasztok! Nagyon megköszönném, ha valaki feltenne képet, vagy rajzot a csigás présgép csigájáról!
(#) proli007 válasza jépé hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Bocs!
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Jan 13, 2009 /
 
Ez inkább hidraulikus prés,legalábbis a munkahengerből itélve. Gondolom a 10t terhelhetőség is kevés.
(#) proli007 válasza mex hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Hello!

Nem figyelsz! A kérés ez volt "ha valaki feltenne képet, vagy rajzot a csigás présgép csigájáróll"

üdv! proli007
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Vazzz... Most látom a csigát!
(#) ozon válasza proli007 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Bocs de te pihent agyú vagy.
(#) barany165 válasza jépé hozzászólására (») Jan 14, 2009 /
 
Sziasztok! ajánlok egy oldalt, aki precizet akar az meg is valósthatja: www.biokonsulting.eu
Persze csak ötletnek gondoltam,amugy megvásárolni húzós! Szia!
(#) w2019 hozzászólása Jan 17, 2009 /
 
Hali.

Szerintetek a napraforgó préseléséből hátramaradt napraforgópellet, alkalmas a fűtésre?
Tripla haszon lenne:
-kisebb teljesítményű gép elég a pelletáláshoz
-olcsó étolajad lesz
-és megvan a fűtéshez a pellet is


pellet.jpg
    
(#) barany165 válasza w2019 hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Szia! Szerintem maximálisan alkalmas,még a szára összepréselve is!Még "simán" is nagyon jól ég!Üdv!
(#) bnono válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
szia God Man! én is elkezdtem a saját gépemet építeni. A szivattyúm meg van egy 450 bar-os, a motor ami megint megvolt az 4,5 kw. Talán ezzel a cuccal már elég nyomást tudok előállítani!? én arra gondoltam mivel lattam a rajzaid,hogy nem lezárni kéne a legvégét a csőnek hanem belül kúposra kiképezni! (mondjuk 120mm hosszban átmérő 80-ból 50-re visszavenni így ott a legvégén tömörítene) Ezt még ki kell próbalnom hátha jó lesz! Láttam azt is hogy a beadagolóhoz egy lezáró + munkahenger van betéve. Ezt is ki lehetne hagyni mondjuk egy hosszabb dugattyúval ami előre menetkor mindjárt zárná is a beadagoló részt. Mi a kozzászólásod ezekhez a dolgokhoz? Magától a váztól nem félek talán lakatos létemre megtudom oldani, meg az anyag és a szerszámok is adottak.
(#) bnono válasza apa1 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
szia Ha kell én lerajzolom és leméretezem az enyémet, de az égőfej mérete az függ attól is, hogy mekkora a kazánajtód!
(#) Dr.God Man válasza bnono hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Helló!

Az én tápomban egy targonca 200bar-os szivattyúja van és egy 2,2kw-os motor hajtja meg egy hardi tárcsán keresztül. Amiket feltöltöttem az egy fix méretre tömörítő gép.A vége nincs lezárva csak ideiglenesen.Ez azt jelenti , hogy maga a cső előre illetve hátra mozgatható egy munkahenger segítségével.Ez azért kell , hogy az összetömörített brikettet így tudom eltávolítani a présből. Sajnos nem tudtam hosszabb munkahengert szerezni így mindenképpen kell egy előtömörítő.Ha hosszabb lenne a munkahenger akkor akár gravitációs beejtéö is lehetne az adagoló.De sajnos a gép méretei akkor már elég tekintélyes lenne!Ráadásul a tömörítő henger ára is elég ütős lenne!Ez az 550mm hosszúságu csövecske 30eFt ba kerül!egy 3x ekkora már kemény árban lenne!Ha ez a gép készen lesz akkor készítek egy olyan gépet is ami folytonos brikettet készít.Ez hasonló képp működik mint ahogy te írtad. Lehet , hogy egyszerübb is csak olyan gépet még nem láttam és inkább olyant készítenék elsőre ami tuti műkszik!Ha sikerül bejutnom a műhelybe akkor teszek fel egy képet a gép jelenleki állapotáról.De ez nem tudom , hogy mikor lesz...Én ezt a gépet gyári és már egy megépített gép alapján terveztem.Bár már régóta építem lessacskán alakot ölt csak a szokásos gondok vannak... Nincs fémesztergám és így kicsit lassan megy , hogy keresgetni kell értelmiségi esztergályost aki tud is esztergálni... Én inkább túlméretezem a gépet , hogy biszt ne legyen gond a masszivitással!Bár mindenképp erős méretek kellenek hozzá mivel hatalmas erőt kell elviselnie!
(#) bnono válasza Dr.God Man hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
nos! nem mindíg kellenek olyan keresztmettszetű anyagok mint pl 40-es lemez meg ilyenek! meg lehet mondjuk oldani kelyette 20-asból csak több helyen visszabordázva illetve alátámasztva!! Én a gépem vázát 120-as I gerendából készítem el! Legfeljebb ha gyengüllöm sürítek az osztásokon de szerintem nem lesz gond vele! 20-as vaslemezem van még kozzá, megbordázva talán elég! A munkahengerér kedden megyek egy hajtómüért kapom cserébe! Azt mondta a srác hogy választhatok, mert van neki pár db.
(#) Dr.God Man válasza bnono hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
A gép vázának az oldala lehet majd bármilyen masszívabb anyagból.A gerenda is bőven jó! Én sajnos nem rendelkeztem ilyen anyagokkal így vennem kellett lemezeket és a 20-as lemez a leg egyszerübb! Szerintem ennek a konstrukciónak amit én készítek , a két záró végének mindenképpen 20-as lemezvastagság feletti anyagból kell lennie!Mivel a 20-as lemezt rövid idő alatt elgörbítené!És ez kellemetlen lenne! Ezért minimum 40-50-es lemezt ajánlanél mindenképp! A fő munkahenger atom brutál méretü és így órjási erő fogja feszíteni a gépet ! Én az 50-es lemezt elég keményen begyököltem , így nem hiszem , hogy gond lenne vele. Az én munkahengerem 500mm lökethosszu és a szár átmérőlye 70mm , a munkahenger külső átmérőlye 100mm! Szerintem valami hesonló adottságu hengert próbálj beszerezni! Persze ez attól is függ , hogy milyen típusu gépet szeretnél. Ha folytonos brikettet akarsz akkor szerintem az 500mm lökethossznál nagyobbat ne tegyél bele! Ha ilyen gépet építesz a forgács adagolását gravitációs beejtésüre érdemes elkészíteni.Ilyenkor a tömörítő hengert csak meg kell nyitni egy darabon. A henger mindenképp hónolt legyen amit veszel!!!!! Mert ha nem hónolt elég macerás lessz felszabályoztatni! A falvastagság mindenképp 10mm vastagság feletti legyen! Szerintem olyan 20mm körüli kb az elfogadható.
Következő: »»   4 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem