Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás
 
Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   23 / 23
(#) beber.endre hozzászólása Dec 31, 2019 /
 
Sziasztok !
Ha kézzel óvatosan a fogaskerék tekerésével továbbítom a továbbító motort lejátsza a lemezt . Indításnál pozicionálja magát, mintha a motorral és a pályával nem lenne baj . Ha nem léptetem tovább, error jelzéssel megáll . Mi lehet a baj ?
(#) gépromboló hozzászólása Jan 11, 2020 /
 
Bő két hónap után végre megjött Kínából a Sony lejátszómhoz a lézer kocsi. Megy szépen, de meg sem közelíti egy eredeti teljesítményét. Mire gondolok: végigpróbáltam vagy ötven lemezzel, ugráltattam előre-hátra, szépen, gyorsan reagál, de ha gyengén megírt lemezt talál, azzal meggyűlik a baja (nem bírja beolvasni, vagy egy adott ponton elveszti a sávot), illetve a karcosokkal sem mindig tudja, mihez kezdjen. Az elnyűtt Philips lézeres Technics is jobban veszi ezt az akadályt. Hiába rajta a három trimmer, jobb nem lesz, csak rosszabb, szóval úgy tűnik, hogy eleve hangolva küldték. De legalább olcsó volt!
Hamarosan veszek a fentebb említett Technicsbe is VAM-1201-est, kíváncsi vagyok majd az eredményre.
(#) laczika hozzászólása Jan 19, 2020 /
 
Sziasztok! Van egy lineáris motoros Technics sl-p250 gépem. Ezek a soad70a mechanikás gépek számváltáskor szinte a gombnyomással egyidőben már játsszák is a zeneszámot. Volt már nekem több ilyen gépem soha nem volt velük baj. Most viszont van egy példányom ami minden lemezt pöccre beolvas, de nem mindegyiket indítja el, vagy csak nagyon nehezen szólal meg. Ha sokáig nem szólal meg akkor a gép elveszti a fonalat és teljes erejéből pörgeti a lemezt. Vannak lemezek amik viszont tökéletesen működnek. A szán szépen siklik, egy tüsszentés elég volna hogy végigszaladjon a pályán a fej. Ha minden lemezzel bizonytalan lenne akkor azt mondanám hogy gyengül a lézer de így?
(#) doktor válasza laczika hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Idézet:
„Ha minden lemezzel bizonytalan lenne akkor azt mondanám hogy gyengül a lézer de így?”
Szia!
Biztos, hogy gyengül.
Ezenkívül, ha van lehetőséged érdemes méregetni,mechanikai beállításokat, elektromos jellemzőket, lehet még hibás, vagy gyengülő alkatrész.
(#) laczika válasza doktor hozzászólására (») Jan 21, 2020 /
 
Van még egy ugyanilyen gépem ami tökéletes. A komplett mechanikát a 7 potis panellal együtt át fogom tenni egy próba erejéig a másikba hogy a nagy panelt kizárjam. Manualt nézegettem már, szkópom is akad, de tesztlemez híján nem igazán vagyok vele előrébb. Lehet hogy a 7 poti közül az egyiken kéne állítani egy kicsit és jó is lenne. "Tracking balance", "Best eye","focus offset","focus gain","tracking gain","tracking offset","pll".
(#) djhans hozzászólása Jan 22, 2020 /
 
Sziasztok. Van egy Yamaha CDX-E100 cd lejátszóm. Írott lemezeket most már nem akarja lejátszani. Gyáriakkal nincs gond. Írott lemez tartalomjegyzékét még beolvassa. 1 számot van amikor elindítja. Ha léptetek a következő számra akkor elveszíti a fonalat. Hallatszik ahogy a fej kattog. Szerintetek fej csere? KSS213C van benne ami nagyon olcsó ahogy nézem. De lehet hogy ezek emiatt gagyik is.
(#) djhans válasza djhans hozzászólására (») Jan 22, 2020 /
 
Ja és gyári lemeznél lejátszás közben a fejből sercegő hang hallatszik. Kb. mint amikor egy kapcs. üzemű tápnak a trafójából zaj hallatszik.
(#) doktor válasza djhans hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Tisztításon túl vagy már gondolom,nagy valószínűség szerint laser csere lesz.

KSS213C -nagy szériában gyártották, még mostanában is előfordul eredeti belőle a piacon.
(#) doktor válasza laczika hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Tekintve, hogy jelenleg egy általad jónak ítélt mechanikai egységed van, és nincsenek meg a korrekt mérés feltételei, valamint a gyakorlatod, nem javaslom, hogy neki állj tekergetni.
Időd és kedved van az áthelyezést, ki lehet próbálni, de ezenkívül a kísérletezéshez, nagyon drága és nehezen beszerezhető.
(#) djhans válasza doktor hozzászólására (») Jan 23, 2020 /
 
Nagyon olcsón, 2000 forintért már van lemez forgató motorral és fej továbbító motorral. Érdemesebb úgy venni. Szerintem sokkal hitványabb mint a jó öreg KSS150A.
(#) elektrorudi hozzászólása Máj 24, 2020 /
 
Sziasztok!
Technics lejátszóm egyik-másik lemezt nem- vagy csak nehezen olvassa. Ez ugye vagy gyengülő lézer, vagy piszkos lencse lehet. Ha fejcsere, akkor kuka. Ha tisztítással megúsznám, akkor az még belefér. Láttam tisztító CD-t is, de el sem tudom képzelni, hogy az hogy működhet?
Milyen tisztítót ajánlanátok? Első sorban valami folyadékra gondolnék.
(#) djhans válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 25, 2020 / 1
 
A lencse műanyagól van. Desztillált vízzel megnedvesített fültisztítóval óvatosan meg lehet takarítani.
(#) elektrorudi válasza djhans hozzászólására (») Máj 26, 2020 /
 
Köszönöm, kipróbálom, hátha bejön.
(#) vmsgrg hozzászólása Máj 27, 2020 /
 
Sziasztok,

Van egy Sony CDP-EX77-es CD lejátszóm, ami nagyon sokáig állt. Természetesen a két szí elöregedett, lecseréltem őket. A CD mechanika tökéletesen működik. Egy baj van, nem érzékeli a lemezt. 3 tálcás ketyere, van benne disc sensor, tehát nem a lézer próbálkozik először. A szenzor ugye IR led és fogadó. Csak szimplán megnéztem az infrát kamerával, világít, a fogadót kimértem, lecsökkeni a feszt. Szalagkábelek rendben. Van esetleg valakinek ötlete, hogy tovább, mi lehet még a baj? Kicsi lenne a feszültség kilengés?
Következő: »»   23 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu