Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC munkáink
 
Témaindító: SALáta, idő: Dec 26, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 31
(#) sunraw válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Van elszívó ám.
(#) sunraw válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
kicsi bagoly 6 perc, 3 menet. A nagy 16 perc, szintén 3 menet. A fogaskerekekre már nem emlékszem, de 100mm/m a sebesség.
Tükör hátlap is ilyen sebességel megy, de az csak 1 menet.
A fókusz fix mindenhol.
(#) SALáta válasza sunraw hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Frankó lett, és burkolat vagy esetleg valami védelem féle hogy ne jusson ki a fény? Tetszenek a fogaskerekek, lehet én is bekapcsolom a kéket ha már harcképes a kezem .
(#) sunraw válasza SALáta hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Ez is, az is. Első sorban a füst miatt készült.
Elég erős, a nagy bagoly kieső hasát úgy fel szippantotta mint a sicc
(#) mex válasza sunraw hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Tükör hátlapot próbálhatod nagyobb sebességgel is, nekem 300mm/min , és csak 1.7W a diódám.
(#) sunraw válasza mex hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Még mindig gond a fókuszpontot, a fúvókát és az elszívót egy tengelyre hoznom. Így, hogy fújatva van, nagyon vékony a vágás.
(#) mex válasza sunraw hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
(#) sunraw válasza mex hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Szép. Ez nekem még nem megy. Ez sok idő nagyon. Nameg ilyen kódot még nem csináltam.
(#) mex válasza sunraw hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Dot-G-vel készült, ezúton is köszönet a program alkotójának.
Igazán egyszerű a használata.
(#) sunraw hozzászólása Feb 4, 2015 /
 
Maradok a vágásnál. Mai. Falióra lesz belőle, egy kedves ismerősömnek. Egy menet, semmi kacifánt, 90mm/m. 16perc.:
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) csatti2 hozzászólása Feb 4, 2015 /
 
Tegnap készítettem. A vékony vezetősávok 8 mil-esek.
Kicsit homályosak lettek sajna a képek (nincs makró lencsém). A pici sorját lesúroltam azóta róla.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) kaqkk válasza csatti2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 / 1
 
Gravírtűvel? Szép !
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) csatti2 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Igen, 0.1-es 15 fokos tűvel készült.
(#) kameleon2 válasza sunraw hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Szegény Vinyl!
(#) Szammer válasza sunraw hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Hát? Nem semmi az ötlet, de egy "bakelit" lemezt tönkretenni érte?
(Bocsi, de sok régi "bakelitom" van és ilyenkor kicsit fáj a szívem.)
Tudom nem "bakelit", de így hívják még ma is.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) kameleon2 válasza csatti2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Egyszer már segíthetne valaki, hogy én mi a fenéért nem tudok a gravírtűvel ilyeneket csinálni!Nekem 0,3mm alatt 90 fokos tűn kívül mindegyik azonnal eltörik.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Nem lehet hogy nem teljesen sík az asztalod ?
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Minden további nélkül lehet, bár pozdorja feltétet használtam rá, amit síkba marattam a géppel magával. A panelt öntapis kétoldalas ragasztóval rögzítettem, mert minden más megoldásnál meghajlott a panel, amikor leszorítottam. Már csapágyak, siklócsapágyak lettek cserélve, Megmunkálómotor - az eredmény változatlan. Már a Z 0-ba állítása is elég macerás. Volt, hogy tökéletesre belőttem - akkor is repült a gravírtű. Utoljára 0,2-es 45 fokossal erőlködtem, aztán feladtam a harcot. Pedig éppen panelt szerettem volna többet csinálni a géppel és éppen az apró rajzolat okozott mindig gondot. Van szoftveres gondom is, de egy ideje félretettem, mert hiányzott az igazi segítő kéz. Aki érdemben tudott volna előrébb rugdalni (tudom - képzavar). Én meg mással foglalkoztam.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) sunraw válasza Szammer hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Steril, karcmentes lemez volt.
Csupa ciril betűs
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Még arra tudok gondolni hogy a marómotor tengelye üt egy nagyon "picurit" (ugye milyen pontos a meghatározásom ?)
(#) csatti2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Annak idején már írtam, hogy az egész alapja a felület letapogatása. A nyák lemez egyenetlensége még ekkora méretben is 4x-ese, annak amit le akarok marni belőle (50-60um-t marok le). Hiába marja az ember síkba az asztalt, sajna messze nem elég.

Persze lehet, hogy gond van a maróddal is ahogy mások írják. Próbálj meg egy 0,1-es tűvel finoman lefelé haladni a nyák felé, marj egy pici lyukat, ahol épp látszik már az epoxi felület, majd mérd meg a lyuk átmérőjét. Ki fog derülni, hogy üt e a maró.

Van még egy betartandó szabály. A marási sebesség az 1000RPM-enként 10mm/min. Azaz egy 12000-es fordulatú orsóval 120mm/min-el szabad marni.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2015
(#) kameleon2 válasza csatti2 hozzászólására (») Feb 4, 2015 /
 
Értem - a múltkor is értettem, csak feladtam kicsit. A letapogatással túl sok hasznos idő megy el abból, amit kreatívan szerettem volna eltölteni. Így maradtam a pontatlanabb megoldásnál egyenlőre. Messze nem haladtam meg az általad említett sebességet, mert el sem jutottam odáig, hogy mérni tudjam. Ha üt a maró - azzal sem tudok mit kezdeni, mert a mostani főorsó motorom már szinte hangtalan és eddig a legjobb - és még ez sem közelíti a tökéletest, több pénzt meg nem akarok már beáldozni erre. Fehér alapon fekete gravíranyaggal is kijött, hogy valamit javítanom kellene, de nem tudom hogyan. A panelnél egyszerű a letapogatás, mert rézből van. De amikor a gravíranyagon halad úgy a gravírtű, hogy nem egyenletes a megmunkálási mélység, azzal mit lehet kezdeni? Akkor döbbentem meg, amikor a kezembe fogtam egy másik gépen készült gravírozást. Ordított a különbség. Kb mintha traktort hasonlítottam volna a Ferrarihoz. És síkba van marva az alátétem is. Talán ami kompenzált kicsit, az az enyhén szivacsos kétoldalas ragasztó a merev helyett.
(#) Zoli_bácsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
A szerszámtörés a nem központos futású főorsónak köszönhető. A gravír-tűk nem bírják a dinamikus terhelést, nekik a statikus erők kellenek.
(#) Zoli_bácsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Bővebben: Link

A letapogatáshoz ezt ajánlom szívesen. Nekem nagyon bevált a gravírozás, marás alkalmával.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
(#) csatti2 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Én is ezt használom, annyi különbséggel, hogy átírtam picit mert a mozgásvezérlőm nem támogatja a G31 parancsot (van helyette egy sokkal pontosabb M31 makrója).
(#) SALáta válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Van élet a gravírtű után is, az a lehető legrosszabb szerszám, egy kényszer csak. Több élű 90 fokos élletörő, aminek a hegye kifut egészen "nulláig" . Persze drága meg nem nagyon élezhető házilag csak igen jó géppel de 3 vagy 4 éle miatt tartós és strapabíró. Én kézzel szoktam munkahelyen az ottanit hátracsapni -előtte fokba behúzom géppel.
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Hogyan néz ki ez a szerszám? 90 fok az azt jelenti, hogy eleve lesz vastagsága amint az anyagba harap - vagy nem? Éppen azért kínlódtam én is a 45 fokossal, mert a 15-25 fokosok esélytelenek voltak, törtek azonnal, ha pedig túl nagy a szöge - szélesebb sávot mar, mint kellene. Persze itt én vagyok aki ugatja a dolgot - ezért érdeklődöm. Igazán azért a sok kérdés, mert több emberrel beszéltem és mindenki azt mondta, csak kikapirgálja a panel felszínét a gravírtűvel. És mindenféle extra szoftver nélkül valóban meg is tudták tenni. Ezért gyanítottam, hogy talán lehetne a mechanikával valamit kezdeni. A szoftverekkel meg azért vagyok bajban, mert Eagle-ből készítem a paneljeimet és hiába a pcb-gcode ulp mindig kézzel is kell valamit belecserpákolnom. Próbáltam átverni a szoftvert, de még soha nem sikerült úgy beállítanom, hogy egyetlen lépésben menjen végig az izoláción, mindig 2 lépést csinál. Ezért adtam fel. Meg nem győztem venni a gravírtűket. Megnéztem többször is az általatok linkelt videókat - ugyanolyannak tűnik a főorsó motorom, mint a videón. Tehát nem gondolom, hogy jobban rezonálna. Lehetne persze a gravírtű minősége is, de amit barátomtól kaptam - sajnos az sem bírta tovább, pedig esküdött rá, hogy tönkretehetetlen. Mindegy. Egyenlőre marad a csendes irígykedés
(#) SALáta válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
A linkelt képen a legnagyobb középen, ez bevonatos és a félszög 45 fok, van 30 fokos is, a bevonatos tompább az nekünk nem jó. Én garantot szoktam venni az ukránoktól a piacon. Bővebben: Link
Panelhez nem használtam mert más módszerrel csinálom, epoxi sérülés nélkül. Gravírtűvel martam fát, sorjás meg csúnya volt, ezzel gyönyörű. Kicsit nyom mert jobbfajta szerszámacélba gravírozva némi kidudorodás van, de ez betudható a fordulatnak és az előtolásnak is.
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Köszönöm. Már csak ki kell találnom a kínaiaknál ez milyen néven futhat. A legjobb maróimat tőlük vettem eddig. Szerszámacélt nem is akarok megmunkálni. Panel, műanyag és maximum alulemez ami előfordul.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 5, 2015 /
 
Következő: »»   2 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem