Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CO2 hegesztő
 
Témaindító: Asrac, idő: Okt 26, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 4
(#) Asrac hozzászólása Okt 26, 2007 /
 
Udvozlet mindenkinek!
Mivel egeszen konkretan nem talaltam ezzel a temavol foglalkozo forumot, nem akartam offolni. A kerdesem az lenne, h. valakinek nincs-e esetleg dokumentacioja a fent nevezett hegesztohoz. Kapni ugyan lehet, de persze jo borsos... :-// Esetleg otlet egy kisebb problemaval kapcsolatban: a helyzet az, h. a vedogazt adagolo magnesszelep a hegyesztesi periodus vegen kesve zar be. Nem eletbevago, de emiatt elegge fogy a gaz... ( Talan a vezerlesnel lehet problema, es ezert kellene a doksi, vagy nemi okositas.
Elore is koszi a segitseget!
(#) Medve válasza Asrac hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Hello, feszültségmentes állapotban is jön a gáz? Ha igen akkor tisztítsd meg a szelepüléket és a szeleptányért, valószínűleg valami szennyeződés miatt nem zár le.
(#) zsoltee0001 válasza Asrac hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
szerintem is eléggé egyértelmű, hogy a szelep a hibás
(#) Asrac válasza Medve hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Udv! Koszi mindenkinek a gyors valaszt!
A szelep bezar rendesen, tehat nem felakad, viszont csak nehany masodperccel kesobb, mint kellene. A kerdes az, h. letrejohet-e a keses a vezerloelektronikaban, vagy kizart, es csak a mechanikai hiba allhat fenn. Erdekes ugyanis, h. nem akad fel, csak kesik. Mindenesetre ugy tunik, h. nem uszom meg a bontast. Ramerek majd a behuzotekertcsre, figyelendo a feszejt. Meg nem csinaltam vele semmit, csak a tulaj altal tapaszataltat tolmacsoltam, for munkahipotezis.
(#) l48 válasza Asrac hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
A szelep zárásának késleltetése a varrat védelme érdekében van, Ha van mód a csökkentésére azt megteheted de "0" ne vedd.
űdv
(#) fongab válasza Asrac hozzászólására (») Okt 26, 2007 /
 
Idézet:
„A kerdes az, h. letrejohet-e a keses a vezerloelektronikaban”


Igen. Mert amíg olvadt a fém oxidálódik, ezért egy kicsit, ott kellene tartani, a pisztolyt.
A gáz mennyiséget a reduktoron tudod állítani. Ha kevés a gáz a felület oxidos (rozsdás) lesz. Ha sok a gáz, fényes marad, de fogy a gáz. A határt kellene megtalálni.
(#) nyulbul válasza Asrac hozzászólására (») Okt 26, 2007 / 4
 
Hali.
Mivel a mágnesszelep csak akkor van áram alatt amikor nyit, így a zárás "önerőböl " történik. Valószinü mechanikai gondod lehet. Nálam ezt a problémát a szelep gumigyűrüének elkoszolódása okozta.
Azt meg sem kérdezem hogy nem e a gázzal való utóhűtés funkcióra van e éllítva. Nálam ez is sokszor előfordult.
(#) Medve válasza Asrac hozzászólására (») Okt 27, 2007 /
 
Összefoglalva: a géped jó, s rajta kell lennie (szokott lenni) egy olyan potinak, amellyel ez az "utánfutási idő" állítható, amely , ahogy Fongab mondotta, szükséges!
(#) Asrac válasza Medve hozzászólására (») Okt 27, 2007 /
 
Udv!
Szoval, belemasztunk a dobozba: Mindenkinek vagyon igazsaga!!!! Az gazutanfolyas szuksegessege valoigaz, ilyesmire gondoltam, de a jelenseg random modon allt elo.. !!:-/ Sajnos semmilyen poti nincs ennek allitasara sem az elolapon, sem a panelen. Az egesz osregi szerkezet teljes inteligenciajat 2db 555-os adja!! ) Ezen kivul kiderult, h. a magnesszelepnek es a trafovezerlo relenek a behuzotekercse gyakorlatilag kozos aramkoron, tehat teljesen szinkronban van vezerelve! Elektronikai gixer tehat kilove, ...es valoban, a magnesszelep kipuccantasa meghozta a sikerelmenyt! ) Val'sz'eg a hidegebb ido miatt jott ki a jelenseg.
Koszonom szepen a segitseget es a hasznos tippeket mindenkinek, es elnezest kerek, ha elhamarkodottan zargatoztam!!
(#) nyulbul válasza Asrac hozzászólására (») Okt 27, 2007 /
 
UTÓIRAT.

A hideg időnek valószinüleg nincs köze a jelenséghez mert ott a szelepben amúgy is nagggyon hideg van,olyannyira hogy nekem fel kellet tennem egy úgynevezett gázcső melegítőt,mert gyakran lefagyott.
Nálam előfordult hogy a hétvégén fogyott el a gáz.
Indultam az első kocsmába ahol volt csapolt serital és ott cseréltem palackot. Namármost az élelmiszer ipari gáz sokkalta "koszosabb" mint az ipari. Remélem nálad nem ez lett a bajok forrása. Amúgy az én gépem 85-ös kiadásu,s még mindig azt nyüstölöm.
(#) Asrac válasza nyulbul hozzászólására (») Okt 28, 2007 /
 
Köszi a figyelmeztetest! Most eppen sajna el. ipari van benne.. Majd jobban figyelek a tisztitasra! Csomelegito ehez is van de azt a reduktorra kell rakni, leven ott all elo jelentosebb nyomaseses, tehat hules. A szobanforgo magnesszelepet azonban ettol kb. 1m cso valasztja el, a kozel legkori nyomasu CO2 hokapaca pedig szerintem viszonylag alacsony . Maga a szelep ketallapotú -Telítésbe vezerelt... - igy vagy nincs gazaramlas, vagy maximalis, igy nincs nyomaseses, es egyik esetben sincs gaz tagulas, tehat velemenyem szerint komolyabb hulesnek nincs kiteve. Elvileg. A "zartömb" futofeluletei azonban koszosak voltak, igy a szelephaz minimalis zsugorodására mar megtapadhattak anyira, h. az a kis "helyretolo rugo" nem, csak a gazaramlas tudta egy ido utan "feloldani". .... legalabbis igy kepzelem.
(#) elsőfarkas hozzászólása Nov 28, 2008 /
 
Üdvözlet!

Egy régebbi gyártású, Traconic 230 típusú, védőgázas CO hegesztőkészülélhez keresek kézikönyvet, amiben jellemző adatok, kezelőgombok leírása benne van.
Lehetne többezer forinttért rendelni, viszont annyi sok érte, ezért ha valaki tudna itt segíteni, megköszönném.

Üdv.
(#) vologya hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
üdvözlök minden kedves fórumozót!
A következő problémám lenne:
Van egy Hermann mig200-as co hegesztőm,ami az adattáblája szerint müködik egyfázisról is,ellenben egyetlen háromfázisu csatlakozó van a hátulján..Az elején van egy 220(230)-as aljzat,de az szerintem kimenet lessz..
Ha valakinek van ötlete,hogyan bírhatnám rá az egyfázisu müködésre,kérem ne tartsa magában..Előre is köszönöm.
(#) elsőfarkas válasza vologya hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Kedves Vologya!
Tágra nyisd a szemed !
A beküldött harmadik képednek az alján, ott a géped gyártójának a neve és telefonszáma. Fogj egy német nyelvet ismerő embert, és hívjátok fel.
Mivel nem magyar cég, valószínű nem tűnt el nyomtalanul.
Csüsz-csüsz
(#) vologya válasza elsőfarkas hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
..köszi..
..amugy valóban ez lessz,ma megtaláltam a gég honlapját..ma is léteznek.
(#) Pásztor István válasza vologya hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Vologya!
Ez a hegesztő nem fog egyfázisról üzemelni. A hátulján nem az van hogy egyfázisról is megy , hanem hogy háromszor 380, vagy háromszor 230 V . Ami a képen látható az háromfázisú főtrafó. Tehát ha a három fázis mellé a nulla vezetéket is bekötö, a trafó csillagpontja nullázott lezs. Ekkor 3x 230v on működik. Fel is szed mindjárt 13 Ampert. Nulla vezeték nélkűl 3x380V ról működik, amikor a trafó oszloponként 190voltot kap, mivel kettő primer tekercs ijenkor a csillagponton keresztűl sorba van kötve egymással. Az adattáblán is látszik, ekkor az áramfelvétele is mindössze 7,5A.
Emiatt ne pocsékold a pénzed telefonálásra meg tolmácsra.
Üdv Pista
(#) Pásztor István válasza elsőfarkas hozzászólására (») Feb 28, 2009 /
 
Szia elsőfarkas!

Traconik 253-as gépkönyvem van eredeti gyári, csak valahogy be kellene juttatnom a gépbe. Azthiszem nagyon hasonló a 230-ashoz.
(#) elsőfarkas válasza Pásztor István hozzászólására (») Márc 1, 2009 /
 
Szia Pásztor István !

Kösz, hogy válaszoltál. Ha esetleg be tudnád scannelni a könyvet azt megköszönném.

(#) vologya válasza Pásztor István hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
köszönöm a választ,bár kicsit elkenődtem tőle..Azota küldtek a gyártól egy használati utmutatót egy hasonló készülékhez..sajna egy szó sincs benne a táplálásrol..Amugy az egyfázisos alapötletet az adattáblán kívül az adta,hogy láttam a neten egy Güde hegesztőgépet,aminek ugyancsak hasonló adattáblája volt és adtak mellé egy adaptert,aminek az egyik vége egy haromfázisu csatlakozó volt,a masik pedig egy sima hálózati villásdugó..
(#) Pásztor István válasza vologya hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Hali vologya!
Megoldható az egyfázisú táplálás, csak a háromfázisú trafód úgy fog menni, mintha három egyfázisú lenne párhuzamosan kötve. Ezt egy rendesebb teljesítményű gépnél nembiztps , hogy a hálózati megszakító is szeretné. Amit említessz gyári gépet adapterrel, az lehet kissebb. Nem?
Különben meg kell nézned a nullavezetéket, hova van bekötve. Amenyiben a fokozatkapcsoló a három primer tekercs csillagpontját képezi, úgy a mindenkori csillagpontra nullát kötsz, a három fázisbemenetet pedig egyfázissal táplálod meg és a kismegszakító is kibírja, valahogyan biztos fog működni. Az hogy az áram mennyire lessz sima? Lehet hogy símító folytót is mahinálni kell.
(#) vologya válasza Pásztor István hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
ezek szerint a legtisztább dolog az lenne,ha bevezettetném a háromfázist..Ha jól értelmezem egyik sem egy egészséges megoldás
(#) vologya válasza vologya hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
amugy az emlitett hegesztőgep is hasonló teljesítményü..valami 180-200Amperrel reklámozták emlékeim szerint
(#) Pásztor István válasza vologya hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Nem kevés költség bevezetni a háromfázist, de nagyon egészséges dolog. Most újra ránéztem a géped adattáblájára és az EING rovatban egyértelműen 3 fázis 50 Hz-t ír.
Viszont a 220-as táplálásnál igaz, hogy 13 Amper az áramfelvétele, de ez akorsem lesz nagyobb, ha úgy próbálod ki, ahogy már előzőleg leírtam.Persze amenyiben az össz áramfelvétel van megadva és nem a fázisonkénti. Amenyiben a fázisonkénti van megadva, akkor nem fog menni. A másik képről viszont megállapítható, ez a gép nem egy nag trafóval van megálldva. Ahogy nézem ez összesen vesz fel 13 Ampert. Próba cseeresznye.
(#) vologya válasza Pásztor István hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
így vagy ugy meg kell oldjam a problémát,mert ezen kívül csak egy kis hordozható gépem van,annak pedig igencsak adva vannak a határai(mármint a képességeinek)..Gond akkor van,ha nem karosszériázni kellene
(#) Pásztor István válasza vologya hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Mondom nézd meg a betáp vezetékből a kék színű elvezet e a fokozatkapcsolóhoz? a többit meg ahogy leírtam. Még néhány kép a fokozatkapcsról, meg a vezetékekről és segítek bekötni.

Később megint ittvagyok most megyek dolgozok egy kicsit. Épen építek egy kis CO gépet 06-os huzalhoz.
(#) vologya válasza Pásztor István hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
köszönöm a választ,és ha nem zavarlak bóklászásom közben biztosan kérdezek még..A baj most ott van,hogy a gép cirka 30 kilométerre van tőlem,legközelebb csak pénteken tudok ujabb infokkal szolgálni felőle..Közben nézegettem az áramszolgáltató díjszabásait..Szerencse,hogy gépelnem kell,ugysem tudnék megszólalni ijedtemben)
(#) vologya válasza Pásztor István hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
ja..mégvalami..az a kapcsolószerü képződmény mi lehet a gépben?(ennél idiótább kérdés már azt hiszem nem telik tőlem..)
(#) Pásztor István válasza vologya hozzászólására (») Márc 2, 2009 /
 
Az egy mágneskapcsoló, ami indításkor ( már amikor megnyomod a billentyűt) behúz és rákapcsolja a főtrafót a hálózatra, meg ha minden igaz, akkor a segédérintkezőn keresztűl bekapcsolja a gázszelepet.
(#) Pittt hozzászólása Jún 24, 2009 /
 
Sziasztok! Látom itt szó volt a Traconik 253-as gépről. Kiment a T2-es trafóm ebben a gépben. Gépköny kellene, mivel a bekötése gyanús...mármint a T2 kimenetén a 0-24-27 V.. mert az egyik a reduktor táp lenne, de azok sztem 42Vról üzemelnek, és a sorkapocsban is valami "gágyolásos" bekötés volt.. magyarul, valaki már hozzányult. :-/ Ha tudnátok gépkönyvet adi, megköszönném!
email: magyarpeter1977@hotmail.com

Köszi!
(#) mpisti válasza Pittt hozzászólására (») Jún 29, 2009 /
 
Szia!
beszkennelem valamelyik nap és küldöm.
Üdv.mpisti
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem