Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-hez,center kimentre erősítő építés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Emberke hozzászólása Nov 6, 2007 /
 
Hali Mindenkinek"

Segítségeteket szeretném kérni.Nem rég vettem egy Trion nevezetű asztali dvd-t.És mivel nem szeretnék még venni hangfal szettet hozzá ezért a már meglévő 2 db hifit használom a hangkimentként (de ez még csak 4 db hangfal (bal első,bal hátsó,jobb első,jobb hátsó)(a sub az nem szükséges).De viszont kellene még nekem egy center kimenet.Van egy 21 l-es 8 ohm-os 60 wattos hangfalam amit szeretnék feláldozni a "tudomány" oltárán.És itt jön a gubanc.Ha csak simán ráteszem a hagfalat a center kimenetre rca kábellel akkor nagyon halkan szól.Ehhez szeretnék valami egyszerű (olcsó) erősítőt építeni (nézegettem a fórumokat de nem vergődtem zöldágra rajtuk.).Hja és persze szabályozható legyen a hangerősség.Ha valaki tud valami jó megoldást kérem segítsen.

Köszönettel Attila!

Ui.:Bocs a regényért!!
(#) sirály12 válasza Emberke hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
VF2!

Kicsi, egyszerű, olcsó, baromi jól szól.
(#) DRoland válasza Emberke hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Hello!

Pl TDA 7294

Bővebben: Link

topic

adatlap

Sok sikert!
(#) Emberke válasza sirály12 hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Hali!

Én viszonylag kezdő vagyok elektronika téren.Tehát ha nekem azt mondod hogy VF2 akkor nekem az nem mond semmit.Rákerestem a fórumokban és találtam egy képet VF2 áramkör
de nekem ez magas.Valami egyszerű dolog kellene.

Köszi!
(#) EcoPityu válasza DRoland hozzászólására (») Nov 6, 2007 / 4
 
Ne szivatsd már szerencsétlent!
Ne építsen már 70w-os erősítőt a center sugárzóhoz!
Leordítaná a haját, meg a másik, hogy ő egyszerűt és olcsót szeretne.

Szerintem vegyél egy kis aktív hangfalat egy számítógépes boltban, kötsd ki a kis vacak hangszóróit, növeld meg a kicsatoló kondikat, kötsd rá a saját hangfaladra és kész is!
2-3w.nál több nem kell úgyse...
(#) DRoland válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Azt, hogy mit épít az a saját dolga, én csak ajánlottam! Amúgy meg DVD lejátszón zenét is lehet hallgatni!
Ha azt mondja majd kisebb kell akkor majd mondok mást is!
(#) EcoPityu válasza Emberke hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Vagy elmész egy TV-szerelőhöz, és kérsz tőle egy régi vidi tv végfokot TBA 800v. 810-el, rákötsz egy erősebb 12v-os adaptert és kész.
(#) EcoPityu válasza DRoland hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Én véletlenül sem akarok kötekedni, de te a center sugárzót hallod zenehallgatás közben?
Nekem nincs 5.1-es zeném a polcon...
(#) DRoland válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Ha elég hangerőt adok rá tuti hallom Van egy gagyi 5.1-es hangrendszerem és azon külön lehet állítani a center hangerejét. (Bár zenét mondjuk nem arról szoktam hallgatni, arra van másik erősítő)
(#) EcoPityu válasza DRoland hozzászólására (») Nov 6, 2007 / 4
 
Ha rám hallgatsz, akkor zenénél nem tekered fel, mert a sztereót úgy elrontja, mintha 50%-os áthallás lenne jobb és bal csatorna között.
Nekem az igazi házi 5.1-em most nemrég lett kész, már odalinkeltem a PC-táp átalakításhoz, de ide is szívesen felteszem.
(#) Macsek71 válasza Emberke hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Hy !

Primitív megoldásom :
Front : "nagyobb" aktív PC hangszórók
hátsó : "kisebb" aktív PC hangszórók
center : a TV hangszórója !

Kicsi macerás volt a "tér" beállítása de szól
(#) DRoland válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Gratulálok!!! Nagyon jó lett! Nem kis munka lehetett vele. De ugye az építés öröme, és utána az első megszólalás minden fáradt óráért kárpótol...

Akkor már én is mutatok valamit. Igaz nem 5.1 hanem csak stereo, de a "hordozható zene" volt a szempont

hsz1

hsz2

eleje
(#) DRoland válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Egy ideig nálam is így ment center a tv és kész a 2 front meg Orion Se 260-as volt! rear nem volt
(#) EcoPityu válasza DRoland hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Bár nem ide tartozik, és korcsosítja a topicot, bocs Emberke! De én amoda már be nem írok, ahova linkeltél, nem akarok a 225. lenni, aki nem is olvassa végig a hozzászólásokat, és beköp valamit, amit már rég kiveséztek!
Nos én is fogok mobil hangosításhoz építeni két db hangfalat, 200w-osak lesznek digitális végfokokkal, 4db 7Ah-s 12v-os akksiról/2x24v-ra kötve/, átalakított PC-táp fogja a helyhezkötött energiaellátást biztosítani, meg a töltést is. A hang rádión keresztül fog érkezni. Nem kertelek, falusi tüzijáték aláfestőzene 6-10perces szolgáltatására.
(#) Emberke válasza Macsek71 hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Sok érdekes megoldás jött eddig úgy nézem (és főként nagyon gyorsan amit nagyon köszönök).Nekem eddig a pc hangszórós tetszett leginkább mert baromi egyszerű és nem utolsósorban olcsó is.
(#) Emberke válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Nekem így első ránézésre nagyon tökéletes megoldásnak tűnne ha annyit tudnék elektronikából mint Te.Ill így a leírásban (ami nagyon részletes) olvasottakat figyelembe véve "lehet" hogy meg is tudnám csinálni.És ha lesz rá időm és pénzem akkor meg is próbálkozom vele.Most egyenlőre elmentettem a gépemre a leírást.Mindenesetre köszönöm a segítséget.
(#) EcoPityu válasza Emberke hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Mint ahogy a bemutatkozásomban is írtam,:
"Szeretem az elektronikát, ha bármilyen kompatibilitási problémátok van, vagy valamit másra szeretnétek használni mint amire azt gyárilag szánták, akkor bátran írjatok! "
Ha valamire gyors megoldás kell, írj nyugodtan privát üzenetet
(#) Emberke válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
Lenne egy kérdésem a pc hangszórós megoldással kapcsolatban.Amint írtam van egy plusz hangfalam amit feltudnék áldozni.Én ezt régebben már átbuheráltam a géphez hogy ne az a pici hangszóró szóljon hanem valami nagyobb teljesítményű hangfal.De én csak simán rákötöttem a kimenetre a 8 ohmos 60 wattos hangfalat és szólt szépen.Szal a kérdésem az hogy:Mindenféleképen ki kell cserélni azt a kicsatoló kondit?És ha igen akkor mennyivel nagyobb értékűt rakjak bele?És még egy gyors kérdés.Akkor ezek szerint egy egyszerű pc hangfallal megcsinálhatom azt is hogy egyik ág a center a másik meg a subwofer?Vagy a subwoferhez valami erőteljesebb cucc kell?

Köszi!!
(#) kaszarobert válasza Emberke hozzászólására (») Nov 6, 2007 /
 
A csatolókondi arra való, hogy levállassza az egyenáramot a hangszóróról. Viszont, ha nem elég nagy a kapacitása akkor a mély hangjaid is rámennek mert egy felüláteresztő szűrőként viselkedik! Mivel azért cserélted ki a hangszórót, hogy több legyen a mély illetve teltebb a hangzás, nem árt a csatolókondit kicserélni. Minimum 1000mikrofarát már jó egy 8 ohmos hangszóróhoz. Viszont mivel ezen a kondin váltakozóáram folyik keresztül, ezért a névleges feszültség min 10szeresével felül kell méretezni, mivel az ellentétes irányú előfeszítéstől egy normál elektrolitkondenzátor felrobbanhat. :eek2:
Vagy olyan kondit veszel ami hangváltóba való...

Egyébként, köztünkszólva egy 2wattos teljesítményű pchangszóróba, akármilyen 1000mikrost berakhatsz, semmi baja nem lesz
:yes:
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem