Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   108 / 444
(#) Attila86 válasza vasut hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Üdv.!
Sajnos nem lehet, muszáj átrajzolni az alkatrészt hozzá. Ha házilag vasalod vagy fotózod, akkor esetleg annyit tudsz tenni hogy kiexportálod a nyáktervet és képszerkesztő programban kitörlöd a felesleges PAD-eket.
(#) vasut válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

köszi szépen!
(#) SKY hozzászólása Feb 8, 2009 /

Hello!
Ki tudná megmondani , hogy lehet az EAGLE 3.55-ben kijelölt csoportot másolni, mert csak egyesével akarja másolni nem úgy mint pl. az 5.4-esben.
(#) SKY válasza SKY hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Már rájöttem. Ki kell jelölni az alkatrészcsoportot és a kivágásra menni, utána a beillesztésre kattintva le lehet tenni egészében a másolatot - mindezt ikonokkal csinálva.
(#) peti13 hozzászólása Feb 9, 2009 /

Hali! Akadt egy kis gondom az Eagle 3D-sé alakításval! Eljutottam addig ahol az elmentett .pov file-t a POV-Ray programmal meg kéne nyitni, de rányomok és egy sort kijelöl és nem csinál semmit Ebben kérem segítségeteket, hogyan lehetne továbblépni? ( Képet mellékeltem)
(#) punkkazy válasza peti13 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

A 3D-hez vannak még fájlok amit be kell másolni a pov ray könyvtárába. De leírás is van közte!
(#) peti13 válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

De akkor, hogy lehet orvosolni a problémát? Miket kell még bemásolni a könyvtárába? És hol van leírás?
(#) niedziela válasza peti13 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Az Eagle 3D- s topkot keresd fel ezekkel a kérdésekkel
(#) szilva hozzászólása Feb 13, 2009 /

Üdvözlet!

Tegnap kaptam meg egy Eagle-ben rajzolt panelka legyártott mintadarabjait. Az átadáskor mondta is a gyártó srác, hogy legközelebb ne vonalkázással csináljam a telifóliát, mert az óriási méretű, rengeteg kis vonalkát tartalmazó gerberrel valamiért nem boldogultak, az eredmény a képeken látható (sajnos nem túl jók, most csak webcam van nálam). Természetesen eszembe nem jutott volna nekem vonalkázni, egy, az egész panelt lefedő, GND-hez csatolt poligon az, ami a telifóliát adná.

Egyébként az Eagle valóban millió vonalkával oldja meg, egyszer régebben PDF-be raktam át, hát szenvedett vele rengeteget az Adobe reader, mire meg tudta jeleníteni.

A kérdésem az lenne, hogy lehet-e máshogy rajzoltatni vele a poligont, hogy le is tudják gyártani normálisan, vagy inkább szokjon le az ember a poligonokról? A gyártáshoz átadott gerbereket az Eagle 5.2.0 Light "gerb274x.cam" nevű beépített processzével generáltattam le, "gerber_rs274x" típusú eszközre.

Minden ötletet szívesen veszek!
(#) gulasoft válasza szilva hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Hát én ezt a helyedben nem gyártattam volna le. Ebben semmi extra nincs hacsak nem 3 vagy több rétegű. Ezt akár fel is vasalhatnád, vagy fotózhatnád. Persze ha valakinek sok a pénze és nincs egy órája a nyák legyártására, vagy több mint 10 darab kell, akkor nyugodtan csináltassa meg.
Az eagle gerbergyárójával lehet gond nem magával az eagle-val, mert ha simán kinyomtatod a nyáktervet, akkor ott nem vonalkás. Próbáltad a régebbi eagle-val is?
(#) szilva válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Ha tudnád, hányat vasaltam már otthon... Kicsit elegem van belőle, főleg a furkálásból, ezért akarom gyártatni. De ebben a jelenlegi formájában nekem eléggé nem szimpatikus ez a gyártás

Amúgy az a PDF-be átrakás régebben ugyanebből a tervből 4-es sorozatú Eagle-lel történt, és abban is millió vonalka volt a poligon.
(#) gulasoft válasza szilva hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Lehet hogy a gerber nem teszi lehetővé a poligonokat, nincs benne a specifikációban
(#) szilva válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Viewmate-tel megnézve a gerbert a tulajdonságok ezt mutatják:

1. Job properties
  2. ---------------------------
  3. 86557 traces (0 arcs), 0 polygons, 106 pads in 1 layer(s)
  4. Size: 3.307 by 1.4696 inch
  5.  
  6. Layer 1:
  7.     86557 traces (0 arcs), 0 polygons, 106 pads
  8.     size: 3.307 by 1.4696 inch
  9.     extents: (0.18725, 0.05095) (3.49425, 1.52055)
  10.     Positive, Paint
  11.     polarity changes: 0
  12.  
  13. Internal database uses 2.31 MBytes

Azaz nincs benne egyetlen ív, egyetlen poligon sem, csak vezetékek. A poligont is "vezetékekkel" generálta le az Eagle. Ezzel van baj a gyártásnál, erre keresek megoldást.
(#) icserny válasza szilva hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Lehet, hogy csak a poligon paraméterivel (vonalvastagság/sűrűség kellene játszadozni)? Nekem nem volt gondom a gyártatással.
(#) szilva válasza icserny hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Aha, köszi! Lehet, hogy ilyesmi okozta a gondot.

A poligon vonalvastagsága 0-ra volt állítva. Átállítottam 16mil-re, így a 3MB helyett lett 45k a gerber, gerber viwerben megnyitva ugyanolyan jónak tűnik. Elküldöm akkor ezeket a fileokat a gyártónak, mondjon róla véleményt.
(#) gtk hozzászólása Feb 13, 2009 /

Sziasztok !

Milyen tipusu csatlakozoval lehet az alabbi kepen lathatot Eagle-ban kialakitani?

kep2.jpg

(#) Majcc válasza szilva hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Hali!

Én a gyártás problémát máshonnan közelíteném meg. Lehet hogy igazából nem is lenne szüksége a CNC programnak a poligonra. Én úgy próbálnám megoldani a problémát, hogy a vezetékek mellett kontúrmarással legyen elvezetve a marófej. A vezetékek mellett egyszerűen végigszalad a marófej. Ez mind csak gondolat, még az elején járok az Eagle kezelésében. Sprint Layouttal készítettem már CAM programnak fájlt.

Üdv Marci
(#) icserny válasza Majcc hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Egyedi gyártásnál elképzelhető így is, de a legtöbb helyen fotoplotteres/levilágítós technikával dolgoznak, s amegredelőnek nemsok beleszólása van a technológiába.

Jól működik a vonalkázásos kitöltés is, csak arra kell ügyelni, hogy a vonalak átfedjenek a biztos kitöltéshez.
(#) gulasoft válasza gtk hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Esetleg sajáttal. Nem hiszem, hogy 10 téglalap lenne benne alkatrészként, de persze még ez is lehet. Ha mégsem, akkor mérd le, és csináld meg.
(#) megujulo hozzászólása Feb 15, 2009 /

Hali!
Egy kis segitségre lenne szükségem:
hogyan lehet a meglévő lib könyvtárakból kb. egy package csomagot készíteni? Gondolok arra hogy ne kelljen mindig keresgélni a lib könyvtárakban, hanem készítenék egy saját csomagot, mely tartalmazná a libekböl összeválogatott általam használt alkatrészeket! Sajnos jómagam nem jöttem rá hogy lehet átmásolni egy adott alkatrészt egy másik lib fájlba. Ha valaki tud segitsen.
Másik kérdésem, ha létrehozok egy könyvtárat a lib könyvtáron belül azt nem látom, sőt azt a libet sem amit átnevezek.
Egyébként 5.0 eagle-ban dolgozom
Köszönöm
Attila
(#) niedziela válasza megujulo hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Ehhez valamennyire az új alkatrész készítést tudni kellene.
Nyitsz egy saját.lib fájlt utána a többi lib fájlból átmásolod egyesével a rajzjeleket

Group + Cut - saját.lib -> paste

Itt mindjárt meg tudod igazítani ami nem tetszik neked a rajzjeleken PAD méret...stb (egyéni)

Idézet:
„étrehozok egy könyvtárat a lib könyvtáron belül azt nem látom”

Először " Könyvtár menü - Használ " utána jelenik meg a listában.

Üdv!

(#) IMi válasza megujulo hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Hello!
Csinálsz egy új lib-et, a contol panelban lenyitod a libraries részt, megkeresed a neked kellő alkatrészt majd megfogod és rádobod az új lib ablakára ezzel átmásolódik az egész alkatrész (symbol,package,device)
(#) gtk hozzászólása Feb 15, 2009 /

Sziasztok !

Van valakinek hangyomanyos nyomogomb (push button) library eagle-hoz?
Vagy esetleg hol talalok ilyesmit?

Koszi.
(#) gtk válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Lehetne, nem nagy kulonlegesseg, ipari csatlakozok egyike.
Na majd bemerem es megrajzolom a PCB-n vezetosavval.
(#) niedziela válasza gtk hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Mit jelent a hagyományos nyomógomb ?
Tipus, vagy adatlap kellene.
(#) gtk válasza niedziela hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Ezekre a gombokra gondoltam pl:

KSM 611 B = DTS61N
KSM 613 B = DTS63N
(#) niedziela válasza gtk hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Valami ilyen lehet ?

Ha ez jó neked, akkor a DTS63 méreteit add meg és azt is beleteszem.

DTS61.lbr

(#) brezinajanika hozzászólása Feb 15, 2009 /

Megtudnátok mondani,hogy miért resetelődik minden indításnál az eagle-m?Mind a nyáktervező,mind a kapcsrajz tervező.
(#) MolnarG válasza brezinajanika hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Az mit takar, hogy resetelődik?
(#) brezinajanika válasza MolnarG hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

A nyáktervezőben a színek visszaállítódnak,amiket áthelyezek,hogy jobban kézreessenek azok visszakerülnek...és ez nagyon zavaró,de főleg a szines része.
Következő: »»   108 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem