Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Üdv.!
Sajnos nem lehet, muszáj átrajzolni az alkatrészt hozzá. Ha házilag vasalod vagy fotózod, akkor esetleg annyit tudsz tenni hogy kiexportálod a nyáktervet és képszerkesztő programban kitörlöd a felesleges PAD-eket.
Hello!
Ki tudná megmondani , hogy lehet az EAGLE 3.55-ben kijelölt csoportot másolni, mert csak egyesével akarja másolni nem úgy mint pl. az 5.4-esben.
Már rájöttem. Ki kell jelölni az alkatrészcsoportot és a kivágásra menni, utána a beillesztésre kattintva le lehet tenni egészében a másolatot - mindezt ikonokkal csinálva.
Hali! Akadt egy kis gondom az Eagle 3D-sé alakításval!
![]() ![]()
A 3D-hez vannak még fájlok amit be kell másolni a pov ray könyvtárába. De leírás is van közte!
De akkor, hogy lehet orvosolni a problémát? Miket kell még bemásolni a könyvtárába? És hol van leírás?
![]()
Az Eagle 3D- s topkot keresd fel ezekkel a kérdésekkel
Üdvözlet!
Tegnap kaptam meg egy Eagle-ben rajzolt panelka legyártott mintadarabjait. Az átadáskor mondta is a gyártó srác, hogy legközelebb ne vonalkázással csináljam a telifóliát, mert az óriási méretű, rengeteg kis vonalkát tartalmazó gerberrel valamiért nem boldogultak, az eredmény a képeken látható (sajnos nem túl jók, most csak webcam van nálam). Természetesen eszembe nem jutott volna nekem vonalkázni, egy, az egész panelt lefedő, GND-hez csatolt poligon az, ami a telifóliát adná. Egyébként az Eagle valóban millió vonalkával oldja meg, egyszer régebben PDF-be raktam át, hát szenvedett vele rengeteget az Adobe reader, mire meg tudta jeleníteni. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e máshogy rajzoltatni vele a poligont, hogy le is tudják gyártani normálisan, vagy inkább szokjon le az ember a poligonokról? A gyártáshoz átadott gerbereket az Eagle 5.2.0 Light "gerb274x.cam" nevű beépített processzével generáltattam le, "gerber_rs274x" típusú eszközre. Minden ötletet szívesen veszek!
Hát én ezt a helyedben nem gyártattam volna le. Ebben semmi extra nincs hacsak nem 3 vagy több rétegű. Ezt akár fel is vasalhatnád, vagy fotózhatnád. Persze ha valakinek sok a pénze és nincs egy órája a nyák legyártására, vagy több mint 10 darab kell, akkor nyugodtan csináltassa meg.
Az eagle gerbergyárójával lehet gond nem magával az eagle-val, mert ha simán kinyomtatod a nyáktervet, akkor ott nem vonalkás. Próbáltad a régebbi eagle-val is?
Ha tudnád, hányat vasaltam már otthon... Kicsit elegem van belőle, főleg a furkálásból, ezért akarom gyártatni. De ebben a jelenlegi formájában nekem eléggé nem szimpatikus ez a gyártás
![]() Amúgy az a PDF-be átrakás régebben ugyanebből a tervből 4-es sorozatú Eagle-lel történt, és abban is millió vonalka volt a poligon.
Lehet hogy a gerber nem teszi lehetővé a poligonokat, nincs benne a specifikációban
Viewmate-tel megnézve a gerbert a tulajdonságok ezt mutatják:
Azaz nincs benne egyetlen ív, egyetlen poligon sem, csak vezetékek. A poligont is "vezetékekkel" generálta le az Eagle. Ezzel van baj a gyártásnál, erre keresek megoldást.
Lehet, hogy csak a poligon paraméterivel (vonalvastagság/sűrűség kellene játszadozni)? Nekem nem volt gondom a gyártatással.
Aha, köszi! Lehet, hogy ilyesmi okozta a gondot.
A poligon vonalvastagsága 0-ra volt állítva. Átállítottam 16mil-re, így a 3MB helyett lett 45k a gerber, gerber viwerben megnyitva ugyanolyan jónak tűnik. Elküldöm akkor ezeket a fileokat a gyártónak, mondjon róla véleményt.
Sziasztok !
Milyen tipusu csatlakozoval lehet az alabbi kepen lathatot Eagle-ban kialakitani?
Hali!
Én a gyártás problémát máshonnan közelíteném meg. Lehet hogy igazából nem is lenne szüksége a CNC programnak a poligonra. Én úgy próbálnám megoldani a problémát, hogy a vezetékek mellett kontúrmarással legyen elvezetve a marófej. A vezetékek mellett egyszerűen végigszalad a marófej. Ez mind csak gondolat, még az elején járok az Eagle kezelésében. Sprint Layouttal készítettem már CAM programnak fájlt. Üdv Marci
Egyedi gyártásnál elképzelhető így is, de a legtöbb helyen fotoplotteres/levilágítós technikával dolgoznak, s amegredelőnek nemsok beleszólása van a technológiába.
Jól működik a vonalkázásos kitöltés is, csak arra kell ügyelni, hogy a vonalak átfedjenek a biztos kitöltéshez.
Esetleg sajáttal. Nem hiszem, hogy 10 téglalap lenne benne alkatrészként, de persze még ez is lehet. Ha mégsem, akkor mérd le, és csináld meg.
Hali!
Egy kis segitségre lenne szükségem: hogyan lehet a meglévő lib könyvtárakból kb. egy package csomagot készíteni? Gondolok arra hogy ne kelljen mindig keresgélni a lib könyvtárakban, hanem készítenék egy saját csomagot, mely tartalmazná a libekböl összeválogatott általam használt alkatrészeket! Sajnos jómagam nem jöttem rá hogy lehet átmásolni egy adott alkatrészt egy másik lib fájlba. Ha valaki tud segitsen. Másik kérdésem, ha létrehozok egy könyvtárat a lib könyvtáron belül azt nem látom, sőt azt a libet sem amit átnevezek. Egyébként 5.0 eagle-ban dolgozom Köszönöm Attila
Ehhez valamennyire az új alkatrész készítést tudni kellene.
Nyitsz egy saját.lib fájlt utána a többi lib fájlból átmásolod egyesével a rajzjeleket Group + Cut - saját.lib -> paste Itt mindjárt meg tudod igazítani ami nem tetszik neked a rajzjeleken PAD méret...stb (egyéni) Idézet: „étrehozok egy könyvtárat a lib könyvtáron belül azt nem látom” Először " Könyvtár menü - Használ " utána jelenik meg a listában. Üdv!
Hello!
Csinálsz egy új lib-et, a contol panelban lenyitod a libraries részt, megkeresed a neked kellő alkatrészt majd megfogod és rádobod az új lib ablakára ezzel átmásolódik az egész alkatrész (symbol,package,device)
Sziasztok !
Van valakinek hangyomanyos nyomogomb (push button) library eagle-hoz? Vagy esetleg hol talalok ilyesmit? Koszi.
Lehetne, nem nagy kulonlegesseg, ipari csatlakozok egyike.
Na majd bemerem es megrajzolom a PCB-n vezetosavval.
Mit jelent a hagyományos nyomógomb ?
Tipus, vagy adatlap kellene.
Ezekre a gombokra gondoltam pl:
KSM 611 B = DTS61N KSM 613 B = DTS63N
Valami ilyen lehet ?
Ha ez jó neked, akkor a DTS63 méreteit add meg és azt is beleteszem.
Megtudnátok mondani,hogy miért resetelődik minden indításnál az eagle-m?Mind a nyáktervező,mind a kapcsrajz tervező.
Az mit takar, hogy resetelődik?
A nyáktervezőben a színek visszaállítódnak,amiket áthelyezek,hogy jobban kézreessenek azok visszakerülnek...és ez nagyon zavaró,de főleg a szines része.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |