Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromágnes
 
Témaindító: alex.25, idő: Jan 21, 2007
Lapozás: OK   13 / 19
(#) Gary105 hozzászólása Jún 28, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
Egy nagy erejű elektromágnes építésében, is aki tudna segíteni kérlek titeket írjatok, mert fontos lenne. Aki tudna segíteni vagy otthon van ebben a témában bátran írjon és leírom a részleteket!
(#) erbe válasza Gary105 hozzászólására (») Jún 29, 2014 /
 
Egy kis pontosítást, ha lehetne! Milyen célra kellene, mekkora húzóerővel, mekkora elmozdulással, milyen kapcsolási gyakorisággal,...? AC-DC?
(#) wihsoj hozzászólása Júl 26, 2014 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni
Modell helikopteremhez tervezek egy olyan ejtő szerkezet szerűséget amely kisebb tárgyakat tudna leejteni távirányítással
A mellékelt képen látni lehet a csapóajtókat amelyek addig tartanák a benne lévő dolgot/dolgokat amíg nem kell Most jönne a kérésem.

Ezeket a csapóajtókat elektromágnessekkel szeretném addig helyben tartani amíg nem kellenek.
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy egy körülbelül 30-40 g teherbírású mágnest hogyan lehet készíteni mivel teljesen analfabéta vagyok e téren . 3,7 V-ról üzemelne És az lenne a legjobb ha minél kisebb lenne

Előre is köszönöm a segítséget!

Kép.jpg
    
(#) erbe válasza wihsoj hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Gondold át a szerkezetet! Jobb egy retesz, amit kioldáskor csak meg kell rántani, mint egy elektromágnes, ami folyamatosan áramot fogyaszt. Ha feltétlen mágnessel akarod megoldani, akkor legyen állandó mágnes, ami egy impulzus semlegesít.
(#) wihsoj válasza erbe hozzászólására (») Júl 26, 2014 /
 
Kösz szépen!

Az első jónak tűnik majd még gondolkodom rajta.
De köszönöm az ihletet .
Ha esetleg még abban tudnál tanácsot adni hogy a célnak megfelelő elektromágnest tudok e valahol szerezni vagy le kell "gyártanom" magamnak

Előre is kösz!
(#) erbe válasza wihsoj hozzászólására (») Júl 27, 2014 /
 
Kisebb reléktől régebbi tűs nyomtatókban, magnókban található húzómágnesekig széles a választék. Bármelyik hatékonyabb egy házi barkács szerkezetnél, de ha nincs más megoldás, az sem elképzelhetetlen.
(#) wihsoj hozzászólása Júl 27, 2014 /
 
Kösz szépen már találtam is egy megfelelő relét!

(#) malevil hozzászólása Szept 3, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, az ügyben, hogy kéne egy ütős hangszernél használt tikfához valami, ami megüti ezt a fát és így hangot ad. Első körben elektromágnesre gondoltam, ami egy fémpácát nekiütne ennek a fának. Ha esetleg jobb ötletetek van, vagy hogy milyen fórumban érdeklődjek azt megköszönném!

Illetve ha készen kapok valahol ilyen elektromágneses kütyüt, az is jó lenne. Önindító behúzótekerccsel próbálkoztam, de az ágyúval verébre Fogalmam sincs mi lenne jó erre a célra.

Köszi!
(#) zolika60 válasza malevil hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Egy villanycsengő is elég. A harang helyére szereled.
(#) malevil válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
nem rossz, de annál azért nagyobb energiájú ütés kéne. Bár egy két ipari csengő lehet hogy tudna meglepetéseket okozni (mint ami az iskolákban van pl.) Csak nekem a tekercs kéne az egész dologból, nem tudom, hogy külön hol lehet egyáltalán ilyet kapni (több darab is kell, egyedileg nem lenne túl jó legyártani)
(#) zolika60 válasza malevil hozzászólására (») Szept 3, 2014 /
 
Keress például itt megfelelőt.
(#) illesoszkar hozzászólása Nov 19, 2014 /
 
Üdv mindenkinek ! Tanács kérés: Aki jártas a nagy erejű elektró mágnes készitésben ,szükségem lenne 1200 mm hosszú 100 mm széles nagy erejű elektromágnesre Hatalmas erővel.ennek a kivitelezésére kellene segitség ,úgy is jó ha megosztva több mágnes.találtam 280 mm 60 mm ajtó rögzitő mágnest,ebből négy kellene de 30700 Ft Áfával / db ez eléggé húzós ez 1200 Kg nyiró tarást bir de nem tudom megfizetni .Mindegy milyen feszültséggel megy 12 volttól 230 voltig
(#) erbe válasza illesoszkar hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Fogsz egy szükséges hoszúságú és szélességű lemezt! Méreteid szerint kell legalább 20 mm vastag. 1200*100*20. Ráhegesztesz teljes hosszban 3 csíkot 20-40-20 szélességben, 8 mm vastagságban. Síkba köszörülteted. A maradó horonyba beletekersz annyi menetet 0,7-1-es huzalból, amennyi belefér, de még vékony kiöntőgyantával le tudd fedni. A horony alapján ez 70-150 menetre jön ki. Ha kiöntötted, rákapcsolsz akkora feszültséget, ami a kívánt erőt biztosítja. ~12 V. A huzal terhelhetősége alapján ezen a felületen akár több tonna teherbírást is elérhetsz. Gyanítom, nem is kell neked ekkora erő. Rajzolok néhány vázlatot. Az alsó a legegyszerűbb változat. Vékony anyaggal kisebb az elérhető erő, vastagabbal több. Persze azonos vastagságú lemez kell szembe is.
A hornyot valamilyen szigetelő papírral ki kell bélelni, ha sérüléstől kell óvni a tekercset, arra sem árt. Lakknak a kétkomponensű parkettlakk is megteszi.

laposelm.JPG
    
(#) illesoszkar válasza erbe hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Nagyon szépen köszönöm a tanácsot de elküldöm mire kell hogy megértsd,dondolom megnézed és kommentálod hogy erre megfelel e. Köszi üdv oszkár.... electabrake manuall floder
(#) illesoszkar válasza erbe hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Erbe ! ezt légyszives nézd meg ehhez kell , elektrabrake manual floder
(#) erbe válasza illesoszkar hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Nem értem. Van többszáz találat az élhajlítótól a gokartig. Melyiket szeretnéd megépíteni?
(#) illesoszkar hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Electrabrake Manual floder, ezt a webet nézd meg légyszíves erre kell, köszönöm
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
(#) illesoszkar válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Szervusz Zoli !Azért irtam be az Electrabrake manual floder ...mert nem tudom linkre berakni,ha ezt be irja akkor megjelenik
(#) mex válasza illesoszkar hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
(#) erbe válasza mex hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Szerintem is erre gondolt, csak nem lehetek teljesen biztos benne.
Már többször is írtam, bár erre nem nagyon szoktak odafigyelni. Soha nem nézek meg videókat. Az alatt az idő alatt elolvasok több oldalt, átnézek egy rajzot, le tudom menteni, vissza tudom olvasni, keresni tudok benne, azaz sokkal több hasznosítható, értékelhető információt tartalmaz, mint egy video. A hangszóróm alapból le van tiltva, a csendet szeretem. Ha bekapcsolnám, a beszélt angol szöveget úgyse érteném, még az írottal úgy-ahogy elboldogulok.
Hiába no, ilyen vagyok!

Egyébként a vázlataim alapján a hajlítógép alsó lapja mágnesasztallá alakítható.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2014
(#) mex válasza erbe hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Tehát akkor nagy valószínűséggel egy "speciális" élhajlítóra van szüksége.
A videón max lemezvastagságnak 1.6mm volt megadva, ez már támpont lehet a mágnes méretezésénél. A másik figyelembe vehető tényező a hajlítandó lemez anyaga lehet. Bár valószínűleg a sima vaslemezt is le tudja a járom szorítani, mert a lemez telítésbe kerül az erővonalak hatására, azaz akadály nélkül áthaladva, a járom sokkal nagyobb keresztmetszetén záródnak.
(#) illesoszkar válasza mex hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Igen erre gondoltam
(#) illesoszkar válasza erbe hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Igen erre gondoltam csak szerintem a két tekercses biztosabb mert az egy tekercses behúzhatja középre ,de lehet hogy tévedek, nagyon köszönöm a vázlatokat de nem gondoltam hogy ilyen hosszan is lehet tekercset késziteni,de hét Kovács-lakatosnak tanultam ,és számitógépem is kb két éve van,az unoka másod percek alatt megtalál mindent,de szégyen ide szégyen oda nekem nehezebben megy,
(#) illesoszkar válasza mex hozzászólására (») Nov 20, 2014 /
 
Igen bádogos munkára kell max ritkán 1,5mm de általában 0,75 vagy 0,5 ,
(#) illesoszkar hozzászólása Nov 20, 2014 /
 
Köszönöm mindenkinek a segitséget ,sokat segitettetek, üdv Oszkár
(#) eldrich hozzászólása Nov 21, 2014 /
 
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írok-e, remélem tudtok segíteni. Első vegyészmérnök hallgató vagyok. Szeretnék készíteni házilag egy mágnesszelepet, amivel megoldható lenne, hogy adott időközönként kinyitva 2-3 ml mintát levenne egy mérés során. Van ötletetek?
(#) kaqkk válasza eldrich hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
Én a helyedben keresnék gyári szelepet , ezt házilag elkészíteni (főleg ilyen kis méretben "2-3ml") szinte lehetetlen
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014
(#) kendre256 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
Nem olyan kicsi az a 2 ml, az 10 x 10 x 20 mm.
(A napokban szebesültem vele - kétkomponensű szilikongumi keverése kapcsán - , hogy pl. 1,3 ml térhálósító egészen kezelhető mennyiség egy injekciós fecskendőben.)
(#) kaqkk válasza kendre256 hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
Én nem a folyadék mennyiségéről beszéltem hanem a "hozzávaló" mágnesszelep méretéről , de szerintem te cl-t számoltál a 2 ml az 1*1-2mm
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2014
(#) mex válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 21, 2014 /
 
1ml=1ccm-el.....
Következő: »»   13 / 19
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem