Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Relé kontaktusoknál leginkább nem a zárás okoz problémát, hanem a bontás. Bontáskor keletkezik ív, a bontás pillanatától, és az induktív terhelés nagyságától függően. Az ekkor keletkező ívet kell korlátozni.
Ha jól értem, az induktív terhelésnek az a legjobb, ha a szinusz csúcsán van kapcsolva. Az elektromos hálózatra (amire kötve van) is igaz ez? Mivel ilyenkor kevés áram folyik rajta, emiatt "szakad be" a szinusz teteje néhány V-tal a terhelés hatására?
Nem, a kevés áram hatására nem szakad be. Kis áram - kis beszakadás, nagy áram - nagy beszakadás. Ha beszakad, akkor ott (abban az időtartományban) nem induktív a terhelés.
Kimaradt a "nem" a szövegből, így gondoltam én is, ha kicsi az áram, akkor nem jelent nagy felvett teljesítményt, tehát nem zavarja meg a hálózatot. Köszönöm!
sziasztok
Szerintetek IDE kábelt lehet valahol kapni méterre? 2 méteres darab kellene, egybefüggő. Üdv
Melyikre gondolsz? A sima, nem árnyékolt, hagyományos verzió kapható pl. a HeStore -ben és a Lomex -ben is.
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
És akkor erre a célra megfelel a varisztor?
Sziasztok!
Van egy kb 50W-os trafóm egy erősítőé volt 3 kivezetése van a primer oldalának barna piros és kék. Melyik lehet a 230V-os tekercs? Ha jol emlékszem 110V-os a másik 230V-os tekercs. Barna-piros:32Ohm, barna-kék:110Ohm , kék-piros:79Ohm
Sziasztok ha szűröm(220uf) tápot a stabicé utánni résznél akkor 1-2 láb között el hanyagolható a kondenzátor??
A 6.lábnál ha csak testre huzom kondinélkül és a pf farádot kihagyok akkor nem lesz baj belöle akkor is rendesen müködik majd az ic??
Baaaaa kihagytam a linket
![]() link A táp után rakok egy stab ict 7805 és 220uf kondikkal megszűröm akkor gondolom az 1.-2. lábnál lévő kondi elhanyagolható? Másik kérdésem 33pf és 6. lábnál lévö kondenzátort elhagyhtom hogy a nyák aprób legyen nem fog az ic helytelenül "dolgozni"??
78xx kimenetére nem jó nagy kondenzátorokat rakni, gerjedhet tőle. 10 - 20 µF-nál több ne legyen. A bemenetét szűrd erősen, azt meghálálja. A bemenethez 330 nF, a kimenethet 100 nF dukál, a lehető legközelebb a lábakhoz. Ne hagyd el azokat a kondenzátorokat, valószínűleg nem véletlen vannak ott. Ha kevés a hely, használj SMD alkatrészeket.
Sokkal "apróbb" lenne az áramkör, ha minden alkatrészt elhagynál! Miből gondolod azt, hogy az a kondenzátor elhagyható?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2017
A (mi a neve?) IC eleve stabil tápot igényel, az alacsony kapacitású kondenzátorok, a nagyfrekvenciás gerjedést hivatottak meggátolni. Lehet más szerepük is, az az adatlap alapján kideríthető (ha tudjuk a nevét).
A kapcsoláson lévö kondenzátorok ha nagyobak az nem baj pl 10nfnál 100nf lenne??Sajnos smd be csak az van itthon....
Nem az a kérdés, hanem a nyolc lábú IC.
Amiket találtam itthon SMD: 200k--->220k, 33pf-->pf18,(10nf 100nf)--->220nf
Éppen azok a fontos alkatrészek, az IC órajelét állítják be.
Az általad írt értékeket nézve a barna-kék:110 ohm lehet a 230V tekercs kivezetése.
Szuper
Most nincs előttem, ezek szerint 40 eres. Nem kell, hogy árnyékolt legyen, nem PC-be lesz Még egy kérdés, mivel a csatlakozókat valószínűleg nem tudom leszedni a régi sérült kábelról, ezt az újat Bővebben: Link Szerinted rá tudom nyomni vagy valami spec szerszám kell hozzá? Üdv
Nem kell hozzá szerszám, kézzel rá tudod tenni a csatit. Sőt ha ügyes vagy, akkor a régi csatit is le tudod venni, ha az oldalán lévő két pöcköt kipattintod pici csavarhúzóval. Utánna szét tudod húzni a csatit...
Lehet, hogy egy lapos léccel egy asztalon is menni fog, de egy pici satuval szépen rá lehet nyomni.
Köszi, befogom gumibetétes satuba és összehúzatom.
26ft az új csatlakozó nem biztos, hogy nekiállok leszedni róla.Üdv
Nagyon gondosan igazítsd el a csatlakozót, ha nem derékszögben nyomod rá, könnyen zárlatos lehet. A gumibetét feleleges, fogókon sincs.
MSGEQ7 kapcsolásába 200kohm helyet 220k tudok csak belerakni az nagyprobléma???
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2017
Sziasztok!
Egy 3,2V-os lítium akkus napelemes kerti lámpában találtam egy ilyen IC-t. Adatlapot nem találok hozzá. Lehet, hogy nincs is? Ki lehet a gyártója? Érdekes a kapcsolása, szeretném tudni, hogy melyik láb mire jó. Pl. dupla GND, 8-as láb. A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

)
nem biztos, hogy nekiállok leszedni róla.