Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   3240 / 4025
(#) pucuka válasza fastaction hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Igazából nincs is nagyon szükség másra. Egy trafó sok leágazással, egy fokozatkapcsoló, egy egyenirányító, és egy árammérő. Ha töltéskor lecsökken az áram, a fokozatot feljebb kapcsolod. Ha kezd pezsegni, abbahagyod a töltést, leveszed az akkut a töltésről, és feszültséget mérsz.
(#) fastaction válasza pucuka hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Az 59.4 ohmot 3 multi átlagából számítottam . Ebből kettő cat. II , és elég pontos . Bár a gagyi is 59.5 ohmot mutatott .

És közben hol állt a műszer mutatója? Bár lehet, hogy az ellenállás mérő árama 1 mA, és akkor a műszer is a végkitérés közelében volt.

A régebbi akkukhoz jó volt az a töltő is , de azok teljesen elhasználódva is vastagabb lemezeket tartalmaztak , mint a mai akkumulátorok . Ez a mérő is töltőbe lesz , csak tirisztoros készült .

Mind a három digitális volt .
(#) tbarath válasza fastaction hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

A CAT rating teljesen lényegtelen egy multi pontossága szempontjából.

Persze azért egy automata töltő jobb, kíméletesebb is.
A digitális műszer csak a leolvasási pontosságot küszöböli ki, a többi befolyásoló tényezőt nem.
az ellenállás mérés elve ugyanaz, mint az analóg műszerekben, pl. 1 mA áramgenerátor áramár átengedik az ismeretlen ellenálláson, és akkor számértékre ugyanakkora értéket mutat, mint az ellenállás értéke. Csak a tizedespontot kell jó helyre tenni.
(#) fastaction válasza ferci hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Ezt fogom tenni .
(#) fastaction válasza tbarath hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Az egyiket aznap vásároltam újjonan . Tesztelgettem , hogy mennyire pontos és meg voltam elégedve . Ellenállást meg elég jól tudja az összes műszer szerintem . 1 ohm alatt jönnek a bajok .

Van deprez műszerem is szuper tükrös skálával , de digitálist gyorsabb leolvasnom . Nem hibázok a leolvasással .
(#) jani1987 hozzászólása Nov 7, 2018 /

Tudja valaki ez a típus mekkora feszültség/árammal terhelhető? Kaptam egy gyógyszeres flakonnyit.
(#) Maximo válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 7, 2018 /

Nekem is van ilyen égősor amibe való.Egyenként nemtudom mit bìr.
(#) ferci válasza Maximo hozzászólására (») Nov 7, 2018 / 1

Ha komplett a sor, akkor a 230 voltot elosztod a darabszámmal, meglesz a Umax/db és méred a sor áramát.
(#) bel26 hozzászólása Nov 8, 2018 /

sziasztok

Sajnos tegnap elromlott a monitorom, szétszedtem és a tápon egy 960t45 számú feszültség szabályozó szétégett.
nagyon minimális az elektronikai ismeretem de azért szeretek bütykölni ezért gondoltam megpróbálom megjavítani.
Sajnos pont ilyen alkatrészt nem találtam. helyettesíthettem ezzel?
LF 33 CDT
Illetve a másik kérdésem az lenne hogy okozhatta e ennek a hibáját más hiba a tápon?

előre is köszi a segítséget.
(#) ferci válasza bel26 hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Szia!
Elvileg helyettesíthető, de az adatlapokat hasonlítsd össze a bekötés miatt.
A hiba sokféle lehet - túlfesz a bemenő oldalon, zárlat és ezért túlterhelés a kimenő oldalon, hűtés gyengesége.
(#) invertor63 hozzászólása Nov 8, 2018 /

Sziasztok! Farenheit 220V forrasztó állomás átalakítható, úgy, hogy 24V solomon pákával használhassam? Köszönöm, hogy segítetek!
(#) kadarist válasza invertor63 hozzászólására (») Nov 8, 2018 / 1

Iktass a fárenhejt és a salamon közé egy 230/24V-os trafót és már át is alakítottad.
(#) tbarath válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2018 / 1

Ha már 230/24V trafó van kéznél (javasolt 3A-es vagy nagyobb), akkor minimális költséggel egy normális vezérlőt is csinálhat hozzá (dual opamp, diódahíd, 7812, pár kondi, pár ellenállás, pár trimemr, egy poti, és egy kapcsolóelem).
(#) kadarist válasza tbarath hozzászólására (») Nov 8, 2018 / 1

A Fahrenheit-ben nincs hőmérő szenzor, úgyhogy meg kell elégedni az egyszerű teljesítmény csökkentéses kézi szabályozással. Állomás.
(#) invertor63 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Köszönöm! Nem mertem még hozzányúlni, a BT136 triak 24V is működik? Teljesen dilettáns vagyok a témában.
(#) kadarist válasza invertor63 hozzászólására (») Nov 8, 2018 / 1

Levágod a Fahrenheit pákát (amit fogsz a kezedben) a kábeléről. Ezt a kábelt rákötöd a trafó 230V-os primer tekercsére, a 24V-os szekuderre meg a Solomont. Akkora teljesítményű trafót válassz, hogy a Solomont kellő árammal el tudja látni.
(#) invertor63 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Köszönöm! Már csak a solomon bekötésére van szükségem és megígérem, hogy nem zaklatlak ilyen hüly@ kérésekkel. Rosszul rajzoltam, a az X vágás helyét
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2018
(#) cupika97 hozzászólása Nov 8, 2018 /

Sziasztok. Megtudnátok mondani angolul mi a megnevezése a képen látható csatlakozónak?

180024.jpg

(#) nedudgi válasza cupika97 hozzászólására (») Nov 8, 2018 / 1

Crimp ring terminal. Pontosabban insulated crimp ring terminal.
(#) cupika97 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Köszönöm!
(#) tbarath válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Abban nincs, de a Solomon pákában szerintem van. Persze ha abban sincs, akkor nem szóltam, marad a szimpla teljesítményszabályozás...
(#) kadarist válasza invertor63 hozzászólására (») Nov 8, 2018 /

Mi a Solomon típusa?
(#) invertor63 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Ö az. Nincs rajta adat. Köszönöm, hogy segítesz!
(#) morgo válasza invertor63 hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

A bekötés:
(#) invertor63 válasza morgo hozzászólására (») Nov 9, 2018 /

Köszönöm! már csak a solomon thermo bekötése hiányzik
Következő: »»   3240 / 4025
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem